Att sätta månadsmål

Hej vänner och hej mars! Trots att termometern visar 12 grader minus så går vi idag in i vårens första månad och det känns fantastiskt. Dels för att solen har visat sig, dels för att en ny månad betyder nya mål, dels för att jag har fått spendera dagen med otroliga människor. Fint!

Efter jobbet idag tog jag mitt pick och pack och begav mig till Göteborg för Kick-off med Förebildsprogrammet och nu har jag precis hoppat på tåget hem idag. Kickoffen inleddes med mingel, information och avslutades med en grymt inspirerande och kärnfull föreläsning av Johan Sköld, Head Of Growth på Chalmers Ventures.

Johan har varit med och startat över 40 bolag och suttit på en mängd viktiga position i en mängd olika bolag. Han har verkligen gått från ingenting till något stort och det som jag tar med mig främst från hans föreläsning är tre saker:

Den första och viktigaste saken är att ditt mindset är ALLT: Tänker du att något kommer att misslyckas, så kommer det att misslyckas. Tänker du att något kommer att lyckas, så kommer det att lyckas. Det är HELT upp till dig själv vad du vill skapa, tro att allting är möjligt så kommer allting att vara möjligt.

Den andra insikten jag tar med mig från föreläsning är att det viktigaste du kan göra är att gå i action. Gå i action på din att göra lista, har du en uppgift så skjut inte upp den - bara gör den. Detta träffade mig väldigt mycket idag, då jag har en tendens till att planera in miniuppgifter och skjuta upp dem istället för att checka av dem direkt. Idag på tåget upp hade jag planerat att skriva på min föreläsning, men då dribblade jag bort mig själv med dumma bortförklaringar så som "jag känner inte för det just nu", istället för att bara göra det. BARA GÖR DET, liksom. Du kommer att få 100x mer gjort om du gör saker direkt.

Sista insikten passar väldigt bra in just för att det är idag, den första dagen på månaden, som jag sätter mina månadsmål. Medan jag har tänkt mina mål i ett steg, så fick Johan mig att istället tänka på dem i tre steg, nämligen: 1. Målet, det du vill uppnå.

2. Vad behöver du göra för att uppnå målet? Bryt ner till enkla saker och bara gör det.

3. Vilka ursäkter lovar du att INTE använda under målets gång för att dribbla bort målet?

Med dessa tre punkter i åtanke ska jag nu sätta mig och tänka över mina mål ett varv till för att sen dela med mig av dem till er inom kort. Vilka mål har du satt för månaden och vad behöver du göra för att uppnå dem? Berätta gärna :-)

Gillar

Kommentarer