Mitt första bildprojekt var tema dröm. Tekniken jag valde var graffiti. Mitt val berodde på att jag har jobbat med graffiti och tycker att den är en rolig och smart teknik som går snabbt om man arbetar snabbt med den. Att göra mallen till projektet var svårt då jag träffade på många smala ställen när jag skar med skalpellen eftersom bilden hade väldigt många och små linjer vilket tvingade mig att göra väldigt många och små broar för att inte skära ut och förstöra mallen vilket var rätt svårt. Teman kanske inte hade så mycket med mitt projekt att göra men jag kunde inte placera det i ett annat tema men jag tyckte att jag gjorde rätt att placerat den i temat Drömmar. I mitt arbete så stötte jag då på, som jag sa förut att hade det svårt med broarna men annars gick det bra men man fick väldigt ont i tummen eftersom det gick väldigt trögt med skalpellen. Jag skrev ut bilden jag hittade på Google med en skrivare, förstorade den och ritade av linjerna jag skulle skära efter.
Färgen till mitt projekt var svart eftersom den mesta graffitin är gjord med svart färg och den färgen finns oftast alltid till hands i en bildsal. Jag tejpade upp mallen och hade några gamla papper och skärmar som jag satte upp runt mallen för att det inte skulle komma någon annan stans än på linjerna i mallen.

Ett annat projekt jag har gjort är ett ankare. Jag målade av på ett litet papper som jag senare förstorade och målade upp på ett större papper. Jag fyllde i linjerna med tuschpennor så att jag fick exakta linjer att gå efter. Beata rekommenderade att jag skulle ta akrylfärger vilket jag då tog. Jag tog på mig ett förkläde, hämtade ett glas vatten för mina penslar, en palett med färgerna vit och blå och satte mig ner och började måla. Jag ville ha en rak pensel som inte rörde på sig för att det enligt min åsikt gick lite sämre och långsammare att måla. Färgläggningen tog sin tid och jag fick komma på extralektion och göra klart där. Där stötte jag på ett problem att penslarna var förstörda eftersom förra användaren inte hade tvättat av dom men jag fick relativt nya penslar av Beata som funkade väldigt bra. Det som försvårade mig med nästa steg var att klippa ut ankaret och repet. Pappret var konstigt nog böjt vilken gjorde det svårt att klippa. Sen skulle jag limma det på ett stort svart papper vilket ochså var väldigt svårt eftersom ytan skulle vara helt platt vilket var svårt att få när en del var böjd, men jag fick hjälp av Beata efter några försök.

Jag skrev om konstnären Vincent Van Gogh. Just han valde jag för att hans stil är väldigt färgstark och personlig. Han har dock lite skiftande färger på tavlor tillexempel Potatisätarna som jag skrivit om. Den kanske är färgstark i sitt sätt men inte bokstavligen. Hans historia är ochså faktiskt en annan anledning till att jag valde han. Han inspirerade mig lite fastän jag inte hittade så mycket om honom.

Jag skrev om hans målning Potatisätarna. Just den tog jag för att den var nog den enda kapabel till att skriva mycket om. Fast det är inte den enda anledningen. Om han ville att mottagaren skulle ta sig en funderare om hur man levde på den tiden som målningen utspelade sig i, så lyckades han väldigt bra. Det handlar inte bara om hur det var att leva så, utan varför dom levde så. Såklart var ju många bönder och fattiga men varför valde dom just att äta potatis? Förmodligen för att det var det enda dom hade råd med. Som jag skrev i min uppsats om den här målningen så hade den inte så många detaljer. Men förvånansvärt nog så på något sätt så kunde han göra skuggor i en mörk miljö vilket var väldigt skickligt gjort. Vincent var ju känd för att ha färgstarka, kraftiga penseldrag och personliga målningar. Men jag fick ingen av dom har sakerna att passa in i denna målning.

Mitt första projekt var som alla andras att göra en bildmapp. Det tog en tid att hitta en ide och sen fick jag den. Jag sökte på teckenspråksalfabetet. Skrev ut dom och klippte ut dom, skissade efter dom. Sen limmade jag fast dom på min mapp. Väldigt simpelt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så här är slutresultatet på mitt ankare som jag gjorde klart på en extra bildlektion. Tycker att den kunde blivit bättre men är nöjd med den som den är. Kunde finslipat den lite men som sagt så är jag nöjd med den som den är.

Likes

Comments

Idag målade jag klart ankaret med ljusblå och mörkblåa färger. Repet ska jag göra klart på en extra lektion då jag inte hann med idag. Sen ska jag klippa ut den och limma fast den på ett svart papper.

Likes

Comments

Idag förstorade jag en teckning jag ritat. Sen så började jag måla den. Blev inte klar så jag får fortsatta nästa gång.

Likes

Comments

Bildlektion V.46 Idag har jag skrivit lite om Vincent Van Gogh vilket gick åt hela lektionen. Nästa gång ska jag förhoppningsvis skriva om ett konstverk han har gjort.

Likes

Comments

Idag tecknade jag ett ankare som jag senare ska förstora och färglägga

7 november

Likes

Comments

Det här är resultatet på min graffiti mall som jag gjorde förra veckan. Den blev väldigt bra men det började rinna färg så det blev lite konstigt. Annars blev det jättebra och jag är väldigt nöjd med den 👍🏻

Likes

Comments

Idag så satte jag upp min utskärning av min figur och sprayade den med svart färg. Den kommer nog bli jättebra!

Likes

Comments

Idag har jag skurit ut en bild som jag sedan ska spraya med färg👍🏻

Likes

Comments

Tjäna allihopa! Har nyss skapat min blogg och har ett stolt samarbete med LudvigsBildBlogg

Likes

Comments