Idag har jag och Mindie haft en riktig myskväll! Vi bestämde för att äta curry och bara prata om allt mellan himmel och jord.
Curry grytan blev så himla god. Skriver receptet här nedan
Grytan blev verkligen toppen! Vi satt och pratade och hade det så mysigt! Sen självklart passade jag på att mysa med Rocky lite, (katten) eftersom jag inte hade träffat honom på länge.
Jag och Mindie kom på en jätte roligt grej som jag kan ha på bloggen! En mat-serie, där vi testar mat och lagar tillsammans och sedan rekommenderar till er och sedan länkar lite bilder och receptet, så detta får bli den första matserien och sedan får vi se hur många det blir och hur ofta det blir.
Kvällen var iallafall helt fantastiskt som sagt och längst verkligen till nästa gång vi ses!

Just nu ligger jag i min säng och ska försöka lägga mig, otroligt nog har jag en vana för att lägga mig sent som också sedan drabbar mig på morgonen så att jag inte orkar upp till skolan nästan :( får försöka göra ett schema eller liknande så det blir lättare för mig.
Nu ska jag iallafall hitta någon bra film och kolla på. Ha det så bra

👇🏼recept på curry grytan👇🏼

Vad du behöver
4 st kycklingfilé(er)
2 st gul lök(ar)
3 dl matlagningsgrädde, valfri procent
2 dl mjölk
3 msk curry, orientalisk
salt
1 burk(ar) majskorn
2 st paprika, färsk röd
peppar

Tillagning

1. Skär kycklingen i munsstora bitar. Hacka gullöken och stek den mjukt i pannan.
2. Stek kycklingbitarna så de är genomstekta. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Ta fram en kastull och häll i matlagningsgrädden, mjölken och curryn. Tillsätt gärna mer matlagningsgrädde om du vill ha mera sås. Värm det på plattan tills det kokar lätt. Smaka av med salt och curry, beroende på hur starkt du vill ha det. Jag gillar en tjock sås så jag brukar ta i idealmjöl men det är ju en smaksak.
4. Häll såsen i grytan med kyckling och låt det koka ihop smarrigt! Jag brukar låta grytan koka ihop sig ca 20 minuter på låg värme men absolut inte nödvändigt, kan serveras direkt också! Tillsätt en burk majs och färsk paprika precis innan serveringen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår hade jag verkligen svårt att sova, jag ville lägga mig tidigt och bara kunna vara pigg till morgonen, men det gick inte. Trots att skoldagen hade varit lite små jobbig och det ända jag ville göra var att lägga mig och sova, jag låg bara i sängen och vred och vände mig så tillslut gav jag upp. Jag satt vid ipaden och kollade runt på olika bloggar och senare vid 9 tiden fick jag ett sådant godis ryck och villa bara mysa med någon, som tur är så kan jag bara ringa Ebba när det kommer;)
Så ja, jag frågade henne om hon ville att jag skulle komma, kolla på film och mysa och äta godis och självklart ville hon det, så jag och kristoffer tog en snabb sväng till ica, köpte en påse godis och lite engerydricka och sedan drog jag till Ebba..
Visst är det mysigt att ha någon som man bara kan dra till när man känner sig ensam och bara gotta till sig? Vi vände tillbaka barndomen och kollade på mamma Mia och min vän Charlotte, så otroligt mysigt!❤️

Senare på kvällen när hon skulle sova drog jag till min pojkvän och sa hejdå till honom eftersom han skulle resa iväg, så självklart ville jag mysa med honom lite också innan han sticker iväg, efter det så cyklade jag hem, och när jag var hemma så somnade jag nästan direkt. Så otroligt skönt.

Ta hand om era nära och kära

Likes

Comments

Den 5 månader gamla Chelsea blev född gravt hörselskadad, vilken självklart kan jag förstå kan komma som en fick för oerfarna hörande föräldrar. För er som har svårt att sätta er in i den situationen tänk er som en annan typ av jämförelse att er barn är fött med ett annat språk, och det bästa sättet för det barnet är att växa upp med det språket den har och inte svenska.
Tyvärr är det för många föräldrar som är för rädda och okunniga som väljer att operera in CI (hörhjälp medel) eller sätta väldigt grova hörapparater på barnet efter vårdens manipulation.

Jag är så otroligt glad och chockerad att dessa fantastiska föräldrar till Chelsea vågade stå emot vårdens manipulation och ville göra det som var bäst för barnet och inte den enklaste vägen för dem själva.

" Familjen vill lära sig teckenspråk för att kunna kommunicera med dottern, men de upplever att bemötandet från vårdens sida varit det motsatta."

Chelseas föräldrar skriver att dem självklart vill kunna kommunicera med sin dotter på det sättet är bäst för henne, jag blir så otroligt arg att vården försöker ta bort tecken språket som ett alternativ! Föräldrarna förväntar sig att fp hjälp att kunna få lära sig teckenspråk för att kunna kommunicera med sin dotter, men istället försöker vården som dem allting gjort i alla tider manipulera osäkra föräldrar och tvinga dem att börja talträna.

Detta har skapat stora debatter och även blivit en stor nyhet i sociala medier, så självklart behövdes dem stå tillsvar för vad dem hade sagt, och en vidrig sak som jag reagerade på var.
"De flesta vill att barnen ska kunna prata, så de kan komunicera på sitt eget språk, läkare säger är att man bör ”huvudsatsa” på tal de första två levnadsåren. Men när de väl lärt sig höra och prata kan de lära sig vilka språk som helst, inklusive teckenspråk, säger Eva Karltorp som är ansvarig läkare på CI-enheten"

Det ironiska är att hon själv skriver " dem flesta vill" men här har föräldrarna att dem INTE vill det, dem VILL lära sig teckenspråk och kunna kommunicera med barn, så varför ska dem behöva tala med henne under 2 år när dem kan teckna med henne istället?

Detta gör mig så otroligt förbannad på vården som manipulerar föräldrar på det här sättet, istället för att förtrycka vårt fina teckenspråk och inte ens framställa det som ett alternativ sen föräldrar frågar och är osäkra borde egentligen vara förbjudet!
Det skulle se så otroligt annorlunda ut om dem istället uppmuntrade föräldrarna till båda valen och framställde båda positiva saker och negativa om båda valen!

"De upplevde också att de möttes av en attityd att det var ”synd om dem” för att deras barn var hörselskadat, berättar mamman Madelaine"
- detta är bara ett ytligare tecknen på att vården ser ner på oss funktionsnedsatta, det är inte synd om oss, vi lever i en sån underbar miljö och vi är precis som alla andra, bara att vi inte hör. Det är nästan tvärtom att jag tycker synd om dem istället, att den har den typen av syn på människor, att dem verkligen ser ner på oss på det sättet.

Till er- föräldrarna till Chelsea, även fast ni inte vet så mycket om oss så gör ni en så stor gärning, inte bara för oss utan för ert barn, att ni vågar stå emot vården och inte låta er luras är så starkt! Det är ni som gör att vi inte står ensamma i kampen ot hörselnormen! Det är inte många som vet så mycket om dövkulturen som hörande.

Till er som vill kolla op föräldrarnas intervjun så länkar jag den här nedanför. Var med och påverka

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/dottern-ar-horselskadad-man-raknade-med-att-vi-skulle-vara-ledsna

Likes

Comments

Idag var det en så otrolig mysig dag, vi hade inte så långa lektioner, samt att vi bara hade tre stycken och en stor håltimma. På morgonen hade vi bara matte och teckenspråk vilket jag tyckte gick jätte bra idag! Jag var ganska morgontrött men jag ryckte ändå att jag kämpade på! Sista lektionen hade vi idrott på rudbeck gymnasiet där vi hade olika aktiviteter, inget speciellt, Fia med knuff och lite tabota.
Jag har verkligen längtat till hösten och idag var det bara så mysigt att få cykla bland alla ljusa löv och ta få lite bilder.
Resten av dagen kommer jag nog bara ta det lugnt och mysa till det ordentligt, tänkte äta chili kon carne snart så det ska bli super gott 😊
Hade det så bra så bra så ses vi!

En mysig bild på ebba❤️

Likes

Comments

En kompis jag haft sedan grundskolan kommer oftast in på ämnet politik, vi båda tycker det är väldigt viktigt att vara med i samhället och bidra samt även lära sig nya saker kring politik. Menvåra uppfattningar om politik är helt annorlunda, vi har helt olika åsikter som säger ifrån varandra. Vi är väldigt bra vänner med alla våra åsikter korsar varandra, speciellt när det kommer till abort, feminism, förintelsen osv. Jag står får mina åsikter och för mig är förintelsen något av det värsta som existerats, jag kan inte sätta ord på hur otroligt arg och ledsen jag blir när folk (inklusive han) försöker att försvara det Hitler gjorde. Kompisen som jag tidigare pratat om ( nämner inte namn pågrund av respekt) är medlem i är en högerextrem nordisk militantnazistiskorganisation och ett politiskt parti, kallats även för ''Nordiska motstånds rörelsen''det dem vill är att "skapa en nordisk nationalsocialistisk republik bestående av de nordiska länderna Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och eventuellt även de baltiska länderna. Jag kan se saker från olika perspektiv, även fast jag står starkt på min åsikt kan jag se från andras perspektiv och det är nu det jag tänker göra. Som jag nämnde tidigare så korsar våra åsikter varandra totalt och jag håller inte med i någonting han har att säga kring de åsikter han har.

Jag tänker börja med att forska i varför ska man rösta på det paritet? Efter gårdagens händelser i måste redan tusentals personer varit i chock efter deras uppförande, hail hälsningar, attacker mig civila människor och polis osv. Det första jag ser när jag kommer in på deras personliga hemsida nordfront.se är ''Tycker du att judarna ska få bestämma hur svenskarna demonstrerar?'' Samt en bild på vad olika personer har svarat

Bild finns längre ner.

I fortsättningen på att hitta någon nyttig information gick inte så bra, då det endast enligt mig fanns en massa propaganda. Men en kommentar som jag reagerade starkt på var

Pär Öberg kommenterar här begreppet ”nazist” och förklarar varför han tycker att det är fel att använda det för att beskriva Nordiska motståndsrörelsens ideologi. ''De tyska nationalsocialsocialisterna kallade sig inte för nazister. De kallade sig konstant för nationalsocialister för att betona vilka komponenter som ingick i deras ideologi''

I fortsättningen på letandet i deras hemsida så kommer det även upp saker som

"Vår rasliga överlevnad och frihet är det absolut viktigaste målet med Nordiska motståndsrörelsens politiska kamp", vilket innebär

NMR vill “rasbedöma” alla som fått svenskt medborgarskap de senaste 40 åren, och tvinga dem som man inte anser är svenskar att lämna landet. Man tar här inte hänsyn till arbete, ekonomi eller om landet kollapsar helt på grund av att tusentals människor lämnar landet. Det enda man bryr sig om är hudfärgen.

Helt ärligt så gör det ont i mig och läsa allt propaganda om judar, och all deras teroier och ideologer då enligt mig det är hets mot folkgrupp, jag förstår inte hur man medvetet kan vilja behandla sina medmänniskor på dethär sättet, judarna är en utsatt folkgrupp som blivit utsatta och torterade för över 100 år tillbaka, och än idag så kan inte personer se skillnad på enskilda personer utan drar alla över en kam. Anser NMR att små judiska barn är äckliga raser som bör utrotas? För mig är det endast ren fakta då några av deras ideologer och åsikter handlar om

Först och främst är det deras äckliga Judehat.

En grundpelare i nazisternas ideologi är teorin om att en global judisk konspiration styr världen och att alla andra är deras slavar. Judarna kontrollerar media, politik och finanser. Teorin om att judar styr världen och vill människor illa är uråldrig, och var även en drivkraft för nazisterna i Tyskland.

Dem vill även avskaffa yttrandefrihet...

Yttrandefrihet är bra, så länge man inte säger fel saker som går mot organisationens konspirationsteorier. Därför vill nazisterna införa lagar mot “folkfientlig propaganda”. All media som NMR inte gillar ska förbjudas och journalistkåren ska “saneras”. Journalister som NMR tycker minst om ska “isoleras” från folket.

Minska rättigheter från Homosexuella????

Nazisterna är starkt kritiska till vad de kallar “homolobbyn”. Man gillar inte att de flesta i Sverige tycker det är helt okej med homosexualitet eller att politiker går i Pride-tåg.

Att öppet visa sin sexuella läggning eller säga vilken läggning man har blir straffbart om nazisterna får bestämma.

Hyllar hitler och förnekar förintelsen

Adolf Hitler är en central figur för nazisterna, och man försöker verkligen inte dölja att man beundrar nazi-Tyskland. Den nazistiska frasen Seig Heil har översatts till svenska, och "Hell seger" är ett vanligt slagord för NMR.

Organisationen förnekar också förintelsen.

Att bara behöva gå igenom dem olika punkterna är väldigt hjärtskärande för mig, det är väldigt jobbigt att dem ser sig själva mycket bättre än andra individer, alla åsikter som dem framlägger är jag helt emot, jag tycker att detta är rent ut sagt förjävligt. Jag kan inte förstå mig på folk som tänker på det sättet, men i andra hand kanske dem tänker samma om mig?

Och ungefär här känner jag att jag vill avsluta mitt inlägg, jag vet inte riktigt hur min förmedling blev, det är lite för mycket känslor kan jag känna när det kommer till sådana här känsliga ämnen, detta är jobbigt för mig att prata om då det är oskyldiga barn och personer som avlidit endast pågrund av deras teorier. Jag resptekterar andras åsikter så länge dem respekterar mina, det kommer jag alltid att göra, men samtidigt gör det väldigt ont i mig att veta att folk tänker på dethär sättet.


Likes

Comments