HOW TO : NEW YEAR'S RESOLUTIONS

​För mig representerar nyår en nystart, en dag då man firar och minns föregåendes års bedrifter och en dag då man förbereder sig inför nästa års möjligheter och utmaningar.

Men när man väl står där på nyårsnatten och ska lova sig själv en massa saker, hur ska man då tänka och vilka ska löften ska man ha för att verkligen hålla dem? För visst är det enkelt att vara lite överambitiös och skapa löften man kanske orka hålla i ett par veckor för att sedan tröttna och låta dem falla i glömska? Låt 2016 vara året då du en gång för alla tar tag i de löften du har givit dig själv. Are you in? Bra. Med nedanstående 5 tips LOVAR jag dig, att du kommer hålla varenda löfte du ger dig själv. Gör 2016 till ditt år. 

Ida's guide till nyårslöftet

#1 Var realistisk!

Fine, det låter toppen att du från och med idag aldrig ska äta godis och träna 6 dagar i veckan men på riktigt? Det kommer inte att fungera. Ett mer realistiskt mål skulle vara att från och med idag endast äta godis på helgen och att börja med att träna 2 ggr i veckan för att sedan trappa upp det allteftersom du får in vanan. 

#2 Gör upp en plan! 

Hur ska du uppnå ditt löfte och hur ska du gå tillväga? Skriv en noggrann handlingsplan och dela upp det i delmål. Har du som mål att få A i tex. engelska borde du börja med att ta reda på vad som krävs för det och vad just du behöver arbeta extra med. Ett delmål kan då vara att räcka upp handen minst en gång per lektion och läsa en engelsk bok i månaden.

#3 Kvalitet före kvantitet! 

Att välja ut en massa med olika mål för att sedan genomföra alla lite halvdant är inte att rekommendera. Välj istället ut ett par, tre mål och löften som du kan gå all in på. Välj mål som kommer att utveckla dig som person och som kommer att ge dig en kick när du väl har uppnått dem! 

#4 Belöningen!

Att ha en målbild som man kan plocka fram när motivationen är låg är superviktigt! Att riktigt föreställa sig hur glad och stolt du blir när du väl har nått målet eller delmålet. Att ta körkort är ett av mina mål för 2016. Jag kan riktigt se framför mig hur det kommer se ut när jag går ut från provhallen på min 18årsdag och har fått godkänt på teoriprovet till körkortet och hur jag sen hoppar in i en fin blå bil och kör iväg. Den bilden brukar jag plocka fram när det känns motigt. Varför inte köpa något fint till dig själv när du har nått ett delmål? 

#5 Ha kul!

Detta kommer att låta som en klyscha, men det är faktiskt så viktigt att ha kul på vägen mot sina mål. Leta upp en kompis som kanske ha samma löfte som du så kan ni hjälpas åt och pusha varandra. Ordna med fest för att fira att du har nått ett delmål. 

För min egen del snickrar jag fortfarande på mina löften till nästa år, men tids nog ska även jag ha dem färdiga och redo att uppfyllas. Lycka till med era nyårslöften amigos!

Gillar

Kommentarer