Mammaprincipen del 1

Trodde jag skulle bli mycket bättre på att blogga när jag väl flyttat, men icke.

Till mitt försvar så har jag faktiskt börjat plugga igen! Hade ingen förskoleplats till Minou så kändes meningslöst att söka skola men provade fast jag var tre veckor sent ute och fick börja samma dag som jag hade intervjun, så kunde och ville liksom inte göra något annat.
Har också fått reda på att jag slipper gå tre år och kan klara mig på två år till så är fett nöjd.

Förutom skola och sånt så har vi som jag nämnde i tidigare inlägg äntligen köpt en både fin och fungerande ny bil!

Slipper nu ha konstant hjärtklappning och ångest när jag kör någonstans.

Spenderade halva helgen på krogen och andra halvan på loppisar och i sängen, perfekt alltså. Därav dålig update i helgen också.

Idag på mattelektionen satt jag med P3 relationsradion i bakgrunden och lyssnade på när dom snackade om folk aka andra föräldrar som uttalar sig för mycket om vad andra föräldrar gör eller inte gör.
Det är ju inget nytt eller okänt precis och jag tror jag har en miljon historier om som jag hade kunnat dra upp där, men valde att skicka in en som jag fick höra när jag var gravid.

En "kompis" till mig blev sur på mig för att jag hade jeans och sneakers på mig hela graviditeten.
Hon sa att det var farligt att böja sig ner för att knyta skorna och att man inte kan ha tighta jeans på sig om man är gravid/förälder, det följer ju liksom inte den påhittade mammaprincipen som är så viktig att följa punkt för punkt.

Svettiga mjukisbyxor och foppatofflor är det som gäller tydligen.


Väntar fortfarande på att någon ska skicka hem det här infobladet eller boken som beskriver vad som anses okej och inte om man nu skaffar unge. Har i alla fall ofrivilligt fått några kapitel upplästa för mig av folk jag försökt undvika som jag tänkte dra upp så ingen kan gå miste om denna viktiga info som kanske inte alla fått ta del av än:

✔Jeans är ett big no no. Kjol är okej om den går ner över knäna, men den ska helst släpa minst 45 cm i backen. Mjukisbyxor är dock bästa alternativet. Ska du på middag? Mjukisbyxor. Jobbet? Mjukisbyxor. Begravning? Mjukisbyxor.

✔Foppatofflor är dom enda rätta skorna om du funderar på barn, har barn, eller råkar tänka på dom.
Men hallå det blir väl kallt tänker du?
Svar nej, såg fodrade foppatofflor på dollarstore igår.


✔Allt under 30 är en inte okej ålder för att skaffa barn fick jag veta av en anställd på försäkringskassan
Detta berättade hon dock inte förens Minou var tre månader, så kunde inte riktigt göra något med informationen hon gav mig.


✔Någon berättade för mig att jag var tvungen att sälja min katt då man inte kan ha både katter och barn.
Katter river tydligen ut ögonen på bebisar i typ 9 av 10 fall. Nyttig information, har dock inte märkt något sådant än, konstigt då hon var säker på att detta är ett vanligt problem som många har.


Har några fler som jag kommer dra upp i mitt nästa inlägg om den omtalade mammaprincipen, men det får vänta lite då jag ska återgå till att plugga och äta vegansk choklad nu.
Men har längtat efter att skriva lite om det här så det kommer absolut komma fler inlägg om detta och där jag går in lite djupare på ämnet.
Bye!

Gillar

Kommentarer

klara
,
Finaste du! http://nouw.com/klaraericsson