Äntligen är alla tentor klara och därmed min termin här på RMIT, vilket innebär att jag har sommarlov!

Dagens tenta var lite stressig. I synnerhet när jag insåg att jag skrivit de första två frågorna (ca 4 sidor) med blyerts och att endast bläckpenna var tillåtet på tentan... Det blev helt enkelt till att skriva på av bara attan för mig, men jag hann få klart svaren på frågorna i sista stund.

Tidigare idag hörde Hugo av sig och frågade om jag hade några planer efter tentan annars så hade han och Cati planer för mig. Så de mötte upp mig inne i CBD när jag kom med spårvagnen och tillsammans begav vi oss mot en italiensk restaurang vid floden där vi drack drinkar och åt vedugnsbakade pizzabitar. Detta stället, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, har nämligen en deal under Happy hour, vilken innebär att man får två drinkar till priset av en samt pizzabitar i baren utan extra kostnad.

En jättemysig kväll med andra ord och jag är så glad att de överraskade mig- kan inte tänka mig en bättre start på lovet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Förberedelser inför tentan pågår för fullt, men är inte så kul att skriva om...

Igår (efter min troligtvis sista dag i "Vita huset") lagade Thea, Marcus, Amanda och jag vietnamesiska fresh spring rolls till middag och dukade upp inne på Hugo och Marcus rum. Vi begav oss sedan till St Kilda för att fira Christophs födelsedag.

Idag har det varit strålande solsken och klarblå himmel. Jag har dock suttit inomhus och pluggat, men såg till att ta lunchen utomhus med killarna för att få lite vårkänsla.

Ikväll mötte vi upp Thea och Cati på Woolsworf för att handla mat till en kvällspicknick. Kvällen har sedan tillbringats i Carlton Gardens och det har verkligen varit supermysigt. Det kändes kul att det blev av, vet inte hur många gånger och hur länge vi pratat om att ha picknick "när det blir fint väder".

Tyvärr kom det extremt mycket mygg när solen gått ner, så vi tvingades röra oss hemåt.

Jag tycker att det känns lite jobbigt att behöva säga hejdå till gänget på torsdag, men ska se till att utnyttja tiden med dem så mycket!

Likes

Comments

I fredags var det deadline för vår final assignment i Leadership and Management och idag är det deadline för min hemtentamen i Marketing Research. Båda dessa inlämningar är inskickade och idag skrev jag min första tenta här i Australien- Macroeconomics! Det känns så skönt att ha dessa moment avklarade! Nu återstår endast en tenta i Organisational Behaviour, men den är inte förens nästa måndag så har en hel vecka på mig att förbereda mig.

Alla tentor på RMIT skrivs i Exhibition Pavillion i Flemmington. I morse satte Hugo, Marcus och jag oss i en Uber och åkte mot en för oss okänd slutdestination. Väl framme möttes vi av massvis av studenter samlade framför en stor hall med över 3000 platser- ja ni läser rätt hela tretusen platser! Vi hade i förväg blivit tilldelade en plats så genom att följa en kartritning över salen lyckades jag snabbt placera mig vid mitt bord. Lite nervös inför vad som väntade och hur systemet fungerade här, skyndade jag mig iväg för att hinna gå på toaletten innan skrivningen började. Ur högtalarna började sedan instruktioner gällande tentan läsas upp och prick 9.15 startades klockorna. Här inleds tentorna med 15 minuters läsning, då man varken får röra pennan eller miniräknaren , innan de två timmarna börjar. Detta kändes lite konstigt för detta ämnet där provet var multiple-choice frågor, men kan tänka mig att de minuterna är bra då det kommer till min OB tenta.

Tycker alltid att det är svårt att avgöra hur det har gått, i synnerhet med multiple-choice frågor, men får hålla tummarna!

Ute skiner nu solen så ska göra ett ryck med sammanfattandes i OB, så att jag kan hinna ta en lång promenad innan solen går ner.

Staden som nu blivit hemma

Likes

Comments

Här i "Vita huset" har jag tillbringat den senaste veckan och mest troligt även nästa vecka!


Likes

Comments

Idag har jag pluggat i skolan och sakta men säkert går det framåt (betoning på sakta). Har dock valt att fokusera lite mer på det ena ämnet idag och tänker köra ett ryck imorgon med hemtentan.

I skolan är det fullt med folk nu under instuderingsveckan. När jag kom tillbaka till biblioteket efter lunchen fanns det inte en enda plats kvar... Dock hittade jag ett nytt ställe där jag inte pluggat tidigare i en annan byggnad där jag hade turen att få ett eget bord. Så planen är att gå dit tidigt imorgon för att få en plats.


Under eftermiddagen var jag å mitt andra bikramyoga pass, vilket var skönt. Jag blir alldeles lugn efteråt och känner mig verkligen renad efter att ha svettats så mycket. Idag var det hela 40 grader i rummet och en luftfuktighet på 40 %. Det var lite lättare nu andra gången, eftersom jag kände igen övningarna och precis som förra gången gick en och en halv timma fort.

När jag gick hem från skolan idag kom plötsligt den här låten upp i lurarna och genast förflyttades jag hem till vårt vardagsrum hemma och tio år tillbaka i tiden. Det är lustigt hur man kan fyllas av en sådan hemkänsla av en så liten sak som en låt.

Likes

Comments

Då var sista veckan med föreläsningar avslutad och kvar återstår endast två veckor med tentaplugg. Har svårt att förstå att den här terminen har gått så fort.

Efter en tidig start med bootcamp kl 06.00 i parken tillbringade jag fredagen i skolan skrivandes på en uppsats. Vi hade riktigt fint väder så satte mig sedan i parken på eftermiddagen och slappade tillsammans med Hugo. Vi begav oss sedan på BBQ hemma hos Cati och sedan gick vi alla ut här i Fitzroy och dansade. En riktigt rolig kväll!

Vi tog det sedan lugnt i lördags och gick på promenad bort till Lentils där vi åt en sen lunch tillsammans med Kevin, Thea och Jessica.

Söndagar är alltid söndagar och har nu påbörjat mitt tentaplugg. Tycker alltid det är lite jobbigt den första dagen, innan man riktigt kommit in i det. Jag skriver en har en hemtenta i Marketing Research som har deadline nästa måndag, då jag även skriver en tenta i macroekonomi. Har dock en hel vecka på mig att skriva och plugga så ska försöka att komma igång ordentligt imorgon!

Tog en paus i pluggandet och sprang en runda, vilket var riktigt skönt, för att få rensa tankarna. Mötte sedan upp Hugo, Cati, Thea och Jessica på middag på Naked for Satan. Provade pumpravioli vilket smakade bra. 

Jag hade egentligen inte tänkt att följa med, men ångrade mig i sista stund. Det är ju inte så långe till jag kommer att ha möjlighet att umgås med dessa härliga människorna, så får passa på!

Likes

Comments

Idag har kag suttit och skrivit uppsats på mitt "pensionärs-fik", mysigt och lagom tempo!

Därefter väntade 90 min Bikramyoga, vilket är yoga i över 30 graders värme. En mycket häftig upplevelse får jag säga och nu är jag inskriven på en månad!

Vi har sedan haft vår andra tjejkväll. Kvällen började med matlagning hemma hos oss och sedan mötte vi upp killarna på en bar som heter Sister Bella. Jag gick dock hem lite tidigare än de andra eftersom jag har skola imorgon bitti.

Kan inte riktigt förstå att jag imorgon har min absolut sista lektion här på RMIT. Tiden har gått så fort nu det sista och under de kommande veckorna väntar tentaplugga och uppsatsskrivning.

Likes

Comments

Hela coola gänget- i alla fall tyckte vi själva det!

I helgen har vi som sagt haft besök av Elin, Victor och Sara. Det har varit riktigt kul att ha dem här på besök och få uppleva lite av hemma, fast som Sara uttryckte det "i ett parallellt universum". Det är konstigt hur självklart det känns att mötas här på andra sidan jorden. 

Här kommer lite bilder från helgen.

Street art i Fitzroy

Frukost på Industry Beans Ögontvätt efter blåsväder och pollen

Idag har jag och Hugo varit på Bootcamp så är alldeles slut i kroppen, men det är det värt!

Likes

Comments

Tro det eller ej, i torsdags sken solen och jag kunde för första gången gå barnens till skolan!

Den här helgen har vi finbesök från andra delar av Australien! Vår klasskamrater som pluggar i Brisbane och Sydney är här.

Tyvärr kan jag inte vara med de andra under dagen, på grund av att jag har en då kallad Intensive i min Marketing Research kurs. Det är därför en heldags föreläsning på schemat. Men, det är faktiskt ganska intressant och givande än så länge!

Likes

Comments

I natt flyttade vi fram klockan en timma till sommartid, vilket betyder att sommaren nu så sakteligen är på väg. För att njuta av den strålande solen bestämde Hugo, Marcus och jag oss för att ta en promenad bort till Abborstford. Vi hittade en riktigt fin promenadstig genom parker och lite skog. Plötsligt insåg vi att vi hamnat i Richmond nära IKEA så att lunchen skulle ätas där var givet. Vi passade dessutom på att köpa filtar, för att kunna ha och sitta på i parken, och Kalles Kaviar.

13 km senare befann vi oss återigen hemma. Det har alltså varit en fin och varm dag, men oj vad det har blåst! Har grus och pollen i ögonen fortfarande...

Till middag bestämde vi oss för att göra Fresh spring rolls med jordnötssås. Det är en jättebra måltid om man vill laga mat tillsammans, är sugen på något fräscht och relativt snabb lagat.

Likes

Comments