Idag överraskade jag mig själv när jag kom till gymmet. Var helt inställd på att köra armar idag men när jag ställer mig på löpbandet för lite uppvärmning så fick jag nog en knäpp i huvudet, för helt plötsligt hade jag bestämt mig för att köra cardio... Något som jag hatar över allt annat. Men ett intervallpass blev det tills ett skoskav satte stopp för det hela. Men 5 km hann jag avverka innan dess. Nu har jag tränat det för resten av detta året, haha!

En halvtimme i solariet och nu en dusch sen är jag redo för lördagsmys för hela slanten. Påtal om lördagsmys, igår skulle jag ha en cheatday tänkte jag och köpte en ben och jerry och såg framemot den till en film, tro fasiken att jag hade köpt fel smak och att den jag hade köpt va riktigt äcklig. Besvikelsen går ej att beskriva. Nästa gång kollar jag två gånger så jag slipper slänga glass som kostar 56 spänn... Haha!

Ha en fin lördag på er!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tränat min egna hund och fotat andras hundar heeela dagen, men attans vad roligt båda grejerna är. Så mycket glädje och frustration på samma gång, det ljuvliga livet som hundägare!Likes

Comments

Så var dag 2 gjord. Det går väl rätt så okej, bättre än vad jag trodde.

Fuskade liiite till lunch och tog ersättningsdryck men utan att räkna, det va mest för att jag hade lite bråttom till jobbet och till kvällsmat så blev det pedagogisk måltid med patienterna. Så där fanns inte en chans till att ens försöka räkna. Känner mig allmänt uppsvälld men förväntade mig inget annat, ser inte särskilt uppsvälld ut så jag är nöjd. Linnea-Hjärnspökena 1-0.

Fick det till ett bra träningspass imorse också och känner väl att jag håller balansen mellan kost och träning rätt så bra för tillfället. Så jag är nöjd, mycket nöjd.

Förövrigt har det varit en galet lugn kväll på jobbet. Psykisk ohälsa tar inte semester men den verkar lugna sig lite, i alla fall under julhelgerna, nu är allt snart som vanligt igen och då ökar det väl igen. Men attans vad intressant det är!

Imorgon väntar en ny dag med träning och ännu en rolig kväll på jobbet!

Likes

Comments

Jag har inte skrivit här på super länge, dels pga ett nytt jobb och dels för att jag under all min lediga tid har planerat min mat och min träning. helt sjukt! Jag erkänner för mig själv... Jag har blivit besatt!

Jag har blivit besatt av kalorier, av hur många kilo jag väger och hur många cm det är runt min midja. Det har blivit sjukligt.

När jag märkte att jag började gå ner i vikt så blev jag förälskad i känslan, att se att det fanns mindre och mindre av mig. Ju smalare jag blev desto gladare blev jag. Men huvudet har inte hängt med. I mitt huvud har jag fortfarande hjärnspöken som talar om att jag måste gå ner i vikt. Så jag kämpade ännu hårdare, jag slutade äta frukost, var jag ledig så åt jag ett mål om dagen, jobba jag så åt jag 1 mål med mat och sen drack jag ersättningsdryck, det har jag levt på i 1 månad för att slippa känna ångesten efter att jag har ätit.

Men idag har jag gjort ett val, jag ska trotsa de hemska hjärnspökena.

Jag ska sluta väga mig varje morgon, jag ska sluta väga all mat och framförallt så ska jag sluta fixera mig så mycket vid kalorierna.

För mat är en farlig grej att fixera sig vid, jag jobbar med personer som lider av ätstörning, det är en mardröm för dom och ett helsike för oss som vill hjälpa för det är en ond sjukdom.

Så nu skiter jag i det här! Jag tänker träna för att det är kul och äta för att det är gott! Livet är för kort för att inte njuta.

Likes

Comments

Det är söndag, igen. Jag hade ställt in mig på att vara bakis idag eftersom jag var ute igår men en saker är säker, Hässleholm är ju den drygaste lilla håla som finns. Att gå ut när det är 21 och nästan bara mötas av 40+, no thanks. Så jag åkte hem "halvfull", åt upp resten av mitt godis sen somnade jag. Visserligen rätt så skönt att ha sparat denna dagen eftersom jag för två helger sen låg i sängen i 36 timmar.

Vaknade och hade lite dåligt samvete för att ha haft två skit dagar mat mässigt men var inte alls sugen på att träna idag, men släpade mig bokstavligen talat dit och JÄKLAR vilket pass jag fick till. Bästa passet på länge, helt klart. Att jag hade gymmet för mig själv gjorde rätt mycket eftersom jag hatar trånga gym och där jag tränar blir det lätt jätte trångt. Så ett fantastiskt pass där och 30 minuter i solariet känns som en helt ok "bakis-dag". Nu ska jag slänga mig i duschen innan hela familjen för en gångs skull samlas och firar lilla pappa på farsdag.


Likes

Comments

Efter gårdagens inlägg så blev jag galet sugen på en cheatday bara för att tysta mina små hjärnspöken, så cheatday it is. Tacobuffé och efterrätt till lunch och godis i sängen till Idol nu. Attans vad skönt det är att gå emot allt.

Men vet ni vad? Det känns faktiskt helt ok att göra det. Jag har tränat, och idag tränade jag för att jag ville, inte för att jag kände mig tvungen. Körde ett riktigt mördarpass och det känns rätt så bra att ligga här nu. Självklart tycker jag att hälsosam mat är a och o men vi kan inte sluta leva, vi inga maskiner. Så nu ska jag återgå till mitt idoltittande och godisätande, hoppas ni får en fantastisk fredagkväll och en fantastisk helg!

Likes

Comments

Ett av mina största intressen här i livet är hälsa och träning, jag brinner verkligen för det och försöker leva hyfsat hälsosamt (med vissa undantag såklart) och träna i alla fall 5-6 gånger i veckan. Jag älskar det, oftast, men det jag inte älskar lika mycket är all hets, allt tvång. Jag kan ta mig själv som exempel, ibland när jag tränar så frågar jag mig själv, tränar jag för att jag känner mig tvungen eller för att jag vill? Tyvärr blir svaret ofta för att jag känner mig tvungen. Jag har nämligen sjukt svårt att hitta en balansgång, allt eller inget, när det gäller träning är det alltid ALLT som gäller.

Ångest är något som många pratar om, ångest över att man åt fel saker eller för att min skippade att träna, jag jobbar med människor som lider av svår ångest och undviker helst det ordet men däremot känner jag ett mindre självhat. Jag känner mig betydligt mycket större än vad jag är och jag inbillar mig varje gång jag står i spegeln att jag är föööör stor. Det är lite så mitt huvud straffar mig för missat träningstillfälle. Fast egentligen, nej, jag är helt normal. Fast jag vet själv att om några timmar när jag står där igen så kommer jag inse att jag inte är nöjd, men frågan är, kommer jag någonsin vara nöjd? Eller måste jag helt enkelt acceptera att så här ser jag ut. Kommer vi någonsin va helt 100% nöjda med oss själva eller kommer vi alltid hitta något vi vill ändra på? Jag kan bara tala för mig själv men jag önskar att jag kunde säga att en dag kommer jag va 100% nöjd, men jag känner mig själv så väl. Den dagen jag har gått ner dom där sista kilona jag vill gå ner, när dom där musklerna jag vill få fram kommer börja synas, då kommer jag genast hitta något nytt att ändra på. Sorgligt men ack så sant.


Likes

Comments