Jag har med några enkla medel pysslat ihop två cirkushyllor till Olle. Jag var helt enkelt för snål för att köpa nya, färdiga sådana. Plus att det ju är roligare att göra egna!

Du behöver:

- 2 fyrkantiga hyllor (mina köpte jag på Netto för 30kr)
- Någon form av träskiva
- Färg
- Dekor

Bra att ha: maskeringstejp, linjal, liten pensel, häftpistol.

Gör såhär:

- Måla hyllorna, om du vill.
Jag målade mina i Nordsjös HoP Greige. Jag använde pensel vilket kanske inte gav så snyggt resultat. Men äsch!

- Måla upp & såga ut två trianglar på valfri träskiva.
Vi hade mdf hemma så det fick bli det. Annars skulle jag rekommendera något tunnare, t.ex. baksidan på ramar. Triangels nederdel ska vara lika bred som hyllan. Spika fast.

- Såga ut ett bakstycke till hyllorna också, om du vill ha det.
Sätter du dit dem på väggen behövs det ju inte tänker jag. Men det handlar mest om smaksak. Måla om du vill. Jag tog samma färg som jag hade till hyllorna.

- Rita upp linjerna på tältet med hjälp av linjal. Måla dem sedan i valfri färg.
Jag fick två grå färgprover av en kompis som jag använt mig av samt vanlig listvit. Jag tycker det blir snyggast med en färg tillsammans med en vit.
Det är väldigt knepigt att måla rakt, så använd maskeringstejp! Jag gjorde inte det då vi inte hade någon hemma så det blev inte så raka linjer för mig trots ihärdigt försök. Men men!

- Dekorera!
Ja, här är det väl bara att använda fantasin. Jag hade ett par bitar beiget linnetyg hemma som jag använde som draperi. Jag limmade fast dem i överkanten av hyllan, mot tälten. Sedan häftade jag fast dem på sidorna med hjälp av häftpistol. Jag hade också en liten pappersgirlang liggandes som jag häftade fast på ena hyllan.
Man kan ju också dekorera med tapet, små figurer, dockmöbler, flirtkulor och andra pysselmaterial, små ljusslingor mm.

Så enkelt gör man sig ett par cirkushyllor!

Jag skulle ju råda en att ha lite mer tålamod än vad jag har och vara lite noggrannare för att få bästa resultat. Men jag tror inte Olle bryr sig om att det syns penselsträck, att linjerna på tältet inte är helt raka osv ☺️

Lycka till!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ett färgglatt, litet och opraktiskt kök kan man säga var vår utgångspunkt.

Vi visste direkt när vi köpte huset att vi ville göra om köket. Framförallt för att få större arbetsytor. Vi ville också gärna ha arbetsytorna mot fönstret istället för mot väggen. De tidigare ägarna hade också pratat om det, men då dagens standardmått är högre än vad det var förr i tiden, skulle köket bli högre än fönsterbrädorna. Jag tror det var därför dem avstod. Men vi ville lösa det ändå!

Såhär såg alltså köket ut vid inflytt.

Köket är inte så stort och gav oss därför inte så många valmöjligheter. Jag hade exempelvis väldigt gärna haft en köksö, men det skulle blivit för trångt. Istället gjorde vi något slags mellanting med en vinkel på köket så det blev en bardisk/köksö. Perfekt när man ska äta frukost eller samtala med den som lagar mat!

Som ni kan se öppnade vi upp väggen mot matrummet. Den där spisen och micron tidigare stod revs alltså ner. Det gjorde susen för ljusinsläppet som tyvärr är ganska dåligt på nedervåningen.

På nedersta bilden ser man vår integrerade kyl, frys och skafferi. Där var alltså också köket tidigare. Där och på väggen som revs ned.

En annan grej vi också gjorde var att ta fram den gamla teglade murstocken. Jag älskar den!

Som jag nämnde tidigare skulle ju köket ha blivit högre än fönstrena. Hur löste vi det då? Jo, vi bytte helt enkelt fönster. Nu är dem på samma nivå som bänkskivan, men fönsterbrädorna är i marmor vilket jag tycker bryter av snyggt mot ekskivan.

Hela köket, med stommar, luckor och vitvaror, är från Ikea. Vi tittade först på en annan leverantör med exakt samma utseende. Det skulle dock kosta det dubbla! Vansinne!

Eftersom det är få väggytor valde vi bort överskåp. Om vi framöver känner att vi behöver mer förvaring kommer vi sätta dit ett där brickan från Svenskt Tenn nu står. Så den möjligheten finns.

Vi valde ett ganska klassiskt, vitt kök för att det dels skulle passa huset och dels för att inte tröttna på det. Jag har en tendens att tröttna på saker rätt fort nämligen.. Hade vi valt ett grått kök, som vi funderade lite på i början, hade jag garanterat varit less på det redan. Så jag är glad att vi körde det fega spåret med vitt.

Något vi båda är lite missnöjda med är golvet. Vi köpte ett billigt laminatgolv som förvisso är helt okej, men som vi inte riktigt tycker passar in. Nu när Olle är liten känns det dock rätt praktiskt.

Undrar ni något får ni gärna fråga!

Likes

Comments

Inte nog med att vi köpte ny bil här om dagen (en Volvo v90) så fick också Olle en bilmatta idag!

Jag har kollat på sådana här bilmattor några gånger men aldrig kommit mig för att köpa någon. Olle är ju lite för liten än för att förstå det geniala med en matta som är snygg OCH till för lek på samma gång. Så jag tänkte jag skulle vänta, men så hittade jag den här.

På vår lokala köp-, byt-, säljsajt på Facebook fanns den alltså, helt oanvänd med prislapp kvar. 200kr fick jag ge när den hade kostat 699kr ny. Som hittat!

Jag hoppas Olle kommer ha glädje av den här framöver. Förhoppningsvis kommer diverse bilar fara runt på banan, små djur skutta fram och dockor spatsera.

Likes

Comments

De här träklossarna från Ooh Noo är en favorit hemma.

Just nu leker Olle med dem genom att riva små torn jag byggt upp, putta & dra dem, smaka lite på dem och vrida och vända på dem.

När han blir äldre kommer vi kunna öva på siffror, bokstäver och ord.

Dessutom är de himla fina att ha framme och främjar till lek och kreativitet!

Mina klossar köpte jag hos Whitemacaron.se. 🖤

Likes

Comments

Jag skrev på min Instagram här om dagen angående våra nätter. Olle har aldrig sovit hela nätter, vilket ju inte är så konstigt med tanke på att han är så liten.

En vanlig natt för oss innebär:

19-19.30 Läggning.
Vi lägger Olle i spjälsängen i hans rum, ger han flaska (som han knappt vill ha), stoppar i nappen och vaggar lite på sängen. Brukar gå väldigt smidigt!
23 Nappen
24 Lite ersättning
02 Nappen
04 Ersättning
04.30 Han ligger och småpratar lite för sig själv.
05.30 Nappen
06 Vaknar
Här får han flaska direkt i sängen innan vi går upp.

(Ska tilläggas att han skriker/gråter varje gång när han vill ha napp eller äta. Inga små gnäll här inte. Olle talar högt och tydligt om vad han vill!)


Behöver jag säga att jag längtar efter en hel natt sömn?

Det positiva är ju dock att läggningarna går bra och att han klarar av att sova i eget rum och säng. Ibland får han såklart sova hos oss, när han är ledsen och inte lyckas somna om till exempel. Men för det mesta sover han i egen säng.


Rätt vad det är så kommer han säkert sluta krångla så mycket. Kanske när han fyllt 5 eller nått... 😅

Likes

Comments

För snart ett år sedan började vi vår badrumsrenovering. Egentligen hade vi tänkt vänta lite längre men då jag blev gravid ville vi få det gjort innan bebisen kom. Att renovera ett badrum med ett spädbarn kändes inte så aktuellt. Sagt & gjort, renoveringen drog igång!

Före:
När vi flyttade in i december 2016 såg badrummet ut såhär. Det var pasteller á la 80-tal! Ljuslila plastmatta & våtrumstapet, ljusgröna luckor och ljusblått kakel. Och jättemycket förvaring.

Renoveringen:
Jimmie, som är rörmokare, gjorde jättemycket själv i badrummet. Helt fantastiskt! Då vi har gammal torpargrund fick allt golv rivas bort så man kom ner till trossbotten. Där drog han nya rör då det dels behövdes och dels då vi ville flytta handfatet till motsatt sida. Anledningen att vi gjorde det var för att det gömde sig ett stort fönster bakom dåvarande handfat/kommod. Det ville vi ju självklart plocka fram!

Vi hyrde in en firma med hjälp av bland annat våtrumsskikt och plattsättning.

Efter:
Kaklet blev klassiskt fasat kakel med en bit vårumsfärg ovanför för en liten ”gammaldags” känsla. Klinkers blev ett ljusgrått som påminner om natursten. Allt sammans klassiskt och enkelt.

Vi satte igen det gamla, lilla fönstret för att få plats med en dörr in till tvättstugan. Där var tidigare bara ett valv in. Eftersom vi hade tagit fram det stora fönstret kom ändå tillräckligt med ljus in. Fönsterbrädan, som är i marmor, satt först vid det lilla fönstret.

Själva inredningen föll på klassiskt grått med detaljer i krom. Vi ville åt en blandning av klassiskt och modernt här inne, precis som i övriga huset.

Material:
Inredning - Svedbergs.
Handtag - Ballingslöv.
Väggfärg - Nordsjö HoP Greige.
Textilier - Rusta & Lagerhaus
Kakel - Bauhaus
Klinkers - Köpt på Håkans golv & kakel i Katrineholm (minns ej märket)
Korg - Åhlens
Tryck - Frösö handtryck och Lagerhaus

Sammanfattning:
Vi är mycket nöjda med resultatet!
Det vi har kvar att fixa är en större marmorskiva till fönstret då den vi har nu inte är tillräckligt djup. Sedan måste krokar till Olle upp. Och så funderar jag på lite svartvita textilier istället för de beiga!

Likes

Comments

Hej!

Emma heter jag och driver @Harpan1903 på Instagram. Nu har jag en blogg ni kan följa mig på också. Tanken är att det ska bli lite fler bilder och lite mer text här om sånt jag känner behöver mer utrymme. Men mest hänger jag på Insta. Välkommen!

Likes

Comments