Hej!
Har ni haft en en bra helg?

Uppdateringen på bloggen har varit jätte dålig, jag vet. Anledningen till att jag inte uppdaterat är för att jag varken har haft motivation, ork till att hålla bloggen uppdaterad 2 gånger per dag och så har det varit mycket med skolan och annat privat.
Jag tycker det är jätte roligt att blogga men just nu har jag inte haft tiden och jag vill inte blogga för jag "måste" utan för att det är roligt.

Jag tänkte berätta lite om hur passen i veckan har gått.

I måndags vilade hon, inget mer speciellt med deg.
I tisdags red jag ett lite lättare dressyr pass, hon skötte sig toppen bra! Hon blev hur avslappnad som helst. Vi tränade lite skänkelvikning och lite annat som jag inte riktigt kommer ihåg.
I onsdags red jag ut, Abra var extremt pigg och stack ett par gånger. Hon sticker inte för att vara elak utan för att hon tycker det är så roligt!
I torsdags blev det skogen igen. Då red vi en längre tur till gallopp banan, lika pigg var hon då. Allt gick bra.
I fredags red jag ut igen. Då vart underlaget inte så bra så blev mest skritt och någon galopp på en sandväg och sedan lite trav där underlaget var bra.
I lördags hade vi ett utav våra bästa pass! I början var hon seg ville inte gå fram och testade mig mycket men när jag inte gav mig började det gå riktigt bra! Vi tränade mycket inåt och utåtställning både på rakspår och volt. Sedan lite öppna och skänkelvikning. Skänkelvikningen gick så bra! Efter det red vi igenom LC:1 och allt satt, hon var avslappnad hade den låga formen och det gick toppen bra!

Idag hade jag tänkt att hoppa lite, får se om hon är på humör för det.

Ha en fortsatt bra dag!

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
I detta inlägget tänkte jag berätta om mina mål med Abra i hoppning och dressyr.

Hoppning: Just nu har vi haft paus men ska börja hoppa igång henne på söndag. Mina mål i hoppningen är att på träning hoppa 90 bana utan problem. Skulle gärna vilja komma upp i höjderna igen om Abra känner sig redo för det. När kvarkan är över skulle jag väldigt gärna komma ut på nån klubb hoppning/pay and jump. Målet är 70 cm.


Dressyr: I dressyren är målet att hålla formen hela passet och i övergångarna. Just nu tränar vi på den höga formen i galoppen och jag hoppas att det snart kommer sitta. Skänkelvikning, öppna, sluta och bakdelsvänding vill jag ska sitta ännu bättre. När kvarkan är över skulle jag gärna komma ut på en LC.

Detta är målen jag kommer på just nu.

Förlåt för så korta inlägg men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Ni får jätte gärna kommentera tips inlägg.

Kram!

Likes

Comments

Hej!

I söndags jobbade jag Abra från marken. Jag la ut bommar som ett L i första "delen" stannade jag och då ska hon stanna och i andra "delen" backa vi och fortsatte så. Vi kom även in i trav och gjorde halt.
Vi körde lite följar Jonn och i början gick det lite trögt men i slutet gick det super bra.
Jag hade henne även "lös" jag la över grimskaftet över halsen och körde samma övningar. Det var länge sen jag jobbade henne från marken men både jag och Abra tycker det är roligt så det är något jag ska fortsätta med!

Jag tipsar om att träna från marken då jag tycker det stärker bandet. Hästen lär sig att följa dig och att när du stannar ska hästen stanna, när du går ska hästen gå.

Hoppas ni gillade inlägget!

Vad vill ni se här på bloggen? Kommentera!

Ha en fortsatt bra dag, kram!

Likes

Comments

Hej!

Abra står i ett ridskolestall fast på privatsidan. Hennes box är rätt så stor. Hon står ute i hagen från ca 7/8 till ca kl 4. Hennes hage är väldigt stor och hon står tillsammans med Arrow, Tiara och Ammi.
I boxen finns det alltid tillgång till vatten och saltsten. Hon har en automatisk vattenkopp men hon dricker inte ur den så därför har jag en vattenhink.
Brevid henne står Lavra men när Abra flyttade in satt det redan en plank på gallret i mellan deras boxar då den förra ponnyn som stod där bråkade väldigt mycket med ponnyn brevid.

Abra trivs bra i stallet men när ridskolan sätter igång igen blir det väldigt mycket spring som kan bli lite stressigt och högljutt tyvärr!

Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi imorn!

Kram

Likes

Comments

Hej!

I detta inlägget tänkte jag berätta om mina stall rutiner.

Först när jag kommer till stallet mockar jag Abras box och om det behövs fyller jag på spån. Efter det tar jag in Abra och tar av täcket. Sedan tar jag tempen och gör rent hennes sår som hon fått. Efter det ryktar jag och gör henne i ordning inför ridpass, sadlar och tränsar. Efter ridpasset ryktar jag av, ger betfor. Efter det gör jag hinkar och gör nytt betfor. slänger in eftermiddagen om den inte ligger i boxen. Sedan sätter jag på täcke och är sedan klar!

Kan även berätta om hur Abras foderstat ser ut:

Morgon:

•2kg hö

•1 halv halv dl B vitamin

•2 dl kraft

•1 halv dl havre


Lunch:

•2kg hö


Eftermiddag:

•2 kg hö


Kväll:

•2kg hö

•2 dl kraft

•1 dl mineraler

•1 halv halv dl B vitamin


Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi.

Kram!

Likes

Comments

Hej!
I detta inlägget tänkte jag förklara varför uppdateringen vart så dålig.

Uppdateringen här på bloggen har verkligen gått "utför". Från att ha uppdaterat 2 ggr per dag till inget alls i flera dagar men jag har min förklaring. Jag hade väldigt fullt upp i stallet och skolan och en sak till som jag inte vill dela med mig av.
Nu har jag förstått hur mycket tid det tar att hålla en blogg vid liv och jag ska försöka mitt bästa för att uppdatera minst 1 gång per dag.
För att ni ska komma igen hur det gått dom senaste dagarna, jag kör från torsdag då jag inte kommer ihåg hur det gick resten av veckan

Torsdag: i torsdags hade vi markarbete. I början var hon väldigt seg och inte alls framme för skänken. Jag körde mycket tempoväxlingar och i början snubblade hon över bommarna. När jag skulle galoppera fram blev det annat. Då blev hon väldigt pigg och glad. Hon var sjukt fin i traven och över dom upphöjda bommarna. Jag är väldigt stolt över henne. Det blev ett hårdare pass vilket var bra för henne. En riktigt stor stjärna fick hon.

Fredag: Vi värmde upp i skogen men underlaget var inte det bästa men vi kunde iallafall trava upp för två backar så efter den lilla rundan i skogen red jag lite dressyr i ridhuset. Körde lite skänkel vinkning och voltarbete och red över 2 par bommar ett par gånger. Hon var fin i formen i skritten och traven. Det vi ska jobba på är höga formen i galoppen och det är bara att kämpa på!

Lördag (idag): Idag var Abra brunstig... Så hon var väldigt stoig, envis, tittig och känslig. Vi red ut i skogen men underlaget var väldigt dåligt så vi skrittade i ca 1h och lite trav över en liten äng. Efter skogs turen red vi i ridhuset. Tränade lite skänkel vinning. Vi red i ridhuset i ca 1 halv timma. Som sagt var hon brunstig och jag orkade inte "bråka" med henne idag så blev inte så mycket jobb på formen.

Jag är verkligen jätte ledsen för den dåliga uppdateringen, förlåt!

Har ni haft en bra lördag?

Ha en super bra kväll så hörs vi imorn, kram.

Likes

Comments

Hej!
Förlåt, förlåt, förlåt för att det inte blev något inlägg imorse! Det var lite tajt imorse så hann inte med det. Jag har insett att det kommer bli lite för mycket att hinna uppdatera 2 ggr per dag så jag hade tänkt att uppdatera 1 gång per dag på vardagarna och sedan på helgen 2 ggr per dag. Om jag hinner med någon dag kan jag uppdatera 2 gånger men vi får se. Hoppas det är okej för er?

Och nu till hur ridpasset gick:

Idag hade Abra en dag där hon vart riktigt envis, ston ni vet. I början gick hon inte fram någonting så i början var det bara att jobba med framåtbjudningen. När jag skulle galoppera fram henne blev hon hur pigg som helst och jag lät henne "springa" lite då hon kommer igång bättre då. Hon var väldigt fin i formen i traven men i skritten och galoppen gick det sämre. Hon har alltid haft lättast med formen i traven så jag försökte jobba mycket med formen i skritten och galoppen. Jag red även igenom LC:1 (2015) då jag gillar att ha det som lite uppvärmning. Där hade hon svårt med galopp fattningarna men tillslut gick det. Red i ca 45-50 min då jag kände i slutet att hon var fin i traven och då valde jag att avsluta.

Även fast passet gick lite si så där är jag ändå okej nöjd med passet då jag hade en bra känsla i traven och hon hade bra framåtbjudning i galoppen.

Hoppas ni får en jätte bra kväll, har ni haft en bra måndag?

Kram!

Likes

Comments

Hej!
Tänkte berätta om dagens ridpass.

Idag red jag dressyr och det gick riktigt bra! I framridningen jobbade jag mycket med tempoväxlingar och efter det var framåtbjudiningen på topp!
En mamma i stallet hjälpte mig lite och gav mig råd och efter det gick hon så fint! Den höga formen satt i alla gångarter, i galoppen höll hon den inte riktigt hela tiden men men. Det var mycket jobb på formen idag och i slutet gick det väldigt bra! Jag själv vart väldigt trött efter det hårda passet. Jag hade tänkt att göra lite andra övningar men det var väldigt fullt i ridhuset så det gick inte att göra dom men det blev ju ändå ett toppen pass!
Rådet jag fick var att ha ytter mot knäet och bara lirka lite smått på inner och sedan hålla om. Jag ska absolut fortsätta att jobba henne på det sättet då det funkade väldigt bra att jobba henne så. Vill vara tydlig att jag absolut INTE sågar, det skulle jag aldrig i hela mitt liv göra.
Jag är iallafall väldigt nöjd med passet idag, känner att det verkligen börjar gå framåt igen. Så roligt verkligen!

Har ni haft en bra söndag? Hoppas ni får en bra måndag imorgon när skolan och jobbet börjar igen.

Kram!

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag tänkte jag skriva om Abras veckoplanering inför nästa vecka.

Måndag: Dressyr

Tisdag: Vila

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Markarbete

Fredag: Dressyr

Lördag: Skogen

Söndag: SkogenAnledningen för att jag inte rider ut på vardagarna är för att det blir så mörkt. Så därför rider jag ut på helgerna istället nu när det är vinter tid.

Det blev ett väldigt kort inlägg, förlåt!

Senare idag kommer det upp ett inlägg hur det gick på ridpasset.

Ni får jätte gärna kommentera förslag på vad ni vill se här på bloggen.

Hoppas ni alla får en underbar söndag!

Kram!

Likes

Comments

Hej!
I dag blev det ett dressyr pass, tänkte berätta hur det gick.

Dressyrpasset idag gick riktigt bra! I början var hon väldigt seg och gick inte fram alls på skänken så jobbade mycket på framåt bjudningen i framridningen. Tempoväxlingar och lösgörande övningar.
Målet med passet var att rida LC:1 (2015). Jag pluggade in det på morgonen så jag vart inte helt säker men jag tror jag gjorde rätt. Jag red det 2 gånger.
Första gången gick det lite sämre och jag red inte så bra men andra gången tycker jag det gick riktigt bra! Hon var väldigt fin i den höga formen men problemet kom när jag skulle fatta galopp och gå in på mittenvolten. I framridningen hade jag tränat väldigt mycket på fattningarna men under programmet ville hon inte alls lyssna på galopp skänken men tillslut fick vi till det.
Det blev träning för mig med att komma ihåg programmet och jobba nedsittningen. Men tycker ändå att jag gjorde det bra, jag försökte verkligen mitt bästa.

Hur har eran dag varit?

Min dag har varit bra, sov länge och resten av tiden innan stallet låg jag mest och slappade. Sedan var det väldigt roligt att jag och Abra hade ett toppen pass!

Får hoppas ni får en fortsatt bra kväll, kram

Likes

Comments