Hejsan allihopa!

Nu har det gått lite mer än en vecka sedan basketsäsongen tog slut här borta, så jag tänkte därför prata lite om det!
Basketen har verkligen varit jätterolig, och en upplevelse att komma ihåg resten av livet. Jag insåg alltid hur cool hela grejen var när det var match, och hela laget stod på straffkastlinjen innan matchen med händerna bakom ryggen och riktad mot den amerikanska flaggan, och nationalsången spelades. Alla i hela hallen, inkluderande publiken, reste sig upp, blev helt tysta, riktade sig mot flaggan och tog av sig hattar och liknande. Jag fick gåshud när jag tänkte på hur speciellt och coolt det var.... Sånt gör man ju aldrig i Sverige!

Den näst sista hemmamatchen var också senior night, då man hyllar alla sistaårs-elever genom att göra posters med deras namn och nummer, de får spela den största delen av matchen och de får gå in i hallen med sin familj och bli presenterade i högtalarna. De säger då spelarens namn, hur länge de har spelat, hur långa de är (....), deras bästa minne från basketen och deras college-planer. Efter matchen (vi krossade det andra laget med typ 50 poäng) så åkte vi till Chili´s, som är en restaurang här i närheten där det finns lite allt möjligt!

Den sista matchen var mot Boca Raton, som var state champions förra året... Det blev en tuff match där vi spelade väldigt bra, men det slutade med förlust. Vi hade dock inte så höga förväntningar, då vi hade förlorat stort mot dem tidigare i säsongen. Vi var ändå glada att vi hade kommit till semifinal i regionen, för tydligen så brukar laget inte komma så långt.

Basketsäsongen var verkligen jätterolig, även fast det tog upp all tid och jag nästan inte hade tid att sova.... Så om jag ska vara helt ärlig så är det ändå väldigt skönt att den är över då jag har mycket mer tid till andra saker. Det är också väldigt bra eftersom jag kan gå och lägga mig tidigare nu, vilket verkligen behövs eftersom jag åker till skolan klockan 06:40, så nu har jag mycket mer energi på dagarna och kan fokusera bättre på att "gå på amerikansk high school" och allt vad det innebär.

Jag vet att jag har uppdaterat dåligt på sistone, men det ska förbättras- jag lovar!

Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Februari 2018

Som ni säkert har hört så var det en skolskjutning här i Florida, och vissa utav er kanske vet att det bara var 30 minuter bort från där jag bor. Skolan där det skedde är en skola som min skola brukar möta i sporter och tävlingar, och många i min skola känner folk på Marjory Stoneman High school, och vissa känner även offren.

Det är så otroligt sorgligt att sådana här saker ska få ske, men det händer ju lätt eftersom vapen är lagliga här i USA. Här säger de allra flesta att det inte är vapen som dödar, utan att det är människorna- men jag vet inte hur den hemska händelsen förra veckan skulle kunna ha skett om gärningsmannen inte hade ett vapen. Jag tycker att det är helt sjukt att vapen-våld och skolskjutningar är något vanligt här i USA, och jag är så otroligt glad att jag bor i Sverige där det är emot lagen för civila personer att äga vapen.

I torsdags så höll rektorn tal på min skola, och kören sjöng. Vi skulle även ha på oss Marjory Stoneman Douglas skolfärger, alltså vinröd och silver, för att visa respekt för de drabbade.

Idag hade vi en walk out, där hela skolan (3500 elever) gick ut på skolgården och var helt tysta. Den pågick i 17 minuter- en minut för varje människa som var ett offer förra onsdagen, på Alla Hjärtans dag, då skolskjutningen skedde.


Likes

Comments

Februari 2018

Hej!
Jag tänkte svara på lite frågor som jag fått! Ni kan jättegärna fortsätta ställa frågor till mig, för det är jättekul att svara på dem!

1. När kommer du hem till Sverige?
Den här frågan har jag fått sååå många gånger! Jag vet inte riktigt, men troligtvis i mitten på juni. Mina föräldrar vill inte berätta vad vi ska göra eller exakt när vi kommer hem....

2. Hur länge kommer du vara borta?
Jag åkte, som ni vet, väldigt tidigt, nämligen den 29/7. Min sista skoldag är 1/6, men jag kommer nog inte gå den sista veckan eftersom vi är lediga på måndagen och de andra dagarna är bara prov. Emil och mamma kommer hit då, så jag är ju hellre med dem än i skolan från 7-12 och gör prov.... Så om jag kommer hem i mitten/slutet på juni så kommer jag ha varit borta i ungefär 11 månader... Det är en VÄLDIGT lång tid!! Det är mycket svårare än vad man tror, så cred till alla andra utbytesstudenter som också har varit borta så länge hemifrån!!

3. Vad är det första du ska göra när du kommer hem?
Jag kommer gå in i mitt hus och bara njuta av hemma-lukten, lägga mig i min säng, träffa alla mina kompisar och göra och äta saker som jag har saknat (vilket är en hel del!).

4. Kommer du behöva gå om när du kommer hem?
Ja, det kommer jag. Det här året räknas inte, eftersom man inte lär sig samma saker på samma nivå som i svenska skolan. Jag kommer då börja gymnasiet i höst med 02:orna.

5. Har du hemlängtan?
Ibland. Nu när det är mindre än hälften kvar så är det lite lättare!

6. Vilken klass tycker du om mest och minst?
Den klassen jag tycker om mest är Holocaust Studies, alltså den som handlar om förintelsen, för jag tycker att den är så himla intressant! Den klassen jag tycker om minst är nog matten, för läraren är inte så bra och förklarar knappt- så det är ganska svårt att hinna med när allt går så himla fort!

7. Vad är det bästa du har ätit?
Jag har en del restauranger som jag tycker om väldigt mycket. Min favoritrestaurang är Chipotle, där jag alltid tar kyckling-tacos. Jag tycker också om Chili’s, Wendy’s för deras frosties (glass), Chick Fil-A, Steak and Shake osv. En hemlagad maträtt som vi inte äter (inte jag iallafall) som jag tycker om här är Mac & cheese.

8. Har ni några lov under vårterminen?
Ja, det har vi. Vi har inget sportlov, men vi har en vecka spring break i mars.

9. Har du några tips till framtida utbytesstudenter?
JA!! Jag tänkte göra ett eller flera inlägg med tips och sånt för framtida utbytesstudenter när jag har kommit hem!

10. Vad brukar du äta en vanlig dag?
Om jag ska vara ärlig, så äter jag inte alls bra mat.... Till frukost brukar jag äta flingor, bagels, våfflor eller amerikanska pannkakor. Ibland orkar jag inte äta frukost, för jag vill hellre sova lite längre och är inte alltid så hungrig klockan 6 på morgonen! Till lunch så brukar jag äta ett äpple och en bar, lite chips, en kaka eller någon annan typ av snacks. När jag kommer hem så brukar jag äta en macka och ett äpple. Om det är träning så äter jag efter, och om det är match så äter jag innan! Till middag så brukar vi äta lite olika, oftast hämtmat. Det blir mycket hamburgare ska jag säga!

Likes

Comments

Januari 2018

Hejsan allihopa!
Det är en del som har bett mig att berätta om vad jag gör när jag är i skolan! Jag har ju bara sagt vilka ämnen jag har, men det är kanske lite oklart vad jag faktiskt gör! Jag tänkte därför förklara mina sju lektioner som jag har. Som sagt så har vi 3 typer av scheman- A, B och C-dagar. På A-dagar så har vi alla lektioner, på B-dagar har vi lektion 2, 4, 5 & 6 och på C-dagar så har vi lektion 1, 3, 5 & 7. Vi har lektion 5 varje dag eftersom den är "home room" (motsvarar ungefär en mentorsklass) och den är kortare.

1. Student Aide
Den här klassen har jag mest för att den är lugn och ger mig tid att göra läxor. Där så går vi runt med lappar till elever och lärare i skolan, sitter och småpratar och hjälper till i "guidance office", alltså studievägledarnas kontor (på vår skola räcker det inte med en, utan eftersom vi är 3500 elever så har vi 8 stycken!).

2. Environmental Science
Den här klassen är en utav mina favoritklasser! Det räknas som ett "NO-ämne", men jag skulle mer säga att det är en blandning mellan geografi och biologi. Just nu jobbar vi med befolkningsmängder och vad som kan påverka de.

3. Psychology
Den här klassen har jag bara haft 2 gånger än så länge, eftersom jag precis bytte. Min uppfattning är att det är en ganska enkel kurs, då vi just nu jobbar en del med meditation och avslappning- så vi har färglagt mandalas och mediterat! Vi jobbar också mycket med sömn, men det håller vi på att avsluta nu eftersom det är det de har hållit på med hittills under terminen.

4. Sociology
På den här lektionen så jobbar vi just nu med sociologi-historia, och det är inte det roligaste- men det funkar. Annars har vi kollat på 2 filmer och pratat en del om normer.

5. Liberal Arts Math
​På den här lektionen så har jag matte, såklart, och det är en blandning av de olika matte-typerna. Vi har haft algebra ett tag nu men vi har precis börjat med geometri.

6. Holocaust Studies
Den här lektionen är min absoluta favorit. Jag är väldigt intresserad av Förintelsen och Andra Världskriget , så det är verkligen jättespännande att ha en lektion som specificerar sig vid de ämnena. Vi har gjort allt möjligt, väldigt många uppgifter och projekt, men idag började vi kolla på en jättebra film- nämligen "The Pianist".

7. English III
Att det är engelska 3 betyder att det är för juniors, alltså årskursen jag är i. Just nu så läser vi "The Great Gatsby" och läser annan kortare litteratur från en TJOCK American Literature-bok. Jag tycker om den läraren väldigt mycket, och hon gör lektionen så himla mycket roligare när hon läser högt med väldigt mycket inlevelse, och förklarar alla nya ord bra. Där har vi också mycket "vocabulary", alltså nya ord som vi lär oss.

Dessa är alltså mina 7 klasser som jag har den här terminen! Det är väldigt konstiga tider dock.... Lektion 1 pågår från 07:23-09:16, lektion 2 09:22-11:06, lektion 3 11:12-12:08, lunch 12:08-12:59 och sedan den 4:e lektionen 12:59-14:45. Vilken lektion vi har som nummer 1, 2 och 4 är då beroende på vilket schema vi har den dagen.
Hoppas ni alla har det bra, för det har jag!
Kram!

Likes

Comments

Januari 2018

Hejsan allihopa!
Jag tänkte berätta lite vad jag har gjort de senaste 3 veckorna, eftersom det är så länge sedan jag senast skrev någonting här.

Som ni nog vet är jag med i skolans Varsity basketlag! Vi har matcher 2-3 gånger i veckan och de resterande vardagarna har vi träning. Det tar alltså upp all min tid, och har därför inte gjort så mycket annat- eftersom man blir väldigt trött av att träna så mycket och orkar därför inte göra jättemycket saker på helgerna.
Jag tycker iallafall att basketen är jätterolig, så det gör ingenting att det tar upp så mycket tid. Jag tycker jättemycket om laget och coachen, och matcherna och träningarna är ganska roliga!

Förra måndagen så var vi lediga från skolan på grund av Martin Luther King Jr. day! Jag åkte därför till South Florida fair med Brooke och en annan kompis som heter Caitlin. På en ”fair” så finns det en hel del åkattraktioner och mycket mat och sånt! Det var kul, även fast det regnade lite grann.

Som ni vet så har jag gjort om mitt schema helt, förutom ett ämne som fortfarande har kvar- nämligen engelska. Just nu så har jag student aide, environmental science, women’s choir 4, sociologi, matte, holocaust studies och engelska.
Environmental science är som biologi och holocaust studies handlar om förintelsen. Resten av ämnena förstår ni nog vad de handlar om.
Nu är skolan mycket roligare, men det är ju fortfarande väldigt jobbigt att börja skolan tjugo över 7 på morgonen.... Men nu har jag faktiskt börjat vänja mig lite! Jag har vänt på dygnet lite grann skulle man kunna säga, för nu så vaknar jag klockan 8 och går och lägger mig innan 10 på helger för att jag är så trött!

Jag spelar ju basket just nu, och det är 3 veckor kvar av säsongen. Dock så har vårsporterna redan börjat- faktiskt samma dag som jag skriver detta. Jag har velat mellan att spela tennis eller köra friidrott, men nu visar det sig att det kan bli lite problematiskt att både vara med i kören och köra en vårsport tyvärr.... Kören har repetitioner efter skolan och konserter på helger och vardagar, och friidrotten, som är sporten som jag kom fram till att jag vill köra, har träning varje dag och tävlingar på helgerna... Det är inte riktigt meningen att någon ska göra båda två, så de anpassar sig direkt inte till varandra...

Likes

Comments

Januari 2018

Hej!
Jag tänkte svara på frågor som jag ofta får utav folk från Sverige! Det är några frågor som är återkommande så det kanske är saker som många är nyfikna på eller bara undrar.

Om du skulle gjort delstatsval, vilka delstater hade du då valt?
Jag hade nog önskat Alaska (tror dock inte att man kan åka dit med Explorius...) för det verkar så coolt, Washington State, Oregon och Arizona. Jag tror dock att jag hade ångrat mig om jag hade gjort delstatsval, för jag skulle ha undrat var jag hade kommit annars.

Är skolan rolig?
Om jag ska vara helt ärlig så är den inte så rolig.... Det är väldigt enformigt, eftersom man har samma klasser hela tiden. Lektionerna är också väldigt långa, ungefär 1 timme och 45 minuter, så det blir lite långtråkigt ibland. Själva skolarbetet är inte alls lika svårt som i Sverige, fast här är det fler mindre uppgifter istället. Det är ofta som lärarna ger ut ”busy work”, alltså små onödiga uppgifter som vi gör för att fördriva tiden.
Dock så har jag bytt ämnen nu, så det blir nog lite roligare den här terminen.

Är sporten en stor del av skolan?
I Virginia så bodde jag i en väldigt liten by, där det inte fanns något att göra förutom att spela och kolla på sport. Då var sporten en ganska stor del utav skolan. Här så är den dock inte alls lika stor. Det går cirka 3500 elever på skolan, och tjejernas två basketlag, t.ex, har bara plats för ungefär 25-30 spelare. Nu under vintern så finns det också fotboll (alltså soccer, inte amerikansk fotboll) dör tjejerna, där det också finns 2 lag med ungefär 30 spelare sammanlagt. Om man sedan tänker att hälften av skolan är tjejer, alltså cirka 1750 personer, så är det ju bara ungefär 60 personer utav de personerna som spelar en sport för tillfället.

Vilken är den största skillnaden mellan att bo i Sverige och i USA?
Det är en väldigt svår fråga... Jag skulle nog ändå säga att det är hur folk är, tänker och beter sig. Sverige har kommit längre på många olika sätt, så det känns ibland som att resa tillbaka i tiden att vara här. Ett exempel är hur det är väldigt uppdelat mellan tjejer och killar. Det är väldigt generaliserade och de flesta säger att det är något fel på de som varken identifierar sig som tjej eller kille, vilket enligt mig är väldigt accepterat i Sverige. Sverige är i allmänhet mer öppet, accepterande och ”fritt”. Folk här lever liksom i en bubbla och har ingen koll på vad som händer utanför detta landet, och därför har inte jag heller det sedan jag kom hit.

Tycker folk om Trump?
I Virginia- ja... Där var det väldigt få som tyckte annat, eftersom den delen av USA är väldigt konservativt och så. Det var inte alls konstigt att ha Trump-klistermärken på bilen eller kläder där det står ”make America great again”. Det var dock samtidigt ganska oskyldigt, på så sätt att de inte riktigt visste mer än att han är ”bra och kommer göra allt bättre”. Det var ju också uppe i Appalacherna där de är väldigt beroende utav kolgruvorna, där väldigt många jobbar. När Obama var president så stängde han ner en del utav dem, och många där blev därför arbetslösa.
Här så tycker de allra flesta varken om Hillary eller Trump, men de har inte så mycket åsikter.
En skillnad från Sverige (och säkert många andra länder) är att här hör man väldigt mycket bra om Trump på nyheterna osv. I Sverige får vi all information ganska vinklad, alltså att vi hör mest om det dåliga han sagt och gjort. Jag säger inte att jag tycker om honom eller så, bara att vi i Sverige bara får höra det negativa.

En sista fråga som många här i USA ställer mig men som jag då inte brukar svara helt ärligt på...
Vill du bo i USA när du blir äldre?
Innan, för några år sedan, så ville jag verkligen det. Jag var typ ledsen för att jag bodde i Sverige och inte USA, men nu är det helt tvärt om. Av att vara här har jag verkligen förstått hur bra vi har det i Sverige och vilket bra land det är. Jag trivs mycket bättre där. Dock så skulle jag gärna bo i New York i ett år om kanske 10 år eller så, då det har varit min dröm ett bra tag.... Men sen ska jag hem till Sverige igen!

Kram!!

Likes

Comments

Januari 2018

Hejsan!
Den senaste månaden har jag inte gjort något inlägg på bloggen, och jag kan inte säga att jag inte hade tid- för det hade jag. När jag bodde i Virginia så tyckte jag att det var väldigt skönt att skriva på den här bloggen, för jag hade det väldigt jobbigt utav många olika anledningar. Nu känner jag inte samma "behov" utav att skriva här, men ni ska inte tro att jag har slutat- för det har jag inte! Jag kommer uppdatera oftare, men jag behöver lite idéer på vad jag ska skriva om! Det är kanske några framtida utbytesstudenter som undrar något eller bara någon som jag känner eller inte känner som har någon idé på blogginlägg. Om ni har det så kan ni gärna kommentera eller kontakta mig på instagram, där jag heter @heddasand och @heddaiusa (som bara handlar om mitt utbytesår, där jag accepterar nästan alla). Jag har ändå varit på utbytesår i mer än 5 månader nu, så jag kan nog svara på det mesta!

Jag känner inte att jag inte alls har varit personlig på den här bloggen, och det är nog ganska mycket för att den inte är privat utan att alla kan se. Dock så vill jag inte göra den privat då jag själv tycker att det är jättekul att läsa om andras utbytesår, vilket jag gjorde väldigt mycket innan jag åkte, och tycker att det är lite tråkigt när jag klickar in på en blogg som kräver lösenord. Jag vill att både de som känner och inte känner mig ska kunna ta del utav mitt år.
Jag tänkte därför skriva om lite annat än bara om vad jag gör hela tiden- då jag tycker att det är vad som är roligast och mest intressant att läsa.
Resten utav det här inlägget kommer kanske bli lite rörigt- så jag ber därför om ursäkt i förväg.

Tänkte börja från början...
Jag har under många år velat åka på utbytesår, och det var alltid USA som gällde. Jag hade hört om väldigt många som åkte, och alla åkte efter ettan eller tvåan på gymnasiet. Sedan, sommaren 2016, så såg jag att en ett år äldre tjej som gick på min skola åkte till USA på utbytesår. Innan dess så visste jag inte att man kunde åka så tidigt, men efter att jag såg hennes bild på instagram från dagen hon åkte så började jag fundera på att åka redan efter nian.
Jag tänkte på fördelar och nackdelar, och för mig så var det mer fördelar att åka efter nian än mellan ett utav åren på gymnasiet- om man känner sig redo, alltså.
Jag skickade då in en intresseanmälan och bokade en intervju, och fick mindre än 12 timmar senare reda på att jag var antagen skulle nu tacka ja eller nej. Jag var så otroligt taggad på att åka!! Jag kunde inte tänka på något annat än USA och blev nervös varenda gång min mobil ringde då det skulle kunna ha varit Explores som skulle berätta om min placering.
Den 5:e juni fick jag min placering, och fick också reda på att jag skulle åka den 26/7- som sedan ändrades till den 29/7. Jag hade aldrig hört om någon som var i Virginia på utbytesår, eller faktiskt ingenting om Virginia över huvud taget. Konstig som jag är, så har jag alltid varit väldigt intresserad av namngeografi och visste därför var Virginia låg, alltså vid USA´s östkust vid Washington DC. När jag sedan kollade upp staden jag skulle bo i så fick jag reda på att det inte alls var vid kusten- utan 9 timmar ifrån, och 20 minuter ifrån Kentucky. Jag såg att jag skulle bo i Appalachierna, vilket är en bergskedja som sträcker sig över flera delstater i södern. Jag läste och hörde mycket om den delen utav USA, och det var inte bara bra saker ska jag säga. Jag tänkte att ingenting kunde påverka mig negativt och att allt skulle gå bra. Jag hade egentligen inga förväntningar på mitt utbytesår, men jag tänkte ändå att det skulle bli bra och att jag skulle trivas.
Den 29/7 åkte jag och 5 andra svenskar till New York, där vi träffade en massa andra utbytesstudenter och hade hur kul som helst!! Om någon som läser detta ska åka på utbytesår med Explorius i framtiden så har ni verkligen något att se fram emot! Allt med de dagarna var verkligen roligt. Vi hade möten som handlade om utbytesåret, hade bra guidade turer, shoppade och hade mycket fritid på Manhattan. Saknar verkligen New York!
Sedan, den 2/8, åkte jag till Virginia med Ella och Maja. Jag och Maja träffade vår värdfamilj och åkte bil i 2 timmar bland berg och några små byar. Väldigt annorlunda eftersom jag är van vid att bo i Stockholm och allt vad det innebär- men det var ju kul att få uppleva något annorlunda.
Första månaden var bra. Allt var nytt och spännande, och jag hade inte ett dugg hemlängtan. Sedan i september så började jag vantrivas i min värdfamilj, men jag stannade ändå i ungefär 2 månader till (även fast jag fick råd från min kontaktperson på Explorius och andra att byta). Min kontaktperson betedde sig väldigt, då han skrek på mig, anklagade mig för att ljuga och var bara allmänt taskig mot mig. Jag pratade med Explorius, som var förstående, men dock var inte organisationen här i USA förstående eller hjälpsamma alls. Jag trivdes inte i byn, värdfamiljen eller med kontaktpersonen. Jag hade så sjukt mycket hemlängtan, och ville hem mer än något annat. Jag fick också en hel del fysiska symptom som är orsakade utav stress vilket gjorde min hemlängtan och mitt mående mycket värre.
Jag bytte under den här tiden värdfamilj, vilket inte gjorde någonting bättre över huvud taget.
Jag behövde få en nystart någon annan stans för att kunna må bra. Jag ville verkligen flytta, vilket jag, efter väldigt mycket jobb, fick göra.
Nu sitter jag här i Florida, och har varit här i ungefär 1,5 månad. Ibland så känner jag att jag ångrar att jag flyttade från Virginia, men det är bara för att det känns som en mer genuin upplevelse... Dock så vet jag ju hur dåligt jag mådde där, men jag har en tendens att bara komma ihåg de bra sakerna. När jag tänker på allt jag gick igenom i Virginia så vill jag verkligen inte spola tillbaka tiden och stanna istället, för jag känner inte att jag skulle kunna vara i den situationen jag var i resten utav mitt utbytesår. Att jag flyttade var verkligen för "mitt utbytesårs bästa".
När jag tänker på Virginia och att jag skulle ha fått en mer genuin upplevelse där så brukar jag sedan tänka på att upplevelsen inte blir bra för det, och att jag har det mycket bättre där jag är nu. Jag bodde ju ändå i Virginia i nästan 4 månader, så jag fick ju verkligen känna på hur det känns att bo i en utav de fattigaste delarna i USA bland alla rednecks och hillbillies- vilket var väldigt intressant. Jag är glad att jag fick uppleva två helt olika sidor utav USA, två olika high schools, tre stycken helt olika värdfamiljer och får träffa dubbelt så många människor. Jag får prova både hur det är att bo i en del utav USA dit ingen (i USA) vill åka, och hur det är att bo i den delen utav USA dit många vill åka på utbytesår. Här har jag det bra och det mesta är roligt!
Nu har mer än halva tiden gått och det känns väldigt bra. Nu är det nedräkning istället för uppräkning, om ni förstår vad jag menar. Jag vet att det här året har gjort, och kommer få mig, att utvecklas som person otroligt mycket och att jag har hundratals (eller kanske tusentals till och med!) minnen för livet. Nu ska jag verkligen ta vara på varje dag av de 149 dagarna som är kvar, för helt plötsligt kommer de vara borta. Samtidigt som det känns som att jag inte har varit borta från Sverige mer än kanske en vecka, så känns det som att jag alltid har bott i USA... Väldigt konstig och obeskrivlig känsla!
Jag tror att jag kommer se det här året annorlunda när jag har varit hemma i Sverige ett tag, och jag vet att jag verkligen kommer vara glad att jag åkte på utbytesår och stolt över mig själv som flyttade till USA helt själv som 15-åring.
Kram!


Likes

Comments

Januari 2018

Hej!
Jag ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat på mer än en månad, men jag tänkte sammanfatta december månad lite kort nu istället!

Varsity Basketball Team
När jag hade fyllt i alla papper (fick ett häfte med ungefär 30 papper som behövdes fylla i och skriva på) och gjorde min sports physical så gick jag på min första träning, vilket var i början på månaden. Tränaren tyckte att jag kvalificerade mig och fick då hur mycket kläder som helst!! Ett svart matchställ, ett rosa och ett vitt; träningströja, uppvärmningsbyxor och tröja, shooting shirt och en t-shirt. Jag fick spela redan nästa match- vilket var dagen efter!
Jag är nummer 23 och spelar positionen center, eftersom jag är så lång (för er som inte känner mig- jag är ungefär 180cm).
Alla i laget är jättetrevliga och det är jättekul att spela! Vi har matcher 2-3 gånger i veckan, så alltså spelar vi match oftare än vi tränar. Den sista matchen är 9/2- så det är inte så jättemycket av säsongen kvar! Den blir kort och intensiv helt enkelt!

Skolan- väckarklockan står på 05:30
Som jag säkert nämnde i mitt förra inlägg så börjar skolan väldigt tidigt- nämligen 07:23! Det är väldigt många elever på skolan (ungefär 3500), och eftersom alla över 16 år kör bil (vilket är ungefär hälften av alla elever) så är det kaos när vi börjar och slutar skolan... Därför så åker jag, Brooke, Jackie och Jojo till skolan väldigt tidigt. För att få parkering och inte behöva stå i kö alldeles för länge så måste man vara där runt 06:50.
När skolan börjar så himla tidigt så är det svårt att koncentrera sig-så man är inte helt vaken den första lektionen... Många sitter därför och sover!
Nog om det! Jag har bytt många av mina klasser till den här terminen. Nu blir det ingen student aide eller två PE-klasser, som tur var. Mina klasser är world geography, sociology, environmental science, Spanish, English 3 och Holocaust studies, vilket handlar om andra världskriget- jätteintressant tycker jag!! Jag är taggad.

Jag skriver mer i nästa inlägg!
Kram!

Likes

Comments

December 2017

Måndag
I måndags så åkte vi till skolan och jag ”valde” ämnen. De flesta klasserna var svåra att komma in i när det bara är 3 veckor kvar av terminen, men jag kunde hoppa in i de klasserna som jag hade i Virginia. De klasserna som är samma är government, spanska 3 och engelska 11. Jag hade ju engelska 12 i Virginia, men här är jag junior och har därför junior-engelska. Spanskan här är dock mycket svårare än i Virginia, även fast de båda är spanska 3. Ungefär hälften av min spanskaklass är hispanic, och pratar därför spanska hemma... De är då flytande, men går på spanska i skolan för att lära sig bättre grammatik.
Utöver de tre klasser som är samma har jag student aide hos guidance counselorn, där vi lämnar ut lappar till olika klassrum och lärare. Jag har 2 stycken PE-klasser, alltså idrottslektioner. Det var bara för att det var svårt för dem att sätta mig i klasser där det var okej att hoppa in så sent som jag gjorde- men nästa termin så ska jag ”bara” ha en PE. Sist så har jag Credit Lab, alltså en klass på datorn. Jag har inte valt vilken klass jag ska ta än, för jag har inte fått min inloggning till datorn.
Som ni ser så har jag 7 klasser. De är i ordningen credit lab, student aide, PE, government, spanish 3, PE och sist English 11. På måndagar har man alla klasser, tisdagar och torsdagar är jämna dagar och onsdagar och fredagar är ojämna dagar. Man har då klass 2, 4, 5 och 6 på jämna, och 1, 3, 5 och 7 på ojämna dagar. Man har 5th varje dag eftersom den klassen är homeroom och den är kortare än de andra klasserna.
I måndags så hade jag inga klasser, utan när vi hade gjort schemat och allt pappersarbete var klart så sa de att jag kunde komma tillbaka på tisdagen och börja med min klasser då.

Tisdag
I tisdags så var min första heldag i skolan. Det var en even day, alltså en ”jämn dag”. Vi har då period 2,4,5 och 6. Ni vet ju redan vilka ämnen jag har så jag behöver inte skriva så mycket mer om dem.
Efter skolan åkte jag, Brooke, Jackie och Greg (en annan granne) till The Polar café, som är ett skandinaviskt café som ligger ungefär 10 minuter från där vi bor. De hade en hel del svenska saker, typ som godis, bakverk och tomtar. Jag köpte en Marabou Daim (för 6 dollar....) och dammsugare! De andra köpte julmust, chokladbollar och lite saltlakrits som de provade..... De tyckte INTE om det!! :)

Onsdag & torsdag
Skolan i onsdags och torsdags gick bra, och inget speciellt hände. Eller en sak var att vi spelade basket på idrotten, och då kallade idrottsläraren basketcoachen till idrottshallen för att han ville att coachen skulle se ”hur bra jag var”. Coachen sa att jag får börja i laget om jag vill, även fast tryoutsen har varit och säsongen har börjat!
Efter skolan i torsdags så åkte jag, Alex och Greg till tjejernas basketmatch. Jag ville se hur bra laget var och hur de spelade, och de andra ville också kolla.

Fredag
I fredags så var skolan ”som vanligt”, och efter skolan så träffade jag Hanna, som är en utbytesstudent här i närheten. Vi var i Wellington Green Mall i några timmar, fikade, pratade och hade det jättemysigt! Jag var sedan hemma runt kl 19:30, och då gick jag och Jackie över till Brookes hus och gjorde i ordning hennes överraskningsfest! Hon kom sedan några timmar senare och vi sa SURPRISE och hon blev jätterädd hahaha...

Likes

Comments

November 2017

Torsdag
I torsdags så var det Thanks Giving, och då åkte vi och åt lunch/middag hos Bob och Deena. Det fanns en massa mat, och vi satt och åt och pratade i flera timmar. På kvällen så åkte jag, Brooke och Jackie till Wellington Mall eftersom Black Friday-rean börjar torsdag kväll. När vi kom så var det väldigt utplockat och mycket folk, så jag hittade ingenting... Efter det så åkte vi till Checkers och åt (väldigt sen) middag, och jag kom hem och gick och la mig runt 2/3.

Fredag
I fredags så pyntade vi hela huset och trädgården med julpynt. Det var lite konstigt att julpynta i 27 grader och sol, då man är van vid Sveriges väder... Det kändes ju inte juligt direkt, men jag ska inte klaga! Det var ju också Black Friday, och då åkte jag och Brooke till Target och köpte lite saker. Till middag åt vi kinesisk mat, och på kvällen så pratade jag med Ella Palm några timmar.

Likes

Comments