Dagen blev inte riktigt som planerat...

Hej!! Igår åkte jag till DMV (transportstyrelsen) för att ta skrivtestet inför körkortet. Här borta är det inte som hemma där man måste boka en tid långt innan utan här kan man egentligen bara gå och ställa sig i kö och skriva samma dag, vilket jag gjorde. Dock blev det inte riktigt som tänkt och det slutade med att jag var där helt i onödan. Hela besöket tog över två timmar och när det väl var mitt nummer som ropades ut så lyckades inte personen bakom disken scanna mitt pass och lät mig därmed inte skriva provet. Hon la dessutom inte ett minsta litet krut för att hjälpa mig eller förklara vad jag skulle göra därefter, riktigt otrevliga människor som jobbade där måste jag säga. Hon som var i disken bredvid stod liksom och uttryckte hur mycket hon hatade sitt jobb och pratade illa samt skrattade åt folk som hon precis hade hjälpt. Så jag hade egentligen inget annat alternativ än att vända då det enda jag fick till svar var att jag får komma tillbaka och prova igen en annan dag.

Idag hade jag däremot mer lycka när jag provade att komma tillbaka. Jag pratade med kvinnan från igår och bad henne ge mig ett nytt nummer utan att behöva stå i den långa kön, eftersom jag redan hade väntat så pass länge dagen innan utan något framsteg. Jag hänvisades till en disk med en annan kvinna bakom som var mer hjälpsam än hon från igår så det slutade med att allt gick igenom och jag fick skriva testet. Jag var så nervös innan men nu känns det så bra för, JAG KLARADE DET! Så nu är det bara uppkörningen kvar. Testet var väldigt lätt faktiskt, inte alls som hemma i Sverige, man fick dessutom veta direkt om man hade rätt eller fel efter varje fråga vilket ändå var skönt för då lugnades jag av att det gick väldigt bra. Det känns iallafall riktigt bra nu att denna delen är klar.

När jag var klar skulle Nicole hämta upp mig och hon var där precis i tid, trodde vi. Det visade sig när vi inte lyckades hitta varandra att hon hade åkt till helt fel DMV som var mycket längre bort, så stackarn hade åkt mycket längre än vad hon behövde.. Hon var då tjugo minuter bort från mig med bil så vi kom iväg senare än planerat, då tanken var att vi skulle åka till en stor Outlet som ligger nästan 40 minuter bort. Vi beslutade oss för att åka dit ändå men när vi väl var där insåg vi att vi knappt skulle hinna gå i några affärer eftersom vi ville äta också. Jag skulle hämta mitt ena värdbarn vid tre men min värdmamma var så snäll så hon åkte och hämtade honom så jag kunde stanna längre, uppskattade det så mycket!! Nicole började vid halv 5 så vi var tvungna att åka lite innan fyra för att hinna i tid. Vi åt en varsin bowl på Chipotle, so är en mexikansk snabbmatskedja som var riktigt god faktiskt. Denna outlet kommer jag verkligen åka till många fler gånger för vi hann inte i närheten ta oss igenom alla affärer. Vi hittade en hel del fint i de affärer vi gick till och jag köpte ett par skitsnygga Levis jeans, Nike skor, Adidas tofflor samt ett par urgulliga vita adidas skor till min lillebror som dock är alldeles för stora nu då han bara är en liten bebis. Men jag är ju ändå inte hemma igen på ett år och jag kunde inte motstå att köpa dem haha! Ni får se allt i min nästa vlogg ;)

​Finaste Nicole!! Är så tacksam att jag hittade henne här borta. Det känns jätteskönt att jag har hittat mina trygga punkter här och Nicole är definitivt en av dem. (+Clara <3). Framförallt de stunder man verkligen behöver prata med någon eller uttrycka sina känslor är det ​så skönt att jag kan ringa henne. Skulle ha varit jobbigt annars när man verkligen vill prata med någon och tidsskillnaden på 9-timmar gör att man inte alltid kan ringa till familj och vänner hemma i Sverige. 

Gillar

Kommentarer

nicolemathiasson
nicolemathiasson,