denne uken som gikk har jeg lest og lest angående vegansk og vegetariansk kosthold. jeg kan med en gang innrømme at jeg aldri har verken orket eller hatt noe særlig interesse for å sette meg inn i dette. jeg mener kutte ut melk og kjøtt? er det ikke der jeg får alle proteinene jeg trenger fra da?

men for noen uker/måneder siden leste jeg et innlegg på bloggen til Kristin Gjelsvik aka styleconnection og ble nysgjerrig. jeg begynte delvis å kutte ned på kjøtt, og dro på ferie med dette i bakhodet. å kutte ut kjøtt er ikke den største utfordringen for meg, da jeg aldri har vært spesielt glad i det og har spist det hovedsakelig for å sørge for at jeg fikk proteinene og fordi det er "vanlig" å ha noe kjøtt på middagstallerkenen.

noen uker etter jeg kom hjem ble jeg på nytt interessert og leste alle innleggene til Kristin angående veganisme. jeg ble mer og mer sjokkert, og denne uken har jeg sett to anerkjente dokumentarer. Cowspiracy og Forks over knives. På dette tidspunktet var tankene om å prøve dette ut brent inn i hjernen, og jeg bestemte meg for å prøve en vegetar-uke først, hvor jeg kuttet ut alt kjøtt. det har gått supert, og jeg bestemte meg for å prøve meg på en "vegan week". i uken som starter imorgen skal jeg unngå alle animalske produkter.

en ting som er viktig for meg å påpeke er at jeg ikke skal gjøre dette for min egen helse, til tross for at det er mange helsefordeler ved å unngå animalske produkter. jeg skal gjøre det for miljøet vårt, dyrene våre og jordkloden vår.

bildet er lånt fra styleconnection.no

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

katteli. natur. pølser. spontan fjelltur. karaoke. øl. burger. strikkesokker. latter. lesing. dansing på kjøkkenet. orientalsk gryte, er det melk i den? ja det var visst det. jobb. sjokolade. en mil tur til butikken. timeslange togturer. søvnmangel.

Likes

Comments

☄ høre på musikk på toget og bare leve i min egen lille boble for noen minutter

☄ være alene hjemme i helgen

☄ le og smile av de minste småting

☄ katteli! (kjøkkenhjelp aka slipper lange kjedelige kleine turer men får nyte den fine naturen og lest masse)

☄ bestille russedress (gleder meg mest til å ha gjort det forsåvidt)

☄ grov tacolefse med masse god salat


☄ legge meg til vanlig tid, sove mine 7,5 timer og ha god tid til kaffe og musikk om morgenen

☄ et par turer på trening, løpe fort med musikk på ørene og kjenne svetten renne

☄ synge så høyt jeg kan foran speilet på badet

☄ min kjære bestevenn bli endelig 18, og på lørdag skal vi ut og finne på noe sprell

Likes

Comments

dagensmusikk: hurts so good -Astrid S

dagens frisyre: prøvde noe nytt i morres, og rettet håret mens jeg hadde det I hestehale for å så taut strikken, så løst.

dagens klær: blå jeans som jeg har klippet nederst (livet som kort), svart turtleneck og MUSE t-skjorten jeg fikk av pappa.dagens morsomme hendelse:
hendelse og hendelse, men en time med Helene og Ingrid i kantinen, hvor vi snakket om helgen vår, resulterte fort av mye latter og smil.

dagens plan: stå opp 06.40,lage kaffe mens jeg sminker meg og kler på meg - skole fra 08.15 til 15.00 -middag - en liten tur med voffsen - trening (intervaller) - dusj - mat - lekser- sengen så tidlig som mulig.

dagens mangler: penger og tid.den der evinnelige tiden det enten blir alt for mye av eller alt for lite.

dagens mest kjedelige: formen som går opp og ned, hodepinen som har kommet tilbake for fullt etter sommeren og magesmertene etter en dag sittende på skolen.

dagens beste måltid:
soya-sjokolademelken i dag tidlig. kanskje ikke kvalifisert som måltid, men den er såå god.


dagens humør:
jeg er generelt veldig fornøyd og glad for tiden, selv om jeg ikke alltid uttrykker det.morgen-tekstingen med gode Karoline får meg alltid i godt humør også http://nouw.com/javascript/img/2764.png


dagens ønske: en tur til Trondheim for å besøke Karoline! jeg har også er sterkt ønske om en fin og kaldhøst med lite nedbør.

dagens tanke:
«vi styrer i stor grad vårt eget humør, og ved bare å notere ned et par gode tanker og hendelser kan ha mye å si» Karoline bad meg skrive ned 10 ting jeg gleder meg til ved denne uken, og først tenkte jeg at det var veldig mange og at det ble veldig vanskelig. men etter bare to punkt var jeg så godt i gang at jeg nesten ikke klarte å stoppe. det handler om de små øyeblikkene og tingene en ikke tenker over til vanlig. kanskje jeg skal publisere listen? hm.

dagens savn: en god natts søvn.

bildene er fra pinterest


Likes

Comments

Hun hadde aldri trodd hun kunne føle andres følelser. Hun kunne bli lei seg på andres vegne ja, men kun sympati. Ikke empati. Hun var kald. Hun trodde i alle fall hun var kald. Hun var blitt fortalt det. ?hjerte som en isbit?. Egoistisk.

Det var vondt. En smerte hun ikke hadde følt før. Å høre ordene. ?komplekser?. ?vondt?, ?gråter?, ?kjærlighetssorg?, ?utslitt?, ?deprimert?. Hun trodde hun hadde det fælt. Men samtidig følte hun ikke smerte. Ikke fra seg selv. Så slo det henne. Hun følte smerte for andre. Smerte for at dem hun elsket høyest følte smerte. For at de hadde det vondt. Og smerten var verre. Verre enn hennes egen. For hun kunne ikke styre andre. Hun kunne ikke styre andres tanker. Heller ikke følelser.

Ikke at hun var sikker på om hun kunne styre sine egne heller. Hun var blitt fortalt at hun ikke kunne styre følelsene sine. Tankene, de skulle man kunne styre. Men hvordan skiller man mellom tanker og følelser? Hvordan i huleste skulle hun vite om det var følelsene som styrte tankene, eller tankene som styrte følelsene? Var hun ?kald? fordi tankene overstyrte følelsene? Fordi tankene bestemte at hvis følelsene fikk ta over ville det strømme over? Eller var det følelsene som ikke var tilstede? Kanskje lurte hun seg selv når hun gråt. Når hun var alene, og lot tårene renne.

Kanskje var hjertet som lava. Pakket inn i is. For å kjølne. For ikke å eksplodere. Eller renne over. Eller brenne henne opp. Men som alle vet. Is smelter. Og det ble korte øyeblikk da lavaen smeltet bort isen og det ble varmt. Veldig varmt. Men bare en kort stund. For isen kom tilbake. Alltid. Som hjertets beskytter. Den lavaen. Den var det bare de som hadde fortjent det som fikk se.

Disse tekstene. De blir aldri sammenhengende. Rotete. Hullete.

//andrea

Likes

Comments

Jeg har alltid tenkt at man skal få sminke seg om man vil. Jeg har ikke tenkt på sminke som en maske, i alle fall ikke for meg selv. Jeg har sminket meg omtrent hver dag i mange år, hovedsakelig fordi jeg føler meg finere, og det gir naturligvis bedre selvtillit. Det er vel ikke egentlig noe gale i det, er det?

Vel, det negative er (aldri kun positivt her i gården, nope) at for mange inkludert meg selv har dette endt med at jeg har blitt «vanlig» i det jeg tar på sminken. Uten sminke? à Stygg. Da var det kanskje ikke så bra likevel da? Burde ikke man egentlig være «vanlig» uten sminke, og føle seg skikkelig fin med litt ekstra farge på leppene og øyevippene? Er det ikke egentlig litt rart at vi stapper masse ulike, dyre produkter i ansiktet hver dag?

Ja, jo litt rart er det vel. Jeg er klar for å bli vant med mitt eget tryne, uten solpudder og farge på bryna. På tide å sminke seg sjeldnere. Tenk så gøy det kommer til å bli når jeg først gidder, tenk hvor lite penger jeg trenger bruke, og ikke minst: tenk å legge seg om kvelden uten å måtte fjerne sminken. Sistnevnte er det beste. 

Likes

Comments

Evig tankekaos. Som et meterlangt garnnøste. Jeg finner ikke enden. Jeg vil skrive. Jeg må skrive. Først må jeg sortere tankene. Finne en ende på garnnøstet. Kvalmen har vært tilstede i flere dager, og jeg klarer ikke slutte å tenke.

Tenke på hvem som syr klærne jeg går med. Tenke på hvilket liv det er for dem. Tenke på hvordan det finnes store kjeder med overveldende makt, med all forutsetning for å gjøre endringer, som bruker all tid og energi på å forsvare seg selv i stedet.


Tenke på hvordan samfunnet fungerer. Hvordan menn og kvinner står så ulikt. Hvordan jenter vokser opp med en helt forvridd forståelse av hva de har å tilby verden. Hvordan 65% av alle kvinner og jenter i Amerika har spiseforstyrrelser. Hvordan media styrer verden, mye mer enn vi liker å innrømme. Jeg har alltid ønsket meg barn når den tid kommer. Nå er jeg ikke sikker. Jeg er ikke sikker på om jeg tør eller ønsker å la barnet mitt vokse opp i et skrudd og sprøtt samfunn hvor alle higer etter urealistiske mål. Hvor selv-objektivering er et globalt problem. Hvor vekten til en kvinne betyr mer enn ordene hun sier. Hvor utringningen er viktigere enn argumentene. Hvor gutter vokser opp og blir fortalt at de skal tjene mer enn kvinner. De skal få er respekt enn kvinner. De skal ha høyere stillinger enn kvinner. Kvalmen blir verre.

Jeg skal skrive. Jeg må bare samle meg først. Begynne et sted. Være stille litt.

Jeg har lukket øynene for lenge. Unngått de ubehagelige tankene om at det er menneskehender som har sydd hver eneste søm i klærne mine. Jeg sliter fortsatt med det nå. Det skal endres. Jeg nekter å bli voksen og vite at jeg lot være å rope, i frykt for å ikke bli hørt.

Likes

Comments

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

2 egg ? 1 eggehvite ? fibra mel ? havregryn ? bakepulver ? mager kesam ? vaniljeproteinpulver* ? fibrahusk** ? kokos** ? søtning ? kanel ? kardemomme

Topp med hva du vil! Jeg toppet med smør, natreen, PB2 og syltetøy

*vaniljeproteinpulver kan sløyfes, da bør en gjerne legge til litt mel for samme konsistens. 
**fibrahusk og kokos kan sløyfes

Likes

Comments