Header

 
Godmorgon! 
 
Jag har varit uppe med tuppen och ska snart bege mig ut till stallet. Det är strålande solsken och ett par minusgrader så vi ska njuta av vår första tur ute i omgivningarna kring det nya stallet. 
 
Vidar har verkligen tagit flytten med ro och verkar stormtrivas. Han ligger ner i boxen på natten, äter allt sitt hö och dricker massor. I hagen var där lite mer gräs än tänkt eftersom den stått tom ett tag nu, men jag är faktiskt glad för det. Då har Vidar att pilla med och risken för att han får i sig massa jord och sand minskar till viss del. 
 
Det känns verkligen bra att ha full kontroll över hur mycket Vidar äter, vi är verkligen på rätt väg! Snart får han dessutom sällskap i hagen av en liten ponny, härligt! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 
Nej alltså vet ni vad? Jag har blivit erbjuden jobb - på Island! 
 
För några veckor sedan var där en tjej som la ut en annons där dem sökte någon som kunde komma och hjälpa till på en stor får och hästgård. Tyvärr hittade dem någon på Island för detta, men så hörde hon av sig häromkvällen och sa att hon hade hittat ett jobb till mig - helt utan att jag bett om det! Vilken service! Mannen som sökte skrev till mig på facebook och erbjöd mig jobb som allt-i-allo på hans gård. Det innebär att jag isåfall hjälper till med gårdsysslor, fodrar djuren och även får rida en massa. Killen som äger gården är hästtränare på island och erbjuder privatundervisning - förstår ni hur otroligt mycket jag kan lära mig? Vilken dröm! 
 
Meeen så har jag ett problem. Vidar. Jag kan inte bara lämna honom här i Sverige och låta honom gå och skrutta i en hage i flera månader. Det kommer inte på fråga att lämna ut honom på foder och mina föräldrar kan inte dra hela lasset själv. En lämplig lösning är väll att lämna iväg honom på träning/stå för kostnaderna och lämna honom hos en kompis jag litar på under tiden. 
 
Jag är verkligen kluven. Det är ett STORT äventyr, men jag jag vill inte heller lämna Vidar. Hur skulle ni gjort i min situation? 

Likes

Comments

 
 
Ojoj vad sadlen glidit fram... 
 
Vidar blev iallafall snygg när det bara var han som var med. ;) 
 
Igår när vi var ute på tur hoppade jag av Vidar för att fota honom i solnedgången. Men då kom jag att tänka på att det är riktigt tråkigt att bara bjuda på bilder på Vidar och inte oss tillsammans, så jag snickrade ihop ett stativ med hjälp av stenar, och fotade sen med fördröjning. Mitt första försök till bilder på oss båda, helt ensam och resultatet blev väll därefter, haha. Två muppar, en nerkyld tjej och en tjock häst, som tillsammans blir riktigt dåliga på bild. Aja, det kan inte alltid bli bra! ;) 

Likes

Comments

 
... En smal och snygg Vidar som mår bra.
 
... En transport med fronturlasting så vi kan åka iväg var som helst. när som helst.
 
... En vit jul med massor av snögalopper. 
 
... En ny sadel som passar oss båda perfekt. 
 
... En stallflytt - nu. 

Likes

Comments

 
 
Inatt ställde vi om till vintertid. Det var riktigt skönt att få sova en extra timme, speciellt eftersom vi var ute och firade Kerstin igårkväll! Jag är däremot inte förtjust i att det blir mörkt tidigare. Jag känner mig så stressad och begränsad av mörkret. Vill inte harva på ridbanan varje kväll men samtidigt behöver ju Vidar sin motion. Kanske dags att investera i en pannlampa och våga bege oss ut i mörkret? 

Likes

Comments

 
 
 
 
I somras sålde jag alla mina träns då jag hade samlat på mig en hel del. Jag har alltså bara haft ett träns sen dess och det har blivit väldigt tråkigt! Som vanligt när jag har tråkigt sitter jag och slösurfar på olika hästsidor och hittade detta fina träns på emmie.se för bara 350:- Inte varldens bästa kvalité och där var en del skavanker, men inget som syns. Jag är nöjd och Vidar blev riktigt snygg i det, eller vad tycker ni? 

Likes

Comments

I ett par dagar har jag gått med en stor klump i magen och varit orolig att något är fel med Vidar. Han har inte alls varit sig själv, varit seg ut ur hagen och kännts oren i steget. Jag har haft mycket duktiga människor som tittat på honom som inte sett något, som gett mig rådet att han bara behöver bli genomriden och komma loss i kroppen. Jag gav det en chans men det kändes inte rätt och min magkänsla sa att det var fel väg att gå. 
 
Sagt och gjort, ett annat upplägg blev det. Vidar har vilat och gått korta och lätta turer mest för avstämmning och det verkar ha gett bra resultat. Igår fick han vila helt och idag satt jag upp för en kort tur i skogen intill stallet. Vidar var pigg som attan och ville helst springa supersnabbt hela tiden. Han kändes helt ren igen vilket var skönt! Jag gissar på att han fått en lätt spark eller trampat fel, därav känslan. Efter tävlingne den 16de ska vi besöka Ugglarps hästklinik för en grundlig genomgång av Viddemans kropp samt mun för att säkerställa att allt ligger rätt till med honom! 
 
 
Det var riktigt höstigt i skogen idag. Det var så där krispigt i luften, lagom kallt och blåsigt, helt i min smak med andra ord. Jag välkomnar hösten med öppna armar och längtar så mycket till en orange skog. 
 
 
Mr godissugen ville inte låta mig lämna hagen idag. Tur han är så söt! 
 
 
Puss matte! 

Likes

Comments

 
Den 16de gör jag och Vidar debut på tävlingsbanorna! Vi ska starta en t8 och Vidars medryttare ska starta V5. Det ska bli spännande att se hur Vidar reagerar på tävling då han har en tendens att bli väldigt het med andra hästar som rider förbi. Jag gissar på att antingen tar Vidar energin och blir ännu flottare eller så blir det klabb av det hela. Det får bära eller brista helt enkelt! :) 

Likes

Comments

 
Oktober 2015
 
 
September 2016 
 
Det har hänt mycket under detta året. Vidar har både gått ner väldigt mycket men sen lägga på sig igen i samband med skada och vila. Vi är dock på väg åt rätt håll igen och jag räknar med att Vidar kommer vara i fin form till vintern. 
 
Jag vill bara proppsa på att Vidar är på tok för tjock fortfarande, men jämfört med första bilden är han "smal". Alltså in förstår inte hur FET han var när jag köpte honom. Han såg mer ut som en buffel än som häst och det har tyvärr gett konsekvenser på leder och hovar. Att man kan låta sin häst bli så fet och inte ens försöka göra något åt det, förstår jag verkligen inte. Vi är på rätt väg och Vidar kommer aldrig tillåtas att bli tjock igen. När vi väl någ vårt mål är det där vi kommer stanna! :)

Likes

Comments

 
... Vidars man har växt flera centimeter sen i oktober förra året? Noggrann skötsel och varsam hantering ger resultat! 
 
... Vidar sliter på sina skor väldigt snabbt nu på sommaren när det är så hårt i marken? Täta skointervaller och ett hål i plånboken... 
 
... Jag har upptäckt tjusningen med islandsridbyxor? Rider nästan enbart i mitt enda par som jag fynda på hööks rea. 

Likes

Comments