Ett januari sett ur backspeglen

Hej,

Här ligger jag på kökssoffan med katten vid fötterna, tända ljus på bordet, tekoppen bredvid. Jag känner mig febrig idag, förkyld och hängig och hostig men med tanke på den 50% frånvaron av eleverna i min klass den senaste veckan är det ett under att jag inte är mer sjuk. Peppar, peppar.

Trots det lilla sjukdomstillståndet som råder här på kökssoffan så känner jag mig inspirerad. Mitt nya jobb ger mig mera tid till att jaga drömmar, få friskluft och vara här och nu. Det känns fint och nu hade jag dessutom börjat cykla dit och hem och att få uppleva soluppgångar och solnedgångar från cykeln istället för genom bilrutan är magiskt.

Sista dagen på första månaden av 2018 är ett ypperligt tillfälle att utvärdera och reflektera över hur den gångna månaden har gått och som det fan av listor jag är så kommer här en sammanfattning av höjdpunkter komponerat tillsammans med oredigerade bilder från januari.

1. Årets och januaris största höjdpunkt är att jag har börjat på mitt nya jobb. Att arbeta som lärarassistent i en förskoleklass har hitintills varit superutvecklande och lärorikt och utmanande och fantastiskt och jag ser så mycket framemot att spendera våren där. Att det ligger 7 minuter hemifrån (med cykel!) och att jag endast jobbar 75% lämnar mig med mera tid över till att engagera mig i andra projekt (så som föreläsande!)

2. En stor milstolpe är att jag har skrivit färdigt min föreläsning. 50 minuter som innehåller min story - från ätstörningen till att varje dag gå i action på mina drömmar. Det känns stort och pirrigt och spännande och ganska läskigt men samtidigt så fint att jag har formulerat och liksom vänt allt det jobbiga som jag har känt till 50 minuters inspiration med budskapet att älska sig själv lite mer. Och vet ni! Idag har jag blivit bokad till att hålla hela 3 (!!!) föreläsningar för tjejer på mellanstadiet. Magi!

3. Något som har präglat januari är alla fantastiska människor jag har fått träffa. Vänskaper som har plockats upp, lyckade coachning sessions, affärsrådgivning och samtal med min mentor. Jag är så tacksam över att jag får ha så inspirerande och kloka människor i min närhet.

4. I början av januari satte jag mig ner och planerade för min ekonomi. Sparande och privatekonomi är två ämnen som jag är superintresserad av och nu har jag satt upp enkla excel-dokument för att följa upp utgifter och inkomster, aktieköp och utveckling av dem och organiserat ett automatiskt månadsspar till ett gäng fonder. Att hålla koll på sin ekonomi är superduperviktigt för att på sikt kunna leva sitt drömliv sett ur ett materialistiskt perspektiv. 15 minuter i slutet av veckan är allt som krävs!

5. Att inte konsumera kött är årets viktigaste val för mig. Ur ett miljömässigt, hälsomässigt och etiskt perspektiv kan man inte på något vis backa köttindustrin och därför är jag stolt när jag nu har gått en månad utan att äta kött. När man väl har bestämt sig så är det ganska lätt och det blir liksom till en rutin att tacka nej till kött. Dessutom får man utmana sig själv i köket! Win win.

Vilka tankar har du efter årets första månad? Hur går nyårsmålen? Hur har du mått? Dela gärna med er!

Gillar

Kommentarer