Hej bloggishhh, Finn ett fel.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


HEJ BLOGGISHHHHHH !

Efter några önskemål från nära vänner bestämde jag mig tillslut för att skaffa en blogg, eller snarare damma av min lilla blogg vars storhetsperiod varade under loppet av tre dagar år 2015. Men ja, nu ska den få en andra chans.

Vem är jag? Jag heter Hanna Sahlin, är sjutton år och bor i Kullavik, en förort strax utanför Göteborg. För tillfället studerar jag på Sigrid Rudebecks gymnasium och där läser jag den samhällsvetenskapliga linjen. På fritiden pluggar jag för det mesta eller så umgås (fikar) jag med mina vänner. Som person skulle nog de flesta beskriva mig som; en lite märklig person, fast samtidigt ganska rolig och med en enorm dos av perfektions ångest. I slutet skulle de nog addera; hon är dock relativt intelligent. Jag ringde upp min bästa vän i detta nu i hopp om en mer utförlig beskrivning där jag till min besvikelse och häpnad möttes av samma inledande ord, "Du är typ lite märklig, tankspridd liksom.". Så sammanfattningsvis är väl det den allmänna uppfattningen om mig.

Sedan fortsatte hon med ett annat karaktärtypiskt drag hos mig, "Du är antingen x eller y. Du har åsikter om allt. Det finns inget mittemellan.". Det har att göra med mitt stora intresse för politik. Redan vid tidig ålder älskade att ifrågasätta, provocera och ständigt ha åsikter. Jag kanske lät som ett jobbigt barn, men i ärlighetens namn jag är värre nu. Idag har jag åsikter kring ALLT, exakt allt. En klasskamrat förundrades över hur jag kunde omvandla alla samtalsämnen till samhällsdebatt och myntade citatet, "Alla vägar leder till Hanna Sahlins ständiga diskussion kring politik".

Men det är just detta som är så viktigt för mig; folk kommer tycka en är tjatig, folk kommer inte alltid hålla med en, lyssna ska man alltid göra, men aldrig låta folk tysta ned en.

Feminism blev tidigt min stora hjärtefråga och som än idag är det ett ämne som ligger mig varmt kring hjärtat. Vilken var roten till mitt driv att inte vika sig för andras tycke. Och jag identifierar mig som en radikal feminist, för jag tycker det är en självklarhet. Det går inte att vara för extrem när det kommer till att uppnå en jämvikts balans. Det sker ett systematiskt förtryck mot kvinnor och det beror på att vi lever i ett patriarkat. Men mer om detta kommer jag förmodligen förklara senare, detta är ju presentationen. haha

Mitt andra stora intresse är mode (chock). Från att ha gått runt med en jeansväska från deisigual hela sexan utvecklade jag faktiskt på senare år en genomgående personlig stil, som jag är nöjd med. Den är absolut inte omtyckt av alla, tvärtom. Men det är det fina med mode, genom kläder kan man förstärka och uttrycka som karaktär. Det är vanligt att man hittar mig i någon secondhand butik, cos, acne eller Zara och det är sällan man hittar mig i desigual butiken eller på bik bok. Jag är otroligt tacksam för alla fina komplimanger jag har fått för mina kläder och jag ska försöka dela med mig av mina bästa tips här på BLOGGISHHH.

Slutligen skulle jag vilja som svar på tal påstå att jag är inte märklig. Jag lever inte i min egna bubbla där molnen är rosa sockervadd och där enhörningars avföring består av olikfärgade skittles. Jag anser att jag enbart är missförstådd. Kanske ni, genom denna blogg lär känna mig och sedan förstår hur jag tänker.

"Häng med" :)

Likes

Comments