Header

DAILY LIFE

I dag har jeg vært hjemme hos @JosefinGuven, for å smake på svensk semla for første gang. Det minner litt om fastelavensboller, bare at det er mandelmasse inni, og et godt lag med krem på.

Skikkelig yummy kaloribombe. Hadde fått unna morgenturen før jeg gikk bortover, så føler det ble en god balanse i dag haha!

Regner med hun inviterer til ny semla til neste år, når Sverige har semla dag.

Riktig mysigt fika med svensk tjeien. Føler jeg har fått en venn for livet i Josefin.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

DAILY LIFE
A flower blossoms as a bird sings its song. Life is beautiful but it doesn't last long,
so enjoy it while it's here, don't wait till it's gone or you might miss the flowers and the birds lovely songs.

//Andy Cave

En av de deilige dagene hvor alt bare flyter fint som det skal. Vafler til lunsj, og noen timer utendørs hvor de klargjør til våren som er rett rundt hjørnet. Midten av februar, og det er nok med en tynn genser på. Vinteren i Alanya har vært mild og fin, som en nord norsk sommer. Nå er det ikke lenge igjen til tulipanene i sentrurum står i full blomst, og det er heller ikke lenge igjen til vi har bare legger på stranden. Men en så lenge så skal vi nyte de siste ukene med vinter, for det er ikke mange ukene igjen med de lave temperaturene på 16-20 grader!

Likes

Comments

DAILY LIFE

Altså, angående det innlegget jeg skrev i går. Familielegen vår kan virkelig drite og dra! Lurer på om hun i det hele tatt har praktisert medisin, eller om hun fant lege diploma på internett. Neida, joda.. Hun er sikkert flink på noen ting. Men å lese prøveresultater av en blodprøve - det kan hun ikke.

Etter en kveld med mange rare tanker, så var jeg utrolig spent når vi dro til sykehuset i dag tidlig. Møtte på en veldig hyggelig lege på Baskent, og han tok seg god tid til oss. Aller først så sjekket vi nesen og svelget til mini med kamera. Det viser seg at han har veldig store falske mandler, og det er nesten ikke åpning når han puster. Det er det som gjør at han høres veldig tung ut i pusten, og sliter når han sover. En helt normal tilstand for små barn med andre ord. Han skal i første omgang bruke spray i 15 dager, så skal vi tilbake å se om det er noen endringer. Han ligger nå med 70% redusert åpning, og går det opp til 80% så skal han inn og fjerne de falske mandlene. Ingenting å bekymre seg for der med andre ord.

Så visste vi frem prøveresultatet av blodrpøven, og lurte på hva vi skulle gjøre for at han skulle få opp de røde blodlegemene. Doktoren ser lenge på pairet så sier han at her er jo alt normalt. Ingen av verdiene var noen grunn til bekymring. Det vi fikk høre fra familielegen stemte altså ikke.

Gikk derfra med lettet hjertet!

Har gitt klar beskjed om at jeg ikke kommer til å bruke denne familielegen til noe annet en vaksiner og vektkontroll!

Ellers har vi bare kost oss hjemme i dag, men ble jo selvfølgelig tom for dopapir når det høljer ned ute. Da var det bare å kle på to barn og komme seg avgårde til butikken. Tjohei!

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag savner jeg Norge. Vi har vært hos legen med 6 åringen, fordi han har problemer med pusten sin, og det høres spesielt godt når han sover. Man kan høre det også når han snakker, for det høres ut som han er tett i nesen hele tiden. Vi tok derfor turen innom familielegen vår, hvor de også har tatt en blodprøve av han. Det er her problemet starter for blodprøvene viser at han har for lite røde blodlegemer. Vi får et papir som viser prøvesvarene, men ikke noe mer en det. Jeg forstår ikke et ord av hva familielegen snakker om, for dette er ting jeg vet svært lite om også på mitt eget morsmål. Jeg spør F, men føler ikke at han er flink nok til å spørre konkrete spørsmål til legen, så jeg blir ganske irritert. Vi blir på en måte bare skysset ut derfra, uten noen svar på noe. Så ja, sønnen min har anemi - men vi har ikke fått vite noe om hva vi skal gjøre med det. Godt man har google!

Jeg var mildt sagt forbannet når vi kom hjem, og jeg gråt fordi jeg blir så frustrert over situasjonen. Jeg er ikke fornøyd med familielegen vår, mens F stoler blindt på henne, fordi hun er jo lege. Leger kan alt. Altså, dette er en lege som skriver ut antibiotika uten å ha sjekket CRP. Galskap! Jeg har måtte lære opp F på bruk av antibiotika, og når det ikke skal gis. For det bryr rett å slett ikke alle legene seg om her nede. 

I morgen har vi bestilt time på Baskent sykehuset, hvor jeg fødte lillebror. Vi skal til en øre-nese-hals lege, for å sjekke hva som er feil med pusten, og vi skal få tatt nye blodprøver og snakke konkret om hva vi skal gjøre fremover for å øke de røde blodlegemene. Grunnen til at han nå har anemi kan være det at han blør så mye neseblod, på ukentlig basis, men familielegen vår ville ikke høre snakk om at vi skulle brenne i nesen for å få bukt med neseblodet. I tillegg mistenker jeg at han har jernmangel, for vi er inne i en periode hvor mat er fryktelig vanskelig.

Så tok vi opp en ting til. Jeg sa at jeg nå hadde fått mensen tilbake, og dermed ønsker prevansjon. Men nei, det kunne jeg ikke få, fordi jeg ammer. Jeg sa at nei, jeg ammer ikke lengre, og han får bare mme. Men da var det et problem at det bare var tre mnd etter fødsel. Jeg måtte vente i 3 mnd til. Så familielegen vår mener altså at jeg ikke kan ta p-piller eller p-stav før det har gått 6 mnd etter fødsel. Vi fikk en stabel kondomer da. Men ærlig talt! Tror det enkleste vil være å bare gå på apoteket og kjøpe minipillen inntil videre.

Herregud hvor mye enklere det ville vært å gått til en norsk lege med dette her. Kunne si det på eget språk, stille spørsmål å få svar til jeg forstår.

Denne familelegen kommer jeg bare til å bruke til vektkontroller på lillebror, samt vaksineprogrammet på begge guttene. Ellers er jeg ferdig med å gå dit! Foretrekker så absolutt Baskent sykehuset.

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag var det virkelig hardt å komme seg ut døra! Når jeg slo opp øynene i morrest, så hadde jeg seriøst hundre unnskyldninger for hvorfor jeg ikke kunne gå tur i dag. Den ene verre en den andre. Det var denne skritt utfordringen som tilslutt fikk meg ut. Tvang på meg skoene i gangen, surmulte litt ned trappa, men jaggu ta sto jeg ikke klar til å gå kl 08.00! For meg er det en prestasjon det at jeg klarte å dra meg ut, for den gamle meg ville sagt pytt sann, og sett tv serier istedenfor.

Hadde en fin tur ut. Det er nydelig å gå så tidlig! Bena kjentes noe tung ut etter i går, men det løsnet etterhvert. Valgte å gå 5 km i dag i ganske greit tempo. Og kjenner at det er bra, for jeg blir sliten av det. Blir nøyaktig samme tur i morgen tidlig.

Ellers så har der kanskje sett at det har vært en god del innlegg som er merket med inneholder affiliates, nå i 2018. Det er helt enkelt fordi det er en måte å tjene ørlite på bloggen. Det går ut på at jeg tjener maks 10kr, om dere trykker dere inn på linkene som deles. Jeg kommer til å ha disse innleggene 2-3 ganger i uken, men da også kompensere med å ha mange vanlige innlegg! Deler forøvrig ikke alt på facecook, så titt gjerne innom iløpet av dagen.

Jeg forhåndskriver en god del innlegg når barna sover på kvelden. Min lille hobby som jeg koser meg med!


Likes

Comments

COLLECTIONS & LISTS

Jeg lager: planer for hvordan vi skal gjøre det utover våren her hjemme. Vi (les jeg) planlegger å flytte soverommet til guttene inn på gjesterommet, og lage spisestue der 6 åringen nå har rom.

Jeg kan: spille lisa gikk til skolen på blokkfløyte.

Jeg kjøper: praktiske ting til leiligheten, og litt stæsj til en sommerfest jeg skal lage til i juni når skolen slutter.

Jeg må: kjøpe nye sommerklær til barna. 6 åringen må typ ha helt ny sommergarderobe, og lille blubben ser ikke ut til å kunne passe noe av storebror sine sommerklær.

Jeg burde: Kjøpe nye klær til meg selv.

Jeg vet: at jeg er en god mamma.

Jeg syns: folk skal komme på ferie til Tyrkia i sommer.

Jeg tenker: at jeg gleder meg til overstått tur i dag, og et par stille timer med blubben før storebror kommer hjem.

Jeg forbruker: enorme mengder cola zero. Markedsmannen min tjener seg rik på meg.

Jeg hører på: mye "gammel" musikk. Radio på dagtid er en fin måte å holde seg litt oppdatert på hva som skjer i moderlandet.

Jeg drømmer: om lange fine sommerdager, nakne ben og utslitte barn på kvelden.

Jeg lengter: mot varme kvelder og solkysset hud.

Jeg frykter: tiden, som går så altfor fort. Jeg rekker ikke nyte dagene nok.

Jeg bruker: mye tid på forhåndskriving av innlegg for tiden.

Jeg nyter: livet som hjemmeværende mamma, og to barnsmor.

Jeg blir: frustrert over å se venner jeg har som ønsker å bruke penger for å endre på utseende sitt. At de ikke kan forstå hvor fine de faktisk er!

Jeg spiser: mye kylling men er så himla matlei. Lager det samme hele tiden, men har ikke tid til å stå så lenge på kjøkkenet av gangen, så det får bare være.

Jeg skal: ta en tatovering til høsten. .

Jeg sparer: til en stor ebay bestilling, og spisebord til spisestua vår.

Jeg pleier: å bruke unaturlig lang tid på do. Eneste stedet jeg får vært helt i ro på. Jeg sitter som regel så lenge at F tilslutt banker på døra og lurer på om jeg har det bra. Jada, litt vondt i magen bare svarer jeg. Tenker hvite løgner må være lov i slike tilfeller.

Jeg ser: nå er jeg i gang med survivor, og tenker det får være nok fremover. Er ferdig med Kördügün, og angrer på at jeg begynte på sesong 3. Den hadde mer en gjerne kunne stoppet etter sesong 2. De ødela hele serien for meg.

Jeg vil: fortsette i samme retning som jeg er nå. Jeg er på et så bra sted i livet, hvor jeg har kontroll på egne tanker.

Likes

Comments

L O V E

Jeg kan se på deg i ett sekund å finne tusen ting jeg elsker ved deg.

Likes

Comments

DAILY LIFE, LIFESTYLECHANGE

I dag ble det tur/retur Kestel. Det var overskyet og lite folk ute. Det var store bølger, og langt ute kunne man se at det regnet i havet. Jeg koste meg med å se på bølgene, og la tankene flyte. Bena gikk så lett bortover, og jeg følte jeg hadde en fin flyt. Går i mitt eget tempo, og selv om tempo ikke er så høyt, så blir likevel mine korte ben sliten.

Når jeg kom til Kestel så kjente jeg på en voldsom mestringsfølelse. Det er lenge siden jeg har gått helt dit, tror faktisk sist gang var i 2016. Når jeg snudde og skulle hjem igjen, så kom selvfølgelig regnet. Det begynte å øse ned, og jeg ble klissvåt. Det surklet i skoa, og det rant nedover ansiktet. Da var det fint å tenke på at det var 5 km igjen å gå, før jeg kom hjem. Heldigvis så gikk det verste over etter en 10 minutter. Jeg, og de få jeg møtte langs strandpromenande så ut som drukna katter, og vi smilte til hverandre.

Det er så godt å være i gang igjen, og jeg kjenner at jeg er skikkelig gira! Bare synd at det første jeg tenker på når jeg kommer hjem er sjokolade.. Kjenner dog meg selv utrolig godt, så leiligheten er helt tom for snacks og søtsaker. Tusen takk Anette, @ozfamilylife , for det fantastiske initiativet du har satt i gang med, for uten deg er det ikke sikkert jeg hadde vært så aktiv som det jeg har vært til nå i februar.

I kveld tenkte jeg å teste ut noe som heter de 5 tibetanske riter, som Maria har tipset meg om. Det skal balansere alle chakraene i kroppen min, så dette blir jo spennende. Må lese meg litt opp på dette.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw