Godmorgon.

Idag ska jag dansa.
Idag är imorgon.

Är ni med?
Hajar ni vad jag säger?

Ofta säger man "Imorgon/efter nyår" tar jag tag i det. Det där som sedan aldrig händer. Tror alla vet vad jag snackar om.

Imorgon är idag. Imorgon är nu.
Det är från denna sekund du ska ta tag i det du vill göra/förändra.

Ta tag i det direkt. Varje dag du väntar tar det längre tid tills du når ditt mål. Varje idag är imorgon. För någon gång har du sagt "imorgon". Imorgon är det är idag!

Jag brukade vara en sådan som ville påbörja saker på måndagar. För att börja mitt på dan på en torsdag var ju bara helt fel. Tillslut insåg jag att jag förlorade 3.5 dag på min uppenbart frånvarande beslutsamhet.

Idag kvittar det. Jag tänker alltid att varje dag räknas. Att idag är en dag som a l d r i g kommer igen. Jag har bara denna dag att komma ett steg närmre mitt mål och varje gång jag försummar den chansen tar det längre tid att komma dit jag vill.

Livet är alldeles för kort för att slösa bort dagar i soffan för att det är bekvämt. Livet är för kort för att vara rädd för andras åsikter. Det är ditt liv och du håller i pennan och kan välja att skriva din bok, eller så låter du någon annan skriva åt dig. Du lägger pennan i någon annans händer och undrar sedan varför din bok spårade ur. Varför du lät någon annan skriva din historia, det som skulle vara din berättelse.

Varför skriver jag sådana här saker?

Jag kan relatera till mycket men samtidigt kan jag inte förstå mig på hur man kan låta någon annan skriva DIN berättelse. Hur du kan lämna ödet i någon annans händer.

Tror inte alla förstår vad jag syftar på heller. Det är faktiskt det värsta av allt.
Folk är så vana att andra säger åt en hur man ska vara. Vad man ska göra.
Just F U C K IT!

Hur i hela jävla helvetet kan man låta någon annan trycka ner sina drömmar. Vem fan är dem som tror sig vara större än dig. Vem vill ha sådana personer i sitt liv? - Nejatack.
Många lever inte ut sina drömmar eftersom de aldrig tar chansen. Eftersom de aldrig vågar satsa och framförallt för att de inte tror på sig själva. Detta på grund av att de har folk i sin omgivning som får de att tvivla på sig själva och vägen de vill vandra.
Varför är man så jävla rädd att ha röda läppar? Varför vill man inte visa sina operfekta ben? Varför bryr man sig så jääävla mycket?

Så barnsligt lätt svar.
Sekunden du kletar på ett bright red lipstick på dina fylliga läppar gör du själv en grej av det. "Oj!! Gud va ovant. Shit va folk kommer glo" det börjar förfan redan innan du går ut. Gör man det lätt för sig själv att testa något nytt? NEJ! Vi förstorar oftast upp saker och tror oss veta redan innan vi försökt.
Detta men ben och tjejer är ju ett världsfenonem och jag är själv en av dem. Ni vet när man går i en kort klänning/kjol/shorts när värmen äntligen har kommit och man vill egentligen inte visa sina ben för att dem är något av följande eller allihopa:
1. Bleka. Bleka jävla svenne ben.
2. Lår som går ihop.
3. Osymetriska ben.
4. Oproportionerliga ben.
5. Ärr
6. Apelsinhud
7. Gropar
8. Celluliter

Ja mitt största komplex i livet är att jag är blek som ett lik. Känns som mina ben är två lysmaskar som A L L A stirrar febrilt på. Men gör jag det lätt för mig själv att trivas i shorts?
Det kan ni nog svaret på själva.

Men jag går ut ändå. Med mina kritvita ben och känner mig obekväm kanske en hel dag. Tills jag inser att detta sitter i mitt huvud! Detta är något jag måste jobba på. För inte fan glor jag på någon som går i shorts och har kritvitaben. Jag bryr mig inte i någon när jag är ute. Möjligtvis att jag tittar på det som är vackert för ögat.

Det är en perfekt sommardag och varför ska man bry sig så mycket i vad andra tycker och tänker. Det är oftast där komplexet ligger. Hur ANDRA ser dig.
Hur andra ser dig genom deras i så fall dömande ögon.
Sluta bry er i vad andra ser. Vad andra tycker och tänker.

Det är din bok. Du är författaren och alla andra är biroller. Du är huvudrollen och det är dig det handlar om. Ta tag i ratten och styr. Ta tag i dina rädslor och bestäm dig att imorgon är idag!
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er,

Har ni haft en bra start på dagen?

Jag började veckan men att va hemma p.g.a sjukdom. Men idag är jag åter på kontoret och siktar på att göra en jävla bra månad.
Just nu sitter en tjej på intervju som jag tipsat om så jag hoppas (vet) att det kommer gå bra.
Hon är så rätt för detta jobb. Precis vad vi på detta kontor behöver!

Har inte bloggat så mycket på sistone men har inte velat bara. Så ni har missat mycket av vad som pågår i mitt liv, men ni kommer få veta allt så småningom. Bra va?
Jag går i alla fall på semester efter midsommar och det ska bli så jävla välbehövligt med 5 veckors semester, som jag slitit för dessa veckor. Och som jag förtjänar dem, behöver dem.

Ska åka till Västkusten och Ullared men Kim, Sarah & Per. Kommer bli några trevliga dagar!

I veckan tänker jag och Ellie boka en resa i sommar, ska bli så kul! Precis vad vi behöver, hon & jag. Bara komma iväg och må bra.

Vad händer efter sommaren då? Jo, jag kommer klättra lite inom jobbet och bli personalansvarig/chef. Känns så oerhört jävla kul om jag ska va brutalt ärlig. Älskar att få mycket ansvar och att utveckla andra/se dem växa.
Kommer bli roligt och lärorikt! Sedan får vi inte glömma målet att jag ska öppna ett nytt kontor med den personen som vi anställer tills nästa år! Kommer bli kanon, ska lära hen allt jag kan.

Jag vet att många inte gillar sitt jobb. Många hatar faktiskt sitt jobb och jag är jävligt glad att säga att jag är en av de lite färre som faktiskt tycker om mitt jobb. Blir glad och exalterad när jag ska gå till jobbet. För några veckor/månader var det inte så, men det berodde inte på jobbet i sig utan andra situationer. Och jag förstår ärligt talat inte hur man kan gå till ett jobb man hatar, dag in och ut.

För att kunna bli bäst, måste man tro på det man gör.
Klart som fan inte livet är en dans på rosor. Men det behöver inte vara en dans på taggtråd, när man har många val som man kan påverka i livet. T.ex. så väljer man vem man vill leva med. Man väljer att vara negativ till saker eller om man vill försöka se det positivt. Man väljer om misstag man gör, gör en starkare och mer medvetande. Det är alla sådana här små saker som gör livet lite mer glädjefullt, lite mer värt att vakna upp till.

Helt ärligt så är jag en sådan där människa som inte skulle kunna söka vilka jobb som helst. Låter väldigt fel för många. "att man ska va glad för det man kan få osv" men så ser inte jag alls på saken.

Jag skulle ALDRIG jobba med något som får mig att må genuint dåligt. Jag kommer aldrig åsidosätta mig för att jag måste kunna leva. För gör man det, lever man i alla fall inte. Många säger ju så " Det är ju bara ett jobb". Nej! Jobbet för mig, definierear vem man är som person. Vilka egenskaper som lyser starkast. T.ex. jag jobbar som säljare med marknadsförning och jag är en oerhört social och driven person som ALDRIG i hela mitt liv skulle klara av att ha ett jobb där jag skulle få lov att hålla käfften. För förstår ni, jag skulle trycka ner/bort en stor bit av mig själv.
Samma sak som en snickare, är men en praktiskt lagd person är det jävlig svårt att nöja sig med ett stillasittande jobb. För det är inte det du ÄR.

Jag tror verkligen på att jobba med vad du ÄR. Förstår ni?`

Inte de här som t.ex. "Jag är envis" skit i det. 

Vem är du? Den du är borde avgöra vad du ska jobba med. 

Ta mig inte fel. Klart man behöver en inkomst för att kunna leva. Men jag tror inte på att söka allt bara för att. Man kan fortfarande välja vad man söker för jobb och man har valet att välja något man vill jobba med, men man kanske får lägga manken till för att det ska hända. Anstränga sig lite mera. Förstår ni? För så svårt att få jobb är det inte, om man verkligen VILL jobba.

Men vi hörs! Hej

Likes

Comments

​Är sjuk och less. 
Hatar verkligen att vara sjuk, men vem gör inte det. 

Ska ta och skärpa mig med bloggen, den ramlar liksom mellan fingrarna och blir inte speciellt prioriterad och har haft fullt upp med livet. Det är bättre på den fronten och jag kan äntligen andas ut och sträcka på mig! 

Har kommit fram till en hel del och känner en enorm lättnad inombords. 
Jag har ju gått upp ca 8 kg sen i julas p.g.a mitt välmående men nu när det äntligen på riktigt börjar bli bra. Börjar kännas genuint bra känner jag också att jag för en sista gång kan ta tag i min träning och min hälsoresa som jag ska göra. Jag känner att det kommer gå om jag ger allt. 

Jag har gått igenom saker ingen borde gå igenom och jag har tryckt ihop allt inombords, som alltid. Men verkligheten hinner ikapp en och det fungerar inte i längden. Utan efter ett tag kommer allt fram och det blir kaos.

Huvudsaken är att jag känner att jag är på väg. Nu har jag på riktigt vad som krävs. Det mentala är det viktigaste och som jag saknat/letat efter den kämparglöden. 

En sak som kommer påverka mitt resultat så att jag lyckas denna gång är att jag ska göra allt som krävs. 
Det innebär även att gå till psykologen regelbundet och bearbeta det jobbiga. 

Många gånger har jag tänkt att jag inte vill säga det "högt"att folk ska veta. För att det är någon slags tabu/pinsamhet av att prata med en psykolog. Men så är det inte! Så ska man inte behöva känna, jag anser att man är stark om man väljer att prata om det som kan vara oerhört jobbigt och smärtsamt att gå igenom gång på gång. Men jag tror att det är ett nödvändigt ont för att saker ska kunna bli bra. Det är mänskligt att må dåligt och känna att man inte orkar låtsas mera. Det är mänskligt att inte vara "perfekt". Det är omänskligt att vara perfekt. Vad nu det är. 

Oavsett om du har det jobbigt hemma, blivit misshandlad, våldtagen, sextrakasserad, kränkt, mobbad, orättvist behandlad, om du mår dåligt över att din partner dumpat dig, tankar över livet, abort, panikångest, depression, utmattningsdepression, bråk, vänner etc. vad det än gäller uppmanar jag er att prata med någon. Lätta på era hjärtan och bearbeta, övervinn rädsla, lär dig hantera känslorna på ett bra sätt. 

Det är viktigare än ni tror om man varit med om något traumatiskt att prata om det för att inte skapa en stress, ångest, depression av det. Och jag vet att det krävs mycket, det kan ta lång tid att våga sätta sig och öppna upp om det jobbigaste du vet. Som även i mitt fall så skäms man, inte för att jag gjort något. Utan för det man blivit utsatt för, man klandrar sig själv, tänker "jag förtjänade väl det". Det är helt sjukt, men det är så de flesta fungerar. Man tänker att man är den ända i hela jävla världen som går igenom detta/har det på det viset. Ingen fattar, eller så tror dem att dem vet? Och jag vill inte att någon ska behöva känna att de är ensamma. 

Jag kommer nog aldrig berätta vad jag varit med om. Ingen skulle titta på mig på samma sätt igen. Och jag hatar empati och när människor som egentligen inte bryr sig  plötsligt bryr sig eftersom dem bara vill veta, inte för att de egentligen bryr sig, ni vet?  Jag hatar människor som tror dem känner en, som tycker ditt och datt. Som tror dem vet ett skvatt,"You know my name, not mu story". Finns inget som kan beskriva det bättre och man borde alltid tänka på det själv, du har ingen aning om vad personen du dömer i affären går igenom.  

Mer kärlek till folket, typ lite så känner jag. 

Hejs. 


Likes

Comments

Igår kväll stod jag och lagade mat för mån-ons denna vecka. Känns så bra att ha alla mål färdiga och redo. Det underlättar vardagen tycker jag!

Cecar sallad och biffar med ungsrostade rotfrukter (sötpotatis, morot och lite vanlig potatis) + en tsatziki till de!

Igår kom jag till insikt. Jag kan inte hålla på som jag gjort. Fuskande i 2 veckor resulterade i + 2.5 kg.. Men jag har hittat min glöd. Mindre prat more doing - är mitt nya motto. Ska sluta prata om allt ska skriva här i syfte för att dokumentera för mig själv.

Köpte en ny bok i helgen och den gav mig insikt och ny glöd.


Likes

Comments

Hoppas ni haft en bra vecka! 

Jag hade en supermysig vecka spenderad i Polen med sommarvärme, ca 25 grader!! 
Gissa om jag tyckte det var kallt när vi anlände i Sverige igår? 

Den gågna veckan vart som den vart. Unnade mig lite för mycket i polen och vikten står still, vilket jag hade räknat med. Men jag ska fortsätta nu så når jag mitt mål! ​

Veckan mål blir:

*Ät minemalt med onödigt fett! 

*Sköta kosten med ett "cheat mål" 

*Äta alla 6 mål/dag

*Börja gymma på morgonen 

*Börja löpträna, 2 gånger denna vecka 

*Träna totalt 5 gånger

*Dricka 3L vatten om dagen

*Tänka positivt och sluta stressa

Nu kör vi! 

Ska tänka iskallt och göra det som behövs! 

Nu ska jag fortsätta jobba, kram.

Likes

Comments

Hej,

Igår efter jobbet åkte vi direkt mot skavsta för att spendera natten på connect hotell innan flyget går idag!

Ligger just nu och tittar på frisör akuten innan vi ska gå ner och äta hotell frukost!

Igår i alla fall när vi åkte ner via Enköping så såg vi en älg, 5 harar och minst 30 rådjur/hjortar... det kryllade av dom när skymningen var ett faktum och flera passerade vägen/stod i vägkanten.

Ska bli så skönt att komma iväg och ha en trevlig vecka!

Veckans mål denna vecka är att hålla mig till mitt dagliga kcal intag! Thats it.

Vi hörs sen!Likes

Comments

Denna vecka har jag tappat: -1kg
Sedan start 12/4: -1kg
Återstår för att nå delmål nr1: 5kg

Kommentar: Jag är inte speciellt nöjd, men jag ska lära mig att bli det. För minus 1kg på en vecka är en bra siffra.
Hade jag kunnat gjort något annorlunda?
Ja, jag skulle ha tränat mer! Blev totalt bara 3 pass.
Jag skulle även låtit bli det där fettet som jag vet så mycket väl bara gör dumt för min kropp.
Med det sagt kör jag på! Jag vet att mim kost fungerar och jag vet att resultatet kommer bli en vinnande kombo om jag sköter kosten 100% och lika så min träning.
Nu är jag plötsligt väldigt glad och motiverad!

De kommande två veckorna ska jag göra allt! Och jag ska inte tjuväga mig före dess. Eftersom jag kommer hem på söndag EM väljer jag att ta invägningen söndagen efter det. Så ni vet, så jag vet!

Kör hårt! Ska tänka konsekvent och nu ska jag göra allt och inte bara 85%

Kram

Likes

Comments

Godmorgon,

Idag är det en ny dag och jag har då nya val och möjligheter att göra detta till en riktigt bra dag!

Ska först och främst fixa mig lite frukost. Sen ska jag fortsätta plocka ihop i resten av lägenheten för att inte glömma - Skriva en packlista och börja packa.

Åker ju till Polen på Onsdag, men åker ner till Skavsta redan på tisdag efter jobbet, så det blir en kort arbetsvecka! Blir borta tills söndag men jag kommer uppdatera flitigt. Men då blir det lite mer på mental hälsa och mycket bilder på Warszawa!

Idag ska jag även färga håret. Äntligen!! Har legat på latsidan och inte orkat färga det under veckan...Fast nu så.

Nej, nu ska jag kliva upp ur sängen och göra frukost.

Kram.

Likes

Comments

Nu har det gått 1 vecka sedan jag vägde mig och när jag ställde mig på vågen imorse blev jag lite besviken, men ändå nöjd över att jag gått ner 1kg sedan i söndags.
-1kg är en bra siffra men jag känner att jag vill se större siffror för att blir motiverad att fortsätta. Eller snarare, det är vad som behövs för att jag ska köra 100%. Samtidigt har jag nog tänkt att kilorna på vågen bara är vätska, att jag inte väger så egentligen och förväntar mig då -3kg första veckan och blir då besviken när verkligheten är att jag VET att jag verkligen väger det som står på vågen. Inge jävla massa "uppbundet" vatten som lurar vågen. Utan det är resultatet efter en längre period med dålig kost och obetydlig träning.

Men men, gör om nästa vecka. Gör rätt.

Likes

Comments

Godkväll på er,

Hoppas ni haft en bra lördag!

Idag har jag i princip bara plockat ihop hemma och äntligen tagit tag i garderoben!
Dock vann suget ikväll och lite chips, dipp och cola senare är magen svullen och jag känner en djup ånger. Samtidigt som jag är besviken på mig själv och min obeslutsamhet. Samtidigt blir jag nöjd av att jag fått tillbaka min ånger/ångest när jag äter något som jag vet är dåligt för min kropp när mitt syfte är att gå ner i vikt och jag tyckte inte alls det var lika gott som jag kommer ihåg. Så frågan återstår. Varför? Hur som helst känner jag mig just nu bara äcklad och besviken på mig själv och min kassa disciplin. Men jag vill Heller inte att detta ska förstöra allt annat.

Jag har som sagt en förmåga att haka upp mig på det negativa. Men jag jobbar verkligen på detta och det hjälper verkligen att få göra utlopp för sina känslor och tankar.
Men imorgon är en ny dag, där jag väljer om jag ska komma 1 dag närmare mitt mål eller om det ska ta 1 dag längre att ni det. Det är upp till mig!

Kram

Likes

Comments