Bättre sent än aldrig.. För några veckor sedan var vi på resa nere i Omberg med klassen, underbar vecka! Kollade på gamla ekar, bokskogar nationalparker osv. Jättekul att se massa nytt och minst lika roligt att bo på vandrarhem med hela klassen en vecka. Att våra lärare är helt fantastiska gjorde verkligen inte resan sämre. Skulle lätt åka igen!

Efter resan har det varit ekologitenta, boniteringstenta och en fågeltenta. Ganska mysigt även fast det varit stressigt. Nu återstår endast en tenta innan första året på skogsmästarskolan har passerat. En art-tenta med många blommor, mossor, lavar, buskar, och ja, det mesta som växer i skogen. Efter den beger jag mig hem till mitt kära Jämtland och allt som jag saknat så mycket. Och för att påbörja mitt första jobb ute i skogen, med Norrskog som arbetsgivare. Ska bli en spännande sommar 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kan hända att vi har jävligt mycket plugg innan sommaren. Men vi har det förjävla bra ändå! Skulle aldrig byta den här utbildningen mot någon annan 🍀💚

Likes

Comments

Idag har vi varit ute i skogen och lagt ut provytor med hjälp av kompass och lagom stora kliv. Rörigt i skallen innan man har kommit igång och kommit på hur man ska lägga upp det. Men jag har haft en jättefin dag, tänk att få plugga utomhus ibland! Vädret var kanoners och jag hade hemskt kul. Jag var så glad över att komma ut att jag inte var kapabel att bli stressad över att uppgiften kanske egentligen tog mer tid än vad schemat visade.

Hade turen att jobba tillsammans med Antonia som älgade på i raka fina linjer medans jag kom efter och klavade och mätte höjden på ytorna. Ett bra samarbete kommer förhoppningsvis ge fina resultat, vi får väl se när vi ska sammanställa allt imorgon, haha.

Pga av att det tog lite lång tid i skogen idag fick vi åka på skolan efter middagen istället och göra den bortprioriterade Excelsnurran. Excelsnurra är ett ord som kommer tråka ut mina öron väldigt fort efter dom här åren som det känns nu. Inbillar mig att lärarna slänger in en "Excelsnurra" om det ser lite glest ut på schemat eller någe. Haha, nä, så är det nog inte! Men lätt att tänka så när de dyker upp med jämna mellanrum och man är less på dem. En positiv sak är ju att vi i alla fall kommer bli bra på det!

Likes

Comments

När statistik-tentan och mycket annat är avklarat och man kan fokusera på lite annat än skola utan att få dåligt samvete, då kan det se ut såhär. Vi åkte ut ett gäng och grillade hamburgare till middag och drack kaffe, så fint att ha nära ut till skogen. Och vädret var ju bara helt sjukt bra idag! Klimatet skrämmer mig, men jävlar med skönt med sol och värme efter den här inomhusperioden som varit i skolan.

Försöker lära sörlänningarna att koka rivigt kaffe, men det går sådär. Har försökt förklara att "en mus ske kunne gå torrskodd över", men dom grymtar ändå högt när jag häller i kaffet i pannan. Jag vet inte, smålänningen kanske mest grymtar för han tycker det blir dyrt? Aja. Eftersom jag är uppfödd på kokkaffe och det är jag som äger kaffepannan anser jag mig ha rätten att säga att jag har rätt i den frågan. Rivigt skare va, annars äre inget å ha!

Likes

Comments

Vad jag tar sats och siktar mot när plugget är tungt och vardagen rätt grå; en sommarkväll på fjället med mitt hjärta. Som jag saknar denna lilla tjej, usch! Gör fruktansvärt ont i mitt mattehjärta att vara så långt borta så länge. Nästa termin får nog hon också plugga till skogsmästare.

Likes

Comments

Fick följa med min fina karl och blivande civilingenjör på bal i helgen. På självaste slottet i Uppsala, vilken saga! Inte varje dag man får ta på sig balklänning, skåla med champagne, dricka ur fyra olika glas, dansa vals och känna sig lite som en prinsessa. Verkligen inte varje dag. Men denna dag var alldeles, alldeles underbar!

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Jag klarade mattetentan, som jag var nästan säker på att jag kuggat. Så glad!! Så skönt att inte behöva ha något som släpar efter. Var så nervös att jag inte vågade öppna kuvertet med tentan förrän efter skolan. Tänkte att jag inte skulle förstöra hela dagen om jag hade kuggat, haha. Firade med att adventsfika i efterskott hos Linnéa ikväll. Fick en drömfångare av henne, för att jag sovit så dåligt på slutet. Hon är ju bara underbar den där flickan!

I helgen har jag varit hos Hampus och pysslat om honom och lägenheten litegranna. Han har haft jättemycket och göra, och jag har ännu ingen panik över tentorna som kommer. Köpte lite julklappar i lördags också, så nu är jag nästan klar med det. I söndags åkte jag på Rusta och köpte en plastgran, som skogsmästarstudent kändes det inte helt rätt. Meen, hellre en plastgran än ingen gran! Det blev så mysigt.


Likes

Comments

Vi lär oss för tillfället om ekonomiredovisning. Skickar lön till Inga till höger och vänster och gör fel. Tur att vi bara gör det på låtsas, annars hade nog fängelset varit nära. Vi har inte riktigt koll på momsen och fakturorna än, haha.

Idag har vi varit så trötta att vi mest skrattat åt problemen, skönt på något vis, och inte ovanligt. Men blemman på min tunga skvallrar om att jag borde sova lite bättre inatt. Hoppas att hostan som förföljt mig i en vecka nu låter mig vara bara.

Imorgon är det fredag och då får jag äta tacos och åka till Hampus, ska bli så mysigt.

Likes

Comments