Hitta glädjen i löprundan

Idag var en sådan där dag då jag i princip vaknade rastlös, och frustrerad. För lite planer, för lite spännande saker att fylla lördagen med. Jag vet av erfarenhet att en löprunda ofta hjälper mig att hitta glädje och någon form av inre lugn sådana gånger. Så jag gav mig ut.

Receptet på en fantastisk löprunda är lika enkelt som det är svårt. Du ska vara medvetet närvarande. I din kropp, i sinnet, uppleva naturen, lyssna på bra musik på gränsen till för hög volym så den bidrar med maximal pepp. Jag kände redan tidigt under rundan att jag hade risk för att få håll/mjälthugg. Så jag gick emot prestationshetsen jag så lätt hamnar i, påminde mig om att lyssna inåt. Saktade ner tempot då hållet ökade, andades kontrollerat och avslappnat, andades ut då vänster fot sattes ner. Inte varje steg men varje utandning som var på gång synkade jag med det vänstra steget så att säga. Och den begynnande smärtan hölls först på plats. Sedan försvann den nästan helt och min kropp gav mig klartecken att dels utöka löprundan och dels öka farten.

En fantastiskt stund! Sprang på elljusspåret nära där vi bor. Fuktigt i luften av regn, omväxlande väder med stunder av sol. Det doftade fräscht. Min kropp kändes stark och frisk. Kände - känner - mig tacksam över detta. Och just det, jag bytte håll på min vanliga elljusspårsrunda och svårare än så var det inte att lura hjärnan att det var en helt ny runda att uppleva.


#löpning #träningsglädje #träning #mindfulness #lyssnainåt #hälsa #tacksamhet #älskadinkropp #håll #mjälthugg

Gillar

Kommentarer