Färgade håret på min kompis. Hon ville ha en mörk botten för att få djup i håret och ljusare i längderna. Jag använde då en ljusbrun färg i botten och en natur blond i längderna. Jag applicerade först färgen i botten på hela huvudet innan jag började applicera i längderna. Där jag trodde att de skulle bli en kant mellan färgerna kammade jag extra mycket med en vanlig klippkam för att få det att blanda sig lite mer så det inte blev en skarp övergång från mörk till ljust. Jag blev själv väldigt nöjd med resultatet och de blev även hon!☺️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gjorde en medeltids - Viking inspirerad frisyr. Under medeltiden va det mycket flätor. Jag har gjort med inspiration från de kvinnorna som var med och krigade, de ville ofta ha bort håret från ansiktet därav de små inbakade flätorna på båda sidorna. Kvinnorna sov ofta med flätor i håret så de var vågigt och såg ganska "beachy" ut om man skulle jämföra de med nutid. Luggen är tuperad och flätat i en inbakad fläta, jag har sedan flätat ihop den stora flätan med de små flätorna på ena sidan. Vikingarna hade ofta smycken inflätade som tillexempel läderband eller kedjor, vi hade inte de i salongen så jag använde mig av en brun fläta . De två smyckena som är klämmor sitter även formade som ett V, just för Viking.

Likes

Comments

klippte och gjorde små flätor på en kompis till mig på min praktik som jag har på NIVÅ. i Lund.
Klippte helform med en U-ringning i kanterna. Hon nämnde att hon hade funderat på sidecut så då gav jag förslaget att testa ha små inbakade flätor på sidan för att uppleva en sidecut utan att behöva raka av något hår. hon tyckte sedan mycket om flätorna och bestämde sig för att ha flätor emellanåt istället för att göra en sidecut :)
Glömde tyvärr för bild men såhär blev det iallafall!👍

Likes

Comments


gjorde en frisyr på min fina kusin. Frisyren är väll egentligen ganska så påhittad.
Ta håret från ena sidan och tvista över till andra, under tiden tar du in mer och mer hår (som i en inbakad fläta) när du kommit över till dit du vill ha den gör du tvisten åt andra hållet så den "låser" sig. Sen fortsätter du så tills du inte vill ha fler tvistar. Man kan även göra de smalare om du tar smalare passéer 👋😊

Likes

Comments

hej! Innan nyår ville säker de flesta ha en uppfräschning i håret ellerhur?
min kompis hade då fått utväxt
som hon ville fixa till, den låg runt en 4a-5a.
Hon ville få den till ungefär samma ljushetsläge som resten av håret som låg på en 8-9, men hon ville tona ner färgen i håret så den gula tonen försvann och få det lite kallare.
- Här kommer en förbild!

men hon ville fortfarande kunna använda sitt löshår. så jag bestämde mig för att göra det mer som en ombré och det gick bra för henne. jag applicerade då färgen i botten och drog ut det lite smått i längderna i slingform.
-Här kommer en processbild!

Jag blev själv väldigt nöjd med resultatet faktiskt och så blev hon.
det blev en väldigt fin skiftning i håret och man ser ingen "kant" där färgen ändrar.
jag använde ingen speciell färg, vi köpte en hårfärg på Coop som hette typ : Mood, ljusblond, pärlblond.
och eftersom längderna fortfarande är samma färg kan hon fortfarande använda sitt ljusa löshår.
- här kommer efterbild! 😊Likes

Comments

Här är bilder på en kund som jag glömde lägga ut efter förra kunddagen på våran skola. jag glömde ta förebild i torrt hår så fick ta bilden efter jag hade tvättat det. Hon ville klippa av ganska mycket men ville fortfarande ha kvar sin form, men ville också ha det mycket uppklippt. så vi behöll ytterdesignen som helform men klippte resten som ökade längder för att få volym och attityd i håret.

Här kommer efterbilderna, både jag och kunden blev väldigt nöja med resultatet! Hon fick också fram sina slingor som hon hade i håret sedan innan och slutresultatet såg mycket ljusare och fräschare ut.😊

Likes

Comments

Detta är en uppgift jag fått av en av mina lärare. Vi skulle då gå ut och foto något, kunde vara vad som helst sedan hitta formerna i det. att kunna se former är väldigt viktigt inom frisöryrket.
På denna bilden ser ni en gatlampa lite utanför vår skola.
man kan ju tydligt se att själva lamporna är klotformade.
stängerna(rören) som leder upp till lampan är cylinderformade.
botten på lampan är cirkelformad, då den är platt jämfört med cylinderformen.
stolparna som ligger i ett kors på cirkeln är rektangulära som sedan håller upp
de cylinderformade stängerna. 👋😊

Likes

Comments

Här är en förebild på en kund jag hade på salongen i skolan, vi har kunddagar varannan vecka. De är bara att ringa och boka!😊

Här kommer efterbilderna!
Killen hade väldigt tjock hår och ville klippa de väldigt mycket på sidorna men ha kvar de långa längderna uppe till. Jag klippte med en graderad ökning från de korta på sidorna till de långa upptill.
jag tunnade även ut de både på sidorna och extra mycket i de långa längderna. Jag använde effileringssaxen för att skapa lite textur. Både jag och kunden blev nöjda och jag fick bra respons från kunden.😊

Likes

Comments

Idag passade vi på att klippa varandra på salongen på skolan. jag klippte bort de slitna topparna på Emma för att få en fräschare och fylligare effekt på håret. jag klippte även håret i en lätt V-form för att håret ska få mer attityd och inte se så tungt ut, när håret är så tjockt och långt blir de annars väldigt lätt att håret upplevs som väldigt tungt.

Likes

Comments