Header

Kender I det, at man endelig får købt sig en flot buket blomster som man glæder sig til at have stående i hjemmet og pynte, men som ser triste og kede ud efter blot få dage? Det sker i hvert fald for mig alt for ofte. Jeg ser tit på andre blogs eller i folks hjem flotte blomster der står lige op og er helt friske i farven. Men der er som om, at friske blomster bare ikke fungerer for mig. Som I kan se i indlægget HER, hang mine tulipaner med næbet og så triste ud. Derfor har jeg prøvet at samle nogle gode tips til, hvordan man kan holde sine tulipaner friske og flotte i længere tid:

IMG_0431 IMG_0432

1. Behold elastikken på tulipanerne Når du får dine blomster hjem fra blomsterhandleren, kan man være fristet til at pakke dem ud og fjerne elastikken, der holder buketten sammen. Men lad vær. Ca. den første dag er det bedst for dem at stå samlet for at holde sig friske. Derefter kan den fjernes.

2. Køb de tulipaner, der endnu ikke har åbnet sig Vælg de tulipaner der er 'yngst' - de, som endnu ikke har åbnet sig. Jo yngre de er, jo længere levetid vil de have i din vase.

3. Klip et par cm af enderne Inden tulipanerne ryger i vasen, bør man klippe et par cm af enderne af. Det siges, at man skal klippe dem lidt skråt. Ved at klippe enderne af forbedres blomsternes evne til at suge vand til sig og dermed holde sig friskere.

4. Vælg en vase der er høj nok til længden på dine tulipaner Jeg har desværre kun 1 enkelt vase, men heldigvis er den høj nok til de tulipaner jeg lige har købt. Hvis ens vase er for lav er der større sandsynlighed for, at tulipanerne vil bukke over og hænge med næbet. Vælg derfor en vase der passer til din buket.

5. Koldt eller varmt vand? Jeg har ofte hørt at det er bedst for tulipaner at stå i halv-varmt vand. Dog har jeg læst mig frem til at dette IKKE er tilfældet, og at se helst skal stå i koldt vand - det holder dem friskere. I mit tidligere indlæg, stillede jeg min buket i lunkent vand og de endte med at se SÅDAN ud. Ikke godt.

6. Aldrig sæt tulipaner sammen med påskeliljer På nettet har jeg læst mig frem til at man aldrig skal sætte tulipaner og påskeliljer i samme buket, da påskeliljer er giftige for tulipaner. Så don't! Dette der et par af de mest simple og bedste tips jeg har kunne finde frem til på nettet. Jeg tester alle 6 tips på den buket der ses på billederne - hvis der sker noget drastisk med dem, skal jeg nok skrive herinde. Jeg er ingen blomster ekspert, men jeg ved hvor frustrerende det kan være at købe en smuk buket og langsomt se den dø. Håber nogle af disse tips kan hjælpe!

   

Likes

Comments