​Hejsan allihopa där ute!

Alltså oj inser nu att det var ett tag sen jag var uppdaterad här, men har varit lite upptagen helt enkelt. Haft praktik på en vårdcentral i 5 veckor. Vilket ovanligt nog var ganska lärorikt. 

Men nu blir det att kommer gå tillbaka där jag var innan jag började min praktik, på en daglig verksamhet för arbetslösa, inte det roligaste men jag får ut lite pengar av det som tur är :) 

Har även köpt lite mer böcker, denna gången körde jag bara på ett tema dock, kriminalromaner och deckare. Snöat in mig på det på något vis. 

Sedan har jag även gjort något jag aldrig i hela mitt liv trodde jag skulle göra, har skaffat mig appen tinder.. Herregud boys, en del av er måste jag verkligen ge ett plus för att vara så roliga och bjuda på er själva! :D 

Inte alls långt kvar tills jag börjar på konstskolan, är redan dö nervös över hur det kommer att gå. Det skulle ju vara jätte kul att leva på det i framtiden, men största anledningen till varför jag sökte dit var ju för att utveckla min konst. 

Detta var en liten uppdatering vad som hänt i mitt händelserika liv, haha

Hare gott igelkott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej, först av allt hej!

Idag har ansökt till något jag velat göra länge, på en konstskola i närheten. Vill bara säga att det är inte direkt det enklaste. Men nu är den jobbigaste delen av mig. Att behöva vänta på om man kommit in eller inte. För på den skolan är det först till kvarn.

Så nu är mitt mål att försöka fixa körkort till skolan börjar, istället för att folk ska behöva skjutsa runt mig. Visst jag är på g med själva körningen. Så nu är ju bara den där teorin kvar. Så ja, jag har i allafall lite planer nu i framtiden. Om allt går som det ska förstås. Vilket jag verkligen hoppas.

Inser ni hur mycket man kommer lära sig på konstskolan? Självklart om konst, men om olika tekniker. Mitt favoritämne i skolan när jag gick i mellan/högstadiet var ju just bild. För man fick helt fria händer att skapa något. Sedan för man 'även lära sig lite mer om kända konstnärer.

Haha, ni hör hur speedat jag är inför detta. Vill bara dit direkt. Har ju varit där på studiebesök innan, och jag kände direkt att atmosfären där var bara underbar. 

Nu blev det ett ganska kort inlägg, men jag ville bara att ni skulle vara uppdaterade om vad som händer för mig. 

Hare :3

Kramsis

Likes

Comments

Hejsan!
Nu är jag tillbaka på nya tag igen!
Idag hade jag tänkt göra det som står på rubriken, en bokrecension😊.

Boken jag har läst heter "predikanten" och är skriven av ingen mindre än Camilla Läckberg. Hon skrev denna bok 2004. Och det var ju ett tag sen, haha 😊.

Har läst en tidigare bok av hennes verk som då heter "tyskungen".
Men den kanske jag recenserar någon gång i framtiden,
vem vet 😉.

Innan jag börjar med recensionen vill jag bara säga att jag ska försöka inte ta med hela bokens handling. Utan om ni tycker den låter intressant så läs den gärna själva.

Okej men nu tycker jag vi börjar med recensionen.
För det första om ni inte vet hur Camilla Läckberg ser ut så är det alltså den här kvinnan jag snackar om:

Hon har även deltagit på "let's dance" och hennes bokverk har blivit en sån stor succé att några av hennes böcker blivit filmer, som jag dock inte har sett 😊.

Bokomslaget ser ut såhär:

Om man bara ska kolla på själva bokomslaget så blir det genast lite mystiskt. En sönderläst bok som ligger i en skog. Mitt första ord som ploppade upp i min hjärnan när jag såg själva bild var just " spännande". Med andra ord att den såg lovande ut.

Och jag är oftast sån att innan jag ska köpa en bok måste jag läsa själva baksidan. Tror jag för den delen alla gör.

Men nu tycker jag att vi lever oss in i själva handlingen! Nu kör vi😉!

Det hela börjar med att vi får hänga med en sexåring som har gått ut för att leka tidigt på morgonen. Hans föräldrar har inte ens gått upp så han tagit inaktivitet att gå till ett ställe där han inte får vara för sina föräldrar i "Kungsklyftan".
När han är helt inne i sin lek märker han att det är något som inte stämmer. Tillslut får han syn på något som ingen sex åring brukar vara med om. En naken död kvinna.
Sedan tar vi vidare till en annan del av "Fjällbacka", Erica som är gravid har problem och sova. Hon förstår inte att hennes sambo kan sova ens i den här värmen.
Erica är alltså Patriks sambo, och dem väntar sitt första barn.
I boken för man hänga med vad som händer hemma hos dem. T.ex. Objudna gäster, drama mellan Erica och hennes syster Anna. Om att Patrik känner att han umgås för lite med Erica.
Patrik har ett yrke som polis, och han har semester när jobbet ringer och kallar på honom.
En kvinna har blivit mördad vid "Kungsklyftan".
Han åker direkt till brottsplatsen för att få mer information. Patrik och hans chef var dem enda som kunde komma eftersom resten av deras arbetslag har haft annat för sig.
De hittar kroppen, kvinnan har en röd handväska bredvid sig. Kvinnan hette Tanja.
När dem tagit upp henne från där hon legat hittar de något mer. Nämligen två lik till. Som är äldre.
Nu har dem tre lik i sitt fall. Patriks chef ger hela fallet till Patrik.
Så i hela detta fallet för man hänga med olika personer i detta polisuppdrag. Hur dem tänker och löser det.
När polisen får luska vidare på fallet så får dem ytligare en anmälan på att någon är försvunnen, en 17 årig flicka vid namn Jenny Möller hade inte kommit hem till hennes föräldrar efter att ha varit på en fest med en kompis.
Patrik och resten av hans kollegor känner mer och mer press nu på att lösa fallet.
När fått ihop fler pusselbitar i fallet så inser dem att mördaren finns bland släkten Hult.
I släkten Hult får man följa tre olika familjer, om jag skulle berätta om precis varenda människa i detta släkte skulle detta nog ta halva dagen, haha 😉.
Så rekommenderar som sagt att läsa boken själva😜.
Efter många om och men hittar dem tillslut den sanna mördaren och Jenny Möller. Som tyvärr är död.
Mördaren har också gott och blivit sinnessjuk, eller så jag vill kalla det "kristen syndromet".
Nu menar jag inte att kasta skit på dem som är kristna eller några andra religoner. Men som om jag ska utveckla mitt svar "kristen syndromet" är att Gud tog över hans liv, mördaren ansåg sig själv att han helade/ hjälpte dem kvinnorna han mördade..

Om jag skulle sätta betyg på denna bok så vill jag faktiskt ge boken 4/5😊.
Varför?
Camilla Läckberg är faktiskt en bra författare och vet precis vad hennes läsare behöver. Dock kan jag tycka att det var lite väl många namn att lägga på minnet.
Jag beundrar också att Camilla Läckberg har så bra kreativt skrivande. Så hon verkligen fångar läsarnas intresse😊.
Handlingen var bra och man kom snabbt in i boken.

Rekommenderar denna bok som gillar att mystiska mord och gillar att fundera på vem mördaren är. Hon har även lagt dit lite komiska inslag i boken, vilket är ett stort plus från mig 😊.

Hoppas ni gillade recensionen och att ni inte tycka den var allt för lång! 😊

Vi ses i framtiden!
Kramsis

Likes

Comments

Okej, det hela började för några år sedan, när jag började gymnasiet. Började fundera på hur jag skulle se ut i olika piercingar, jag fastna bara för en. Vilket då självklart var septum 😊.

Vet inte riktigt vad som fick mig gilla den så mycket, men den var helt enkelt underbar.

Varför väntade jag i år på denna piercing?
Svaret på just denna fråga var av olika anledningar, dels för jag var mycket osäker på om jag skulle passa i den & vad skulle dem säga O.sv.

Vad tyckte mina föräldrar/släkt om detta?
Jag tyckte dem tog det ganska bra, min mamma sa T.ex. Att jag får göra vad jag vill med min kropp. Bara jag betalar för det själv. Men hon skulle inte tycka det är snyggt.
Vi ska inte ens tala om min mormor, som seriöst trodde att allt brosk ( som sitter i näsan) skulle gå bort & att hela min näsa skulle försvinna 😂
Den har inte gjort det hittills vad jag vet, haha 😏

Var gjorde du piercingen?
Jag gjorde den i Linköping på federal, som jag verkligen rekommenderar starkt, dem brinner verkligen för sitt yrke. Och pengarna är helt klart värda.😊
Så funderar du på att pierca dig och bor i närheten av Linköping, gå till federal ( ligger på samma gata som myrorna, Bosses glassbar och platå 😁).

Hur mycket kostade piercingen?
700 riksdaler 😊

Hur känns det?
Självklart gör den ont när dem sticker själva hålet i näsan, men alla är olika känsliga. Men för mig kanske det kom några tårar sen var det liksom klart. Visst det kändes jättekonstigt när det hängde något under näsan men tillslut vänjer man sig 😉
Det som var mer obehagligt var när personalen trycker in fingrar i din näsa men det överlever du lovar, haha 😜

Hur såg septumen ut på dig sen? Passa den?

Ja det tycker jag😊
Men det är ju min åsikt så klart, men detta är ju en bild när jag har på min läke piercing, där man förresten kan välja mellan två olika val. Jag vill säga att det helt beror på hur lång tid man vill vänta på själva läkningen!
Valen är då mellan 4 veckor eller 6-8 veckor.
Jag valde den som tog längst tid att läka 😊.

Btw, detta är ett försök där jag försökt måla av mig själv😊

Men i onsdags när jag sa att jag hade shoppat var jag ju även på federal och köpte en ny piercing, eftersom min näsa hade läkt fint O.sv. 😊
Så nu för tiden ser man ut såhär:

Något extra man behöver tänka på innan piercingen?
Att man har ätit något innan, sovit bra 😊😴

Något extra man behöver tänka på efter piercingen?
Mycket viktigt att du rengör piercingen mycket dem följande dagarna. Inte röra på piercingen i onödan, lev som du brukar göra, bara att du gör som rutin att du rengör själva piercingen 😊.

Hur kommer det sig att du valde federal?
Jag kollade runt lite på nätet och försökte hitta ett ställe som hade bra priser och helt enkelt verkade bra och proffsiga😊
Sen hittade jag federal, kolla lite på deras Facebook sida, vad folk hade skrivit om stället O.sv.

Tänker du ha fler piercingar eller kanske tatuering?
Osäker på den frågan, har kanske en tanke om att ha dödsrelikerna i Harry Potter på min handled. Annars vet jag inte, fler piercingar tror jag faktiskt jag inte vill ha 😊

Såhär är min tanke att tatueringen ska se ut 😊

Hoppas ni fick en större uppfattning om septum nu & detta är som sagt mina åsikter 😊

Nu ska jag dra mig! Hoppas ni får en god läsning och en härlig lördag!❤️

Kramsis💕

Likes

Comments

Hejsan!
Verkligen märkt att jag har ett beroende av internet, ni anar inte typ tio dagar utan wi-fi, nej det var värsta mardrömmen måste jag säga 😂

Men nu kom det äntligen tillbaka, återstår att se nu hur länge detta håller, haha 😉

Dem senaste dagarna har jag hittat en ny hobby, eller levt upp lite nostalgi 😃

Pärlplattor 😍

Men har utmanat mig själv lite, eftersom när jag var mindre så gjorde jag inte såna här komplicerade grejer, utan jag gjorde snarare mönster på pärlplattan, så kunde det även hända att jag skrev mitt namn i någon rolig färg 😊

Har även gjort fler stycken, men det tänker jag att jag visar i något inlägg lite senare.

I onsdags var jag i storstaden, började redan min dag klockan 7:00 😂
Brukar annars gå upp runt 11-12 😜

Hade en plan över vad jag skulle köpa, men jag hitta lite mer än vanligt 😊
T.ex. Som fyra stycken pocketböcker för endast 40kr. På second hand förstås, en plånbok (ej second hand), pincett, pärlor, pärlplattor & så bytte jag piercing lite snabbt på federal( om ni inte vet vad det är kan man googla, eller så berättar jag det i nästa inlägg)

Men nu över till något annat, jag har tänkt lite. Att ett skriva ett inlägg om min piercing (septum) och här kommer mitt andra förslag.
Jag kommer i perioder där jag bara läser, oftast ungdomsböcker, men dem kan ju också vara bra 😜

Min tanke är då att jag kommer göra en recension på dem böcker jag har läst. För jag märker att det inte alls är många som läser, därför skulle jag tycka det var roligt om alla vi gjorde något ihop.
Och skapar ett intresse stora som små!
Vad tror ni?

Kommer det bli en bra idé tror ni 😊?

Men min tanke är att i nästa inlägg så kommer jag antagligen att jag kommer berätta om min septum, ska försöka komma ihåg att skriva med det mesta.
För det var en upplevelse måste jag säga 😊

Men vi ses i nästa inlägg!

Kramsis på er❤️

Likes

Comments

Först av allt kanske man ska börja med att säga hej, eller något i den stilen. Sedan ska man hitta en bra ursäkt till varför man inte varit så aktiv.

Ursäkten är ganska dålig, många har säkert hört den med, men livet kom helt i vägen haha.

Så då undrar nog dem flesta " Hannah vad har du gjort med ditt liv? Har du jobb nu när du har slutat studenten och allt? Bor du själv? Har du träffat någon?"

Svaren på dessa frågor; oturligt nog har jag inte riktigt hittat något jag vill jobba med, men jag har en del förhoppningar på att faktiskt börja konstskola, dels för att jag vill utveckla min konst och för att jag ska kunna göra något annat än att sitta hemma på landet om dagarna. Ja, ni hörde alltså rätt, jag har inget jobb och jag bor inte själv.

För jag insåg det när jag var och studera i Norrköping att jag helt enkelt inte mår bra av att bo själv. Och jag har ju inte träffat någon som fallit mig i smaken direkt. Men den kommer väl som man brukar säga.

Men jag har faktiskt jobbat också lite, medan jag tagit ett uppehåll, inom industri på ett lager arbete. Oturligt nog fanns det helt enkelt inte mer jobb efter ett tag så blev att jag helt enkelt fått slutat jobb.

" Vad gör jag då när jag är hemma själv?"

Har faktiskt insett att jag är en dragare när det gäller sängen, men när jag inte hänger med min vapendragare ( sängen) så händer det att jag tecknar/ritar. Förut när jag ritade blev ofta att jag hamna på samma spår, disney. Men nu har jag faktiskt börjat tröttna lite på att rita det hela tiden så det händer ofta nu att jag försöker utveckla att rita av riktiga personer, eller kommer på något i mitt eget stuk.

" Har du hållit på något med hundar då? Det var väl det du utbildade dig till?"

Ja, det är helt riktigt att jag gjorde det. Ett av mina drömjobb är faktiskt att få en chans att tillbringa mina dagar med hundar, eller djur överhuvudtaget.

Och ja, jag har både varit hundvakt några gånger och även fått hjälpa min morfar att mata lamm och sånt.

Så om man ser efter på saker och ting så har jag väl jobbat lite med under min ( vad ska man kalla det) " semester" .

Detta var lite av vad som har hänt i mitt liv, hoppas vi kommer ses snart igen inom snar framtid och ta hand om er! 

Likes

Comments

När man var liten drömde man allt att gå på bal, för i sagornas värld fick man allt " prince.charmig". Men när man blev äldre och äldre insåg man mer och ner att man aldrig kommer få den där Prince charmig, om man nu inte har en bal dejt förstås. Vilket vissa inte har ( syftar mest på mig då *host*)👑

Balen är imorgon och jag är redan nervös hur alla kommer tycka att jag ser ut, kommer jag kanske hitta någon man faller för ( in your dreams, Hannah..), kommer jag spilla på min balklänning 👗.Har verkligen tusen frågor inom mig. Jag vill för en gångs skull att detta ska bli en perfekt dag, för liksom hur många chanser i livet kommer man få gå på bal liksom?

Sedan ska det tydligen vara öppen bar senare på kvällen, men så sent vet jag inte om jag kommer vara kvar, för man ska ju även på kryssning dagen efter balen. Kanske inte direkt är det smartaste då att vara full 😂
Senast jag var på kryssning var ju så liten att jag knappt kom ihåg något från själva kryssningen, bara att vi stannade till vid något jäkla Mumin palats med bara utklädda människor ( kan tillägga här att jag är väldigt rädd för utklädda personer, även då 😭) så ni hur rädd jag var, det första min syster och jag gjorde var att ringa till mormor och berätta vad vi tyckte om stället, eftersom det var hon som hade betalt allt så blev inte den resan så lyckad helt enkelt. Så vi får se hur det går på lördag ✌🏼️😊

Såhär var min tanke att mina naglar skulle se ut, men som vanligt blev jag inte nöjd och tog bort det 😂😩

Och såhär ser klänningen ut, fast den är lite ljusare 😘❤️👗💕

CIAAO 💕

Likes

Comments

Såg nu att mitt senaste inlägg jag gjorde var hur man nu ska kalla det "flummigt"!
Just denna vecka har gått så otroligt fort! Hade ju bara två dagar som jag skulle vara i skolan och resten av veckan var jag ledig, det är redan lördag kväll och har hunnit ganska mycket denna vecka.
Sammanfattning:
Måndag- var nog en av de längsta dagarna jag var i skolan, gymnasiearbete och lite sånt skoj 😉
Tisdag- ska vi inte ens prata om, att ha friluftsdag och gå tipspromenad, gå i terräng. Det sluta med att mammas sambo fick hämta mig i Norrköping när dagen var slut för mina ben var som spagetti, var precis genom våt överallt. 😩
Onsdag- var jag hemma alldeles själv, hängde lite med morfar, dammsög lite, vi hade sedan grillfest på kvällen sen var den dagen slut. ✌🏼️
Torsdag- hjälpte farmor att flytta
Fredag- hände det inget speciellt, var typ min enda dag jag inte gjorde något! 😍
Lördag( vilket är idag) - så började först med att jag plugga lite till ett prov jag har på måndag, övningskörde, hade främmande hemma.

Och imorgon blir det att ta sig en tripp till Norrköping igen 😏

Nu till en annan sak, det är mindre än 1 MÅNAD KVAR TILLS JAG TAR STUDENTEN!
Och inte alls långt kvar tills jag ska gå på bal, själv, för ingen frågade mig 😭
Känner enormt mycket press nu för allt som ska göras!
Ska även åka till Stockholm på tisdag med! Aja vi får se hur detta kommer sluta 😳

Låttexten är skriven av en av mina favoritband: PARAMORE, skulle vara en dröm att få se dem 😍
Hatar fortfarande mig själv för jag inte tog chansen och gick till Bråvalla 2013 då de var där och spela😭
Det där är också en av mina favoritlåtar som de sjunger 😍❤️

Likes

Comments

Nu kommer det en hel rada med bilder på kattungarna de har ju kommit till stadiet då de är såå söta och fluffiga 👌 tror mig man blir förälskad i dem direkt 😋😍🙀
(bild1)
(bild2)
(bild3)
(bild4)
(bild5)
(bild6)
(bild7)
(bild8)
(bild9)
(bild10)
(bild11)
(bild12)

Likes

Comments

Hejsan!
Hawwh in dah house yeah men!
Haha, nej skoja 😊

Ni har inte missat så mycket om mitt intressanta liv, mer än att jag har blivit något vuxnare, 19 år whoop whoop!

Annars är det inget speciellt, vi har ju så bra scheman just den här vårterminen. Inga lektioner förrens efter lunch på tisdagar, slutar två vissa dagar också!
Har precis gjort ett prov, och det kommer säkert gå bra som alltid, F! Ja, jag vet att jag har en väldigt bra inställning där. Men kan seriöst inte plugga..

Det kan jag delvis tacka mina kära grannar eftersom de har en sån underbar högtalare så man känner vibrationen i väggarna! Underbar känsla.

Man känner förresten hur våren börjar komma fram, äntligen! Våren måste nog vara en av mina favoritårstider! Inte för varmt och inte för kallt, och så alla vårtecken: blommor, lera, grönt och ingen mera SNÖ ELLER HALKA. Okej, jag vet vad ni tänker här, lera? Hur kan det vara positivt? Det finns ju även på hösten! Och ja ni har helt rätt lera finns då med men på våren är det inte lika mycket! 😉

Influensatiderna har ju äntligen kommer nu, hallejuah!
Nej men det är väl inte bra, men om man ska tänka på det positiva i det här så är det väl att man slipper sånt senare i livet en stund. Sen kommer den igen.
Just nu har jag gått och varit i influensa tiden ett bra tag nu. Har varit genomförkyld över en vecka nu!
Så halstabletter, näsdukar, sömn och datorn har varit mina bästa vänner under denna tid!
Men som tur är så börjar det bli bättre nu som tur är.

Sen på påsklovet har man mycket att se fram emot! Tandläkaren i början av veckan och sedan kanske Skåne i helgen. Men vi får se 😀.

Likes

Comments