Hej !

Flere af jer har på det seneste spurgt, om vi ikke kunne lave et mere personligt opslag. Vi syntes alle det lød som en god idé & vi laver derfor nu dette opslag for at i kan lære os lidt bedre at kende på det personlige plan - så alt ikke handler om mad og sundhed:D


M

1. Jeg er 21 år gammel

2. Jeg bor i en lejlighed i København

3. Hvis jeg skal slappe af, tja - så bager jeg. Måske lidt cliche, i know

4. Jeg vasker mit hår hver 2-3. dag (ellers bliver håret slidt)

5. Jeg ville til hver en tid vælge ferie i et varmt land fremfor ferie i et koldt land

6. Jeg har altid en elastik rundt om håndledet - man ved aldrig hvornår man får brug for en

7. Da jeg var yngre arbejdede jeg som handicaphjælper i 3 år

8. Det tog mig lang tid at komme igang med mit kørekort - nu har jeg det endelig

9. Jeg har set Gossip Girl serien 4 gange

10. Jeg er højrehåndet og har verdens grimmeste håndskrift


C
1. Jeg er 20 år gammel.

2. Jeg bor sammen med min kæreste i en lejlighed.

3. Vi har en hund som hedder Diva.

4. Jeg elsker mad og at udfordre mig selv med nye opskrifter.

5. Jeg elsker at rejse og opleve verden.

6. Jul er min yndlingstid på året!

7. Jeg elsker at shoppe!

8. Jeg er meget familiemenneske.

9. Jeg spiser alt for meget chokolade.

10. Jeg er afhængig af serier.


F

1. Jeg er 22 år gammel.

2. Jeg bor sammen med min kammerat i en lejlighed på Vesterbro.

3. Jeg elsker at ligge og læse i en god bog inden jeg skal sove.

4. Jeg elsker bæredygtig og sund mad.

5. Jeg vil hellere på skiferie end badeferie.

6. Jeg spiller fodbold på professionelt plan.

7. Jeg er et selvstændigt menneske, der bedst kan lide at gøre tingene selv og bliver næsten sur, når andre vil hjælpe.

8. Jeg kan godt lide hunde.

9. Jeg er frivillig hjælper for Røde kors.

10. Jeg elsker chips.


C

1. Jeg er 19 år gammel.

2. Jeg er lige flyttet til en lejlighed med min kæreste. 

3. Jeg har været sammen med min kæreste siden jeg var 15 år gammel. 

4. Jeg elsker at lave mad og bage. 

5. Hver søndag ser jeg Sex and the City - ELSKER DET ! 

6. Kan meget bedre lide katte end hunde, da katte er mere selvstændige og passer dem selv. Dog ét minus - de fælder for meget!

7. Jeg elsker at rejse. Rejser mindst 4 gange om året - kun for at komme væk fra kulden. 

8. Min ynglings aktivitet er at sove, i weekenderne sover jeg altid til kl. 14-15.

9. Jeg er et kæmpe familie menneske.

10. Jeg elsker farven hvid - meget kedeligt, I know.

Vi håber i er kommet lidt tættere ind på os nu

Kys fra os -FMCC


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Hej Bloggen!

Vi har oftest fået kommentarer fra venner & veninder som spørger, hvordan det kan være, at vi blander kyllingekød ind i vores retter, når vi går ind for en sund og bæredygtig livsstil. Vi undrer os altid over sådanne spørgsmål, da vi mener & kan bevise, at kyllingekød er sundt, bæredygtigt og smager mega lækkert!

Inspirationen til denne ret fik vi, da vi var til holdtræning nede i vores lokale Fitness World. Vi overhørte en samtale hvor hovedemnet var, at vedkommende mente, at det er usundt at spise hvilket som helst slags kød, uanset hvor produktionen foregår og uanset hvor godt dyrene har blevet behandlet. - Dette fik lidt vores pis i kog. Dog fik vi inspirationen til denne lækre wokret for at modbevise antagelserne om at hvilket som helst kød er usundt.

Vi er alle fire studerende, & det er derfor ikke altid at vi har tiden til at bikse det helt store sammen. Men denne lækre wokret tager IKKE lang tid at lave, den er nem & overskuelig for studerende som os selv. Opskriften her, er til 4 personer & der er derfor også rigeligt til rester dagen efter - hvilket en travl studerende vil sætte stor pris på :D

Vi elsker specielt den smag, som kokosmælken og teriyakisaucen giver til retten lige så vel som chilien giver et spicy twist. Derudover er der super mange lækre grøntsager i, som er til en budgetvenlig pris. Som en ekstra lille appetizer laver vi også kikærter ved siden af, som er Michelles yndlings! De er svære at holde sig fra, men er super gode til at gå og snacke. Kikærterne har vi allerede en opskrift på inde på bloggen, som I kan finde lige HER.

Vi mener at retten kan bruges til alle slags lejligheder - både til en normal hverdagsaften, en hyggelig pigeaften og til når “de gamle” kommer på besøg. Hver uge har vi hver en maddag, og Carolines maddag var i lørdags, hvor hun serverede denne mindblowing ret for os. Vi var alle helt vilde med den og vi venter bare på næste gang vi skal have den! Nedenunder følger en vlog, hvor Caroline har filmet imens hun lavede retten, så I kan følge med i processen og bruge den til når I selv vil lave den. Linket følger HER!

Vi vil derfor bevise med denne ret overfor vores venner & andre, at man sagtens kan lave en sund ret med kyllingekød indblandet.


Kys fra os - FMCC


Ingredienser:

600 g kylling

250 g nudler

2 tsk. finthakket hvidløg

2 spiseske olie

Citron

1 spsk. frisk finthakket ingefær

Gulerødder

Forårsløg

Peberfrugt

Bønnespirer

Paprikapulver

Chili

1 dåse kokosmælk

2 spsk. Teriyakisauce

Salt og peber

1 dåse kikærter


Fremgangsmåde:

Først koger du nudlerne indtil de er klar.

Så skærer du alle grøntsagerne ud.

Derefter hakker du hvidløget, ingefæren og chilien.

Hvidløget, ingefæren og chilien svitser du på panden med olie.

Du tilsætter derefter kyllingen i marinaden på panden indtil den bliver gyldenbrun.

Da kyllingen er færdig skærer du den ud i strimler.

Nu tager du en stor wokpande og tilsætter olie og marinaden fra panden, som du brugte på kyllingen.

Du tager nu kyllingen og alle grøntsagerne og smider det ned i wokpanden.

Derefter tilsætter du kokosmælken og teriyakisaucen.

Og sidst men ikke mindst hælder du alle krydderierne i, og smager det til.

Nu er retten klar til servering!


Likes

Comments

Hej bloggen!

Her er en lækker og let salat som kan bruges som aftensmad eller som en sidedish til middagen, hvor du har inviteret gæster. Jeg synes personligt det er en utrolig god salat som får et lille pift med granatæblerne og tranebærrene, som giver det sidste. Den kan både bruges til den tunge julemad og til grillmaden i det gode vejr om sommeren. Den er let og billig at lave, men er en klassiker, som alle kan lide! Jeg håber I vil nyde den.

Kys fra C

Ingredienser:

  • 1 hel broccoli
  • 2 æbler
  • 200 g lilla spidskål
  • Granatæblekerner
  • Tranebær
  • Evt. ristede nødder

Fremgangsmåde:

  • Start med at skær broccolien, æblerne og spidskålen ud.
  • Derefter skal du tage kernerne ud fra granatæblet.
  • Bland alle ingredienser sammen
  • Tilsæt tranebær
  • Rist nogle nødder på panden og tilsæt dem
  • Hæld den lækre salat op i et fad og så er den klar til servering!

Likes

Comments

Hej bloggen!

Her er en opskrift på min egen personlige yndlingssnack! Nemlig bountybars, men med et twist af hindbær, som gør den ekstra lækre. Disse bountybars er en super lækker snack til når pigerne kommer over til hyggeaften. Derudover er det også hit til eftermiddagskaffen eller til at slukke sukkertrangen når du studerer. Det er en klassisk vinder, som alle er vilde med! Jeg håber I kommer til at nyde dem lige så meget som mig. Nedenunder følger opskriften.

Kys fra C

Ingredienser:

  • 1 plade chokolade min. 70%
  • 1 stor spsk. Kokosfløde
  • 1 stor spsk. Kokosolie
  • 2 dl kokosrasp
  • ½ tsk vaniljepulver
  • Lidt salt
  • Hindbærstøv
  • Tørret hindbær

Fremgangsmåde:

  • Smelt kokosfløden og kokosolien sammen i en gryde ved forholdsvist lav varme.
  • Tilsæt herefter vaniljepulver og salt og rør godt rundt.
  • Tilsæt til sidst kokosraspen indtil konsistensen er næsten som grød (så hold øje – måske skal du bruge mere, måske skal du bruge mindre). Beklæd en form (min var 15×15 cm) med bagepapir og hæld massen op.
  • Drys hindbærstøv ud over massen og stil den i fryseren indtil den er stivnet og nem at skære ud (jeg ventede meget utålmodigt i ca. 1 time).
  • Smelt chokoladen i en chokoladesmelter (eller et vandbad hvis du er forsigtig), skær kokosmassen ud i den ønskede størrelse og dyb den i chokoladen.
  • Drys med tørret hindbær med det samme. Stil barerne på køl indtil chokoladen er stivnet.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Har nu eksperimenteret med denne dessert i langtid nu, &jeg kan ikke få nok af den. Ikke nok med at den er sund, så smager den ogsåfantastisk. En lille blanding mellem hindbær, vanilje & kakao.

Har læst mig frem til, at de fleste laver chiagrød medkokosmælk, men jeg har brugt sojamælk til denne lille herlighed. Sojamælken harfungereret rigtig godt for mig, men man kan dog også bruge mandelmælk ellerkokosmælk.

For mig er denne morgenmad perfekt, da den smagervidunderligt, er sukkerfri og glutenfri.

En kæmpe anbefaling fra mig – Kys fra C


Kakao chiagrød
1 spsk chiafrø
1,5 dl sojamælk med kakao smag
1 spsk skyr

Vanilje chiagrød
1 spsk chiafrø
1,5 dl sojamælk med vanilje smag
1 tsk vaniljepulver
1 spsk skyr

Hindbær chiagrød
1 spsk chiafrø
1,5 dl sojamælk neutral eller mandelmælk
2 tsk hindbærstøv
1 spsk skyr

Kom sojamælkmælk/mandelmælk og chiafrø op i en bøtte – hver sin bøtte. Pisk det let sammen og pisk et par gange inden bøtten med chiagrød sættes på køl natten over (pisk vaniljepulver i den med vanilje og hindbærstøv i den med hinbær) . Om morgen røres grøden op med skyr. Anret med kakao chiagrød i bunden af et glas eller skål, og herefter vanilje chiagrød og til sidst hindbær chiagrød.

Likes

Comments

Hej bloggen!

Er jeg den eneste, som bare ELSKER at snacke på noget lækker, når man kommer hjem efter skole?

Jeg er sådan en type, som bliver lækker sulten hele tiden. Jeg har brug for at kunne småspise lidt engang imellem, derfor har jeg valgt at lave denne lækre snack som både er billig, sund & bæredygtig. Kikærter indeholder en masse super gode proteiner som er gode for kroppen & helbredet. Udover at de er super sunde, så tager denne opskrift kun 10 minutter at lave – så ingen undskyldning for en travl hverdag;)

Jeg håber i vil nyde dem ligeså meget som mig-Kys fra M

Krydrede kikærter
1 dåse kikærter
Olie
Krydderier fx. paprika og chiliflager

Tænd ovnen ved 200 grader
Først skyller du kikærterne grundigt i en si.
Dernæst fjerner du “hinderne” fra dem.
Tør kikærterne i et rent viskestykke.
Kom kikærterne i en skål, tilsæt olie og krydderier.
Fordel kikærterne på en plade med bagepapir.
Bag kikærterne til de er lysebrune og sprøde ca. 15-25 minutter.
Lad dem køle af og drys med havsalt.
Server dem som en lækker snack – eller brug dem i en salat.
Mums.

Likes

Comments