Livet här

Dag in och dag ut kan jag fortfarande inte förstå att jag bor här trots att jag landat. När man tänker i stunden att jag inte kommer flytta hem på flera månader känns det som en evighet, när jag mycket väl vet om att tiden kommer rusa iväg. Jag är för dålig på att leva i nuet och njuta av att jag bor här även fast jag vet att jag uppskattar det. Jag är en person som alltid lever i tiden som varit eller tiden som komma skall och det märks extra tydligt när jag är här nu då detta varit något jag sett fram emot länge.

Ibland längtar man hem bara för alla gamla rutiner samt nära och kära. Det är inte konstigt att ha hemlängtan när allt man har i livet är hemma! Det är därför jag är så tacksam för familjen jag hamnat i och alla vänner jag träffat här. Även tacksam och förväntansfull på att jag har flera vänner och familj som kommer på besök!!! Längtar verkligen.

Man börjar fundera lite på vad man vill göra härnäst. Skolan är så rolig här tycker jag. Blir sugen på att fortsätta plugga ännu mer här då jag älskar motivationen. Blir även sugen på att plugga andra språk i något annat land längre fram. För efter detta året har jag ingen aning om vad jag ska göra??? Här är det okej att lalla runt och njuta av att man inte gör så mycket men skulle jag göra det hemma i Sverige skulle det kännas helt fel haha. Tråkigt att det är så men känns som att det finns en jargong att man ständigt måste ta sig framåt på ett eller annat sätt. Skulle hata att komma tillbaka och tvingas jobba på ett ställe där jag verkligen inte trivs bara för att tjäna pengar. Men är definitivt inte redo för att börja plugga någon utbildning än heller.

Av att bara läsa igenom det jag skrivit får mig att inse hur mycket jag behöver lära mig att leva i nuet haha. Kommer nog aldrig riktigt komma ifrån det. Ibland undrar jag om det är ett tecken på att inte trivas med tillvaron eller om man bara är så taggad på att uppleva fler saker. När jag och Sigrid har pratat om framtiden har vi båda sagt att vi tror att det är först efter detta året som man kommer uppskatta det och inse vad man fått utav det. Blir glad av tanken att komma tillbaka till Paris efter detta och ha en så stark koppling till så många ställen från detta året! Det kommer nog alltid vara ganska centralt i ens liv.

  • PARIS

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229