Hej! tänkte skriva en kort presentation om min egen häst, Geysir.

Geysir från Swings e. Jor från Rolsta och ee. Svalur frá Glæsibæ

Han är 10 år men bara riden i totalt 8-9 månader. Han blev inriden men efter det blev han inte riden på 5 år av lite olika anledningar. Sedan blev han skickad till Marie Carlsson på Sanda gård för vidare träning och försäljning. Han är ca. 137 i mkh, så han är ganska liten, men kraftig.

Det var den 22/10-15 som han kom till oss. Alltså för 4 dagar sedan bara.

Jag tycker att det är ganska positivt att han inte blev riden på fem år eftersom att jag nu har en helt oförstörd häst med stor utvecklingpotential som blir ett riktigt roligt projekt. Han har alla gångarter på plats men måste tränas mer i tölten då han lätt blir passtaktig. Han är inte riktigt musklad ännu, men det kommer. Så fort han orkar kommer nog takten snabbare och snabbare. Han har superfin skritt, trav och galopp och även lyft i tölten när man väl får till det. För mig gäller det bara att lära känna honom ännu bättre och hitta alla knappar.

Geysir är lite av den känsliga typen och man får reaktioner för vad man gör. Han kan lätt bli lite spänd om man själv är stressad eller själv spänd. Han är en supersocial och söt liten individ som gärna kommer fram i hagen och gosar, om han får godis förstås😂 Han har även ett litet jack i örat sedan han var liten och väldigt busig i hagen 😅

Jag hoppas verkligen att det blir en rolig resa med Geysir framöver och att jag kanske redan kan börja tävla nästa år, om han är redo såklart.

Planen är att Geysir och Sónar ska bli bästa vänner och dem har faktiskt kommit en bit på vägen. Det såg faktiskt ut som att dem stod bredvid varandra i hagen innan fodringen. Men dom har ju inget val, dom måste ju det! 👍😊

- Sofie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, Sofie har gjort ett litet inlägg om Geysir så tänkte göra ett om Sóni.

Sóni, eller Sónar, är en gammal gubbe född 1997, men med krut i bena än. Han var tävlingshäst på Island, tävlade då främst i gaedingkeppni. Tölt är hans starkaste gångart och när han ökar blir den flott😍 Vi har varit ute och tävlat lite och fått fina poäng och kommentarer.

Men hela han är underbar, han är väldigt känslig och rädd av sig. Allting kan vara en fara och det gäller att man hela tiden är lugn. Vattenslangar och att bli duschad är det läskigaste som finns, barn är otäcka och bakrädd är han också haha. Men när man väl har lärt känna honom har man en vän för livet, han är så söt och underbar alla lägen. Sónar är aldrig tråkig att rida eller pyssla om. Med honom har jag blivit en säkrare och bättre ryttare. Jag hade aldrig tyckt att ridning är så kul som jag tycker utan honom.

Mat är något han älskar, det kanske ni ser på magen haha.

Mina och Sofies planer är att Geysir och Sónar ska bli bästisar nu när Geysir har släppts ut i flocken haha. Sónar var den ända som tog hans insläppt coolt villket var väldigt skönt, innan fodringen stod brevid varandra och betade. Bra tecken haha!

Jag ser verkligen fram emot att få utvecklas ännu mer med honom och hoppas att vi blir ännu farligare ute på tävlingsbanorna nästa år. Men framför allt hoppas jag att kunna få fortsätta ta hand om denna fantastiksa häst ❤

-Siri

Likes

Comments

Hej! Jag heter Sofie och jag är 15 år, snart 16. Jag går första ring på gymnasiet. På min fritid brukar jag träna, vara med kompisar och vara i stallet. Har stort intresse av foto också, så det kommer nog upp en hel del bilder på hästarna.

Jag har ridit i ungefär 7 år på lite olika ställen men allra mest på Harby islandshästar, där jag rider och har min häst nu. Började rida på Sollentuna RK tillsammans med Siri när jag var 9 år, där red vi ett och ett halvt år. Vi började efter det att rida på Harby. Där red vi i några år men jag växlade senare till Överby i ett halvt år och började rida "vanlig" häst igen då det blev lite strul i stallet så att vi behövde rida någon annanstans. Men sedan Januari 2015 är vi båda tillbaka på Harby och rider lektioner för Denise Derenholm som är superduktig och har lärt mig otroligt mycket! Det var allt tur att mamma och Siris pappa satt och pratade med varandra på läktarn när vi red på Sollentuna RK. Annars hade jag nog aldrig börjat rida på Harby med Siri.

Jag blev ganska nyss hästägare, bara för några dagar sedan. Det var den 22/10-15 som Geysir från Swings kom in i mitt liv och jag ser verkligen fram emot resan vi har framför oss. Det kommer inom snar framtid att komma upp ett presentationsinlägg av honom.

Hoppas att ni vill följa vår tid tillsammans! ❤


Jag heter Siri och är 13, snart 14 år. Jag har alltså precis börjat åttan.

Utanför stallet så spelar jag fotboll, är med kompisar och pluggar, det gamla vanliga, haha.

Jag började rida för 7 år sen men har varit på Harby sedan jag var 1 år gammal. Min faster hade då häst där och min farmor och farfar bor på gården. Varje gång jag hade chansen sprang jag ner till stallet, dom måste blivit ganska trötta på mig till slut.

Jag börjde rida på Sollentuna ridklubb men bara efter några terminer så började jag och Sofie rida för Eva på Harby som jag kände efter mina år där. Tur att pappa och Sofies mamma satt och pratade på läktarna där på Sollentuna. Annars hade aldrig Sofie följt med till harby❤ Efter några år blev det lite strul i stallet så vi behövde rida någon annanstans, så medans Sofie red på Överby ville jag inte släppa islandshästarna och började därför på Sklöldnora.

Men efter en termin fick jag kontakt med Denise, en super duktig instruktör, på Harby och fixade så att jag och Sofie fick börja rida för henne. Det var då jag började rida Sònar som jag i December kommer bli fodervärd på. Det kommer ett inlägg mer specifikt om honom.

Hoppas ni kommer tycka om våran blogg!

Likes

Comments