Sluta.. Sluta försöka förstöra något som är bra, det enda i mitt liv som är bra. Den enda jag står ut med. Han älskar mig och sätter alltid mig först. Ändå försöker jag omedvetet se hur långt jag kan pusha honom och det är han som drabbas när jag inte mår bra, det är honom det går ut över.

Jag vill inte att han ska lämna mig men slutar jag inte snart så kommer det hända. Jag försöker sluta, säger förlåt när jag är dum (vilket är ofta) och säger och visar hur mycket jag älskar honom och värdesätter honom så mycket jag bara kan. Jag har verkligen haft en sådan jävla tur att han är min och jag är så rädd att han ska inse att han kan få någon så mycket bättre.

Jag måste nog återuppta kontakt med en psykolog, mitt mående är fan fucked up, mitt beteende är ett levande bevis på det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja då var det jag igen!

Jag tror faktiskt att det här med att skriva faktiskt är terapeutiskt för mig. När jag skrivit klart så brukar det kännas lite bättre.

Jag tror inte jag är så ledsen idag, mest förbannad faktiskt. Det är så jävla tröttsamt att hela tiden påverkas av skakningarna, ibland vill jag bara säga till mig själv att sluta, även om det är lättare sagt än gjort.

Min bror och jag satt och pratade för några dagar sedan då han frågade "detta låter kanske konstigt men går det inte att bara hålla huvudet stilla?". Vi skrattade för det var en uppriktigt undran från honom och jag svarade då att det är lustigt för jag brukar tänka, när jag ser människor göra något som kräver att huvudet är stilla, att "hur i helvete bär de sig åt för att hålla huvudet stilla?". Svaret fick mig att skratta och honom att fundera.

Jag tror att det ligger något i det, humor alltså. Det behöver kanske inte vara så jävla allvarligt hela tiden? Om någon frågar mig om skakningarna kanske jag bara ska svara att det är en sjukdom? Om någon tittar kanske jag ska titta tillbaka? Om någon tittar eller beter sig oförskämt kanske jag faktiskt ska påpeka det för personen (på ett mer eller mindre uppkäftigt sätt beroende på mitt humör för dagen) så att de fattar att mig trampar de fan inte på.  Enough kanske faktiskt är enough nu fast i en positiv bemärkelse för mig?

Jag har ganska hett temperament och det kanske faktiskt är användbart i ett läge som detta? Istället för att göra mig liten och osynlig kanske jag faktiskt ska bära mitt skakande huvud med STOLTHET? Jag vill inte längre tro att det som är jag är värt att gömma..

Jag är inte mina skakningar.  Jag är inte ett levande wobbel-head. Jag är en människa med många egenskaper och ett attribut som kommer med mig är skakningar, men SO FUCKING WHAT?!

Det trodde ni väl inte, att jag skulle lyckas klämma ur mig ett rätt så glatt inlägg för att vara mig? 😇 Ibland är det bra att skriva ner mina tankar när jag är beredd att kämpa, de hjälper mig när jag står och tippar på kanten. Att läsa saker jag skrivit när jag är stark hjälper mig när jag är svag.

Men så kommer verkligheten tillbaka. Idag är jag glad, hur morgondagen kommer vara får tiden utvisa. Jag försöker inte lura mig själv att jag från och med nu och för alltid kommer att vara glad. Men idag är jag faktiskt glad. Idag njuter jag faktiskt av att vara den jag är, med och utan brister. Bara för att jag har defekter så är jag inte mindre värd. Det är är värt att komma ihåg.

Till de få stackare som faktiskt läser det jag skriver har jag en sak att säga. Behandla andra som ni själva vill bli behandlade. Om någon är annorlunda och ni vill titta en extra gång, gör det inte, vi märker när ni tittar även om ni tror att vi inte gör det. Om ni vill viska till era kompisar så att de inte missar så stå emot, vi märker varje viskning som ett piskrapp mot huden. Om ni vill säga något till oss om hur ni uppfattar oss så tig, vi märker det ack så tydligt och det lilla modet vi kanske byggt upp för att faktiskt våga gå ut genom dörren slås sönder som ett korthus.
            Jag vet att inte alla är sådana här och jag försöker inte dra alla över en kam, jag vill bara förmedla hur det är att vara på andra sidan.

Nu är jag klar, för denna gång.

Likes

Comments

Nu är jag riktigt under isen igen. Jag träffade min psykolog idag som sa att jag gör bäst i att träffa henne tätare nu. Jag var för första gången ärlig och berättade hur jag använder alkohol och tramadol (separat, blandar dem inte) för att klara av det när det är som jobbigast. jag berättade även om hur jag återigen kan tänka vid övergångsställen hur lätt det hade varit att bara ta ett kliv framför en bil för att slippa.

Psykologen frågade om jag vill dö, svaret är nej men det är dit jag är på väg om jag inte får hjälp. Jag förstår ju hur fucked up det är att jag låter skakningarna ta över mitt liv. Ändå kan jag inte hindra det.

En dag i sänder, jag kan inte se längre fram än så. Men tro mig när jag säger att jag håller i för glatta livet och kämpar verkligen med alla krafter jag har. Nu är det bara extremt jobbigt...

Likes

Comments

Jag har en ny taktik, jag har börjat vara mer öppen med min sjukdom då det inte direkt går att dölja skakningarna längre. Något som gör mig irriterad är hur okänsliga människor är. Människor stirrar, viskar, pekar och det skär i mig lika mycket varje gång det händer. Om de bara visste hur mycket jag kämpar för att slippa se deras miner när de gör så.  om de bara visste hur ont det gör mig när de så uppenbart visar mig att jag är annorlunda. Jag har en kompis som skrattar åt folk som är annorlunda och jag blir så jävla arg, förstår hon inte att jag också är annorlunda och att andra skrattar så åt mig som hon gör? Det är inte så lätt att vara på andra sidan, att vara den som blir skrattad åt.

Ibland vill jag bara skrika och be dem alla dra åt helvete.. inklusive min kompis, den okänsliga kompisen som skrattar åt andra och kanske även åt mig när jag inte ser. jag är trött på att visa dessa människor respekt när de så uppenbart skiter i att visa oss respekt tillbaka. Jag vill inte längre tillåta mig själv att ta åt mig. Nu är det den här lotten jag fått och jag ska fan kämpa. No more miss nice. Jag vill inte vara snäll längre.. Det värsta är att ju mer jag tänker på det här desto mer förbannad blir jag. Varför i helvete låter jag andra få mig att känna mig mindre än jag är?!?!

Enough is enough damn it!!!!!!!!

Likes

Comments

Inga förändringar. Jag vill inte att världen ska se mig mer. Jag vill gömma mig. Jag vill kasta in handduken.

Att ha gett upp har på något vis gett mig... Hittar inget annat ord än frid. Jag har fått lite ro i kroppen. Vet inte vad som skrämmer mig mest; att jag har gett upp eller det faktum att det känns så jävla skönt att inte längre kämpa.

Likes

Comments

Jag önskar att jag aldrig försökte dejta. Jag försöker ändå. Det är svårt att ens bli ledsen för att han bara slutat höra av sig. Kan man klandra honom? Det värsta är att jag inte ens bryr mig om honom. Inte honom per se, snarare att jag inte kan vara den jag vill vara när jag är med någon annan än mig själv. Jag kan inte prata med honom utan att skaka, det värsta jag vet är när vi kysser varandra, det enda jag vill är att han ska gå när han är här. Allt det här är för att jag skakar. Jag kanske hade tyckt om honom om jag hade gett honom chansen. Ännu värre tanke; han kanske hade tyckt om mig... Oavsett hur det hade kunnat bli kvarstår faktum att jag drivit bort ännu en.

Jag har kommit in i någon konstig period nu när skakningarna är värre än någonsin. Det går liksom inte att sluta skaka. Paniken som sprider sig i mig varje gång jag ska gå utanför dörren gör mig livrädd. Jag kan inte längre titta åt vänster utan att huvudet flyger åt höger och vänster.

Jag önskar jag bara kunde säga till hela fucking världen att jag skakar på grund av Dystonin så jag kanske hade kunnat slappna av.

Det är så svårt att förklara hur det känns att ha noll kontroll över sin kropp. Hur svårt det är att gråta och känna sig som ett freak på grund av att alla tittar konstigt på mig när jag skakar. Jag krigar med mig själv varje minut, det enda jag vill är att vara normal. Jag är social som satan men kan inte visa det för att då kommer människor se mina skakningar. Jag är fast i min egen kropp, min kropp utgör ett fängelse som jag sitter på livstid i. Kan inte ens beskriva med ord hur förkrossande det är.

Det enda jag vill just nu är att ge upp. Jag har aldrig känt det så här starkt. Den starka känslan av min kropp äntligen har vunnit över mig. Jag är svag. Jag är sårad. Jag känner mig lamslagen. Jag är på väg att checka ut. Det är hemskt att jag vet det men ändå inte kan göra något åt det. Jag börjar inse att det här är ett krig jag inte kan vinna. Kriget mot min kropp är ett krig som jag kommer förlora. Det enda som finns kvar att göra nu är att sluta hoppas, luta mig tillbaka och låta det hända.

Det låter som om jag ger upp. Det är inte så. Jag har kämpat i över 10 år. Någon kanske säger att jag strävar efter det omöjliga, att sluta skaka. Det är möjligt att det är det som är min strävan. Det kan även vara så att jag bara vill sluta slåss mot mig själv. Jag vill sluta gå rond efter rond med min kropp vilket alltid bara slutar i att jag förlorar och med det tappar ännu lite livsgnista.

I want to rise like a phoenix but sooner or later you're better of accepting defeat...

Likes

Comments

Jag tror det är dags för mig att fly igen. Behöver komma bort. Bort från allt, gå in i mig själv och bara försöka hitta någonting i mig själv som jag gillar eller i alla fall står ut med. Jag vill inte gråta, jag vill inte känna mig värdelös.Jag förstår inte varför jag måste skämmas så över mig själv. Jag gör ju inte något fel. Kan jag hjälpa att jag skakar? NEJ. Men hur kan någon tycka om mig när jag inte tycker om mig själv ens?Min enda lösning nu är att fly. Rymma från allt och när jag är ute i världen helt själv och tvingas möta mig själv så kanske jag kan hitta The silver lining i det som kallas mitt liv. Jag tror äntligen inte att det finns något annat sätt.Fick Botox nyligenoch det var verkligen min räddning. I alla fall trodde jag det. Men ack fick jag. Det måste blivit något fel för denna gång hjälpte inte Botox det minsta mot skakningarna. Som om det inte var illa nog, ska inte Botox lindra längre?FLY.

  • 24 Readers

Likes

Comments

Sitter nu här en lördagseftermiddag. Det är några dagar kvar till jag ska få ny Botoxinjektion. Det är inte en dag för tidigt kan jag lova. De senaste två veckorna har varit sjukt jobbiga. Skakningarna i huvudet har varit helt otroliga. Jag har spänt kroppen för att försöka motverka mina skakningar vilket lett till inget mer än fruktansvärd värk.

Jag vill inte framstå som klagande. Men jag vill inte skriva när jag mår bra. Då vill jag njuta! När jag mår bra så försöker jag fokusera på mitt positiva mående och njuta av varje sekund. Att skriva förknippas med smärta för mig (jag håller på att lära mig skriva låtar och spela gitarr och ni kan ju fatta hur stuket kommer vara på mina låtar). Jag skriver för att jag inte vill belasta någon av mina nära och kära mer än jag gör genom att bara vara.

Jag ursäktar gärna väldigt mycket. Får höra ofta att "du är så snäll", "du tänker så mycket på andra" och "du vill inte göra någon orätt". Men är inte alla så? Det kan väl ändå inte vara unikt för mig? Men jag tror att många gör misstaget att ta mig för naiv och godtrogen. Det är det värsta felet man kan göra. Jag tar inte alltid hänsyn, visar inte alltid mig från min bästa sida och tror gott om alla. Om någon gör mig förbannad så kokar även jag över. Jag har dessutom väldigt kort stubin. Det är några saker som alltid gör att även mitt glas rinner över. Djurplågeri står överst på listan, inget gör mig argare. När någon är elak är näst högst på listan. Speciellt när någon är elak mot mig, då brister det. Det har kanske att göra med mitt dåliga självförtroende men jag tappar all kontroll då. Dessutom är jag ganska kvicktänkt i mina arga lägen och får mer ofta än sällan människor att känna sig värdelösa efter att de gett sig på mig.  Som nummer tre på listan kommer okunnighet tror jag. Då tänker jag på okunnighet som sårar andra, så som homofob, rasism, nasism, etc. Det går jag verkligen igång på. Varför berättar jag detta kan man undra? Jag vet inte faktiskt. För att jag vill inte framstå som alltid mesig, jag vill inte alltid vara snäll och tänka på andra. Jag vill även kunna tänka på mig själv. Att tänka på mig själv är nämligen precis vad jag gör när jag mår bra, Då gör jag bara saker jag tycker om, umgås med vänner jag gillar och hittar på saker som får mig att må bra. Därför skriver jag inte när jag mår bra. Eller när jag har något roligt att berätta, det delar jag hellre med mina nära och kära.

Jag har de senaste två veckorna tänkt mycket på döden. Jag undrar om det är bättre på andra sidan. Om det ens finns en andra sida. Jag tror inte nödvändigtvis på någon Gud per se, men jag tror att något händer när man dör. Livet är för litet sett ur ett stort perspektiv för att allt bara ska ta slut när man dör. Reinkarnation tror jag inte på, därför måste det finnas en andra sida. Där ens plågor i livet inte längre existerar. Vilken skön tanke. Jag lutar mig ofta tillbaka på det, när jag är död lider jag inte längre. Hemskt va?

Jag vet att det händer något när man dör. Min farmor dog innan jag flyttade hemifrån. Alltid när jag var hemma hos henne luktade det en viss doft, inte äckligt eller så men det luktade... Farmor. När hon dog dog även något inuti mig. Jag trodde inte jag skulle bli glad igen men det har jag ju blivit. Även om jag saknar henne så mycket att jag inte vet var jag ska ta vägen ibland. Men livet fick ju gå vidare och det gjorde det. Jag fick en lägenhet, sitter i lägenheten i skrivande stund. Det var ju skoj med egen lägenhet. Det jag vill komma fram till är att de första tre veckorna luktade det alltid Farmor när jag klev in i lägenheten. Jag bara visste, right there and then, att Farmor tittade till mig. Det var en sådan lättnad att jag inte ens kan beskriva den. Då visste jag att det fanns ett liv efter detta.  Frågan jag ställer mig mer ofta än sällan är bara om jag ska stå ut och vänta tills min tid är kommen eller om......Likes

Comments

Jag önskar att någon kunde rädda mig. Rädda mig från mig själv och sy ihop mig till en hel människa igen.

Jag är rädd för mig själv. Om jag är ensam för länge vet jag inte vad jag gör mot mig själv. Därför ser jag till att inte vara ensam för länge. Helt jävla sjukt. Jag vet det, nu. Men inte alltid. Det värsta är känslan när jag inser att ingen kan rädda mig från mig själv. Jag kan inte rymma från mig själv. Det är ju jag som är fienden.

Hur ska jag klara av att leva ett liv när jag slåss mot mig själv? Går det ens? Jag vet ärligt talat inte om jag tycker detta är värt det. Ska jag gå igenom livet lidande? Jag vill verkligen må bra men jag vet bara inte om det går.

Jag pushar tydligen bort människor dessutom. Jag antar att jag tänker att jag gör dom en tjänst, jag är så trasig att ordet trasig inte räcker till för att beskriva det. Inuti går jag inte sönder, jag är så söndrig att jag inte ens kan hitta småbitar som behövs för att sätta ihop mig igen. Vad gör jag då kanske man kan undra? Jag LÅTSAS. Utåt sett uppfattas jag nog som ganska glad och lycklig. Det hela är enbart en fasad, en yta. Det är vad jag vill att ni ska se, om någon får se mitt inre så.. Nej. Jag kan inte ens tänka tanken, det är för hemskt att ens tänka tanken på att visa någon mitt stökiga inre.

Vad har jag att erbjuda en annan människa? Vad är jag egentligen värd? Ingenting om du frågar mig. Att slåss mot sig själv och sin egen kropp är fruktansvärt utmattande..
  • 33 Readers

Likes

Comments

Jag har tagit tag i en del sedan sist. Jag går och pratar med en psykoterapeut en gång i veckan. Vi har hittills kommit fram till att jag tycker synd om mig själv. och att jag ser det som ett svaghetstecken att vara ledsen. Jag måste alltid dölja mina skakningar så mycket det bara går. Det är tydligen något som gör mig svagare. Svagare, då är jag ju svag.. Det är ungefär det sista jag vill höra från någon annan människa.

Det gör mig så arg att jag inte kan sätta sjukdomen i perspektiv. Om någon annan hade haft mina skakningar hade jag inte tyckt mindre om dom. Men när det är jag som har dom så måste jag verka orädd, normal, stark. Men jag är ju inte normal. Jag är inte orädd och jag är verkligen inte stark. Varför kan jag inte visa det då? Det hade varit starkt att berätta att jag har denna sjukdom, varför i HELVETE ska jag skämmas så? Jag begriper inte varför jag skäms över något jag inte kan rå för.. Det är ju en sjukdom, det är inte självvalt min kropp gör ofrivilliga rörelser. Det är inte självmant jag låter kroppen löpa amok så att andra människor tittar konstigt på mig.

Är så jävla trött på att vara ledsen hela tiden. Jag orkar inte, jag orkar inte, jag orkar inte.
.......JAG ORKAR INTE!

Ingen ska hålla mina skakningar emot mig, det är därför jag inte visar det. Inte visa mig svag. Problemet med min livsfilosofi är att jag inte ger någon chansen att motbevisa mig. De enda som vet att jag är sjuk förutom min familj är de som en gång visat sig ledsna framför mig. Då har vi hållhake på varandra. Om de trycker ner mig för att jag skakar så har jag något att trycka ner dom med också. Det gäller att gardera sig. Tydligen är det fel orsak att kunna öppna sig för någon annan människa. Fel?

Det är väldigt lätt att döma sig själv antar jag. Ingen granskar mig så kritiskt som jag gör.
  • 33 Readers

Likes

Comments