Att få nya insikter med träningen

Idag när jag skulle springa mitt långpass på 2h 30 min så lyssnade jag på marathon podden och dom pratade om många intressanta saker. Hon pratade blandannat om att ha prestigelösa pass, att inte ställa för höga krav och att ett genomfört pass är bättre än inget. Alltså att även om man har ett mål med träningen så måste man våga sänka eller höja utifrån dagsformen. Alla pass kan inte vara perfekta och jag tror att hon har helt rätt.

Jag har alldeles för höga krav på mig själv och min träning. Jag tänker ofta att jag måste ha ett högt tempo för att nå mina mål, men med dem kraven så blir det att man ibland ger upp passet. Så istället för att ge upp så borde jag istället sänka kravet och genomföra passet.

Idag skulle jag som sagt springa 2h 30 min och ville ha ett ganska högt tempo men med tanke på att jag redan sprungit två pass denna vecka, ganska snabba pass så borde jag kanske sänkt kravet istället för att ge upp efter halva passet som jag gjorde idag. Man kanske inte ska förvänta sig att man kan springa så snabbt efter att ha sprungit två dagar efter varandra. Dessutom fick jag lära mig att man inte ska ha så högt tempo på långpass, det kommer ändå.

Att våga sänka eller höja utifrån formen och hur det känns.

Det är när man har för höga krav och kör gärnet som kroppen inte orkar och går sönder och det vill vi ju inte.

Så från och med nu ska jag lyssna på kroppen på mina pass och kör utifrån formen men genomföra alla pass utan för höga krav. Egentligen vet jag ju detta men har förbisett det men känner att nu borde jag börja lyssna. Jag tänker att då kanske passen blir både roligare och bättre.

Mitt närmsta mål är Lidingöloppet men jag kommer klara det galant ytan höga krav :)

Gillar