hålla motivationen uppe

Jag vet inte om jag är den enda men just nu är jag inne i en period då jag är så omotiverad för skolan så det är galet. Jag har ingen som helst lust till att gå upp på morgonen och sätta på mig kläder, sminka mig och göra i ordning håret för att sedan gå i det trista och kalla vädret till bussen. Man bara hör hur hemskt det låter, ändå tycker jag inte alls vi har mycket prov och läxor. Bara att det finns inget som motiverar mig till att göra allt.

Så därför tänkte jag dela med mig av lite idéer som kanske får en på andra tankar.

Fokusera på ditt intresse! Köp ett gymkort, träna en extra gång i veckan, måla en tavla, lär dig ett nytt språk. Då får man fokusen på lite andra saker än skolan.

Om det passar så åk hem till någon kompis eller in till stan efter skolan och shoppa lite, ta en fika eller göra något annat skoj. Så man utnyttjar tiden av den tråkiga vardagen med att hitta på roliga saker med dina nära och kära.

Men om du inte brukar hänga med vännerna efter skoltid för du har andra saker att göra, se då till att umgås med dom lite extra mycket under skoldagen. Gå till närmsta ica och köp något gott att äta på rasten, kolla serier på håltimman, flumma runt med dina klasskompisar. Umgås med dina vänner!

Räkna ner dagar till varenda sak du ser fram emot. På så sätt så springer tiden iväg och man kan bocka för allt när man har gjort det. T.ex ser jag väldigt mycket fram emot jullovet och julafton, nyår, Fifty Shades of Grey, ett nytt TVD avsnitt, min månadspeng (haha) osv osv.

Sitt inte hemma och dega sönder på helgerna, det kan vara jättesoft att göra det någon dag på helgen, kanske kolla film och äta glass. Men hitta istället på något med dina vänner eller familj. Gå på någon rolig fest, anordna en trevlig tjejkväll, åk till Ikea, det hade jag kunnat göra i princip varje dag med min familj för det är så roligt. Helgerna brukar springa iväg men det är roligare när dom gått fort och man vet att man fått mycket gjort, speciellt om man inte brukar unna sig själv med saker på vardagen.

Och på tal med saker att göra på vardagen, det är ju det absolut trevligaste man kan göra. Gå ut och ät, gå på bio, laga finmiddag hemma, få massage, gör dig fin i håret, vad som helst som fyller ut din vardag och gör den mindre tråkig.

Träffa nya människor och släpp in dom som klickar med dig i ditt liv! Få något att hända, det är hur kul som helst när man träffat nya människor som man gillar. Speciellt om det är någon man börjar få lite intresse för… :)

  • Tips

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229