Header

I den tid vi lever i nu, er det meget nemt at blive påvirket af alle de ting vi ser og læser, på sociale medier, og det kan være svært at skelne mellem sandt og falsk, især når det kommer til makeup og hudpleje. Den ene dag er det, det ene, den anden dag, det andet. Med alle de tips, tricks og tutorials der florerer på nettet, er det nemt at blive “offer” for alle disse makeup myter. Her har jeg samlet 7 myter, som jeg gerne vil have afkræftet nu og her.


#1 Man får uren hud af makeup.

Nej. Nej man får ikke uren hud af makeup, man får uren hud af dårlig hygiejne, dårlig afrensning og dårlige produkter. (Har du tjekket udløbsdatoen?) Mange mener at se et mønster i meget makeup og uren hud. Har du fx været til fest og haft hele krigsmalingen på, har du ofte også drukket og måske kommet liidt for hurtigt i seng. Renser man ikke huden ordentligt inden man går seng, er det også en årsag til uren hud.

Der er absolut ingen undersøgelser der beviser at selve makeuppen er grunden til acne, bumser og andre hud problemer. Tværtimod er mange foundations idag faktisk lavet til, at arbejde med og beskytte huden. Nogle foundations har endda aktive hudpleje produkter i, som modvirker uren hud. Hvis du er en af dem der tror at makeup er skylden i din urene hud, så vil jeg foreslå dig, at tænke over hvornår du sidst har vasket dine pensler?? Hvis du ikke som mig, vasker dine pensler hver dag, så vask dem som minimum en gang om ugen. Det har alle tid til! (Vask dem i lunket vand og shampoo, sørg for at skylle alt sæben ud før tørring (som foregår med børstehårene nedad)). Der ud over spredes bakterier også nemt i fugtige miljøer, så jeg vil anbefale ikke at dele, læbestift, lipgloss, mascara og eyeliner med dine veninder. Sidst men ikke mindst handler det jo også om at finde ordenlige produkter, som passer til din hudtype. Hvis du fx har meget olieret og fedtet/skindende hud, skal du ikke bruge en foundation med et ´dewy´ (fugtigt) finish.


#2 Jo ældre man er, jo mere makeup har man brug for.

Svaret er faktisk det stik modsatte! Folk har en tendens til at tro at jo ældre man bliver, desto mere har man brug for at dække sine alderstegn. Det vil dog ende med at få den modsatte effekt. Meget makeup, vil sætte sig i rynkerne og kun få dig til at se ældre ud. Husk at less is more. Minimer brugen af kraftig makeup og hold dig til en let, fugtgivende foundation, creme blush og en simpel makeup på øjnene. Brug gode fugtgivende produkter, før makeup applikation og du vil se smuk, glødende og ung ud.


#3 Man får tykkere, mørkere og mere hår, når man barberer sig.

Hvis jeg fik en krone hver gang jeg hører nogen sige, at man ikke skal begynde at barbere sig, fordi at man får flere eller tykkere hår af det, havde jeg været millionær idag. Faktum er at, ja, hårene vokser “hurtigere” ud end hvis du blev vokset, og de kan i de første par dage stikke og virke mere “stride” end før, men barbering har INGEN langvarig eller permanent effekt på din hårvækst. Det vil altså sige, at der er ingen grund til at du bruger mange penge, tid (og smerte) på at blive vokset.


#4 Man skal pumpe” sin mascara for at få mest muligt produkt på applikatoren.

Det her er en af vaner stort set alle piger skyldige i, inklusiv mig selv en gang imellem… Men guess what? At pumpe din mascara får den bare til at tørre ud hurtigere. Med hvert pump, tvinger du luft ned i mascaraen, hvilket ikke bare udtørrer den, men også fanger en masse bakterier nede i “flasken/tuben.” Hvis du gerne vil have mere mascara på, twist hellere børsten rundt nede i mascaraen og træk den så op, en gang for alle. På den måde undgår du potentielle øjeninfektioner, grundet bakterier i mascaraen og den holder nok også længere end du er vandt til!


#5 Makeup bliver ikke for gammelt.

Tro mig, alt makeup kan blive for gammelt. Hvis du har noget du har haft i mere end 2 år, smid det ud. Nu. Når det er sagt, er der selvfølgelig forskellige udløbsdatoer på produkter, afhængig af hvad det er, men har du noget du synes lugter anderledes end da du købte det, er det på tide at smide det ud.


#6 Din concealer bør være to toner lysere end din foundation/din hud)

Bare nej. Jeg kan godt se tanken bag giver god mening, (at den lyse concealer, modvirker de mørke render under øjnene) men dette vil bare få de blålige toner under øjnene til at virke, støvede og grå. Hvis du vil dække render under øjnene helt, brug hellere en color correcter først. Har du andre urenheder du forsøger at dække, vil de også træde yderligere frem, hvis du bruger en for lys concealer. En anden ting at huske er også, at det er bedst at lægge concealer efter foundation. På den måde bruger du kun den mænge du rent faktisk har brug for, da du kan se præcis hvor meget du egentlig mangler at dække efter din foundation, er lagt.


#7 Ikke alle kan bære rød læbestift.

ALLE kan bære rød læbestift. Det handler bare om at finde en tone der passer til din egen hudtone. Det er lige meget om du har store læber eller små læber, en lille mund eller en stor mund eller om du er hvid, gul, rød, eller sort. Hvis du finder den rigtige tone og bær den med selvsikkerhed, vil du skide godt ud!

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments