Jag har en period som jag sliter otroligt mycket med träning och rätt mat just nu. Har dragit ut visdomständer så det har blivit mycket liggande på soffan med ispåse i ansiktet och tröstmat när man väl klarar äta. Att gå ut och gå har inte ens slagit mig.

Nu har det snart gått nästan 1 månad sen jag var riktigt sträng med mig själv med träning och mat. Ligger fortfarande på vikt:91. For fakk sake.

Googlade ivrigt idag på google efter tränings inspiration.
"Bli snygg på 10 dagar med att sluta äta"
"Gå ner 10 kg på 10 dagar utan att svälta!"
"Titta på en pizza och bli mätt with the power of your mind!!!"
"Smoothie som ger dig diarree och vikten rasar!!"

Blir less. Vill inte ha en quick fix,vill bara ha motivation. UGH.

Imorgon är det måndag och hur cliche' det än låter ska jag göra mitt bästa att ta mig i kragen. Boka in träning för hela veckan och planera maten och handla för hela veckan.

Wish me luck!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hur ska man börja laga en budget


1. Kolla i nätbanken, dina köp de sista 3 månader. Ändra färg/highlighta de "onödiga köpen" så du får en översikt.

För mig var denna process en "aha-upplevelse". Hittade mycket onödigt.


2. Ta reda på vad dina skulder är, hur mycket är skulden, vad betalar du i månaden och vad är den effektiva räntan (det du betalar per år).


3. Ta reda på dina nödvändiga utgifter så som hyra, el, mat etc etc.


4. Lägg upp alla utgifter i en excel sheet , app eller vad som helst annat som du lätt kan komma åt. (Jag föredrar excel för den är så enkel).

Viktigaste i budgeten är att du inte överstiger dina månatliga inkomster!


5. SPARA. Kan du lägga undan 500 kr på sparande så gör gärna det? Kan du lägga mer? SUPER! Om du har för mycket skulder så glöm sparande för stunden, det kommer.Likes

Comments

Att ha skulder är som att dricka alkohol och bli frustrerad att du måste springa på toaletten och pissa ut denna drycken som gör att du mår så bra från första början, och som kommer sluta med att ge dig huvudvärk.


Förstår ni hur jag tänker? Du köper något på kredit, aahhh den känslan, du kanske gör en liten happy dance eller får en boost till ditt självförtroendet. Men så märker du att du måste springa på toaletten, det är inte bara rosor, inte en gång, men 10 ggr. Detta är räntan du betalar på. Huvudvärken är när du märker att du har lagt på dig ännu mer skulder som du måste betala för.


*Vänder mig dramatiskt till kameran* Hej, har du skulder? Vem har inte det? Idag har vi ett specialerbjudande till alla med skulder över 50 000 kr i våran webshop. Jag presenterar "Skuld helvete 3000"! Den kommer i färger som "Designpryl du inte har råd med", "Resan du betalar på kredit", eller vad men den gamla goda klassikern "Jag såg den i skyltfönstret och ville ha den - IMPULSKÖP!" Handla idag för bara 50 kr i månaden! *Effektiv ränta 400%Jag har skulder, tjänar helt ok, så brukade inte stressa med att betala av saker. För jag tänkte, "eh, betalar nästa månad", eller "Det är 3 dagar till lön, köper den här nu och betalar om 3 dagar". Men som oftast betalade jag inte av hela summan utan bara månadsavdrag. För det är så enkelt. Du ser inte ens på räkningen eller räntan, bara betalar en liten summa varje månad. Plötsligt stod jag där en dag med ett 2 kreditkort som var maxade, + studielån. Tänkte, aja, tar ett stort lån och bakar in alla små lån. Plötsligt hade jag 2 kreditkort att använda igen. Och hur tror ni det gick? Samma igen. Tog ett nytt stort lån. Men klarade inte baka in det andra lånet så hade plötsligt 2 lån....och så fortsatte den onda cirkeln. Plötsligt visste jag inte hur jag skulle betala räkningar. Det var då jag bestämde mig att nu va det nog. Pendlade till Norge och jobbade arslet av mig i 1 år, betalade av alla räkningar som hotades med inkasso (klarade mig till tur undan inkasso och betalningsanmärkningar). Men det var nära ögat. För nära min comfort zon. Fick kontroll igen, betalade av lån i vanlig takt. Klippte alla kreditkort.

MEN. Sakta men säkert började Klarna, Mastercard och alla dessa enkla betalningsmetoder krypa på igen. Missförstå mig rätt, är inte så ute av kontroll som jag var för några år sen men märker att jag har lätt för att glida tillbaka till det jag var för 5 år sen. Och om jag fortsätter så kommer jag aldrig bli skuldfri igen.

Så ett av mina nyårslöften för 2017 är att laga budget, hålla min budget, räkna ut vad min exakta skuld är just nu och göra en plan för att bli skuldfri. Mer om detta i nästa blogg inlägg.

Skulder# Ränta#

Likes

Comments

Nu är det bara några veckor kvar av detta året. Och då börjar den respekterade traditionen

NYÅRSLÖFTE

Alla har avgett dem en gång i livet, och alla har brutit dem en gång i livet...eller flera gånger om du är som jag. Jag vet inte hur många gånger jag skulle äta rätt, träna mer, leva mer i nuet, utveckla mig själv, jobba för välgörenhet, bla bla bla, mer bla bla, börja stryka mina kläder, klara att hålla ett bonsai träd i liv över 1 mån, resa till Japan, bla bla bla och blaaaaaaaaa.

Några har jag klarat och andra har jag glömt redan 1 januari. Detta året vill jag att skall vara annorlunda. Jag vill göra...ganska stora ändringar. Och jag känner mig själv, om jag ska klara detta måste jag ha något som motiverar mig och där kom ide´n för denna blogg.

And it´s gonna be a big one. Tänker inte bara ha ett löfte....åh nej. Jag kommer ha flera på en gång.

För att ni ska förstå varför vill jag berätta lite om mig först:

Jag är en kvinna i början av 30 åren, har jobbat nattjobb de sista 2 åren och det har lämnat spår i mitt liv. Inte bara på min kropp (har gått upp 20 kg), utan också mitt mentala välmående. Har slutat jogga, slutat äta hälsosamt, spenderar mindre tid med vänner och ligger mest på soffan och dreglar när man inte jobbar. Man blir så trött i kropp och sinne. Jag vet att för någon så funkar natt jobb men jag blev så apatisk. Nu tänker någon,

Varför jobbade du i 2 år om du hatade det så mycket??

Hear me out. Jag jobbade 100%,men fick alternativ att gå ned till 50% för samma lön genom att jobba natt. Tänkte "HELL YEAH! Kommer få så mycket fritid och träna och umgås med folk och må bra!" Eeehh no. Första året tyckte jag det var skönt att ha så mycket fritid. Jag tog en masters vid sidan av så det var perfekt för mig. Samtidigt under denna perioden slutade jag laga mat varje dag. Blev mycket "snabbmat". Så som fryspizza, pommes frites, allt som man bara kunde kasta in i ugnen och "lagar sig själv".

Andra året skrev jag min Masters Thesis och tog min examen. Plötsligt hade jag mycket mer fritid. Men jag hade redan börjat märka att kroppen min gått upp i vikt och att min kondition blivit mycket sämre. Slutade träna helt. Blev ännu mer skitmat.

Nu har jag bytt jobb, jobbar 100% igen, inte så mycket natt. NU ska jag get my shit together.

Lägger ut mina nyårslöften i nästa blogg inlägg.

Nyårslöfte# BEtheChange#Likes

Comments

Hur ofta har ni tänkt, "tänk om jag valt en annan riktning i skolan" eller tänk om jag hade tagit det där jobbet den gången. Eller kanske du är som jag. Du ångrar inte vad du valde från början, men känner kanske att du behöver något annat eller har kanske blivit en annan person än vad du var när du var 18-20. Låter det konstigt?

Jag har alltid tyckt att teoretiska ämnen, filosofi, estetiska ämnen är sååå tråkiga. Kände att man liksom inte får grepp om dem och det är lite flum flum. Tyckte om konkreta ämnen, där man gör saker fysiskt med händerna och kan se resultat av vad du jobbar med.


IDAG, me, 32 år. Känner jag att jag älskar filosofi, det har liksom krypit på. Känner att jag sneglar på en inredningsarkitekt utbildning, där estetik är extremt viktigt. Diskuterar varför en person tar svåra beslut eller reagerar på ett visst sätt. Och det är kul, speciellt om man själv förundrar sig över sin egen reaktion i någon situation, då jäklar ringer man sin bästis och diskuterar villt, där får man objektiva svar till höger och vänster.


Jag har två otroligt goda vänner från min studietid. Jag var 100% säker att jag var på rätt utbildning. Medans dom båda var 50/50, och blev bara mer missförnöjda ju närmare examinationen vi kom. När vi skulle sen ut i arbetslivet pratade dom båda om hur snabbt dom måste hitta ny utbildning/jobb.


Idag, 8 år senare har en av dom bytt linje helt, hon studerar det hon drömde om från början, lever fattigt som student och sambo men har ett mål. Dom har  inte råd att gifta sig eller bilda någon familj än. Medans min andra vän jobbar fortfarande inom samma bransch som mig.  Hon köpte nyligen sitt hus med man, gifte sig och planerar familj. Vi är så olika :)


Vad ville ni valt?

Likes

Comments

Min trogna laptop på 6 år har lämnat in sin pensionsansökan och vill inte mer. Och nu måste jag köpa en ny. Har alltid använt PC. Alltid. Men nu har jag blivit väldigt sugen på en Macbook. Får olika förslag från min omgivning, för och mot. Vissa bra argument och andra mindre bra. "Du betalar ju bara för märket!". "Macbook är det bästa jag haft!" The list goes on....

Skriver nytt innlägg när det stora beslutet är taget..

Likes

Comments

Öppnade min Happiness Planner idag efter några veckors paus.

Har köpt en bok om flygskräck som var väl rekomenderat på amazon kindle.
Har slutat ta hissen på jobbet men inte börjat jogga än, gör mag-och rumpövningar hemma.
Äter bara kött 2ggr i veckan nu.
Har inte rört min ukulele.
Har inte öppnat någon språkbok :)

Helgprojekt, välja språk, mästra en vegetarisk rätt som inte innehåller soja :)

Likes

Comments

Skrev den 31 oktober att nu jäklar ska jag lägga om och börja på diet och träna mer.

Har tränat mer men inte börjat jogga. Går alltid i trapporna på jobbet istället för hiss. Äter mer sallad men inte klarat av att ge upp choklad och chips till 100% men har minskat 90% på det. Ingen mer fryspizza.

Idag ställde jag mig på vågen och hade gått ner 4kg!!!

Dagens vikt: 91 kg

FUCK YEAH!

Nu måste jag bara komma igång med joggande.

Avslutar med mumsig sommarmat inspiration från Gotland ❤️

Likes

Comments

Hi, I love christmas. Jag har redan börjat inreda för julen. Köpte en dag massa mysiga julsaker och kunde inte hålla mig. Tänkte jag "bara" skulle hänga upp dom mysiga nya röda gardinerna. Kändes så bra i kroppen att få göra det. När det var färdigt tittade jag omkring mig, varför är det så stökigt här. Började såklart städa så det skulle passa bättre med mina nya gardiner.

La på julmusik för att göra städa det lite roligare...efter det var det kört.... julen tog över, plockade fram julpynt på julpynt...till slut var julen officiellt kommen i lägenheten. Men känner en inre glädje, att få välja ut gåvor till andra, dricka varm glögg och tända ljus, packa in gåvor och dekorerar dom och sitta i soffan och andas djupt efter en lång dag och bara ta in myset som lagt sig i lägenheten ❤️

Avslutar med mitt nya motto

Likes

Comments

Såg i en youtube video här om dagen. Tyckte den var verkligen brilliant. Upprepade orden sakta i mitt huvud och kände efter. Jaa, det klingar bra i bröstet. Tänk om jag hade börjat den där språklektionen för ett år sen, hur långt hade jag inte kommit då?

Tänk om jag hade fortsatt träna på min Ukulele, hur duktig hade jag inte varit nu då?

Jag är en stenhård believer att om man undrar om man skall göra nåt så skall man göra det, du kan alltid gå tillbaka! (gäller så klart inte i 100% av fallen men många situationer handlar bara om att våga!) Nu säger jag inte att du skall skilja dig för du har alltid drömt om att gifta dig med George Clooney, utan små saker. Du kanske alltid har velat lära dig ett språk, och tycker du inte har tid. Det finns apps, hemsidor,online kurs i oändliga möjligheter, be någon lägga barnen 2 kvällar i veckan så du får tid till det. Eller när du pendlar?

Kanske du är less på det jobb och har vart det en lång period, då kan du ju snoka runt vad det finns för andra jobb, du kanske kan få permission från ditt gamla jobb 1 år för att pröva nytt. SKY IS THE LIMIT!

Likes

Comments