LILLA GUIDEN TILL LYCKA

Godkväll vänner!

I dagarna har jag känna mig riktigt låg. Sådär hopplöst omotiverad, utmattad och olustig. Du känner säkert igen känslan och kan relatera när jag säger hur extremt tråkig den är. Helst av allt vill man ligga i soffan, kolla skräp-tv och tycka synd om sig själv, men ärligt talat - det är inte så man når sina mål och det är inte så man bygger sitt drömliv.

Så vänner, här kommer sex tips på hur man tar sig ur svackan och kommer back om track med sikte på sina mål:

1 - Acceptera

Det är inte hela världen att inte prestera eller känna sig på topp. Du har förmodligen tappat motivationen förr och visst har den alltid hittat tillbaka? Acceptera att motivationen är låg och inse att det är helt okej.

2 - Städa

Oordning stressar både medvetet och omedvetet, så ett andra steg kan vara att rensa upp och organisera runt om kring dig. Det gör det lättare att fokusera på det du vill - bli piggare!

3 - Rörelse

Försök få in lite rörelse. Kanske ett par solhälsningar eller en kort promenad? Rörelse frigör feel-good-hormoner som hjälper till på traven.

4 - Lista

Lista tre saker som du är tacksam för, stort som smått. När man är deppig känns ALLT dåligt och då är det lätt att glömma bort att du faktiskt har världens finaste familj, klirrat ditt drömjobb och har en spännande period framför dig.

5 - Att göra lista

Att lista det som tynger dig gör problemet mer överskådligt och det finns inte längre bara i ditt huvud. Finns det något du kan bocka av för att må bättre? I mitt fall var det att skicka iväg ett par mejl och ta tag i en uppgift som var överhängande.

6 - Avkoppling

Slutligen - fortfarande inte gladare/piggare/mer motiverad? Dags att ta fram med chokladen, koka teet, lägga undan mobilen och plocka upp boken. Koppla ner och koppla av och fokusera på att vara här och nu. Jag brukar pyssla med min bullet journal eller läsa något kapitel i Michaela Fornis "Jag är inte perfekt, tyvärr", då känner man sig mindre ensam i sin ledsamhet.

Vilka är er bästa tips för att bota ledsamhet och låg motivation?

Gillar

Kommentarer

jenniifersplace
jenniifersplace,
Fornis bok har jag också! Riktigt bra är den!
nouw.com/jenniifersplace
happinessbyida
happinessbyida,
Älskar den, perfekt att bläddra i! 😄
nouw.com/happinessbyida