Header

Vill tacka er så mycket för att ni har kikat in på våran blogg under tiden vi har haft den! Vi har under två veckors tid haft en bloggtävling då den blogg som har fått mest visningar vinner en pizza var. Vi slutade på en tredjeplats av alla sju grupper! Vi är nöjda och det är tack vare er som vi nådde dit 😊 Ingen pizza denna gången, men så är det. Men bara för att vi inte gick till toppen behöver inte det betyda att vi ska sluta kämpa😉 TACK igen och  jag önskar er en fortsatt trevlig tisdagskväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejhej!

Har ni någon gång funderat på hur ditt arbetssätt och hållning i längden påverkar din kropp? I handeln förekommer många tunga lyft och då är det viktigt att tänka på hur man lyfter för att vara snäll mot kroppen. Vid lyft ska man tänka på att böja knäna och inte ryggen för att undvika förslitningsskador, man ska även tänka på att ha en bekväm arbetshöjd för att undvika onödigt slitage på axelpartiet. Din ryggrad mår bra av ha en rak hållning och inte vara böjd, det är viktigt att tänka på även i vardagslivet. För en person som är mycket stillasittande i arbetet är det viktigt att ha rätt utrustning. Rätt utrustning kan vara en bekväm stol ur den ergonomiska aspekten, den ska vara stabil, ha armstöd, nackstöd och vara justerbar i vinklar och höjd.

Här är ett exempel på ett bra lyft ur ergonomisk synvinkel. 
Ha en fortsatt bra dag och ta hand om er kropp så ni i framtiden slipper onödig värk. 

Likes

Comments

Vad är det vi håller i handen hela dagarna? Vilken sak i våra liv är vi mest beroende av? Jo självklart våra mobiltelefoner. Det är den vi googlar på för att få ett snabbt svar om hur man lagar pannkakor eller kolla senaste trenderna. För att företagen ska följa med i svängarna gör dem sina hemsidor mobilvänliga och gör appar för att det ska bli smidigare för konsumenten att kika på deras sortiment. Jag kan tycka det är bra för det är även en typ av tidsfördrift för kunden att exempelvis kolla H&M:s app med senaste kläderna. Men det krävs ju också extra jobb för företagen att se till så appen fungerar. Vilken app är din favorit?

Likes

Comments

Som ni såg i andra inlägget så var vi ju på en föreläsning om Ullared men efter vi hade lyssnat på Linda var det fritt fram att gå och shoppa loss!
Vi hade några timmar på oss att shoppa och vi fick även matkuponger så vi kunde äta i resturangen vilket jag tycker var väldigt bra!
Jag tror att alla i klassen fick med sig en hel del hem och alla var nöjda på bussresan hemåt.
Jag tycker det är kul att hitta saker man behöver och lite andra småsaker för ett billigare pris än i många andra affärer och det lockar ju även andra kunder med prissänkta varor.
"Kändisarna" Morgan och Ola-Conny var ute i varuhuset idag och många fick träffa dom och ta kort. Tyvärr såg jag ingen av dom men jag hade det trevligt ändå.

Hoppas ni har haft en minst lika trevlig dag som jag har!!  
Likes

Comments

Nu är vi på väg hem igen och jag är över tusen kronor fattigare! Jag tycker både shoppingen och föreläsningen var roliga, dock så ska jag nu i korta drag berätta om föreläsningen. En medarbetare på Gekås vid namn Linda framförde föreläsningen för oss och hon berättade att Gekås är Skandinaviens största utflyktsdestination och det som sedan skulle utvecklas till Gekås startades utav en knallare ifrån Svenljunga vid namn Göran Karlsson 1963 i en källare i Ullared. Sedan har företaget bara expanderat och utvecklats och 2014 års försäljningsrekord uppgick till hela 34,65 miljoner kronor på en dag, ganska otroligt va?

Idag  har Gekås omkring 1800 medarbetare och 1500 olika leverantörer. Butiken har 21 olika avdelningar och sammanlagt får 7000 kunder vistas i lokalen samtidigt, det är på grund utav säkerhetsskäl och det bidrar till den långa kön som ibland bildas utanför varuhuset. Det kommer lastbilar med nya varor var tionde minut ungefär och varuhuset töms omkring 3 gånger per vecka! Sedan tv-serien om Gekås började sändas så har besökssiffrorna ökat med 2000 kunder per dag, vilken marknadsföringskanal! Sist men inte minst så vill jag säga att före detta VD:n Boris Lennerhov lämnat posten vidare efter femton år i trogen tjänst till den nye VD:n Jan Wallberg.

Från vänster: Göran Karlsson, Jan Wallberg, Boris Lennhov.

Visste ni att företagsnamnet Gekås kommer ifrån Göran Karlssons initialer, GeKås 😉

Likes

Comments

Nu är vi på väg mot Ullared och är framme om ungefär en halvtimme! Bussresan går bra för oss och vi har kollat några avsnitt av serien Välkommen åter och nu kollar vi på filmen Pretty Woman! Snart väntar en föreläsning på Gekås och efter det lite shopping!😄

Hugo passar på och sova lite, eller ville han inte bara vara med på kort? Hursomhelst så är stämningen på topp i bussen fast regnet öser ner utanför. Ha en fin dag, för det ska vi! Vi återkommer senare under dagen med uppdateringar 😄

Likes

Comments

MET GALA 2015

Denna modegala anordnas varje år i New York City. Det är en insamlingsgala i förmån till Metropolitan Museum Of Art. Olika stjärnor får chans att exponera sig själva med vackra klänningar och stiliga kostymer. Galan var igår och årets tema var Kinesiskt mode. Vilken snygging passade på röda mattan bäst i år? Väldigt mycket mer hud än tyg kan jag tycka men alla var ursnygga ändå!! Tre av mina favoriter:

KIM KARDASHIAN
JENNIFER LOPEZ (JLO)
QUEEN B


Likes

Comments

Hejhej!

Har ni lagt märke till att Festis har lanserat drycker med bubblor i? Det innebär att för första gången någonsin finns den klassiska stilldrinken Festis i kolsyra! Festis har alltid velat förnya sig och testa nya galna smaksättningar och idéer men har sedan lång tid tillbaka dragit gränsen vid kolsyra, ända tills nu. För tillfället finns Festis Sparkling som det heter i tre stycken olika smaker och dessa innehåller 30% mindre socker än en vanlig festis, det är ju inte helt fel! Smakerna som finns är Melon & Lime, Pear & Kiwi samt Strawberry & Watermelon. Jag har testat Melon & Lime och den kan jag rekommendera. Den är aningen söt i smaken men jag gillar den ändå!

Vad tycker ni om att Festis numera säljer kolsyrade drycker? Är det bra eller dåligt?

Likes

Comments

Hejsan!

Jag hade tänkt att berätta lite om handels- och administrationsprogrammet för några kanske undrar vad det är!
Programmet vänder sig till dig som är intresserad av handel, service och administration. Man läser om logistik, kundservice och marknadsföring men man får även lära sig om entreprenörskap!

Vill du starta eget företag eller arbeta i butik är programmet rätt för dig. Du kan även läsa dig till andra saker, beroende på vad du väljer för kurser. Programmet är yrkesförberedande men du kan som sagt välja till kurser som gör att du får högskolebehörighet.

Gillar du att arbeta med människor är handelsprogrammet en linje för dig.

Detta var bara en kort förklaring om programmet, hoppas du tycker att handel verkade intressant!

Likes

Comments