Mina bästa tips för en fin sommarbränna ☀️

Om jag bara fick prioritera en ¨grej¨ i mitt utseende hade jag valt en snygg solbränna. Det finns ingenting härligare än en fräsch snygg tan som gör att man känner sig lite snyggare, ellerhur? Jag har turen att ha arvt ett bra pigment av min mamma, vilket gör att jag har väldigt lätt för att bli brun och få färgen att hålla hela året men på vintern använder jag faktiskt brun utan sol ändå.

Varje år sen jag var 11 har jag varit utomlands, vilket också förbättrat mitt pigment men det finns faktiskt några tips som jag alltid gör för att få min solbränna att hålla kvar så länge som möjligt, vilket jag kommer dela med mig av här:

Skrubba

Ska du på solsemester så skrubba både ansikte och kropp dagen innan. Bort med döda hudceller så att brännan sätter sig på de nya cellerna som lever längre. På sommaren i Sverige brukar jag skrubba ansiktet 2 gånger i veckan, alternativt använda ansiktsmask med en ¨skrubbande¨ effekt. Det är också viktigt att inte skrubba sig för ofta för det kan irritera din hy. Mot sommarens slut brukar jag dock sluta att peela/skrubba kroppen för att behålla färgen längre.

Återfukta

Du kan aldrig återfukta din hy för mycket. När du solat, eller bara varit ute en vanlig sommardag så smörj in dig med massor aftersun. Det finns flera olika märken och jag vet inte vilken som är bäst för just dig men huvudsaken är att du smörjer in dig och inte torkar ut din hy. Body lotion funkar såklart också men jag tycker aftersun är ett bättre alternativ. Själv använder jag Hawaii Tropical´s after sun.

Solskyddsfaktor

Ja, jag lovar. Du kommer bli brun även om du smörjer in dig. Det är otroligt viktigt att smörja in sig och skydda dig mot solens UV-strålar. Dessutom kommer din bränna få en jämnare, finare färg om du smörjer in dig. Om du bränner dig åldras din hy mycket snabbare, samt ökar du dina chanser att få hudcancer. Glöm inte läpparna, det finns stift att köpa som är superbra.

Kosttillskott?

Det finns ett flertal olika kosttillskott som innehåller betakaroten som ger snabbare och jämnare färg. Jag har testat dessa tillskott men eftersom jag har väldigt lätt att få en fin jämn färg så märkte jag ingen skillnad men det är värt att prova för du förlorar inte något på det iallafall.

Spraya dig med vatten

Undertiden du solar så ha en sprayflaska fylld med saltvatten jämte som du sprayar på lite då och då. Detta knep är väldigt effektivt eftersom vatten reflekterar solljuset.

Sist men inte minst - rengöring

Rengör med olja istället för gel för att bevara fuktigheten i hyn. Googla på detta så hittar du produkter som är bättre än vanligt rengöringslödder.

Gillar