Demonviskaren av Lovisa Wistrand

Recensioner

Direkt när jag hade läst klart första delen Lovisa Wistrands fantasyserie påbörjade jag Demonviskaren. Lång tid har gått och det har hänt karaktärerna en hel del sedan vi såg dem sist. Den här gången får vi inte bara följa Izaeldas PoV utan får även dyka ner i några andra karaktärers huvuden, bland annat draken Nyx, som jag vet är mångas favorit.

I Demonviskaren introduceras vi för en ny värld, nämligen demonvärlden. På samma sätt som det var spännande att upptäcka världen i Drakviskaren, är det spännande att få utforska den här världen. Mitt i den här mörka fantasyvärlden slängs det till min förvåning in en form av Bachelor-tävling. Det låter väldigt märkligt, och ja, ibland är det ganska konstigt, men på det stora hela fångar det mitt intresse.

Det som till viss del förstör helhetsintrycket för mig är att jag inte köper kärlekshistorian. Jag förstår inte alls grejen med att romantisera ondska till den grad det görs och vissa delar finner jag rentav ganska problematiska. Att huvudkaraktären också har blivit väldigt mörk tycker jag är synd. Därför är det kul att andra karaktärer får ta mer plats nu för på många sätt tycker jag att de är mer intressanta och lätta att tycka om.

Jag gillar ändå vändningen som boken tar i slutet och trots både ris och ros är jag tillräckligt nyfiken för att vilja läsa nästa bok i trilogin. Det ska bli intressant att se vad Wistrand har att komma med härnäst och hur hon väver ihop berättelsen.

Tack Whip Media för recensionsexemplaret!

Gillar

Kommentarer