Milio är nu 16 dagar gammal.
Tiden går så himla fort.
Fram till igår har han varit världens lättaste bevis att ha att göra med. Han har mest sovit och varit nöjd. Jag har ibland fått väcka honom för att han ska äta.

Igår kväll började han dock att visa lite missnöje. Ville icke ligga i babycrib'en, skrek så fort vi la ner honom.
Detta fortsatte inatt. Han var vaken mycket och kom inte riktigt till ro.
Idag har han verkligen varit missnöjd!
Totalvägrat att ligga någon annanstans än i famnen på mig eller David.
Jag vet inte hur många gånger jag har ammat, han har aldrig blivit nöjd?
Skrikit en hel del.
Man känner sig rätt kass som mamma, att man inte kan få sitt barn nöjd..
Och jag kan inte låta bli att oroa mig för hur det ska bli från och med på måndag, då jag ska vara ensam med båda pojkarna😳
Kommer Milio fortsätta vara allmänt missnöjd så kommer det bli tufft att sysselsätta och få Charlie nöjd och glad.. 😔

Håller tummarna att Milios humör idag har berott på värmen och/eller magen, att det blir bättre imorgon 🙏🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag blev det premiärtur med syskonvagnen.
Lillebror somnade redan innan vi lämnat trädgården.
Det blev en promenad i långsam takt, jag är ju fortfarande väldigt öm över snittet och ska ta det lugnt. Blev ca 1km bara, men det känns gött att ha tagit min första lilla promenad redan, så här 4 dagar efter förlossningen👏🏼

David är ju väldigt glad för- och beroende av sin träning, så jag tänkte att han kunde ju ta passet vid 20, om han hjälpte till med att göra Charlie iordning och natta honom innan dess.
19:45 var han tvungen att köra, men Charlie hade fortfarande inte somnat.
Så fort David hade gått utanför dörren så började Charlie kalla på mig. Lillebror sov på mitt bröst, men jag tog med honom och gick upp och la mig bredvid Charlie.
Han tvärvägrade att sova! Skulle göra allt annat, babblade massa, slog på sängen, stod upp, satt ner, benen upp i luften, låg på mage, hoppade osv. När det gått ca 40min och lillebror vaknar och ska matas, så var Charlie fortfarande tvärvaken. Sen lägger lillen värsta braklasset och blir jätteledsen, så jag går och byter på honom. Tar sin tid och Charlie börjar ropa på mig. Till slut blir han ledsen och står och gråter och ropar efter mamma.
Då brister det totalt för mig..
Lillebror ligger på skötbordet och skriker, Charlie står i sin spjälsäng och gråter, Nellie sitter ensam där nere - jag börjar stortjuta!
Skyndar mig att fixa klart lillen och går in till Charlie igen. Han blir snabbt glad och börjar babbla igen, men mina tårar bara sprutar!!

Det var just det här jag har bävat för, att inte räcka till. Att inte kunna prioritera Charlie, som jag alltid har gjort! Att han ska komma i andra hand... Fruktansvärt!!!
Jag vill finnas där precis lika mycket för båda mina pojkar. Sen vet jag att minstingen är i större behov av mig just nu, att han inte överlever utan mig. Men där och då gick det inte att tänka logiskt.

Tårarna bara fortsatte att rinna tills David kom hem och tog över Charlies nattning.. Vid det laget hulkade jag nästan..🙈 Var jättebesviken på mig själv för att jag "lät" David åka iväg, men också för att han gjorde det.
Han hann klämma ur sig att det var en dålig idé och att vi inte skulle göra så här mer, men jag ville inte prata med honom utan gick bara därifrån.

Trist att det blev så.

Men det är väl bara en i mängden av liknande incidenter som kommer uppstå framöver.. 😔

Likes

Comments

Idag är det 4 dagar sedan lillebror kom. Vi har ännu inte bestämt oss för namn🙈
Inget känns helt 100.
Jag valde att åka hem från bb efter 2 dygn, så vi kom hem i lördags.
Jag delade rum och fick ingen ro under dessa 2 dygn. Första natten delade jag med en kvinna som var uppe minst en gång i timmen och gick in och ut ur rummet. Jag hade sängen närmast dörren, så jag stördes ju hela tiden. Min lille pojk sov större delen av natten, men hennes dotter var inte nöjd och skrek rätt mycket.
De åkte hem dagen efter. Fick ingen rumskompis förrän vid midnatt, och den bebisen var allt annat än nöjd den heller. Skrek hela tiden, medan min lille sov så gott det gick. Ingen sömn för mig där heller.. Så jag tog beslutet på morgonen att jag ville hem. Saknade efter Charlie var ju enorm också!

Första mötet mellan Charlie och bebisen blev över all förväntan! 😍 Nellie och Charlie kom tillsammans med farmor och farfar på fredag eftermiddagen och hälsade på i hisshallen.
Charlie tyckte det var jättespännande och skrattade och klappade på bebisen. Min lättnad var enorm och mitt hjärta höll på att explodera av lycka och kärlek! ❤️

I lördags eftermiddag åkte vi så hem. Lillen somnade i sitt babyskydd redan på bb och sov hela bilresan hem och fortsatte att sova när vi kom hem! Trött kille.. 😝
Charlie blev jätteglad över att mamma kom hem och verkade glad över att se lillebror också.
Så skönt! 🙏🏼

Första natten gick över all förväntan! Jag och bebis sov i vår säng och David sov inne hos Charlie. Jag fick väcka lillen så att han skulle äta, sen somnade han igen. Efter 4h väckte jag honom igen för att amma, sen toksomnade han igen😝 Sov ändå till 09:30 på söndagen, lyx!

Han sover mest hela tiden. Vaknar till ibland och vill ha mat. Än så länge en väldigt enkel bebis att ha att göra med.
Sen är han så liten! Så pyttig!
Charlie vägde ca 700g mer när han kom, vilket märks!
Vi har knappt ngr kläder i strl 50, för Charlie hade dem typ bara en kvart eller nåt.
Så de flesta kläder är alldeles för stora för lillpojken😝

Jag känner mig så enormt tacksam och priviligerad över att ha fått 2 så fina pojkar. Vilken lycka och kärlek det är! ❤️

Likes

Comments

Med buller och bång kom det så en liten lillebror i torsdags.
12 dagar innan bf, 6 dagar innan planerat kejsarsnitt.
Jag fick först lite förvärkar i onsdags, mellan 07-09 ca. Fick veta att det är kroppens sätt att öva inför förlossningen. Inga känningar efter det.
På torsdagen (11/5) vaknade jag vid 05 och kände lite antydningar igen.. Höll på till ca 08. Var med och gjorde Charlie iordning för dagis, duschade och tvättade håret och åt en stadig frukost bestående av gröt.
Frågade David om han skulle till jobbet och jo det skulle han. "Så här kan det ju vara i 2 veckor"
Ja, jo det var ju sant.
Så jag vinkade av dem och gick upp och la mig en stund. Somnade väl till vid 09, och vaknade igen vid 10, kissade och la mig igen i sängen och kollade mobilen. David hade skickat sms och frågade om det lugnat sig och jag hann bara svara att "allt är lugnt" för att i nästa sekund få ordentliga värkar!! Det kändes som om bebisen roterade runt där nere och tryckte på allt möjligt. Gjorde svinont!! Ringde mamma och kunde inte hålla igen när jag fick en värk, och helt plötsligt känner jag hur det sprutar vatten ur fiffin!
Nu går vattnet!!!
Va? Svarar mamma.
Vattnet går!
Åh, herregud ring David!

Så jag ringer David och får ur mig att vattnet har gått och att jag har värkar! Kom hem!!!
Under tiden ringde Jossa och "småpratade", jag var nog inte så trevlig, fick värkar under samtalet. Vad jag inte visste var att hon messade David under tiden och stressade honom att han skulle skynda sig hem för jag höll på att föda!
Han var hemma inom 10min.

Packade det sista i bb-väskan, kämpade med värkarna men var ändå rätt lugn. David var superstressad och hade världens adrenalinpåslag!

In i bilen nu, ropade han.
Så åkte vi in till sjukhuset, fick kraftiga värkar var 4:e minut ca. Jag hade tydligen frågat David om jag skulle köra istället.. 😂
Ringde pappa och berättade att det var på gång.

Parkerade bilen och David frågade om han skulle hämta en rullstol? Jag kan gå själv, svarade jag bestämt. Sen kommenterade jag hur fint och vårigt det var med de blommande träden.

Kom upp till förlossningen och där blev det fullt pådrag!
Fick rum med en gång och vips var jag ombytt, uppkopplad och hade en barnmorska som undersökte hur pass öppen jag var.
Svårt att säga, säger hon. Bebisen ligger i säte. Mellan 4-7cm gissade hon på.
Okej? Enligt min BM har han varit fixerad i flera veckor..? Så var det med det? (Vi fick efteråt veta att bebisen hade legat i dubbel fotbjudning, dvs båda fötterna nedåt, så det hade blivit kejsarsnitt oavsett om jag velat eller inte. Operationsläkaren hade t.o.m dragit ut lillen med fötterna först!)


Kl 11:12 blev vi inskrivna. Fick tid för operation kl 11:40.
Kl 12:12 var lillen ute😍
En liten krabat med svart hår. Såg ut som en liten rumpnisse❤️ Han skrek inte när han kom ut och inte efteråt heller? Vissa bebisar gör inte det, sa dem?

David och bebisen fick åka tillbaka till rummet och jag låg kvar på op och blev sydd. Tog rätt lång tid och jag kände mig lite övergiven.
Därefter rullades jag in till uppvak där jag låg ca 1,5h.
Till slut, vid 14:30, blev jag hämtad och fick äntligen åka upp till David och bebisen.
Äntligen fick jag träffa och hålla i min lilla son.
Hjärtat växte med en gång till det dubbla och han åkte rätt in där. Vilken enorm känsla!
❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Idag är det 3 veckor sedan min lillfis kom till världen.
Så snabbt tiden gått!
Känns som att jag kommit mer in i rollen som mamma och känner mig rätt trygg med det nu.
Är så galet glad i min lille pojke! Och kärleken bara växer.
Han är så fin! Kan inte fatta att han är så fin!?

Likes

Comments

Jag och Charlie gick och la oss vid 22:15. Var färdigammade vid 23. Efter en stund somnade lilleman och så också jag.
Sedan sov han ända till 04(!), bytte en blöja och ammade igen. Somnade och vaknade igen 06:30 - blöja & amning, sedan somnade han efter ett tag igen och jag med.
Jag vaknade 10(!!) och då sov han fortfarande! 😝
Fick gosa lite med honom så att han vaknade, dags för mat igen!

Känns skönt att få sovit mer inatt än den senaste veckan. 😍

Behöver jag säga att jag är sååå kär i denna killen?! 😍

Likes

Comments

Kl 04:00 kom vi in på förlossningen, jossa mötte upp oss på parkeringen.
Fick komma in på ett rum och blev påkopplad ctg. Allt var bra med bebben och värkar hade jag. Kom vatten vid varje värk.
Efter ett tag gjorde hon en vaginal undersökning för att se hur pass öppen jag var. Knappt nånting!?!?
Meddelade att jag tyvärr inte fick stanna kvar pga platsbrist - panik!!!
Fick köra ner till mamma vid 05

Likes

Comments

Vattnet gick nu 02:30!
Jo jävlar vad mycket vatten!!!

Likes

Comments

Helt omöjligt att sova.
Värkarna känns kraftigare, men kommer inte tätare.
Gick på toa nyss, där kom slemproppen i sin helhet!
Önskar jag kunde sova ngr timmar, vet ju att jag har ett maraton framför mig.. 😳

Likes

Comments