Inspirationssöndag

I torsdags satte jag punkt för min föreläsning. Jag har skapat en timmes material för att förmedla min story och mitt budskap - från ätstörningen till att varje dag ta ett steg närmre mina mål och drömmar. Under hela processen så har det varit så enkelt. Jag har varit i flow och det känns som att orden bara kommer till mig, som om de har väntat på att jag ska sätta fingrarna vid tangentbordet och släppa ut dem.

Jag har känt mig inspirerad och när jag och min coach i personlig utveckling satte oss ner i torsdags och pratade om just detta så slog en tanke mig. "Vilken lyx att ha ord som väntar på att få komma ut bara sådär, men hur löser jag det den dagen då jag inte är inspirerad? Då jag inte har några ord på lager? Man kan väl inte bara jobba när man är inspirerad?

Min första tanke var att inspiration är något man vaknar upp med och BOOM du känner dig pepp, lycklig och redo att skapa. Känner man inte det när man vaknar så får man inget gjort. Men efter att ha bollat saken med Alexandra några varv, kom jag till en insikt. Inspiration är något man kan välja att skapa inom sig. Precis som man med vet sig att man bli överlycklig av att lyssna på en viss låt, precis på samma sätt kan man skapa känslan av att vara inspirerad.

Så istället för att vänta på inspirationen och vänta på att känslan för att skapa ska finnas så får man helt enkelt se till att hålla sig inspirerad. Och är inte det en himla härlig uppgift? Att känna sig inspirerad är något helt fantastiskt som gör att man våga tänka och drömma större och får en att se lösningar istället för problem. När jag är inspirerad så glittrar mina ögon och hela tillvaron täcks liksom av ett rosa skimmer. Magiskt!

Därför har jag spenderat morgonen med att skriva ner saker som får mig att känna inspiration - stort som smått - en lista som kommer att hänga på min vägg redo att kika på när inspirationen tryter. Hur bra?! Mina önskningar och mål för året som tidigare bara har funnits här på bloggen och i min Bullet Journal fick med skrivas ner och ska sättas upp på väggen så att jag dagligen kan bli påmind om vart jag vill och vad jag vill skapa. ÅH jag är så redo för 2018!

På min inspirationslista hittar man bland annat bloggar så Isabella Löwengrips, Josefin Dahlbergs och Michaela Fornis, man hittar promenader, yoga, matlagning och havet. Man hittar Malibu av Miley Cyrus, Goliat av Laleh och Ten Feet Tall av Afrojack och man hittar små handlingar som att ge en komplimang, lyfta blicken, lägga ner mobilen och möta ögon. Idag skiner solen och himlen är blå. Jag har gjort lite yoga och landat, och nu ska jag hälla upp en kopp kaffe och snickra ihop en affärsplan inför ett spännande möte imorgon. Till nästa gång - puss!

Gillar

Kommentarer