Dette er en av mine absolutte favoritter om jeg skal lage meg mat alene. Skåla består av couscous i bunnen (som forøvrig er en matvare jeg elsker. Det er superenkelt å lage, trenger bare å stå å trekke i kokende vann og inneholder hele 12 g protein pr. 100 g, noe som er mer enn i både kikerter, bønner og linser). I tillegg har jeg i salat, mango, avokado, bakte søtpotetbiter, pinjekjerner og bringebær. Jeg topper skåla med masse lime. Supergodt og superenkelt.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Da vi skulle flytte prøvde jeg å argumentere for at vi skulle kjøpe puter til å pynte med i leiligheten. De kostet rundt 600kr pr. stk, og jeg mente at det var verdt det - fordi det var så og si den eneste pynten vi skulle ha og.. ja. Mamma kom inn i diskusjonen og sydde puter i innflyttningsgave! De ble så fine, og det er selvfølgelig ekstra koselig at mamma har lagd de!

Likes

Comments

Vi har endelig kjøpt oss egen leilighet, og i den anledning leter jeg over alt for å finne fine møbler og ting. Budsjettet er jo selvsagt ganske begrenset, men det er lov å drømme. Jeg har også sett meg ut noen ting på tise, og tenker å prøve å få kjøpt mest mulig brukt. Nydelig for både lommeboka og miljøet! Gleder meg så vilt til å få alt på plass og se hvordan det blir til slutt! Her er i hvert fall noen av tingene jeg har sett på til stuen. I tillegg har jeg funnet en driiitkul retro skinnstol på tise som jeg håper å få anskaffet!

Sofa Møbel 24, sofabord Møbel 24. (adlinks)

Putetrekk Chhatwal & Jonsson, putetrekk Chhatwal & Jonsson, pute Oyoy. (adlinks)

Pute Hay, pute Missoni, pute Hay. (adlinks)

Vase Kahler, duftlys No149 duftlys 260g, black oak , pledd Bloomingville. (adlinks)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Da jeg var 15 år eller noe klippet jeg håret mitt kort, og har egentlig spart til langt hår igjen siden da. Men samtidig blir jeg gal om håret er slitt, og alle sier jo at man må klippe håret jevnlig om man vil få det lengre, og det er sikkert sant. Men hver gang jeg har gått til frisøren har jeg liksom måttet begynne sparingen på nytt, og når det blir slitt igjen klipper de bort like mye som det har vokst siden sist. En evig rundgang altså. SÅ, nå er det sikkert et år siden jeg klippet meg sist, og det går helt fint. Jeg klipper én og én tupp i ny og ne, når jeg finner noen som er helt krise-splittet. Men til tross for at det er lenge siden jeg har vært hos frisøren (og en hjemmebleking) synes jeg at håret mitt faktisk er veldig lite slitt! Det tror jeg at jeg halvveis kan takke bestevenninna mi for, da hun tipser meg om gode produkter og alltid gir meg påfyll til jul og bursdag (shoutout til julz). Jeg har lite peiling på hårprodukter selv, så jeg er veldig glad for at jeg har noen som kan hjelpe meg på dette området.

Kérastase Resistance Masque Therapiste (her). Denne kuren fikk jeg i julegave, og den liker jeg VELDIG godt! Har brukt den minst en gang i uka etter at jeg fikk den, og håret blir så utrolig mykt og godt etter bruk.
Kérastase Resistance masque Force Architecte (her). Denne fikk jeg i julegave i fjor om jeg husker riktig. Har brukt den en god del, men man trenger ikke like mye kur pr. bruk, da den bare skal brukes nederst i tuppene. Den skal motvirke slitte tupper ihvertfall, og jeg er veldig fornøyd med denne også.
Kérastase Discipline Keratine Thermique (her) er en varmebeskyttende krem som jeg bruker sammen med Kérastase Elixir Ultime (her) som også er varmebeskyttende, bare i oljeform. Jeg bruker disse etter at jeg har dusjet håret, og også om håret er veldig fluffy og vanskelig å ha med å gjøre. Jeg har skrevet om disse før, men som sagt - oljen er min andre, og jeg liker den veldig godt! Den lukter megadigg og fungerer som bare det.

Tips meg gjerne om dine hårfavoritter!

Likes

Comments

Her om dagen fikk jeg sykt lyst på saftige og tjukke pannekaker til lunsj, og da smelte jeg sammen en røre av rester jeg hadde liggende. Jeg brukte 2 egg, nesten en hel overmoden banan, ca. 1 dl havregryn, 1 ts bakepulver og en neve grønnkål. Jeg brukte stavmikseren og fikk en glatt og jevn røre, og stekte de kjapt i panna. Dette fungerer garantert supert med andre grønnsaker også, som f.eks. gulrot, spinat, epler osv. - og er en super måte å bruke halvgamle grønnsaker/frukt på. Jeg hater å kaste mat - jeg føler det blir helt feil, både fordi det er bortkasta penger og fordi det ikke er bra for miljøet.

Likes

Comments

Hei! Tenkte bare å tipse om noe veldig enkelt; nemlig hjemmelagde baguetter. Sånne fine, luftige - ferdiglagde baguetter er jo veldig billige i butikken; MEN det er fortsatt billigere å lage selv. Dessuten er det veldig enkelt! For åtte store baguetter har jeg regnet ut at det blir rundt 10-15 kroner, så det er jo ikke så verst. Tenker at disse er supre til både middag og lunsj, f.eks. med kyllingfilet, chorizo, pesto og mozzarella. Mmm det må vi få prøvd!

Du trenger:
* 1 kg hvetemel
* 7,5 dl vann
* 1/2 pakke tørrgjær
* 2 ss olje

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen, og elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse (min femdoblet seg sikkert, haha dro på trening mens den hevet) - i 1-2 timer. Rull deigen ut og skjær 8 like store biter, rull de ut til tynne pølser (de blir 2-3 ganger større til slutt). La de etterheve i 30 minutter, før du pensler dem med vann, strør over litt mel og skjærer tynne snitt i dem. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter på 220 grader.

Likes

Comments

Uken beskrevet med tre ord: Slapp, blakk og kjapp.

Ukens høydepunkt: Kanskje at vi klarte å gjennomføre veggis-uken med glans? Hvem hadde trodd det? Haha. Det frister absolutt til gjentakelse for min del! Også veldig gøy å få prøvd så mange nye oppskrifter, greit å ha til senere.

Ukens nedtur: Har vært sinnssykt sløv med å komme meg på skolen denne uka også. Har lest en god del hjemme, men føler ikke det er nok. Derfor er målet neste uke å bite i det sure eplet og dra på skolen hver dag.

Ukens film/serie: Denne uken har jeg sett "Just the way you are" og "Date with love" på netflix, ingen av de var noe særlig å hoppe i taket av egentlig. Den siste var litt søt da, men sånn 1-10, kanskje 5. Ellers har vi som vanlig sett på Farmen Kjendis, 4-stjerners og Masterchef Australia.

Ukens cravings: SJOKKIS. Føler det er lenge siden jeg har hatt slike syke sug på sukker egentlig, men denne uka spiste jeg nesten to hele store melkesjokoladeplater. Heh... Måtte også bare ha sjokomelk etter trening en dag, fy flate så digg. Har som regel sykt lavt blodsukker etter trening, og det er faktisk ingenting som fungerer bedre en sjokomelk da. Fant også ut at den på bildet var laktosefri, så da slapp det å gå på bekostning av magen også!

rusa på sjokolade da

Ukens treningsøkt: Denne treningsuka har faktisk også vært helt tipp topp. Jeg synes vi har vært veldig flinke etter nyttår, og jeg elsker energien det gir. På lørdag tok vi en aldri så liten "restitusjonsøkt" opp et lite fjell i nærheten. Da jeg våkna og så ut vinduet tenkte jeg bare at i dag MÅ vi ut, fordi været var såå fint! Det var ihvertfall en veldig fin tur, og noe vi må prøve å få gjort oftere!

Ukens innkjøp: Har ikke kjøpt noe som helst, unntatt litt mat. Er så blakk som det går an å bli, og ser mørkt på enda en uke i vente med -2 kr på kortet. Nekter meg selv å overføre fra sparekontoen også, så dette blir hardt, haha. Har sysselsatt meg med andre ting da (bildet over), så det går fint. Jeg har aldri malt noe særlig før i livet (og er ikke akkurat noe talent), men herregud så digg det er å bare glemme tid og sted med malepenselen i hånden. Skulle vell strengt tatt ha brukt tiden på andre ting istedet, men noen ganger MÅ man bare glemme alt man burde gjøre og bare puste litt. Sådetså.

Likes

Comments

Jeg er stor på planlegging og lister, og har lister med middagstips, budsjett, treningsøkter, to-do-lister, ønskelister, viktige-dato-lister og masse annet på telefonen. Det er en slags merkelig avhengighet, og om jeg føler meg litt ekstra stressa fungerer det faktisk veldig fint å sette seg ned å skrive en liste. Veldig rart, men jeg tror det er ganske vanlig? Kanskje spesielt blant jenter, haha. Hver søndag skriver jeg ned hvilke middager vi skal ha i løpet av uken, jeg skriver handleliste, jeg skriver ned hva jeg skal trene og når, jeg skriver ned jobb/avtaler/møter og jeg skriver ned når jeg skal på skolen, viktige innleveringer og hvilken pensumlitteratur som skal være lest til når. Jeg skriver alt dette gjerne både i almanakken og på telefonen. For meg er dette rett og slett veldig viktig, og jeg tror jeg hadde vært ca. hundre ganger mer stressa om jeg ikke gjorde det!

Likes

Comments

Nouw Magazine