När vi föds, föds vi alla som individer till denna planet. Vi vet ingenting. Vi kan ingenting. Något man kan konstatera är att ingen föds ond. Ingen föds som idiot. Ingen föds varken blå eller rosa. Ingen föds med SD's valsedel i ena handen och ett järnrör i andra. Ingen föds som IS-medlem. Ingen föds som rasist, homofob, sexist, extremist, terrorist. Ingen föds under eller överordnad. Ni förstår min poäng.

Ni som på något underligt sätt inte kan se människors lika värde, ni kan ju direkt nu förklara för mig hur ni tänker. För i mitt huvud är ni bara en hög inkompetenta jävlar utan hjärna. No joke. För att få en lite klarare bild av hur ni tänker så frågade jag några simpla klassiska frågor till, låt oss kalla honom Pelle. Han är en 23-årig köttätande sexistisk, homofobisk rasist. Han kallade mig precis tjatig lesbisk feminist-vegan. Stolt. 

Kan du förklara för mig skillnaden mellan en man och en kvinna? -Alltså svår fråga. Det finns ju så många olika skillnader. Kvinnor har fitta. Män har kuk. Det säger ju det mesta. Kvinnor gillar rosa. Män gillar blått. Det säger ju också en del. Mannens uppgift är ju att knulla kvinnan gravid och sen försörja familjen. Kvinnan ska laga mat och diska. Så det är väl skillnaden, typ.

Äckliga jävla sexist är min första tanke. För mig är detta inte alls en svår fråga utan väldigt enkel faktiskt. Det finns ingenting en man klarar av som inte en kvinna skulle klara av. Kompetensmässigt. Det är det enda jag tänker kommentera.

Skulle du kalla dig själv rasist? Nej. Alltså jag är inte rasist, men jag skulle ju aldrig ligga med en mörkhyad, för man vet ju aldrig om hon är terrorist. Man är ju inte rasist bara för att man inte gillar icke-svenskar. Jag gillar ju danskar liksom. Jag låg med en dansk förra helgen. Så nej, jag skulle inte kalla mig själv rasist.

Bara sluta lek. Du är rasist. Punkt slut.

Hur ser du på samkönade äktenskap? Jo men det är la najs. Alltså bara om det är lebbar då. Såklart. Vem gillar inte att se två tjejer hångla? Lebb-porr är det bästa. Så det är helt okej så länge det är tjejer. Bögar är bara äckliga. Jag är ofta rädd att en bög ska stöta på mig, för jag är ju snygg. Min kompis Sanna vill så gärna ha en bögkompis som hon kan shoppa med. Hon brukar fråga flator om de skulle kunna ligga med henne om hon var gay. Hon får alltid ett nej och jag undrar fan varför. Hon är ju fett snygg.

Kokar. För det första väljer man inte sin sexualitet. Måste bara göra det klart för dig och alla andra som verkar tro att man kan bli gay över en natt. För det andra vill man inte, som lesbisk, ha något med kuk att göra alls. Because lesbisk. Enkelt. För det tredje är gay inte en personlighet utan en sexualitet och har noll att göra med hur bra du är på att shoppa eller inte. Och jag förstår att flatorna tackat nej till Sannas fråga. För att vara lesbisk betyder inte att man blir kåt på alla jävla tjejer i världen. Kan argumentera om detta i år så vi slutar här.

Skulle du kunna äta din hund till middag? Nej fyfan, vad vidrigt! Vilken jävla fråga! Jag älskar min hund. Nu blev jag riktigt arg, faktiskt. Jag gör allt för min hund. Jag köpte honom för ett år sedan. Han var fett dyr dock men ju dyrare desto bättre. Han är min bästa vän. Det är ju stor skillnad på en hund och en gris, till exempel. Grisen är ju till för att ätas. Fan vad sugen jag blev på skinka nu! Men vafan, hunden är ju till för att vara människans bästa vän. Att äta en hund skulle vara som att äta en människa. Nu ska jag jag och min hund äta fläskfilé till middag. Ekologiskt faktiskt.

Jag kokar mer än en överkokt spaghetti. Så när ska människor lära sig att djur är djur, oavsett om det är en hund, gris, häst, mussla, myra? Kan vi bara låta djuren fucking vara djur och inte middag?! Äter du en gris till middag så skulle du ju visst fan kunna äta en hund. Allt handlar om att bry sig. Du bryr dig om hundar och katter, för att det har alltid varit så. Men tänk steget längre, om ett barn får välja att äta en söt liten minigris eller en hund. Vilken skulle hen välja? Nej, vi är inte gjorda för att äta kött. Det är bara fucked up.


Så tack Pelle. Du är fan den smartaste personen jag pratat med. Om man tänker att personer är bananskal i komposthögen och du är den ruttna längst ner i botten. Pelle är påhittad men det roliga med dessa svar är att det faktiskt är sånt jag hört människor säga. På riktigt. För mig var det liksom bara påhitt. Men att folk, på riktigt, är så dumma i huvudet är fan obegripligt. Jag kommer aldrig sluta förundras av hur vissa människor verkligen kan vara så korkade. Jag kommer heller aldrig sluta stå upp för vad jag tycker om detta problem och ni får kalla mig för tjatig, lesbisk feministvegan hur gärna ni vill. För chansen finns att jag blir mer och mer åt det hållet för varje minut som går. Peace.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Okej. Tänkte egentligen inte göra något sånt här, men vafan jag tycker att det är fett kul att svara på frågor om mig själv. Så detta är fem stycken lite mer ingående frågor med lite mer ingående svar. Så nu kör vi.

1. Hur skulle du beskriva dig själv? Jag skulle nog säga att jag är en ganska lugn och jordnära människa. Jag är ärlig och vill alltid allas bästa. Jag försöker alltid se det goda i alla och hatar att prata illa om människor, mest troligen för att jag är en ganska känslig människa själv. Jag är en bra lyssnare men kanske lite sämre på att ge råd, även om jag vill vara bra på det också. Jag har sjukt dålig humor och tycker att tofflor är det roligaste som finns. Ja men det är väl typ jag.

2. Vart ser du dig själv om 10 år? Jag vill egentligen inte blicka framåt så långt, även om tio år kommer gå fort. Jag försöker så gott jag kan att leva i nuet och låta allt bli som det blir. Men om jag ska drömma lite så ser jag mig själv som aktivt kämpar för en bättre värld. Jag kanske jobbar med välgörenhet av något slag. Det vore fantastiskt. Jag är alltså 33 år om tio år. Fan vad sjukt. Då är jag definitivt klassad som vuxen. Jag hoppas att ha funnit kärleken i mitt liv då och upptäcker världen tillsammans med henne. Vilken jävla dröm.

3. Vad gör dig lycklig? Jag är en sån person som älskar att göra andra glada, att sprida glädje omkring mig. Då är jag lycklig. Men också när jag ser människor hjälpa andra individer. Då får jag hopp om mänskligheten och blir genast lycklig i hela kroppen. Sen såklart när människor uppskattar mig för den jag är och berättar det för mig. Alla blir väl lyckliga av komplimanger?

4. Vilken är den bästa tiden i ditt liv än så länge? Utan tvekan tiden på Geijerskolan i Ransäter, Värmland. Det är en folkhögskola med internat där jag bodde i två år, 2013-2015. Jag gick Nordiska Rockmusiklinjen med inriktning sång. Jag finner inga ord till att beskriva de två åren och tro mig, jag har försökt. Det enda jag kan säga är att det troligtvis alltid kommer vara den bästa tiden i mitt liv. Jag var med om mer på två år där än på 20 år i "verkliga" livet. Det är så intensivt på alla plan men samtidigt så fritt och härligt. Jag träffade så många underbara människor som verkligen är vänner för livet. Jag fick hålla på med musik dygnet runt och åka på fyra Sverige-turnéer. Alla borde gå folkis någon gång i sitt liv. Som sagt, utan tvekan det bästa jag vart med om.

5. Vad är egentligen meningen med livet? Jag tror att meningen med livet är livet själv. Vi skapar alla våra liv genom att leva det varje dag. Vissa reser, andra jobbar. Vissa ligger i sängen hela dagarna medan andra går upp 06.00 och tar en powerwalk. Vi är alla olika. Så jag anser att alla har sin egen mening med sitt egna liv. Att leva det precis som man vill. Det behöver inte vara svårare än så. Inga krav, inga måsten om ett perfekt liv. Vi är alla skapta till att leva här på denna jord. Livet blir vad man gör det till och likaså meningen med det Sen om vi går steget längre, varför vi faktiskt lever på denna jord. Det tror jag är för att vi ska ta hand om den och inte förstöra den. Punkt.

Nu får det vara nog med djupa frågor. Ha en bra kväll! Imorgon kommer jag säkert vara ännu djupare.

Likes

Comments

​Ja. Ni varken ser i syne eller drömmer. Jag har härmed skaffat mig en vacker liten blogg. Varför? För att jag alltför ofta tänker mer än vad mitt huvud orkar med, så en blogg kändes liksom rätt. Jag vet inte om jag borde presentera mig så mycket eftersom ni som läser detta (om ni läser detta) troligtvis är människor som jag känner på ett eller annat sätt. Jag tänkte bara informera om denna nyhet. En blogg. Fan vad fashion. Inspo. Fitspo. Hashtag. Nej. Sorry. Jag ska inte ens försöka. Men jag ska tänker skriva så mina fingrar blöder, direkt när jag känner ett behov av att få ur mig något. Det är inge lästvång, men ni som möjligtvis skulle vara intresserade av mina åsikter vill jag härmed hälsa välkomna in i mitt huvud. Jag hoppas ni ska trivas. Kärlek.

Likes

Comments