Header

DAILY LIFE

I do believe spring has arrived here in Turkey.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

LIFESTYLECHANGE

Mandag. Dagen hvor jeg skal sprette ut av sengen, være full i energi og klar for å gå en lang tur. As if! Dagen hvor jeg slumrer til lillebror våkner, sukker og stønner og uffer meg over denne turen som jeg absolutt ikke har lyst å gå på. Vekker storebror, får i han mat og gjør han klar til skolen. Koker vann, ordner klar flasker og kler på lillebror. Det gjør vondt i hele viljen min, for jeg vil virkelig ikke ut å gå. Jeg har mer lyst å bruke tiden på å ligge på sofaen og kose meg med en serie, og noe godt å spise, når lillebror sover dagens første lur. Kler på meg joggeskoa, og viljen min hyler neeeei! Men av en eller annen grunn så klarer jeg å stå klar på gata kl 08.00, og når storebror er hentet, går vi til Tosmur og hjem igjen.

Jeg syns ikke det blir lettere, men heller tyngre. Bena kjennes tunge ut, og det går saktere. Men likevel, jeg går! Det er varmt ute, så jeg kler av meg og går i bare t-skjorte. Valpene mine er enda på stranda, de tilhører en ung mann som har bodd på telt nede på stranda i en uke nå. Det er mange som er ute og går i dag. Folk i alle variasjoner og aldre. Noen jogger, noen rusler, noen går. Noen sykler og noen løper vilt avgårde i et tempo som neppe kan være sunt. Jeg er litt misunnelig på hun blonde jenta som alltid jogger så friskt forbi meg om morgenen. For mine ben hater å løpe. Det er typ det verste jeg gjør. Hun ser så sporty og fresh ut, mens jeg kommer heseblesende i sakte tempo.

Sannheten er at jeg finnes ikke sporty, og jeg liker faktisk ikke å trene. Jeg tror aldri jeg har likt det. Og det er derfor jeg er sånn av og på mosjonist. Men likevel, jeg henger fortstt med, og jeg kommer meg ut av døra! Det er jeg stolt over, for jeg har enda ikke gitt opp! Min største inspirasjon er guttene mine, og det er det som gjør at jeg holder ut. For jeg skal bli i bedre form! Hvor en lang tid det tar! Men jeg kommer aldri til å bli hun der spreke som jogger i full fart langs strandpromenaden, heller hun som rusler og går i jevnt tempo.

Målene mine for uken er 4 lange turer, 15 000 skritt hver dag man-fre, og jeg skal se om jeg finner noen gøyale dansevideoer på youtube som jeg kan leke meg litt med fremover.

Likes

Comments

Contains affiliate links THIS WEEK

Tjo og hei og hopp på en søndagskveld. Vi kjører som vanlig ukas favoritter. Det har ikke vært så mye sprell denne uken, og jeg har valgt å ta det litt rolig ettersom minstemann har vært inne i sitt fjerde utviklingstrinn. Jeg følger disse utviklingstrinnene slavisk, og de har stemt ganske bra på han så langt. Hvis du ikke har hørt om disse så google it. Det stemmer veldig bra med endringer som skjer i en baby, og hvordan reagere. Får en bedre forståelse av hva som skjer når lille solstrålen plutselig surker og ikke vil ut av armene et par, tre dager. Anywho, dette skal jo ikke handle om slike ting, men derimot ukas favoritter, som kommer her:

🌴 Fredagskvelden.

🌴 Kos hos svigermor.

🌴 Semla date hos Jossan.

🌴 Fine turer tross noe manglende motivasjon mot slutten.

🌴 Valentinesdagen med burgerdate på kvelden.

🌴 Lapskaus hos mamma.

🌴 Alternativ monopol med 6 åringen.

🌴 Lørdagen på hytta.

🌴 Vårstemning.

🌴 Vellykket tur til øre-nese-hals avdelingen.


Nå venter en ny uke. Og vi starter som vanlig mandagen med å stå opp kl 06.30 (gjesp)! Gleder meg til sommerferie for å si det slik! Ikke vant til å måtte stå opp ved hjelp av en vekkerklokke.

Likes

Comments

DAILY LIFE

Åh, denne helgen her! Fredagskvelden ble jeg fjortisforelsket på nytt i mannen min, og jeg har hatt det så fint at jeg svever rundt i en liten rosa sky Den får ta følge med meg inn i neste uke, og gjerne enda lengre. Det er så deilig med sommerfugler i magen, og søte meldinger.

Ja, fredagen så fikk jeg brått lyst til å dra til hytta vår i landsbyen. Bare ta det helt rolig sammen med guttene mine. Det er jo knapt telefondekning der oppe, og iallefall ikke internett. I tillegg har vi ikke lagt inn strøm enda, så det er veldig primitivt og enkelt. Men vet dere hva. Det å ikke ha strøm eller telefoner, det gir rom for så intens kvalitetstid. Det gir gode samtaler hvor man virkelig følger med og lytter. Spilling og fantasifulle samtaler med 6 åringen, og vi koste oss så utrolig sammen.

Det gjør så godt å være utilgjengelig for omverden!

Fredagskvelden så grillet jeg og F kylling ute etter at guttene hadde sovnet. Det var helt mørkt ute, eneste som lyste opp var bålet. Vi snakket så godt sammen om alt og ingenting, og jeg følte at vi fikk klarna opp i alt rusket som har vært i det siste. Så deilig å sitte sammen på den måten, bare vi to og bålet. Ja, også katta da. Hun er jo selvfølgelig med oss oppover.

Dette skal vi gjøre oftere!

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag har jeg vært hjemme hos @JosefinGuven, for å smake på svensk semla for første gang. Det minner litt om fastelavensboller, bare at det er mandelmasse inni, og et godt lag med krem på.

Skikkelig yummy kaloribombe. Hadde fått unna morgenturen før jeg gikk bortover, så føler det ble en god balanse i dag haha!

Regner med hun inviterer til ny semla til neste år, når Sverige har semla dag.

Riktig mysigt fika med svensk tjeien. Føler jeg har fått en venn for livet i Josefin.

Likes

Comments

DAILY LIFE
A flower blossoms as a bird sings its song. Life is beautiful but it doesn't last long,
so enjoy it while it's here, don't wait till it's gone or you might miss the flowers and the birds lovely songs.

//Andy Cave

En av de deilige dagene hvor alt bare flyter fint som det skal. Vafler til lunsj, og noen timer utendørs hvor de klargjør til våren som er rett rundt hjørnet. Midten av februar, og det er nok med en tynn genser på. Vinteren i Alanya har vært mild og fin, som en nord norsk sommer. Nå er det ikke lenge igjen til tulipanene i sentrurum står i full blomst, og det er heller ikke lenge igjen til vi har bare legger på stranden. Men en så lenge så skal vi nyte de siste ukene med vinter, for det er ikke mange ukene igjen med de lave temperaturene på 16-20 grader!

Likes

Comments

DAILY LIFE

Altså, angående det innlegget jeg skrev i går. Familielegen vår kan virkelig drite og dra! Lurer på om hun i det hele tatt har praktisert medisin, eller om hun fant lege diploma på internett. Neida, joda.. Hun er sikkert flink på noen ting. Men å lese prøveresultater av en blodprøve - det kan hun ikke.

Etter en kveld med mange rare tanker, så var jeg utrolig spent når vi dro til sykehuset i dag tidlig. Møtte på en veldig hyggelig lege på Baskent, og han tok seg god tid til oss. Aller først så sjekket vi nesen og svelget til mini med kamera. Det viser seg at han har veldig store falske mandler, og det er nesten ikke åpning når han puster. Det er det som gjør at han høres veldig tung ut i pusten, og sliter når han sover. En helt normal tilstand for små barn med andre ord. Han skal i første omgang bruke spray i 15 dager, så skal vi tilbake å se om det er noen endringer. Han ligger nå med 70% redusert åpning, og går det opp til 80% så skal han inn og fjerne de falske mandlene. Ingenting å bekymre seg for der med andre ord.

Så visste vi frem prøveresultatet av blodrpøven, og lurte på hva vi skulle gjøre for at han skulle få opp de røde blodlegemene. Doktoren ser lenge på pairet så sier han at her er jo alt normalt. Ingen av verdiene var noen grunn til bekymring. Det vi fikk høre fra familielegen stemte altså ikke.

Gikk derfra med lettet hjertet!

Har gitt klar beskjed om at jeg ikke kommer til å bruke denne familielegen til noe annet en vaksiner og vektkontroll!

Ellers har vi bare kost oss hjemme i dag, men ble jo selvfølgelig tom for dopapir når det høljer ned ute. Da var det bare å kle på to barn og komme seg avgårde til butikken. Tjohei!

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag savner jeg Norge. Vi har vært hos legen med 6 åringen, fordi han har problemer med pusten sin, og det høres spesielt godt når han sover. Man kan høre det også når han snakker, for det høres ut som han er tett i nesen hele tiden. Vi tok derfor turen innom familielegen vår, hvor de også har tatt en blodprøve av han. Det er her problemet starter for blodprøvene viser at han har for lite røde blodlegemer. Vi får et papir som viser prøvesvarene, men ikke noe mer en det. Jeg forstår ikke et ord av hva familielegen snakker om, for dette er ting jeg vet svært lite om også på mitt eget morsmål. Jeg spør F, men føler ikke at han er flink nok til å spørre konkrete spørsmål til legen, så jeg blir ganske irritert. Vi blir på en måte bare skysset ut derfra, uten noen svar på noe. Så ja, sønnen min har anemi - men vi har ikke fått vite noe om hva vi skal gjøre med det. Godt man har google!

Jeg var mildt sagt forbannet når vi kom hjem, og jeg gråt fordi jeg blir så frustrert over situasjonen. Jeg er ikke fornøyd med familielegen vår, mens F stoler blindt på henne, fordi hun er jo lege. Leger kan alt. Altså, dette er en lege som skriver ut antibiotika uten å ha sjekket CRP. Galskap! Jeg har måtte lære opp F på bruk av antibiotika, og når det ikke skal gis. For det bryr rett å slett ikke alle legene seg om her nede. 

I morgen har vi bestilt time på Baskent sykehuset, hvor jeg fødte lillebror. Vi skal til en øre-nese-hals lege, for å sjekke hva som er feil med pusten, og vi skal få tatt nye blodprøver og snakke konkret om hva vi skal gjøre fremover for å øke de røde blodlegemene. Grunnen til at han nå har anemi kan være det at han blør så mye neseblod, på ukentlig basis, men familielegen vår ville ikke høre snakk om at vi skulle brenne i nesen for å få bukt med neseblodet. I tillegg mistenker jeg at han har jernmangel, for vi er inne i en periode hvor mat er fryktelig vanskelig.

Så tok vi opp en ting til. Jeg sa at jeg nå hadde fått mensen tilbake, og dermed ønsker prevansjon. Men nei, det kunne jeg ikke få, fordi jeg ammer. Jeg sa at nei, jeg ammer ikke lengre, og han får bare mme. Men da var det et problem at det bare var tre mnd etter fødsel. Jeg måtte vente i 3 mnd til. Så familielegen vår mener altså at jeg ikke kan ta p-piller eller p-stav før det har gått 6 mnd etter fødsel. Vi fikk en stabel kondomer da. Men ærlig talt! Tror det enkleste vil være å bare gå på apoteket og kjøpe minipillen inntil videre.

Herregud hvor mye enklere det ville vært å gått til en norsk lege med dette her. Kunne si det på eget språk, stille spørsmål å få svar til jeg forstår.

Denne familelegen kommer jeg bare til å bruke til vektkontroller på lillebror, samt vaksineprogrammet på begge guttene. Ellers er jeg ferdig med å gå dit! Foretrekker så absolutt Baskent sykehuset.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw