Förebildsprogrammet #1

Hej älsklingsvännerna, hur mår ni?

Jag mår prima förutom att jag har blivit dunderförkyld. Jag har ett par superintensiva och lärorika veckor bakom mig så jag är tacksam över att kroppen höll förkylningen bort tills nu när jag har det lite lugnare. Ska vi kika på vad jag har haft för mig? Såklart ska vi det - häng med!

I förra veckan bockade jag av ett enormt mål - jag höll min första föreläsning och det gick magiskt bra. I torsdags eftermiddag tog jag och mamma mitt pick och pack och begav oss till Landskrona där föreläsningen skulle gå av staplen och WOW vilket gensvar. På agendan stod diskussioner om att vara sin egna bästa vän, hur man överlever tonåren och vad som egentligen är skillnaden på självkänsla och självförtroende.
Jag lämnade Landskrona med världens största leende på läpparna. Från att ha gråtit inför varje muntlig presentation under hela gymnasiet (inklusive den obligatoriska pitch-träningen varje måndagsmorgon i tvåan) så blev detta så tydligt hur långt jag har kommit i min utveckling. Här står jag, ett par år senare, och håller i en två timmars föreläsningen, utan att fälla en endaste tår av nervositet innan. YES!

Dagen efter jobbade jag till 13 och tog sen tåget upp till Göteborg för det första ledarskapscampet med Förebildarna och UngHandlingskraft. Jag har en sådan himla energiboost av att umgås med drivna människor, samtalsämnena sinar aldrig och där är alltid något man känner igen sig i.

Platsen för campet har Apelviken i Varberg och från min huvudkudde i stugan där vi bodde såg jag både stjärnorna och havet. Havet ger mig ett sådant lugn. Efter en fredag och en lördag med föreläsningar och workshops med temat förebildskap gick jag och Emma, en vän som jag har träffat på i Gnosjö, på Emax och nu på Förebildsprogrammet, till havet och kom precis i tid för en fantastisk solnedgång. Jag är så tacksam över att jag fick uppleva den stunden och den helgen.

På söndagen åkte vi hem igen, med flera insikter och flera vänskaper rikare. De starkaste insikterna jag tar med mig från helgen är:

1) Allt vi har är nu. Vi kan inte spendera vår tid med att vänta på nästa veckan, nästa månad, på sommaren, på nyår, på den perfekta partnern innan vi blir lyckliga. Vi måste lära oss att vara lyckliga med det vi har och gör det bästa av det vi har. Har du en dröm eller ett mål du vill uppnå? Bra - vad stoppar dig från att börja ta första steget redan idag?

2) Din attityd är allt. Det enda vi kan påverka här i livet är hur vi reagerar på saker och ting. Du missar bussen, fine - låter du det förstöra din dag? Du får en sur kommentar på jobbet - låter du det förstöra ditt humör? Du får inte uppdraget, jobbet, du kommer inte in på skolan - hur tacklar du det? Livet blir så som du tänker att det ska bli - väljer du att se saker och ting positivt så kommer saker och ting att te sig positiva.

Nu är det redan torsdag igen och jag står på benen igen efter 3 dagars akut-förkylning. I helgen ska jag spela lite volleyboll och pyssla med företaget. Go go go!

Gillar

Kommentarer