Header

INSPIRATION

SÖNDAG

Hur är det med er? Har ni haft en skön söndag? Min har varit något rastlös men kreativ. När man ger sig tid till avslappning och lite ledighet brukar en massa idéer poppa upp och precis så har det varit idag. Himla härligt! Dessutom har jag haft tid till att fylla på min inspirationsdepå med artiklar och blogginlägg från alla hörn och kanter av internet. Perfekt att börja kommande veckan full av inspiration. För att ni ska slippa leta kommer här ett gäng guldkorn av det jag har läst och blivit inspirerad av idag, enjoy!

SÅ FÅR DU FLER FÖLJARE TILL DIN BLOGG

Alexandra Bylund, som driver Mama Said Media, tipsar om hur du får fler följare till din blogg. Kort sagt handlar det först och främst om att skapa värde för läsaren och att nätverka.

SLUTA FÖRSTÖRA FÖR DIG SJÄLV

Ebba Hansson, som driver bloggen liifeofebba, om det här med att visualisera sina mål och utmanar till att gå utan för sin comfort-zone - varje dag.

FRAMTIDENS LEDARSKAP

Clara, på Bossbloggen, spånar om framtidens ledarskap. Hur ska företagen framgångsrikt leda generation Y som präglas av självförverkligande och där företagets värderingar måste matcha ens egna? Intressant!

SJÄLVKÄRLEKSMÅNDAG

Det viktigaste vi har är kärleken till oss själva och detta pratar Sophia om i sin vlogg. Lite extra fokus på alla-hjärtans-dag men prick lika viktigt året om.

5 FRAMGÅNGSRIKA KVINNORS MORGONRUTINER

"A good morning starts the night before". Att skapa sig en morgonrutin är något som oftast lyfts fram och så många framgångsrika entreprenörer kan ju inte ha fel. Career Girl Daily delar med sig av 5 kvinnors hälsosamma morgonrutiner. Har du någon morgonrutin?

Där här vi söndagens inspirationsskörd! Vilket tips tar du med dig in i vecka 8?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

INSPIRATION, GLÄDJEÄMNEN

Hej lördag och hej influensa!

Ute skiner solen och himlen är blå. Här inne, på köksoffan, är det sjukstuga, halvfulla vattenglas och kaffe som gäller. Jag drömmer mig bort till havet, till saltvatten i håret och sand bakom öronen. Till ett Mellbystrand i solnedgång och till ett Kroatien med studenten i sikte och ljumna kvällar som aldrig tycktes ta slut.

Men nu, kompisar, nu är snart vintern över och mars gör sitt intåg. Dagarna blir längre och man kan på något vis andas ut, vi överlevde en vinter till. Idag känner jag mig trots det tillfälliga sjukdomstillståndet inspirerad och motiverad och fyllda av jäklar anamma. Jag känner i varje cell av min kropp att jag är på väg i rätt håll, min vision är så klar och sann för mig och när jag uttalar den ligger orden så rätt på tungan.

Jag ska skapa en plattform för drivna kvinnor med fokus på entreprenörskap och personlig utveckling. Jag ska skapa sockerdricka i blodet och vända upp och ner i föreställningar om ens begränsningar. DET är mitt life-purpose.

Dagens todo: Skapa ett föreläsningskoncept åt en simklubb, spana in den här hemsidan,lyssna på den här podcasten, planera en resa (ledtråd!!) och bygga vidare på ett kommande projekt...

Likes

Comments

Söndag.

Jag tillhör den lyckliga skaran som kan räkna dagar med söndagsångest på handens fem fingrar. Om man sätter det här begreppet söndagsångest i perspektiv så är det egentligen samma sak som att önska bort en sjunde del av sitt liv. Önsta bort en sjunde del av sitt liv pågrund av vart man ska spendera kommande 5 arbetsdagar. Det låter inte som en drömtillvaro enligt mig.

För mig är söndagar det perfekta tillfället för att sätta grunden för att nästa vecka ska bli den bästa veckan någonsin. En (stor) dos kaffe, en dos Håkan Hellström, en dos rörelse toppat med planering och målsättningar inför kommande vecka och du har receptet på framgång!

Till min hjälp har jag två böcker jag inte skulle klara mig utan - min Bullet Journal och min Businessbok. I min Bullet Journal samlar jag allt som rör mitt liv och det är där magin händer. Månadsöversikt följt av månadsmål och projektöversikt för februari följs av veckoupplägg och mål för veckan.

När månadsöversikten inte räcker till kompletterar jag med Google Kalender (tips!) Överskådligt och lättillgängligt, precis som det ska vara. Att ha alla mål och planer samlat i ett och samma ställe gör det lätt att följa upp och mäta ens mål vilket är en framgångsfaktor för att faktiskt nå dem.

I min businessbok samsas anteckningar och uppgifter från Entreprenörskapskursen som startade i onsdags med planer, tankar och idér att gå i action på när det gäller företagandet. Här finns även diverse braindumps på saker att kolla/göra/fixa uppdelat i brådskande och mera långsiktiga planer. I boken kan man även hitta en första prototyp till ett nytt projekt, så kul!

Vad har ni för relation till söndagar?

Likes

Comments

TEXTER

Tacksamhet funkar som en magnet för magi.

Den stunden som du börjar uppmärksamma och vara tacksam för allt det fantastiska du har i ditt liv, stort som smått, så kommer du likt en magnet dra till dig magiska saker. Du kommer märka att du helt plötsligt råkar befinna dig på rätt ställe på rätt tidpunkt. Du kommer kanske få restaurangbordet bredvid din största förebild eller så kommer din drömtjänst ut precis när en tidigare anställning tar slut. Saker som många skulle kalla för tur kommer att drabba dig. Drabba dig på det mest positiva vis och det kommer att ta dig närmre dina drömmar och dina mål. Allt börjar och slutar med dig själv, och att vara tacksam är en del av detta.

Detta må låta flummigt, men om man tänker på det ur ett psykologiskt perspektiv är det himla logiskt. Ni vet den där leken där man ska fokusera på en färg och sen tittar man sig omkring och ser en massa saker med just den färgen? Eller ni vet när man lär sig ett nytt ord och helt plötsligt hör man det i varenda mening? Så funkar det. Letar man möjligheter så hittar man möjligheter. Man hittar det man letar efter, helt enkelt. Allt handlar om ditt mindset.

I förra veckan kastade jag mig ut och nominerade mig själv till förebildprogrammet - en ledarskapskurs uppdelat på två helger med massor av inspiration och workshops och nätverkande. Allt jag älskar i ett och samma program. Idag fick jag beskedet att jag har blivit antagen och fasen vad glad jag är. Glad och oändligt tacksam för alla möjligheter som finns bara man vågar kasta sig ut. Vågar chansa. Vågar tro på en själv. Den första mars beger jag mig därför till Göteborg och första träffen utav 3. YES!

Likes

Comments

Vecka 6.

Fasen, nu går det snabbt till sol och vitsippor och promenader vid havet och nätter i stugan. Det känns fint. Idag är det måndag, den första i februari och jag är pigg efter en lugn helg. Jag har en massa kul saker för mig denna vecka, det pirrar i kroppen av nyfikenhet och jag har out-of-comfortzone-fjärilar i magen. Ska vi kika på vad som händer?

Måndag: Fika med mitt hjärta följt av spanska-plugg. Jag har hoppat på en spanskakurs för att öka chanserna (dvs öka mitt meritpoäng) till att komma in på beteendevetenskap i Lund till hösten.

Tisdag: 6 nystartade företag i Örkelljunga har blivit utvalda att delta på en kurs i företagande och jag är en av dem, imorgon är det dags för första träffen! Därefter väntar coachning-session och skypemöte med ett gäng från UngDrive.

Onsdag: Heldag på jobb följt av fika med Ida!

Torsdag: Volleyboll, spanskaplugg och föreläsningsprep. Kul!

Fredag, lördag, söndag: Möte med Hello Youth om ett projekt, fika och spanskalektion samt firande av Johans syster.

Mitt fokus för veckan är spanskan och företagandet, det är dags att köra igång på riktigt nu ser ni!! Måste bara se till att prioritera rätt - dvs återhämtning, fokus och mindre scrollande. Let's do this!

Likes

Comments

TEXTER

Jag blir så arg på mig själv. Ännu en helg har jag fastnat i scroll-träsket. Är ni med på hur jag menar? Här ger livet mig två lediga dagar som jag kan fylla med precis vad jag vill - och vad gör jag? Jo, jag fastnar på Facebook och instagram och snapchat och bloggar som inte ger mig någonting över huvudtaget. Jag blir så frustrerad på mig själv och det känns som att jag slösar bort min tid.

Här sitter jag med drömmar och mål och ambitioner och så låter jag mig själv, ännu en helg, scrolla bort min tid. Ena del i mig tänker: fan, bra Ida att du har slutat boka upp dig på så mycket saker så att du kan vila på helgen. Den andra del i mig tänker något mer åt detta hållet: Om du nu ska scrolla bort hela din helg är det väl bättre att du bokar upp dig på saker som ger dig energi. Ditt scrollade tar ju bara en massa energi ifrån dig.

Så då är väl svaret självklart? Nu är det slut på blanka helgdagar, nu är det dags att fylla dem med medveten inspiration istället. Jag skulle vilja påstå att det är skillnad på inspiration och medveten inspiration. Ett exempel - ens instagramflöde kan vara superinspirerande men hur mycket av det tar man egentligen in? Hur mycket av instagramscrollandet får en att känna; wow, detta får mig att vilja gå till action. Sure, fina bilder och inspirerande skidbackar är kul - men den inspirationen som verkligen räknas är den inspirationen som får dig att skapa något.

Den medvetna inspirationen är den du verkligen tar in - den som får dig att känna något. För mig är det att ta en promenad, ge mig en stund på yogamattan, lyssna på tedtalk eller en podcast och ta anteckningar så att jag verkligen lär mig något. Medveten inspiration för mig är att besöka nya platser, fotografera och skriva. Det är att laga mat, gå på nätverksträffar och föra intressanta diskussioner med människor. Det är saker som ger mig energi och det är saker som får mig att skapa en förändring, som lär mig något nytt och som får mig att vilja skapa något större än mig själv.

Likes

Comments

Hej,

Här ligger jag på kökssoffan med katten vid fötterna, tända ljus på bordet, tekoppen bredvid. Jag känner mig febrig idag, förkyld och hängig och hostig men med tanke på den 50% frånvaron av eleverna i min klass den senaste veckan är det ett under att jag inte är mer sjuk. Peppar, peppar.

Trots det lilla sjukdomstillståndet som råder här på kökssoffan så känner jag mig inspirerad. Mitt nya jobb ger mig mera tid till att jaga drömmar, få friskluft och vara här och nu. Det känns fint och nu hade jag dessutom börjat cykla dit och hem och att få uppleva soluppgångar och solnedgångar från cykeln istället för genom bilrutan är magiskt.

Sista dagen på första månaden av 2018 är ett ypperligt tillfälle att utvärdera och reflektera över hur den gångna månaden har gått och som det fan av listor jag är så kommer här en sammanfattning av höjdpunkter komponerat tillsammans med oredigerade bilder från januari.

1. Årets och januaris största höjdpunkt är att jag har börjat på mitt nya jobb. Att arbeta som lärarassistent i en förskoleklass har hitintills varit superutvecklande och lärorikt och utmanande och fantastiskt och jag ser så mycket framemot att spendera våren där. Att det ligger 7 minuter hemifrån (med cykel!) och att jag endast jobbar 75% lämnar mig med mera tid över till att engagera mig i andra projekt (så som föreläsande!)

2. En stor milstolpe är att jag har skrivit färdigt min föreläsning. 50 minuter som innehåller min story - från ätstörningen till att varje dag gå i action på mina drömmar. Det känns stort och pirrigt och spännande och ganska läskigt men samtidigt så fint att jag har formulerat och liksom vänt allt det jobbiga som jag har känt till 50 minuters inspiration med budskapet att älska sig själv lite mer. Och vet ni! Idag har jag blivit bokad till att hålla hela 3 (!!!) föreläsningar för tjejer på mellanstadiet. Magi!

3. Något som har präglat januari är alla fantastiska människor jag har fått träffa. Vänskaper som har plockats upp, lyckade coachning sessions, affärsrådgivning och samtal med min mentor. Jag är så tacksam över att jag får ha så inspirerande och kloka människor i min närhet.

4. I början av januari satte jag mig ner och planerade för min ekonomi. Sparande och privatekonomi är två ämnen som jag är superintresserad av och nu har jag satt upp enkla excel-dokument för att följa upp utgifter och inkomster, aktieköp och utveckling av dem och organiserat ett automatiskt månadsspar till ett gäng fonder. Att hålla koll på sin ekonomi är superduperviktigt för att på sikt kunna leva sitt drömliv sett ur ett materialistiskt perspektiv. 15 minuter i slutet av veckan är allt som krävs!

5. Att inte konsumera kött är årets viktigaste val för mig. Ur ett miljömässigt, hälsomässigt och etiskt perspektiv kan man inte på något vis backa köttindustrin och därför är jag stolt när jag nu har gått en månad utan att äta kött. När man väl har bestämt sig så är det ganska lätt och det blir liksom till en rutin att tacka nej till kött. Dessutom får man utmana sig själv i köket! Win win.

Vilka tankar har du efter årets första månad? Hur går nyårsmålen? Hur har du mått? Dela gärna med er!

Likes

Comments

Livet har vänt, vänner. Höstdeppen är long gone och har ersatts av en riktigt bra känsla i kroppen. Om dagens första kopp kaffe skulle vara färgad i rosa glitter, så är det så livet känns just nu. Strålande!

Har jag nämt att jag har skaffat mig ett nytt jobb? Det stämmer, nu förtiden spenderar jag mina dagar i en förskoleklass och därefter på fritids och jag trivs som fisken i vattnet. Jag har haft en föreställning om att jag inte är en barn-person men den föreställningen är det nog dags att revidera. Grymma arbetstider, fantastiska kollegor, ingen pendling, frisk luft och dagsljus varje dag känns fantastiskt.

Under 2018 har jag dessutom fortsatt med det vegetariska. 24 dagar sen senaste jag åt kött (förutom en liten bit sill i lördags!) och shit vad enkelt det är om man bara har bestämt sig. Saknar inte kött ett endaste dugg och dessutom har jag fått upp intresset för matlagning (färdig falafel blir trist i längden) vilket har visat sig vara väldigt kul!

Yoga har jag börjat få in som en daglig rutin i mitt liv. Yoga with Adriene på youtube - varje pass tar cirka 30 minuter och det är lätt att få in om man ser till all tid pendeltid jag slipper nu. Det + ett yogapass på 1.5 timme i veckan med instruktör gör under. Älskar känslan av att få landa i ens dag och landa på mattan, känslan när andetaget synkar med ens rörelser.

I måndags vaknande jag upp som 20-åring vilket känns både underbart och skrämmande. Jag blev firad i dagarna tre - middag med mitt hjärta på lördagen, släktmiddag på söndagen och semlor, systembolagsdebut och middag med familjen i måndags. Året som 20 kommer att bli magiskt!

Likes

Comments

INSPIRATION

I torsdags satte jag punkt för min föreläsning. Jag har skapat en timmes material för att förmedla min story och mitt budskap - från ätstörningen till att varje dag ta ett steg närmre mina mål och drömmar. Under hela processen så har det varit så enkelt. Jag har varit i flow och det känns som att orden bara kommer till mig, som om de har väntat på att jag ska sätta fingrarna vid tangentbordet och släppa ut dem.

Jag har känt mig inspirerad och när jag och min coach i personlig utveckling satte oss ner i torsdags och pratade om just detta så slog en tanke mig. "Vilken lyx att ha ord som väntar på att få komma ut bara sådär, men hur löser jag det den dagen då jag inte är inspirerad? Då jag inte har några ord på lager? Man kan väl inte bara jobba när man är inspirerad?

Min första tanke var att inspiration är något man vaknar upp med och BOOM du känner dig pepp, lycklig och redo att skapa. Känner man inte det när man vaknar så får man inget gjort. Men efter att ha bollat saken med Alexandra några varv, kom jag till en insikt. Inspiration är något man kan välja att skapa inom sig. Precis som man med vet sig att man bli överlycklig av att lyssna på en viss låt, precis på samma sätt kan man skapa känslan av att vara inspirerad.

Så istället för att vänta på inspirationen och vänta på att känslan för att skapa ska finnas så får man helt enkelt se till att hålla sig inspirerad. Och är inte det en himla härlig uppgift? Att känna sig inspirerad är något helt fantastiskt som gör att man våga tänka och drömma större och får en att se lösningar istället för problem. När jag är inspirerad så glittrar mina ögon och hela tillvaron täcks liksom av ett rosa skimmer. Magiskt!

Därför har jag spenderat morgonen med att skriva ner saker som får mig att känna inspiration - stort som smått - en lista som kommer att hänga på min vägg redo att kika på när inspirationen tryter. Hur bra?! Mina önskningar och mål för året som tidigare bara har funnits här på bloggen och i min Bullet Journal fick med skrivas ner och ska sättas upp på väggen så att jag dagligen kan bli påmind om vart jag vill och vad jag vill skapa. ÅH jag är så redo för 2018!

På min inspirationslista hittar man bland annat bloggar så Isabella Löwengrips, Josefin Dahlbergs och Michaela Fornis, man hittar promenader, yoga, matlagning och havet. Man hittar Malibu av Miley Cyrus, Goliat av Laleh och Ten Feet Tall av Afrojack och man hittar små handlingar som att ge en komplimang, lyfta blicken, lägga ner mobilen och möta ögon. Idag skiner solen och himlen är blå. Jag har gjort lite yoga och landat, och nu ska jag hälla upp en kopp kaffe och snickra ihop en affärsplan inför ett spännande möte imorgon. Till nästa gång - puss!

Likes

Comments

TEXTER, INSPIRATION

2018.

Idag är det januari och andra dagen på 2018. Inte för att jag tror att någon har missat att 2017 är förbi utan mest för att klargöra. För att sätta punkt och för att mentalt börja om. Du är varmt välkommen, 2018, min magkänsla berättar för mig att du kommer att bli magisk.

Jag har (såklart) redan börjat spikat vad jag vill hitta på under detta kommande året och har bestämt att ordet Self-love ska få stå i fokus. Kärleken till mig själv, helt enkelt. Det kommer att vara det genomgående temat och det kommer att genomsyra alla mina val, vardagliga som större. Jag kommer att prioritera mitt välmående och mina drömmar. Nu är det dags att börja bocka av 100-listan på riktigt. Ahhh så pirrigt!!

Okej - detta önskar/hoppas/planerar jag kommer att hända under 2018:

1. Föreläsa

Första halvårets stora projekt blir att börja föreläsa. Ärligt talat är jag totalt livrädd men på något vis får det gå iallafall. Någon som behöver en föreläsare inom psykisk ohälsa/mindset/mental träning? Hojta till!

2. Toughest, Summerburst & Kroatien

Äntligen kommer året då jag ska springa Toughest vilket innebär att det är dags att snöra på sig träningspjuxen igen. 5 maj går starten och det är hög tid att börja preppa. I maj beger jag mig även till Kroatien med familjen för att därefter bege mig direkt till Göteborg och Summerburst. SÅ peppad!

3. Emax, UngDrive & Almedalen

I juni planerar jag att göra en repris av förra året och arbeta ideellt på Emax en vecka. En dröm är att därefter bege sig till Gotland och Almedalsveckan, men det är ännu inte spikat. I slutet av sommaren är det UngDrive Masters där jag planerar att deltaga - antagligen som en del av crewet eller som alumni.

4. Yoga, Matlagning, Resa

Förutom träningen inför toughest kommer jag även att köra yoga en gång i veckan, det känns som ett bra sätt för att komma ner i varv och landa i mig själv. Ett annat intresse som jag också vill utveckla under året är matlagning. Jag tänker gå mer och mer åt det vegetariska och i längden blir det jäkla tjatigt med färdig-falafel och wokgrönsaker. Kul! När det kommer till resor skulle jag vilja tågluffa (minus sunkiga hostel) kanske Frankrike/Spanien/Portugal. Drömmen.

5. Nytt år, nytt efternamn

Ida Svensson blir till Ida Schultz. Elsie Schultz var min fantastiska gammelfarmors flicknamn, och enda sedan hon gick bort för ett par år sedan har tanken på att göra en del av henne och hennes efternamn till mitt, plockat på mig. 2018 är året då detta händer.

2018 - Du kommer att bli fantastisk, rosaglittrande, transformerande. Jag är redo!

Likes

Comments

Instagram@idasvensssonn