Djurförsök - en samvetsfråga?

Tänker folk på vad som ligger bakom varje sminkprodukt de köper? Eller bryr man sig inte tillräckligt för att ta reda på det? Fortsätter man att köpa denna produkt trots att man fått veta den mörka sanningen?? Isåfall tycker jag att man är sjukt egoistisk med noll empati för de stackars djuren som lider för att vi människor vill vara fina.

För er som inte vet vad djurförsök innebär så kan jag förklara lite kort, det är att man utsätter oskyldiga djur för smärta och långvarigt lidande. Det finns flera olika sätt att utföra djurförsök på, en metod är att testa olika produkter man tagit fram för att man vill att det ska vara helt säkert för oss människor att sedan använda de. Så att inte vi på något sätt skulle skadas, " för hellre djuren än vi ", eller?

Det finns många bra märken som inte testar på djur, så varför inte använda sig utav dom istället? Jag kommer iallafall inte köpa från något märke som testar på djur, och det tycker inte jag att ni andra heller borde göra.

Jag är en djurvän och då tycker jag det är en självklarhet att vara emot djurförsök. Alla djur förtjänar en framtid där de har ett bra mående och slipper få sin hud sönderfrät. Hur skulle du reagera om någon gjorde försök på ditt husdjur? Du skulle aldrig tillåta det, så varför stödja andra djurs lidande genom att köpa djurtestade produkter? Jag tycker att fler borde engagera sig inom djurrättigheter och jag hoppas att fler får upp ögonen för dessa onödiga och plågsamma djurförsök. Kommer du att fortsätta att köpa det där djurtestade schampot och den där mascaran trots att tusentals djur plågats? Jag vill inte ha på mitt samvete att ett djur farit illa av att jag använder en viss produkt, vill du? :-)

Läs mer på: https://djurensratt.se/djurforsok

För att söka vilka märken som testar och inte testar på djur kan du gå in på länken: http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx


Bilderna är verkligheten, vill du verkligen bidra till detta?

Gillar

Kommentarer