Header

Idag var det tävlingsdags och denna gång i rappestad där Alex och jag faktiskt debuterade i höstas på närmare 75%. Han kändes väldigt fin och taggad på framridningen. Inne på banan gjorde vi ett väl genomfört program utan större missar som räckte till hela 66,809%. Personbästa!! Så av 31 starter lyckades vi knipa en sjundeplacering. Helt otroligt så stolt jag är över oss. Det är endast sjätte gången jag startar det här programmet och hade inga som helst förhoppningar om placering. Verkligen en självförtroendeboost!

I lördags var de kosläpp på skolan och vi ettor var där och jobbade. Jag var banpersonal och fick springa och lägga upp bommar som revs på hoppningen. Lite lätt förvirrad bland alla hinder dressyrryttare som jag är. Det var otroligt härligt väder och solen sken hela dagen. Jag fick en saftig bonnbränna och det var massor av besökare som kom för att titta på korna. Närmare 5000 om jag inte har helt fel. Jag åt dessutom en hel del bullar och drack massor av mjölk.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har precis kommit hem från gymmet. Jag köttade på i hela 1,5h idag och det kändes otroligt bra. Idag har det varit fantastiskt fint väder hela dagen och Alex har fått gå utan täcke något jag tror uppskattades för han var riktigt skitig när han kom in.

På dagens uteritt gick vi på en upptäcksfärd och provade nya stigar vi aldrig ridit på tidigare. Det vi hittade kunde beskrivas som paradiset. Stora öppna gröna fält, drömmen för en ryttare. Alex blir lätt lite stressad och stark när vi är i skogen, dressyrhäst som han är. Men idag var han relativt lugn även om han blev livrädd för en hare som skuttade fram.

Min Valborg firades här på Vreta tillsammans med Hanna vilket var fullt tillräckligt för mig. Igår kom mamma och pappa upp och vi hade en mysig dag i Linköping med mat och shopping. Senare vid sju på kvällen åkte jag och mina kompisar in till Linköping igen och åt på Pinchos. Vi hade det väldigt mysigt och den vegetariska maten var så god. Har aldrig ätit där tidigare men jag gillade systemet med att beställa med mobilen.

Likes

Comments

Idag är det lördag och det är andra helgen i rad jag är kvar här på skolan och ännu en till helg väntar här. Förra helgen stannade jag för att jag skulle tävla och denna enbart för att jag faktiskt inte vill åka hem. Jag känner mig helt ärligt inte redo för det efter allt som hänt så jag valde att stanna även denna helg. Hanna är också kvar så helt ensam är jag inte.

Sammanlagt kommer jag inte åka hem på en månad. Det är jobbigt att inte få träffa sin familj och jag saknar mamma och pappa väldigt mycket. Det är lite sorgligt att inte få träffa dem varje dag längre. Jag saknar att vara i stallet tillsammans med mamma, nu är jag alltid ensam eller där tillsammans med kompisar men det är inte riktigt samma sak. Det är som att bli vuxen lite tidigare än alla andra. Bo ensam, städa och tvätta själv samt laga mat på helgerna. Jag trivs jättebra här med ibland blir det för mycket även för mig när familjen känns som en evighet bort.

Idag har jag tvätta och städat. Jag som annars brukar gå upp halv 6 varje morgon tog sovmorgon till 8. Igår var jag och några kompisar inne i Linköping, åt på Max och avslutade kvällen med film. Väldigt mysigt. Idag händer inget speciellt. Jag ska dra till stallet snart och fixa hos Alex. Han har sina lediga dagar fredagar och lördagar så vi ska bara mysa idag och troligtvis bara gå en kort promenad och sola lite solarium. Imorgon ska vi ut en sväng i skogen och på måndag är jag ledig så då får han gå lite på lina. Bra med varierande arbete och inte bara ridning hela tiden. Viktigt för dem att få vila ryggen emellanåt.

Dreamteam

Likes

Comments

Det har hänt mycket sen sist men jag kan börja med att säga att jag mår bra, eller jag tror att jag mår bra. Det går lite upp och ner just nu. Jag har kommit igång med träningen och försöker gymma minst två dagar i veckan. I måndags hade jag lyxen att ha gymmet helt för mig själv och körde ett ordentligt pass på 45 minuter. Träningsvärken sitter i än kan jag säga.

Nationella proven har dragit igång och jag har än så länge betat av alla muntliga prov samt en skrivdel på svenskan och det känns väldigt bra. Jag tror aldrig jag varit så här lugn inför nationella som jag är i år. Jag har nog helt enkelt mognat och insett att det inte går att göra mer än sitt bästa. Många kurser börjar nu att ta slut vilket innebär lite mer hål i schemat, inget jag direkt gråter över. Jag lyckades få A i biologi 1 kursen något jag är väldigt stolt över!

Alex fortsätter att tuffa på och vi utvecklas hela tiden. I helgen satte vi vårt sista kval och är nu färdigkvalade till MSV B. Jag är så stolt över oss med tanke på att jag inte haft Alex i lite mer än ett halvår. Nu är tanken att vi långsamt ska börja sikta mot junior SM. Om det blir den här sommaren eller nästa spelar ingen roll. Det viktigaste är att vi har kul tillsammans. Under dagens Annapass tränade vi återigen på framridning och att få honom lösgjord och jäklar vad han gick sen mot passets slut! Längtar tills jag kan komma till den ridningen på tävling.

Likes

Comments

Idag sken solen här på Vreta och hoppet om att det faktiskt kommer komma en sommar även i år väcktes åter till liv. Idag har vi haft brandövning och jag är nu mera utbildad brandman. Skämt åsido så var det väldigt roligt att få träna på att släcka med både brandsläckare och brandfilt men framförallt lärorikt.

Idag hade jag en av veckans tre träningar. Nämligen min inviduella dressyrträning. Eftersom jag går den nationella idrottsutbildningen har jag tre schemalagda träningar i veckan varav på måndagar dressyrträning i grupp, onsdagar individuell dressyrträning och på torsdagar markarbete i grupp. Alex älskar verkligen markarbetet och det gör jag också. De övriga dagarna vi inte tränar passar vi på att rida ut i skogen och bara mysa. Dagens träning gick jättebra och han var väldigt fin. Vi tränade på framridning och på att få honom lösgjord då jag lätt på tävling tappar fokus och misslyckas med min framridning. Vi jobbade mycket i skritt och med sidförande rörelser. Stor guldstjärna till Alex!

Just nu har jag landat i sängen efter att ha ätit kvällsmat tillsammans med några kompisar. Jag ska snart ta en dusch och sedan kolla en sista gång på svenskan innan det nationella provet imorgon.

Likes

Comments

Vilken dag. Det har varit underbart att äntligen få träffa alla mina fina vänner som jag saknat något otroligt under lovet. Jag kan verkligen inte annat än älska min klass. Vi bryr oss verkligen om varandra och har en så ärlig och bra stämning. Vi är som en stor familj och sprider alltid så mycket kärlek till varandra!

Idag hade jag muntliga nationella i matte vilket gick över förväntan bra. Jag fick även tillbaka svenskaprovet samt biologiprovet vi skrev innan påsklovet och jag lyckades få A på båda.

Efter skolan gick jag till Alex. Vi hade spadag idag, något som han verkligen förtjänade. Jag borstade, myste och masserade honom innan vi gick till solariet där han fick stå i 25 minuter. Han tyckte det var så skönt att han somnade flera gånger. Älsklingen! Utöver det passade jag på att skämma bort honom med godis och förklara för honom hur mycket jag tycker om honom. Jag tror det uppskattades!

Senare på kvällen gick jag till gymmet. Som om jag inte redan hade en otrolig träningsvärk sen helgen. Jag körde bara lite ben och armar en kort stund innan jag umgicks med lite kompisar. Nu har jag pluggat inför muntliga nationella där vi ska hålla tal. Jag har valt att prata om just träning och varför jag väljer att träna. Träning är lite mitt sätt att fly från vardagen och glömma allt för en stund. Förutom det hann jag plugga lite körkort också.

Imorgon väntas det dressyrträning och jag är mer än taggad!

Likes

Comments

Dagens resultat var långt ifrån lika bra som gårdagens men det är sånt som händer. Vi landade på närmare 58% och jag är jättenöjd över mina enkla byten och att Alex inte stod på bakbenen och dummade sig. Ritten var minst lika bra som igår men jag vet att den här domaren har en tendens till att döma lite speciellt men djupare än så tänker jag inte gå på den biten. Jag är så glad för Alex som alltid ställer upp. Vi får helt enkelt ta nya tag och komma igen nästa vecka.

Nu ska mamma och jag snart åka vidare till Linköping efter att snabbt mellanlandat hemma för att äta lite och vila. Det är skola som vanligt imorgon och det ska bli så skönt att få komma "hem" igen. Det är många som blir förvirrade när jag säger att jag ska åka hem när jag ska åka tillbaka till Linköping igen men sanningen är den att Linköping känns mer som hemma än vad Hultsfred gör. Jag trivs inte alls i Hultsfred längre, det påminner mer om dåliga minnen än känns hemtrevligt vilket är otroligt tråkigt. Jag kommer iallafall sova väldigt gott inatt och vakna med en hejdundrande träningsvärk i benen. Härligt!

Likes

Comments

Vi satte faktiskt ett kval till MSV:B på 62,234% idag, efter att Alex hade rest sig och dummat sig färdigt förstås. Han har börjat testa mig på tävling genom att resa och slänga sig. Sist vi var i Mjölby kom vi inte ens runt banan och fick utgå så att vi tog oss igenom programmet idag och dessutom satte ett kval är en vinst i sig och det är kul att vår lägsta nivå ändå är såpass hög.

Jag är dessutom stolt över mig själv som lyckats hålla mina nerver i styr och kunnat prestera trots en väldigt jobbig vecka med mycket känslor. Att jag faktiskt kunde lägga allt åt sidan och bara fokusera på tävlingen. Det var ett spänt program och han var svår att påverka men trots det så hade vi genomgående 7or och 6or genom hela protokollet med fina lovord i kommentarerna. Jag ser fram emot när allting klickar. Min häst är fantastisk! Nu laddar vi om inför morgondagens start 08:16

Likes

Comments

Gameday och solen skiner, det är alltid något speciellt med tävlingsdagar. Det ligger en speciell känsla i luften eller så är det bara jag som är nervös. Idag startar jag och Alex en MSV:C1 på Udden. Jag rider 19:03 så vi lär komma hem väldigt sent ikväll men det är lite det som är tjusningen med det hela. Sist jag red MSV:C1 var på nivåtestet i skolan, då fick vi närmare 69% men jag har inga som helst förväntningar inför dagens start. Jag ska bara ha kul och rida för att få 62% så att jag förhoppningsvis sätter kvalen till MSV:B

Likes

Comments