Hej!

Det var ett bra tag sedan jag gjorde ett inlägg här på bloggen...men idag har jag några jätte bra tips att ge till er om hur man kan få håret att växa fortare. Redan när jag gick i förskolan ville jag ha långt hår, jag ville ha så långt hår så att det gick ner till naveln, och det vill jag ha än idag. Jag tror inte att jag är ensam om att vilja ha långt hår, och att man tycker att det tar evigheter för sitt hår att växa och att man oftast måste klippa topparna i samma takt som det växer.

Det som avgör till viss del hur snabbt ditt hår växer är dina gener, men du kan förbättra din livsstil och val som du gör gällande ditt hår. De mest kända faktorerna som hindrar ditt hår från att växa är problem med sköldkörteln, hormonell obalans, snabba dieter, hård träning, brist på protein och järn och att man är stressad. Yttre påverkan bidrar såklart också. Vi utsätter dagligen våra hår för strama uppsättningar, platt och locktänger och hårdhänta tag med borsten, vilket leder till att det slits fortare än det växer.

Jag har letat upp 6 knep som faktiskt fungerar. Tro mig, jag har sökt runt över hela internet och provat en massvis med olika saker, men inget av det har fungerat på mig....men dessa 6 knep gjorde susen.

1 Inre balans - hur ser din inre hälsa ut, tränar du regelbundet, hur ser dina måltider ut? äter du lite i från varje del i kostcirkeln?

2 Bra kost = längre hår, man ska helst få i sig protein både på morgonen och eftermiddagen. Protein finns i t.ex. kött, fisk, kyckling och ägg. Ett viktigt tillägg, försök att äta ofta. Om du ger din kropp näring på morgonen och därefter ofta visar du att det finns så att det räcker till hela kroppen, till skillnad från att hoppa över måltider och äta en stor middag på kvällen. Vad som händer då är att kroppen lagrar och prioriterar all näring för de vitala mer viktiga organen, som hjärta, hjärna, lungor och lever, istället för att tillgodose de mindre viktiga delarna som t.ex. hår, hud och naglar.

3 Hantera din stressnivå - det gör du genom att träna, motionera eller meditera. Sådant som får dig att slappna av hel enkelt. Detta leder till att du håller nivån av kortisol i kroppen på en jämn nivå. (kortisol är en livsviktig hormon, med för höga halter kan leda till hårförtunning)

Se över din inre hälsa, ät bra, balanserat och varierat och lär dig att stressa ner så kommer du att se en förändring i din hårväxt inom tre till sex månader

4 Använd inte värme på håret, styling eller kemiska behandlingar

5 Tvätta håret ofta - varannan eller var tredje dag. Ju bättre skick din hårbotten är desto bättre blir kvalitén på ditt hår. Inget hår mår bra av tilltäppta hårsäckar.

6 Massera in kokosolja i hårbotten varje gång innan du duschar. När du masserar kokosoljan ska du luta huvudet nedåt så att blodet kommer till huvudet. När du masserar hårbotten ökar blodcirkulationen och håret växer fortare. En gång i veckan tar jag en hårmask och applicerar i längderna.

Bilden till vänster är tagen den 1 mars 2016 och bilden till höger är tagen 15 april 2016. Jag mätte håret 13 mars 2016, då var håret 36 cm från örat och ner. En månad efter 13 april var håret 37,5cm långt från örat och ner. Bilden till vänster har jag platta håret, men den bilden till höger är håret normalt. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


  • 82 Readers

Likes

Comments

Hejsan!
Sitter nu i tåget och är påväg till Göteborg.


  • 51 Readers

Likes

Comments

Hej på er igen!!!
Kvällsmaten var en topp 10:a idag. Det var såklart extra gott med cider till. Tror att det var äpple smak. I alla fall nu ska jag gå och sova, känner mig lite sömning. Imorgon har jag sovmorgon, så jag börjar inte förrän 8.45. Jag börjar ju såklart dagen med matte :( Ni får ha det så bra tills vi ses! Godnatt!<3333

  • 40 Readers

Likes

Comments

Ett litet hårtips:
Denna frisyren är en av mina favoriter. Den är jättefin och är väldigt enkel att göra.
Prova! Lycka till!  • 85 Readers

Likes

Comments