I helgen var det tävling i Värnamo med Stellan. Startade en LB med honom och det gick bra. En lugn stabil och felfri runda. Måste bara tänka på att aktivera hans bakben lite bättre nästa gång!?

I helgen startar han Christmas Show på Grevagården! Vi är anmälda LB, LB+,LB+.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sorry att jag inte uppdaterat så bra här, men har varit lite mycket det sista.

I torsdags slutade verkligen inte dagen som jag trodde. Eftersom skoldagen var det dags för träning i Lidköping som vanligt. Mamma och jag skyndade oss att göra iordning Ibiza bör vi kom hem och sedan åkte vi. Väl på plats satte jag upp och började rida fram. Ganska direkt kände jag att hon kändes konstig då hon inte riktigt gick fram och det kändes som hon knep och var spänd på något sätt.

Efter en liten stund gick jag till mamma och då såg hon att en liten del av Ibizas tarmar hade och ut. Svårt att förklara men ni kan nog tänka er att det såg ganska läskigt och äckligt ut. Min tränare skickade bild till sin veterinär som sa att det kallades något speciellt när det där hände med tarmarna (minns inte vad det hette) och att det var ovanligt. Vi fick ringa till Husaby hästakut i skara och åka dit. Som tur var så är mina hoppträningar mellan Skara och Lidköping så det var ganska nära.

Väl inne på akuten konstaterad veterinären att förstoppning var orsaken till att tarmarna åker ut. Hon hade alltså kolik. De rensade tarmarna så att förstoppningen försvann och allt. Ibiza fick även stå kvar en natt för att de skulle ha koll på om något hände. Men i fredags blev hon hämtad och det verkar än så länge som hon mår bra igen.

Det är väldigt skönt att hon mår bra igen vilket jag är så tacksam för. Alltid då läskigt att lämna hästar då det alltid kommer finnas en rädsla för att aldrig träffa hästen igen. Kommer tyvärr från tidigare upplevelser. Nu tar hon det lugnt i några dagar och håller på att sätts igång. Det blir tyvärr inget Christmas Show för henne vilket är jätte tråkigt då jag var så taggad på att tävla henne. Som tur är får jag var med iallafall fast med Stellan, inte lika roligt som med Ibiza men ändå roligt att jag inte missar tävlingen.

Likes

Comments

I söndags var det tävlingsdebut med Ibiza. Vi tävlade 1m avd.b i Alingsås, en bra bana. Kände att jag ville tävla avd.b då det just nu handlar om att hitta känslan och det känns onödigt att slösa på sprången på de lite lägre höjderna.

På framridningen kändes hon bra. Nu på hösten/vintern så var det lite dåligt underlag ute (hälften lera hälften fryst) men hon kändes ändå bra. Den bra känslan höll i sig inne på framhoppningen även fast det var lite kaos. Råkade till och med bli påriden en gång så är förvånad att hon höll sig hyfsat lugn. Men avsprångspunkterna blev bra och hon kändes framme.

Väl inne på banan gick det lika bra. Höll ett framme tempo och hon skuttade lätt runt. Kändes lätt för oss så det var roligt! Sedan är det ju fortfarande en del att jobba på. Till exempel ska jag våga vänta lite mer och rida lite lugnar och mer passivt, jag måste också träna på att sitta upp mer över hindren. Förövrig var det en väldigt bra runda!

Igår (tisdag) var jag även på pay&jump med Ibiza. Det var på Grevagården vilket gjorde att det var ett väldigt bra tillfälle att känna på banan inför Christmas Show. Nästa vecka ska jag nämligen vara med på Christmas show med Ibiza.

Vi hoppade en 110 runda, även här en bra bana som kanske inte var jätte svår men det var heller inte en vanlig typisk pay&jump bana. Framhoppningen gick bra även om det var lite kaos då många hoppade olika höjder. Även inne på banan gick det väldigt bra! Vi var felfria fram tills sista där vi fick ett litet skitpet. Kändes som vi tappade koncentrationen lite, men det är sånt som händer. Jag är oavsett väldigt nöjd med rundan även fast vi kom något nära på vissa hinder. Flytet kommer komma bättre med tiden.

Likes

Comments

Usch vilken kall helg det har varit. Nästan så man kan tro att det är vinter redan, vem vet det kanske är det?! Jag har inte precis längtar efter att frysa och behöva krångla med både frusen mark och vatten. Det snöade alltså i Lördags. Känner bara "men nej tack".Sedan helt fruset i marken hela söndagen.

Igår var det även farsdag! Blev mysig frukost på morgonen. Sedan lite mot tidigare eftermiddag fick jag ett ryck eller något,haha. Har inte riktigt hunnit med att träna så ofta som jag vill det sista. Fullt i placeringen med tre hästar, skola och ja livet. Det är jobbigt när 24 timmar på ett dygn inte räcker! Men igår blev det en springrunda på inte mindre än 1,3 mil. Ska vara ärlig med att det var riktigt jobbigt, men det är ändå så skönt att resan tankarna. Idag har jag iallafall en "härlig träningsverk";)

Kvällen avslutades med hoppning på Prinsessan och Ibiza i Mölltorp. Prinsessan är äntligen igångsatt så det är superroligt. Än så länge har hon känts mer framme så det är bra, men vi får se. Hoppningen gick iallafall bra. Det blev ett litet missförstånd på ett hinder så hon hoppade in i stödet. Opsi. Men det löste sig och vi skuttade över några 1 m språng. Dock är hon vääääldigt tjock nu, så det är lite synd om henne som ska bära runt på magen. Men jag tror att den försvinner snabbt.

Även Ibiza hoppade väldigt fint. Vi jobbade mycket med att hoppa på en 8,A och hitta avståndsbedömningen. Gick riktigt bra att jobba runt i lilla ridhuset och det blev några språng på 110-115 med bra känsla. På torsdag blir det hoppträning för Lennart med henne.

  • 302 Readers

Likes

Comments

I söndags var det första tävlingen med Stellan på ganska länge. Vi hoppade två klasser i Lidköping, LC och LB. Då jag är så lång på Stellan vill jag inte hoppa så mycket högre eftersom vi har en sämre balans.

Första klassen var LC. Det gick bra och vi skuttade runt felfritt med en väldigt snabb omhoppning. Helt ärligt blev jag lite chockad då jag hade glömt hur snabbt han kan gå i omhoppningar. Men vi vann iallafall och jag har för mig att det var med cirka 2 sekunder.

Andra klassen var LB som också gick bra. Vi fick tyvärr ett riktigt skitpet på tvåan. Kom egentligen helt rätt men bommen bara föll, det ända är att jag möjligtvis hade lite mycket i handen men jaja sånt händer ibland och jag testade även ett nytt bett på denna tävling som jag bara ridit med en gång tidigare. Resten av banan flöt på bra och vi kom väldigt bra på alla hinder!

Om två veckor taggar vi LB och LB på Grevagården.

Likes

Comments

Idag tänkte jag publicera lite bilder som inte blivit publicerade tidigare. So let's go ahead.

Nu när det är höstlov har det blivit lyxfrukost två dagar i rad. Inte ofta sånt händer på en vardag, känns som helg 7 dagar i veckan. (Bild två har dock blivit publicerad)

Ibland kan jag få för mig att jag har massor av tid så då händer det att jag tränar på att knoppa, även fast jag bara ska rida hemma.

Tråkigt att bli longerad hälsar Prinsessan som by the way har sista vilodagen idag.

Tror inte denna är publicerad... Första hoppträningen för Ibiza, i skrivande stund är vi pålägg mot våran andra.

Maaat

En utav de andra hästarna jag provred.

Sommarfeeling med kusinen.

Hovar on fleek (Stellan).

Benjiiii

  • 343 Readers

Likes

Comments

Fredag till Söndag var jag på Elmia Scandinavian Horse Show. Tre jätte roliga dagar och jag han göra allt möjligt. Halva fredagen hjälpte jag mamma i stallkontoret och andra halvan tittade jag på klasserna och shoppade på mässan. På lördagen och söndagen tittade jag även då på tävlingarna men jag hjälpte även min kompis som tävlade där.

Här kommer lite bilder på inköpen under helgen.

Ett par sporrar jag ska ha på framförallt Prinsessan när jag trimmar hemma. Ibland tar hon inte skänkeln så jag tänkte ha dessa lite då och då så jag slipper tjata på henne. De är från Skara hästsport.

Jacka från uhip som jag fick av mamma, jätte tacksam! Den är så snygg flis att man kan vika ner ärmarna så att man inte fryser om händerna. Dessutom har fickor och krage jätteskön fleecefordring och luvan är så stor att man kan ha den över hjälmen.

Ridbyxorna är från Pikuer. Svarta och super sköna från Skara hästsport. Dock har en söm spruckit efter två gången så det var inte så bra.

Rakt bett med tungfrihet från Beris, i storlek 13 cm. Mjukt.

Pannband till Ibiza från get the gallop. Storlek x-full, supersnygg!

  • 383 Readers

Likes

Comments

Imorgon så blir det första dagen för mig på Elmia Scandinavia Horse show. Ska bli superroligt och jag är jätte taggad! Jag kommer vara för fredag -söndag. Någon mer som ska dit, isåfall vilken dag?

Likes

Comments

Hästarna utsläppta och nu ska jag till skolan... Senare på schemat så står det hem och rida. Tror det får bli en uteritt med Stellan, man får ju passa på nu när det fortfarande är ljust, dock är han så jädra pigg så vi får se. Ibiza har antingen markarbete med en väldigt bra övning vi jobbat på ett tag, eller hoppning. Jag får kolla över det.

Om ni har några önskemål på inlägg ni vill se så får ni gärna kommentera dem! Har två planerade men blir alltid glad för lite tips.

  • 401 Readers

Likes

Comments

Just nu är jag anmäld till två tävlingar med hästarna. En tävling med Stellan och en med Ibiza.

Den första tävlingen är med Stellan vecka 46 om jag inte minns fel. En 3-dagars tävling som Skulltorp håller i men den kommer vara på Grevagården. Stellan och jag ska dock bara vara med lördag-söndag och vi ska hoppa LB, LB. Tror även det var någon "LB cup" eller något.

Den andra tävlingen jag är anmäld till är med Ibiza. Den är vecka 49 och det är Stenungsund som håller i den har jag för mig. Den är iallafall även den på Grevagården och det är en 3-dagars tävling och vi ska vara med alla dagar. Vi har anmält till 110, 115 och 115.

Ser fram emot att tävla snart igen. Det var faktiskt ganska länge sedan sist mot vad jag är van vid.

Likes

Comments