Hej, det var jättelänge sedan jag skrev och jag ber om ursäkt för det! Det har bara varit fullt upp och jag har inte tagit mig tid att skriva.

Vad har hänt sen senaste gången jag skrev? Ja mycket...
Just nu har vi 9weeks tests, vilket är kvarsprov. Vi har 4stora prov på allt vi gjort under 9 veckor på terminen och det är 4x9 veckor på ett skolår. På måndagen hade vi musik och historia, tisdag matte och onsdag no och engelska.

För några helgen efter min födelsedag var jag på en college football game, det var ascoolt. Jag förstod inte så mycket av själva fotbollen men lagandan och hela spänningen car underbar.

Jag var och åkte kanot på en av floderna här i min närhet med några utbytesstudenter och min Local Cordinator. Vi paddlade i 5h och solen var gassande.

Förra veckan var jag med i en pjäs, Great expectasions av Charles Dickens, vi har repat måndagar, tisdagar, torsdagar och ibland lördagar i några veckor och det var såååå kul att äntligen få göra pjäsen för publik. Vi hade 3 skolföreställningar och 3 public preformances.

Jag springer med Cross country laget, lång distans, och har sprungit 2 lopp! Det är jobbigt att springa i den här värmen och luftfuktigheten.

Det börjar bli höst här och det är svalare nu. Så kan anddvända långärmade tröjor nu utan att dö av värme.

Nästa söndag 16 oct ska jag sjunga en psalm på svenska i min kyrka.
Jag sjunger i kyrkokören och är med i ungdomsgruppen.

Den här helgen ska jag vara med i en skönhetstävling, Calender girl, med skolan. Syftet med tävlingen är att få in pengar till våran prom. Vi är 48 deltagare om jag inte minns fel och det är 13 vinnare var av 3 är juniors (år 11). Jag har en långklänning och klackar, ska få mitt hår och smink fixat. Jag är så exalterad!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag varit hos min värdfamilj i lite mer än en vecka, och jag lämnade Sverige för 12 dagar sen. Tiden har gått så fort!

Det är lite läskigt att komma och bo i någon annans hus som att man själv bor där. Det tar ett litet tag att komma in i nya vanor och känna sig helt hemma.
Jag har haft hemlängtan varje dag sen jag kom hit, men inte för att jag saknar er där hemma (eller det är klart att jag saknar er, men inte så att jag har hemlängtan) utan för att jag inte har tryggheten av MINA rutiner hemma hos mig.
Jag har bara känt av min hemlängtan på morgonen innan jag gått upp. Jag har medans jag legat kvar i sängen pratat med lite kompisar och då har det blivit lite bättre. Sen när jag väll gått upp och ätit frukost med min värdfamilj har det förvunnit.
Så det som har hjälpt mig är att prata med min värdfamilj och att vara aktiv. Jag har besökt 5 olika kyrkor och 3 olika ungdomsgrupper, shoppat och varit på möte i skolan. Det är bara en liten del av vad jag har gjort.

Sen är det klart att alla kommer över sin hemlängtan på olika sätt och alla behöver prata olika mycket med alla hemifrån.

Igår var första dagen jag inte kände nån hemlängtan och jag känner mig mer och mer hemma här.

💗


Likes

Comments

Igår var andra dagen i New york. På förmiddagen hade vi infomöte, då fick vi spela teater och diskutera saker. Efter det åkte vi in till New York igen. Vi åt lunch vid grand central station och sedan åkte vi och Downtown där vi spenderade resten av dagen.

Vi besökte minnesmärkena efter 9/11, nya World trade center, Chinatown, Brooklyn bridge och Soho. det blev inte så mycket gående för det var väldigt varmt.

På fritiden så gick vi i lite affärer.

Likes

Comments

Idag var första hela dagen i USA, vi hade ett infomöte på förmiddagen och vid 11.15 åkte vi in till New York city.
Vi började med äta lunch på Grand central station och sedan hoppade vi på vår buss för guidad tur i 3h på Manhattan uptown.

när den guidade turen var slut fick vi 3h till att spendera på vilket sätt vi ville. Jag och några andra bestämde oss för att åka upp till observationsdäcket "Top of the rock" på Rockefeller Center, det var dyrt att åka upp, men känslan att stå där uppe och se ut över hela Manhattan och den otroliga utsikten. det går verkligen inte att beskriva känslan där uppe, 259 meter över Midtowns stressade gator.
När vi var klara där så gick vi till McDonald´s vid Time Square.

Likes

Comments

Hej det här blir mitt första inlägg på den här bloggen. Här kommer jag att hålla alla uppdaterde med vad som händer under mitt utbytesår i USA.

Lördagen den 23 juli (imorgon) åker jag från Arlanda till New York för några dagar på "Soft Landing Camp". Den 27juli kommer jag fram till Alabama och min värdfamilj och den 1 augusti börjar jag Hamiltion High School. Jag åker med organisationen Exporius.

Det är mindre än 24h kvar tills jag åker och jag har packat alla väskor och packat ihop mitt rum. Det känns lite motigt att säga hej då till min säng och mitt rum. Och till alla människor jag inte kommer träffa på 10 månader, såklart!😢

Medan jag är på mitt utbytesår kommer min familj (här i Sverige) att ta emot en tysk utbytesstudent. Då sliper dom sakna mig allt för mycket där hemma!😝

Likes

Comments