För ett tag sedan (läs måånader) slipade jag en stol och började med en ommålningsprojekt. Det har tagit hela hösten, främst för att jag effektivt skjutit upp det hela tiden.

Men nu är den klar!

Detta var stolen innan. En liten barnstol är det med förvaring i sitsen. Men jag tyckte att den såg lite tråkig ut så jag målade den lila med drakdetaljer.

Så här blev det färdiga resultatet! Tanken var att måla den röd invändigt för att ytterligare förstärka effekten av att det är drakens mun, men jag hade ingen röd färg och det kändes onödigt att köpa.
Så jag nöjde mig med att måla utvändigt men jag blev väldigt nöjd!
Dottern (som är användaren av stolen) pratar glatt om draken och säger godmorgon till stolen så det tar jag som ett bra betyg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså, de senaste dagarna har varit såÅåÅåÅÅåå tråkiga! Sjukdomar alltså, de gör allt tråkigt!

Jag och Jan for ju på hockey i onsdagskväll. Biljetterna hade jag vunnit och det var en trevlig kväll (förutom att Modo förlorade på straffar). Så skönt att få se lite folk och umgås bara jag och Jan.
Vi kom hem och barnen sov gott medan barnvakterna slappade i soffan.

Dagen efter var lillebror på strålande humör på skötbordet vid första blöjbytet. På så pass bra humör att jag till och med kommenterade hur glad han var. Frukost slank ner och vi satte oss på golvet för lek. Då blev han gnällig och jag kände att han började bli varm. Efter någon timme var febern uppe i över 39 grader.
Feber hos liten betyder att han blir ett plåster på mig. Helt förståeligt. Hela torsdagen, fredagen och lördagen var han febrig. Usch!

Eftersom han hade så hög feber fick han sova i vår säng så jag kunde hålla lite koll. Jan sov i källaren då det är onödigt att båda är trötta på dagarna.
Jag vet att vissa tycker att det inte finns något mysigare än att sova med barnen men jag tillhör inte den skaran.
Det är trångt, man får en snyting mitt i natten, vaknar av att någon sparkar en om och om igen, skallad på näsan och en blöt hand i örat.
För hans skull bet jag ihop, när det är så hög feber vill jag ha koll men jag avskyr att inte få sova.

Igår kväll gav vi Alvedon och la honom i sin egen säng och han sov i tolv timmar utan ett pip och vaknade som ett helt nytt barn, hurra!
Men nu är helgen typ slut och vi har inte gjort något alls. Jag har suttit med barnet i knät mest hela tiden och Jan har roat det andra barnet. Igår när barnen lagt sig kramades vi i hallen och jag insåg att vi inte ens kramats på hela dagen.
Med sjuka barn är det verkligen Familjen AB här hemma och det är så tråkigt!

Snart ny vecka igen och jag ska roa oss på bästa sätt. Försöka iallafall. Sjukt ändå att februari närmar sig slutet? Hur fort och långsamt kan en månad gå egentligen? Med tanke på de meterhöga snövallarna är det bara bra att dagarna flyger iväg, nu vill jag ha vår!
Förhoppningsvis återkommer det energi också med lite ljusare dagar och kanske sol som värmer i ansiktet.
Det behöver jag verkligen just nu!

Hockey och bild från idag då vi gick och handlade allihopa. Så härligt med frisk luft!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har inte gått under jorden eller något annat konstigt. Däremot har den lilla i familjen fått feber och således suttit klistrad på mig=svårt att blogga.
Idag är febern lite lägre men inte borta. Återkommer när det är lugnare här hemma.

Trevlig helg!

Likes

Comments

Saker som gjort dagen sämre:

*Det snöar. IGEN! Dessutom kräksnöar det och jag är så jävla less på denna skitsnö! Det räcker nu!

*Mitt favoritspel på surfplattan släppte en uppdatering och nu är allt på ryska och jag är förbannad. När barnen vilar på eftermiddagen vill jag spela i lugn och ro men nu kan jag inte det!

*Vi hade ingen god lunch hemma så jag fick äta tråkig lunch. Blä!

Förbannade snö!

*Hela min kropp är olag med magvärk, huvudvärk, illamående och trötthet. Jag är inte gravid, det är snarare tvärtom.

*Jag orkar inte plocka ur diskmaskinen.

Två saker som gör dagen lite bättre:

*Stina Nilsson tog GULD!! HURRA HURRA HURRA!

*Det är S:t Fettisdagen idag och Jan ska köpa med semlor hem från jobbet.

Hej då.

Likes

Comments

Sammanfattning av helgen kommer här!

*Vi såg självklart när Charlotte Kalla tog Sveriges första OS-medalj i lördags. Jag satt i soffan med hög puls och fjärilar i magen hela loppet. Förhoppningsvis kommer det många fler medaljer. Men oavsett, OS-veckor är alltid trevligt på grund av så mycket kul sport att kolla på.

*Vi for till stan för att handla i lördags. Efter att vi hade betalat satte vi oss på en bänk vid förbutiken. Jan köpte korv med bröd och vi satt där alla fyra och hade ett idylliskt familjeögonblick med glada barn och tittut-lekar mitt i lördagskaoset på Coop.

*Övrig tid på lördagen ägnades åt typiska lördagsaktiviteter. Det vill säga vila, slappa, lata sig.

*I söndags hann jag inte göra något av vad jag tänkt göra (sätta upp rullgardiner, byta ut bilbarnstolen och städa bilen) så nu vet jag inte om jag får skjuta upp det till nästa helg eller hur det blir. Alltid lite knepigt att få till sånt, speciellt på vardagar.

*Vi blev bjudna på middag hos svärföräldrarna igår vilket var gott och trevligt. Barnen busade och var rejält trötta när vi kom hem, men jag älskar att få se mina barn när de har så kul! (Älskar att se de annars också).

*Vi avslutade kvällen med ett avsnitt av Dark på Netflix. Vi har sett fyra avsnitt och jag har en teori på hur det hänger ihop. Vi får se om jag har rätt eller inte längre fram.

Hur som helst, en trevlig helg hade vi, den var för kort som vanligt och nu kör vi en vecka till!
Trevlig måndag!

En omotiverad bild på en fotölj.

Likes

Comments

Denna fredag började på ett mycket trevligt sätt.
Jag vaknade (well döh?) och slog på telefonen. Såg ett meddelande från Coop Forum i Umeå om att jag skulle ringa, för jag hade nämligen vunnit två stycken hockeybiljetter till Björklöven-Modo på onsdag.
Hurra hurra!
Man skulle motivera varför man skulle vinna och jag skrev denna briljanta motivering:

"Jag älskar Modo och min make älskar Björklöven, så att få fira alla hjärtans dag tillsammans genom att vara osams om vilket lag som är bäst, på plats i ishallen, vore perfekt!"

Självklart kunde de inte stå emot denna anledning till att jag skulle vinna. Så tack Coop Forum, det ska bli mycket trevligt med en hockeymatch nästa vecka!

Från en annan gång jag såg hockey.

Efter detta glada besked åkte jag och barnen in till stan för besök på bvc. Det var det sista med vår underbara bvc-sköterska som går i pension nu. Tråkigt men jag är ändå tacksam att vi fått gå till henne i nästan tre år.
Med två barn som testat mina gränser rejält under sina första månader i livet har hon varit en stadig klippa att luta sig mot.
Förhoppningsvis behöver vi inte lika mycket stöd och råd i framtiden, det är ju när barnen är bäbisar det behövs som mest.

Nu har vi bestämt oss för att skriva barnen på bvc i Vännäs istället. Det blir enklare (vi har ca fem minuters promenad dit) och när vi ändå måste byta sköterska är det lika bra.  Sen är det bara jag kvar som envist står skriven på vårdcentralen i stan, men jag ska väl byta jag med antar jag.

Vi avslutade besöket med att jag skulle ta en fin bild på barnen i hennes knä. Hon såg jätteglad ut. Storbarnet satt och räckte ut tungan och lillebarnet grinade sig röd i ansiktet. Kanske resultatet inte blev som jag tänkte innan men bilden blev mycket roligare och mer äkta.
(Fast eftersom jag inte lägger upp bilder på mina barn på internet så kan jag inte visa).

Nu slänger jag ihop fredagsnationalrätten i vårt avlånga land, nämligen tacos. Ikväll blir det På Spåret och chips! Eller godis. Eller semla.

Ack alla dessa viktiga val i livet!

Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Hej!

Jag hade tänkt blogga igårkväll men jag fick ge upp de planerna.
När Jan kom hem från jobbet så började jag med maten. Satte potatis på kokning och skulle finfördela lite kokt lammkött. Dottern stod och diskade och lekte med skummet samtidigt som hon pratade med mig om allt möjligt.
Helt plötsligt känner jag hur det börjar snurra i huvudet och det suger i magen. Det tilltar och efter fem minuter kan jag inte ens stå upprätt.
Jag går in på toaletten och sätter mig på toalettlocket, djupandas och kollar tempen. Den visar på lite feber och jag sitter kvar en stund och andas.
Var den där febern kom från har jag ingen aning om, men eftersom jag är en person som blir väldigt påverkad av feber även om den är låg kände jag mig helt under isen.

Med en vilja av stål bet jag ihop och gjorde klart middagen så övriga i familjen kunde sätta sig och äta. Själv kraschade jag i sängen och somnade.
När jag sovit en stund och vilat en till stund hade febern gått ner men jag var frusen och matt hela kvällen.
När jag gick och la mig somnade jag nästan på en gång.

Inte ens samarin hjälpte.

Men idag mår jag bättre. Ingen feber och jag är inte mer trött än vanligt så det blir nog en bra dag!
Min mamma ska komma senare och vi ska gå ut med barnen och grilla korv till lunch.

Hoppas ni får en härlig torsdag!

Likes

Comments

Godmorgon på er denna lilla lördag!
Hoppas ni har något kul planerat idag!

Det har inte jag.
Eller inte mer än vanligt, umgås med mina barn är alltid kul. Fast kanske enformigt? Jag vet inte.
Först tänkte jag besöka öppna förskolan idag men jag skippar nog det. Kände mig lite småsjuk när jag vaknade och jag har verkligen ingen lust att bli storsjuk så det blir lugn och ro.
Dumt också att smitta övriga barn om jag nu har en sjukdom i kroppen. Det får framtiden utvisa men jag hoppas att jag slipper.

Så med frukosten i magen så väntar det förmiddagslek på golvet i vardagsrummet, som vanligt. Vi kanske går ut en stund innan lunchen, eller så ritar vi konstverk på köksbordet.
Trots att jag kan känna en tristess av att vara föräldraledig så är det helt underbart att få vakna upp och planera dagen efter vad man känner för.

Trevlig onsdag på er!

Likes

Comments

Jag skrev för ett tag sedan att jag hade fått lägre vilopuls efter ett par veckor med hög puls. Skönt tänkte jag, nu kan jag andas ut. Det kunde jag också, fram till för en vecka sedan, för nu har den gått upp igen! Inte riktigt lika mycket som förra gången, men istället för en vilopuls på ca 62 slag per minut är den på runt 80 slag per minut.

När jag lagt mig på kvällen och slappnat av, blivit lite sömnig så känner jag ändå hur hårt det slår och mätaren visar på 75-80 slag.
Det är typ OMÖJLIGT att somna! Jag är trött men kroppen är uppstressad och jag bara vrider och vänder på mig. När jag väl somnat sover jag skitdåligt eftersom kroppen stressar på. När jag vaknar och kollar mätaren är det aldrig lägre än 70 slag. Det är som att jag vaknar på helspänn och kroppen är redo för strid på en halv hundradel.
Såklart leder det till att jag har svårt att somna om när jag vaknat till eller gått på toaletten mitt i natten.

Nu är inte 70-80 slag i minuten någon extremt hög vilopuls. Jag tror inte att vården skulle reagera över det, men jag känner att kroppen är i olag. Jag blir fruktansvärt påverkad av att ha högre puls än normalt, även om den inte är alarmerande hög.
Men jag vet inte vad jag ska göra? Sluta med koffein? Socker? Träna mer (fast jag promenerar i snitt fem dagar i veckan)? Gå på avslappningskurs? Äta annan mat? Jag vill bara ha tillbaka min vanliga puls så jag kan sova på nätterna!

En vanlig syn numera.

Fast jag tycker inte att jag ändrat något som borde ge negativ effekt på pulsen. Jag lever typ likadant nu som i början av december då det började. Skillnaderna är att jag får sova om nätterna och jag promenerar mer så då borde det snarare ge positiva effekter.
Tänk om man bara kunde veta exakt vad som är fel och hur man ändrar på det, för jag vill helst inte kontakta vården då det säkert inte är någon fara. Men om jag bara visste vad som kunde göra det bättre?
Jag får väl prova en sak i taget och se om det blir någon skillnad.
Fast ett liv utan koffein och socker känns inte som något tokroligt alternativ, men att inte få sova ordentligt är inte heller det skojigaste jag vet.

Nä, jag vet inte vad jag ska hitta på, jag hoppas mest bara att det på något magiskt vis ska ordna sig av sig själv.
Bra, då är vi överens kroppen!

Likes

Comments

För någon vecka sedan gjorde jag något som inte alls är jag. Det är snarare så inte jag.
Eller så var det inte jag för ett par år sedan och sakta men säkert har jag ändrats så nu är det jag. Eller nåt.

Iallafall.
Jag köpte en väska. En handväska. Vilket i sig inte är så speciellt men det här handlade om en märkesväska. Det är nytt för mig. Jag har alltid tyckt att det varit onödiga köp och harvat runt med billiga väskor som gått sönder efter något år. Då har jag köpt en ny, som såklart gått sönder ganska fort.
Istället för att köpa en väska som håller så har jag köpt massa väskor som inte hållit. Fram tills nu hoppas jag. För jag räknar kallt med att den ska hålla många år framöver. Plus att det kändes lite härligt att köpa något lite dyrare och "lyxigare" än jag brukar. Om jag säger något annat så ljuger jag och det ska man inte göra.

Hur som helst så är jag väldigt nöjd med mitt inköp! Jag har inte haft tillfälle att använda den än, utan den har stått på byrån i hallen och jag har varsamt vaktat den från kladdiga barnfingrar. Det tänker jag fortsätta med, vakta från fingrar alltså inte låta den stå på byrån i all evighet. Så snart det blir tillfälle ska jag inviga den.

Så! Slut på i-lands-rant!

Likes

Comments