En grå måndag

Med rubriken menar jag dels att den här måndagen har någon form av gråskala klädmässigt - positivt, men också att min sinnesstämning är ungefär lika tung som de grå molnen på himlen - inte så positivt. Jackan andas kvalitet, varje gång känns den tyngre än jag trodde fast jag vet att det är en tung jacka. Märke #Savannah
Jeans från #Pepejeans och tröja från #hamptonrebublic27

Jag mår inte sådär jättebra. Varken psykiskt eller fysiskt. Fysiskt jobbar jag just nu med en förkylning i kroppen som gör mig frusen, får mig att bli snuvig och nysa och harkla mig och som hotar med huvudvärk. Jag försöker orka jobba och dölja måendet tills det vänt och börjat bli bättre igen. Känns onödigt att tappa inkomst av en förkylning.

Det känns litegrann som att allt gick från svartvitt till färg då vi levde med hoppet om att kunna lägga ett bud på tomten. Som att en ny vansinnigt spännande tid kanske låg framför oss. Vi kollade på hus igen, vi åkte dit, jag anmälde intresse på en lägenhet, drömde mig bort. Pratade med kommunen om skolskjuts, med olika husleverantörer om prisbilder, med mäklaren. Och Odd pratade med banken ett flertal gånger, jag väntade på besked. Ja eller nej. Hopp eller förtvivlan.

Och så bara dog det. Fjärilarna slutade flyga omkring med lätta vingslag, solen slutade stråla och världen gick tillbaka till svartvitt. Det är kallt ute, jag är förkyld. Jag gjorde en budget som visade på snålare marginaler än jag hade förväntat mig.

Näe vad ska jag ta mig till. Jag vill ju må bra! Jag har allt jag behöver för att må bra och leva med inget mindre än ödmjuk och djup tacksamhet över min lott i livet! Det är inte synd om mig. Jag vill inte slösa bort mitt liv och göra livet surt för sambon och barnen genom att jaga en dröm som aldrig blir sann :( Borde jag ge upp strandtomtdrömmen? Eller växla upp, få det att hända och sedan "reparera tillvaron" med den inre frid jag skulle känna? Inga svar finns. Och det känns som att båda alternativen är riskabla. Växla ner - blir jag någonsin lycklig och harmonisk i själen om jag ger upp min älskade bodröm? Men blir det bra för familjen att växla upp och satsa allt jag kan på att vi ska ha in pengar och spara, spara, spara så en tomt likt den som var med ett hus likt Kärngården eller Villa Vinga kan bli vårt…?!

Jag vet inte. Men jag vet i alla fall det här:
-Konstant depp och ältande gör ingen lycklig, det slösar värdefull tid av ens korta liv
-Jag vill inte ge upp drömmen om att ”hitta hem”
-Att ta ut olyckan i förskott leder bara till garanterat lidande, att ta ut lyckan i förskott gör inget annat än att man råkat vara lycklig i onödan

#acceptans #seframåt #måndag #vågatro #tidenkommer #tungisinnet

  • Nära Holmsund

Gillar

Kommentarer