Julminnen


Att vakna upp till nybryggt kaffe i mitt barndomshus i Småland. Tassa nerför trappan med spänd förväntning, se julgranen lysa i morgonmörkret, klapparna därunder. Mamma som fixar i köket, pappa som spelar piano i vardagsrummet och systrarna som gäspar vid köksbordet. Tittar ut genom fönstret och ser det snöklädda landskapet och morfar vinkandes i trädgården.

Vi hade en adventskalender hängandes ovanför kökssoffan. Den var sydd på väv och föreställde ett jultåg och där fanns en klapp till varje barn fram till julafton.

Jag är glad för alla julaftnar jag fick med mamma och pappa innan dom dog. Det är fina minnen som jag bär med mig.

Julen ter sig lite annorlunda när man firar den utomlands. Jag tycker att det är svårt att komma i stämning när inte kylan finns och det är väl märkligt ändå, att man kan sakna kylan och mörkret när det är just det som jag klagar på mest när jag är hemma.

Familjen såklart. Vad är julen utan sina nära och kära?

Röriga varma rum, alla som trängs i soffan, doften av glögg och stearin. Alla är dästa av maten men man kan ju inte låta bli att smaka lite av allt som ställs fram. Det tillhör ju julen.

Jag har varit med på Instagram länge. I början så fungerade allt väldigt annorlunda i jämförelse med nu. De som var väldigt aktiva "kände till" varann och vi kommunicerade och var genuint intresserade av varann och vad vi postade. Dagens Instagram är helt annorlunda, mer driven av samma saker som driver media överlag: Utseende, kändisar och reklam. Det är inget som driver mig. Därför har många av oss tappat mycket följare för att vi inte har skapat företag och därmed får mer reklam av våra konton. Men det finns fortfarande guldkorn där ute. Eftersom jag inte känner att det där fina och intima finns kvar så har jag haft ett behov att skapa ett eget sådant rum för mina följare och för mig själv och därav kom denna lilla blogg till. Det känns också fint att jag kan uppdatera vänner och familj hemma i Sverige medans vår vardag fortsätter i Kapstaden.


Jag hoppas att ni kommer tycka om den!


//Hanna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments