Veckans shopping blev inte så mycket, jag har nyligen inköpt en manipulationsbänk till Naprapat Studerandet och sedan lite nya kläder då jag känner för lite förändring nu när man jobbar som en professionell tränare. Att klä sig välvårdat känner jag är ytterst viktigt då första intrycket brukar avgöra väldigt mycket. Jag har även köpt till mig lite kurser(klasser) i Parkour för att kunna finslipa min teknik en aning, Jag har även försökt öka min vardagliga träning så att jag snart är tillbaka i den nivå jag förut låg på. Det är väldigt viktigt att jag kommer tillbaka så fort jag kan då nu på Lördag så kommer jag att äntligen börja tävla igen...efter Ninja så blev min kropp ganska skadad och har behövt rehabilitering i en väldigt lång tid.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjena hallå !

Det har varit lite tyst på bloggen ett tag, inget speciellt har skett förutom att jag jobbat och fyllt år. Nu är man äntligen 20 och fick fira den på ett riktigt bra Parkour sätt, härligt jobbande med parkour eleverna och fika därefter med kollegorna. tyvärr så blev det ingen utgång eller shoppande på systemet som de flesta brukar göra då jag är väldigt bestämd på att försöka vara en sån bra "role model" som möjligt för mina elever.

Nu sitter man här sent på kvällen och planerar morgondagens träning .
Likes

Comments


Hela veckan har varit otroligt hektisk, nu när hösten har kommit så blir de flesta sjuka otroligt ofta och länge...Som tur så har jag väldigt bra immunförsvar och blir inte så drastiskt sjuk som de andra blir så det är såklart jag som fått hoppa in för dessa underbara kollegor. Jag är otroligt glad över att jag fått hoppa in för passen då jag fått ta på mig mycket ansvar och lärt mig mycket genom att möta dessa unga potentiella atleter, Om jag ser tillbaka på hur jag va som träningsledare för 2 år sedan så kan jag säga att jag har verkligen lärt mig mycket om hur man är pedagogisk och även agera som en tränare som barnen kommer att komma ihåg som äldre. Jag kan inte med ordbeskriva vilken glädje det ger mig att få se dessa barn växa och utvecklas inom sporten och dom är bokstavligt talat värd varenda slit skada och utmattning som jag stött på under mina stressigaste situationer.

imorgon kör vi igång igen 👍


Likes

Comments

Fick ett halvårs gratis gymkort på S.AT.S idag för att jag valt att träna på just deras gym  så det blev ett härligt benpass på gymmet  vid Stureplan, jag tyckte det var dags att börja röra på sig och försöka att nå den önskade sommarkroppen jag vill ha. Har som mål att börja äta mer hälsosamt och försöka att  träna konditionsträning allt mer då jag kan känna att det blivit lite slappt nu när man bor så centralt. Imorgon så har jag Modell casting för nått projekt så att pumpa lite blod i kärlen dagen innan är inte så dumt det ;)

Jag brukar faktiskt inte gilla att träna på Gym då jag har noll förståelse för alla dessa maskiner men kan med glädje säga att S.AT.S fick mig på andra tankar, det va riktigt bra mottagande och diggar verkligen deras fräscha lokaler. 

Likes

Comments

Tjena på er läsare!

Hela veckan har varit otroligt hektisk, det känns som om jag alltid har varit på språnget för att fixa och planera. Denna vecka så har jag fått arbeta rätt så solo på träningarna så det har varit väldigt tungt både psykiskt och fysiskt, med tanke på att har ADHD så är jag väldigt förvånad över att jag lyckat hålla saker och ting strukturerat.

Idag så besökte jag min psykolog för rutin check att jag mår bra och så men tydligen såg han igenom min mask, enligt honom så var jag påväg mot samma bana till utbrändhet och måste lära mig att slappna av så att jag hinner återhämta mig. Det är bara att försöka fixa in det i schemat men vad gör man inte för barnen ? älskar att se dem utvecklas och se till att de får ha det så roligt som möjligt.


Likes

Comments

Hejsan hoppsan !

Det har gått en bra lång tid sen jag skrev här och tänkte faktiskt att var dags för ett inlägg.

Nu när Ninja Warrior tävlingen är avslutad så är det att återgå till jobbet. 

Jag jobbar nu som Parkour/akrobatik ledare så kort sagt så är mina arbetsuppgifter att träna unga inom en viss sport.
Jobbet är väldigt krävande och påfrestande för kroppen men jag älskar det ändå då jag fascineras av barnens utveckling. Jag älskar mitt jobb men ibland så behöver man faktiskt ladda batterierna!
jag har ganska få dagar lediga och de dagar då jag faktiskt har ledigt så försöker jag se till att fått vila upp mig så gott jag kan. Mina lediga dagar är faktiskt till för att jag skall ladda upp mig och inte få behöva oroa mig om jobbet.
Jag kan tycka att mina lediga dagar har allt mer blivit mer till planerings dagar p.g.a dåligt engagemang av ledare. . .
Nu mera så tillbringas mina vilodagar till att oroa mig inför mitt nästa pass. Kommer min kollega komma i tid till passet? har min kollega lyckats hålla föreningens iPad/nycklar hela inför passet? Är min kollega förbered och har läst igenom planeringen samt information för kommande event?

Skärpning och ta ditt ansvar!

Om du inte satsar kropp och själ i ditt arbete så har du valt fel yrke. Man kan inte bara TA utan man måste faktiskt även GE! 

Jag orkar faktist inte springa runt och va er förälder, jag har också ett liv.
Likes

Comments

På tisdag eftermiddag så brukar jag hålla mina Parkour pass tillsammans med en högre satt träningsledare, som de flesta som jobbat tillsammans med mig så vet de att jag älskar att träna ungdomar. Jag ger alla mina elever den positiv feedback de behöver och ger dem även bra övningar som är anpassad till var och en, jag skulle uppfatta mig själv vara en väldigt älskad ledare och har fått mycket bra betyg av både föräldrar och utövare. Direkt när jag började mitt tisdags pass så märkte jag hur den högre satta träningsledaren som jag jobbade med började behandla mig som om jag vore en praktikant, han började skicka mig till att hämta redskap eller närvarolistor som faktist bara låg nån meter ifrån honom istället för att faktist hämta dessa grejer själv då han mycket väl kan se att jag är upptagen med att ha koll på utövarna i andra sidan av rummet. Men som sagt så är jag en snäll själ och han är ju faktist en högre satt ledare än mig så jag gör exakt som han beordrar mig, när jag väl hämtar dessa saker så börjar han helt plötsligt klaga på att jag släpper uppsikt över barnen...varför ? du bad mig liksom hämta dessa material, det är såklart jag tappar uppsikt när du ber mig springa till andra sidan rummet när du själv är för lat för att hämta sakerna själv. Inte nog med att han skäller ut mig framför barnen men han försöker läxa upp mig på hur jag skall lära ut dem Parkour...jag uppfyller alla säkerhetsföreskrifter och följer planeringen till punkt och pricka, vad mer kan du begära av mig ? liksom vad fan kan du om parkour ens? du borde inte ens vara här! små sakerna kan jag tåla men att han läxar upp mig framför barnen är inte okay, barnen märker att vi varken är synkade eller har en bra relation. På slutet av passen brukar vi ibland ha en liten tävling med barnen där de tävlar emot varandra (stafett) , det brukar inträffa att ena laget har en för lite medspelare och då blir det såklart jag som måste hoppa in efter den högre ledarens order. När alla barnen är nästan klara med stafetten och det endast återstår jag och en annan utövare så är det såklart förväntat av mig att visa vad jag går för. En ledare skall visas vara en förebild och ett exempel på hur de kan bli om de fortsätter att träna så jag gör ungefär 70% av min kapacitet, även om vi kom rätt så lika så vann jag med typ 1 sekund,visst det kanske inte var så himla bra idé att vinna över eleven men ett misstag får man faktist lov att göra. Den högre ledaren blir rosenrasande och börjar direkt att hacka på mig! barnen ser detta och ger mig en beklagande blick. När alla barnen blir upphämtade av sina föräldrar så pratar jag gärna i slutet med var sin utövare om vad de kan förbättra till nästa gång och även vad dom har varit oroligt bra på...men detta gillar d inte min högre ledare och börjar hacka på mig igen....Harry en professionell parkour ledare gör inte så som du uppförde dig på passet!

VAD FAN HAR DU ATT SÄGA OM PROFESSIONELL PARKOUR LEDARE?

visst du har gått en fancy utbildning men detta gör inte dig till en bättre ledare än mig! det finns en anledning till att eleverna gillar mig mer än dig!

P.S en professionell ledare skall inte skälla ut en annan ledare framför dem, om en allvarlig diskussion skall tas så gör man det på ett avskilt ställe eller när passet är över.

Likes

Comments

Att försöka komma i form brukar inte alltid vara så enkelt då det kan finnas många störmoment som rubbar träningsrutinerna. Att äta rätt och vara på rätt gym som erbjuder rätt träningsredskap just för din träning kan ibland kosta dig en hel del dolda utgifter, ett exempel på dessa dolda utgifter är när du i början av din träning börjat fokusera på din kost. Vitaminer och kosttillskott som rekommenderas brukar för det mesta kosta skjortan, som de flesta känner igen sig i så kan det alltid vara gott med en proteinshake eller något annat smått och gott efter ett hårt gym pass. Men har du tänkt på vad de små summorna blir i längden ? En femma hit och en tjuga dit är väl ingen "big deal" eller ?

Jo! Låt oss säga att du gymmar ca 5 gånger i veckan och efter varje gym pass så köper du något smått och gott från gymbaren, hur mycket har du egentligen spenderat för om du plussar ihop alla utgifter som blivit under de senaste fem dagarna ? Och för att inte bara tala om utgifterna för efterpass snacket utan tänk även på hur mycket du betalar i månaden för gymkortet och reskostnaden för att ta sig till gymmet!

Därför är Träning på utomhus billigare

Att träna ute är ett väldigt bra sätt att spara pengar på, visst kostnaden för din special diet kanske inte ändras så värst mycket men du sparar iallafall in de största kostnaderna som t.ex. gymavgiften som kan ligga på ca 200-300 kronor i månaden. Man slipper även denna sociala press på vad för tränings Gear som man alltid känner sig tvingas till att köpa, man vill ju liksom inte vara just den personen som har träningskläder från 80-talet eller den personen med urgammal pulsklocka modell. Alla kanske inte upplever samma känsla men jag själv kan tycka att gymmet har blivit lite av en modeshow, precis som i skolan så är alla avundsjuka på varandra i tystnad och försöker alltid se ut sitt bästa.

Gymmen är trots allt det bästa sättet att hitta dom där riktigt heta hunkarna/babes på , att ha dom senaste tränings tightsen med kostnaden på ungefär tusen kronor är något man då såklart satsar på. Men som sagt så är konkurrensen hård då hela gymmet är fylld med folk som faktist också har koll på vad som är nytt i marknaden och där så vips slänger du pengar på något allt mer märkvärdigt så att du åter igen står i the spotlight.

När man ser en person som gymmar och har åstadkommit mer än vad du gjort så är det väldigt vanligt att man uttrycker sin avundsjuka på att försöka se bättre ut genom klädsel eller vad man tar för tillskott.

Men som sagt så kanske detta inte alls är något som du känner stämmer in på dig...

Att vara ute kan hjälpa dig mot depression och när du känner dig väldigt spänd eller stressad, en studie visar att utomhus träning får kroppen att utsöndra mer må bra-hormoner " Oxytocin, Endorfiner och Serotonin " än vad du gör när du tränar inomhus. Detta gör att du känner dig mer energisk och kan prestera på en helt annan nivå jämfört med din prestation under en inomhusträning, inte bara tala om alla bra vitaminer du får utav solen men dock så har solen sina egna negativa effekter så en UV skyddande salva är alltid rekommenderat om du vill undvika öka risken för Cancer och rynkor. SÅ VÅGA TRÄNA UTE! om du tycker det är kallt...ta på dig kläder.


Likes

Comments

Kom och titta på när jag tar mig igenom en av världens tuffaste hinderbana!

den 9/9 - 13/9 klockan 08:00-19:30-05:00 så tävlar jag i Ninjawarrior Sverige säsong 2 vid karlbergs slott i Stockholm!


Likes

Comments

​Hola!

Denna vecka har varit väldigt hektisk, mycket träning inför tävlingen som är om ca 2 veckor och syskon som anländer hem till Stockholm över helgen för att joina släktträffen. Idag så fick vi träffat vår pappas kusin och hennes man så det blev lite en kanon god lunch, det var super trevligt att få träffa dem. 

Likes

Comments