De sista dagarna med syrran var jättebra. Vi tog oss upp för Hong Kongs näst högsta berg, åt jättegod mat och besökte bland annat Victoria Peak och Chi Lin Nunnery. Är så tacksam för min sista riktiga semestertid i Hong Kong. Det är verkligen en fantastisk stad!

Min syster flög hem i måndags. Väl tillbaka till skolan så har jag lagt sista krutet på inlämningar. Har inga fler lektioner och nästa vecka börjar tentaveckorna. Har som tur var bara fyra tentor då en av mina kurser inte hade någon tenta.

Under den här veckan så har jag även officiellt fått en praktikplats i Karlstad. Så efter min asienresa blir det ännu en flytt och ännu en ny stad. Ska bli riktigt roligt att få nya arbetserfarenheter!

Nu är det inte långt kvar till den stora resan. Min klasskompis Evelina flyger hit från Nya Zeeland och min kusin Erica flyger hit från Sverige. Än så länge så har vi bokat in Vietnam, Kambodja och Malaysia. So excited!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 269 Readers

Likes

Comments

Tack och lov så är de flesta grupparbeten ÄNTLIGEN över. Dessutom så har min syster har kommit hit vilket innebär vacay time från skolan och Lingan området! Så sjukt efterlängtat och välbehövt nu inför de kommande tenta veckorna. Jag försöker visa "allt jag kan" men samtidigt göra de saker jag själv inte hunnit med. Win- win. Vårt hostel (som jag bokade) är det värsta vi någonsin varit med om. Så imorgon checkar vi in på ett nytt boende med lite fler stjärnor. Annars är allt bra och dagarna är fulla roligheter, bl a rooftop bars, hikes och massor av god mat!

Likes

Comments

Idag var jag på Disneyland med min roomie Smiley, min kompis Betti från Tyskland och hennes roomie Sam. Smiley och Sam känner en som jobbar där så vi fick gå in gratis. Tur med vädret hade vi även så det blev en lyckad dag. Är ju ett stort fan av Disney så man var ju där till stängning för att se de fina fyrverkerierna.

Det var redan jul i parken men själv hade man noll julkänsla eftersom allt är raka motsatsen till vad jul är hemma. I slutet av besöket sprutade de ut "låtsas snö" i form av såpbubbelskumm. Majoriteten av barnen här har aldrig sett snö och lär inte göra det om de inte reser. Sjukt ändå!

  • 331 Readers

Likes

Comments

Tiden går verkligen så otroligt snabbt. Nu har jag bara 5 veckor kvar av min tid här i Hong Kong. Den 23 dec flyger jag från Hong Kong till Vietnam men det är en del som skall hinnas med tills dess. Något jag kommer ha övat på rejält här är time management då jag under de kommande veckorna har fyra presentationer, ett quiz, tre individuella inlämningar, två gruppinlämningar och fyra tentor. Samtidigt så vill man hinna se och göra saker vid sidan om så sömnen är inte högsta prio just nu. Min syster kommer hit nästa måndag vilket ska bli riktigt kul då vi har en hel del roligheter inplanerade på schemat!

Vid Victoria Harbor

Utsikt från mitt allrum/kökFör ett år sedan kunde jag inte föreställa mig att jag skulle gå i kortklänning och halvt dö av värmeslag i mitten av november (vi har haft 25-30 grader de senaste dagarna). Dock ska det bli "kallt" till veckan med ca 18 grader så dags att klä på sig lite.
  • 349 Readers

Likes

Comments

Denna torsdagkväll begav jag, Annie och Hanna oss in till stan för att gå på en food fair i det finansiella distriktet som erbjöd olika delikatesser från olika sorters resturanger här i Hong Kong. Vi provade massa olika saker och allt var verkligen så himla gott. Det fanns allt ifrån Korean BBQ, Spansk Paella till Indisk Kebab och Amerikanska hamburgare och brownies. I dryckesväg testade vi olika sorters öl från olika mikrobryggerier. Så himla roligt event! Efter det gick vi till vårt stammis ställe Red, där man sitter mitt bland skyskrapor med utsikt mot Victoria Harbor. Hong Kong By Night är verkligen svårslaget. Man får verkligen ta vara på tiden som är kvar nu, vilket bara är 1,5 månad!

Äntligen fann jag min sugar daddy!

  • 371 Readers

Likes

Comments

Sista dagen spenderade vi i Beijings "Summer Palace", vilket var ett sjukt stort område där alla kungligheter och VIPs spenderade deras somrar i. Landskapet var fantastiskt fint och innehöll många byggnader med mycket fin arkitektur. Det var verkligen en stor kontrast i färger och mönster jämförelsevis med dagens Sverige. Man blev nästan sugen på att sätta lite färg på livet! Haha.

  • 424 Readers

Likes

Comments

Denna dagen var så bra på så många sätt. Vädret, upplevelsen av att faktiskt gå på den kinesiska muren och den otroligt goda Peking Ankan till middag - det kunde inte bli bättre! Vi avslutade kvällen med att åka till Beijings högsta rooftopbar "Atmosphere" där vi fick beställt in några märkliga drinkar. Fabiana fick bokstavligt talat en popcorndrink.

  • 425 Readers

Likes

Comments

Vi började dag två med hälsa på Mao i den Förbjudna Staden. Redan i kön in märkte man hur få västerlänningar det var och hur mycket uppmärksamhet de få västerlänningar som var där fick. Vår vackra lilla blondin Emma utmärkte därav sig extra mycket och hade en hel del photo sessions under dagen. Överlag under denna resa har det varit ganska svårt att få bild på bara oss själva då alla vill vara med så fort någon börjar posera eller tar upp en kamera.

Till lunch hittade vi ett japanskt ställe som serverade den bästa sushin jag någonsin ätit. Solen strålade och trots kylan så var det hur skönt som helst att sitta utomhus och njuta av maten!

På kvällen hade vi en matlagningskurs i hur man gör dumplings och nudlar. Vi var i en "hutong" som en kinesisk kvinna köpt för att kunna håll matlagningskurser i. Hon var hur söt som helst och vi lärde oss en hel del om dumplings och den kulturella aspekten av att skapa dem. Att laga mat från grunden skapar verkligen en helt annan matupplevelse. Det blir mer känsla i det hela när man får lära sig hur och varför man ska laga det på ett visst sätt. Under tiden som vi lagade mat så kom ett gäng barn och gjorde bus eller godis. De var hur söta som helst. Resultatet blev riktigt gott och nu är man en bra erfarenhet rikare!

  • 425 Readers

Likes

Comments

Beijing, eller ah Peking som det heter på svenska var hur bra som helst! Vi var en grupp på fyra tjejer (3 svenskar och en italiernare) som begav oss till Kinas huvudstad. Vi lämnade Hong Kongs härliga 30 grader för att kämpa i 1-11 graders kyla, men med ett snitt på nästan 20.000 steg per dag så höll man sig varm. Vi anlände sent på kvällen. Vår första riktiga dag spenderades med lite spontan stadsvandring och shopping på hög nivå. Att pruta var så himla underhållande. Försäljarna var galna och drog i en och skrek efter en. Var duktig som höll mig hyfsat till min budget, även om det var otroligt lockande att gå loss. Det fanns hur mycket saker som helst!

Man blev jättesugen att testa de levande skalbaggarna när de krälade så fint på sina pinnar...

Roligaste förkortningen av en "jag hjärta denna stad" tröja.. Haha

Vår lilla söta Fabiana från Sicilien i Italien.

  • 425 Readers

Likes

Comments

Det är mixade känslor då skolan (äntligen) tagit fart. Man är ju inte ute på äventyr varje dag och då skolan inte varit särskilt utmanade plus att nästintill alla föreläsningar är obligatoriska så har det varit lite långtråkigt med själva skoldelen. Efter två månader av maxat chillande så blir det helt plötsligt allt på en och samma gång. I morgon ska jag ha min första mid-term i Strategic Brand Management. Vi kommer få 50 multiple choice frågor som vi ska svara på 60 min. Samtidigt som jag pluggar inför det så har jag massa grupparbeten och presentationer som tar tid. Så nu övar man verkligen sin förmåga inom time management.

Det är mycket som skiljer sig mellan att plugga på Lingnan University jämförelsevis med Umeå Universitet. De största skillnaderna är:

- det är först till kvarn vid registrering av en kurs, samt att kursen måste matcha ditt schema

- i majoriteten av kurserna utgör andelen lektioner du närvarar vid en del av ditt betyg, många lektioner är obligatoriska

- alla kurser läses parallellt, så man har oftast flera föreläsningar om dagen

- min tidigaste föreläsning börjar 10.30 och den senaste börjar 17.00 och slutar 18.30

- föreläsarna är helt ok här, men en del har väldigt stark dialekt så man får koncentrera sig jättemycket på att förstå vad de faktiskt säger

- betygssystemet är sjukt oklart och verkar variera beroende på vilken kurs man läser, men om jag uppfattat det rätt så får man sitt slutbetyg i relation till hur klassen har presterat

- här behöver man inte införskaffa sig någon kurslitteratur, majoriteten av kurserna klarar man enbart med lärarens PowerPoint

- att vara i grupparbete med de lokala studenterna är en väldigt unik erfarenhet, speciellt när jag som person är rätt dominant och pratsam.. de flesta kineser är rätt blyga, pratar knappt eller pratar väldigt tyst och vissa har problem med att uttrycka sig på engelska. Därav så är gruppdiskussionerna rätt krävande och jag får verkligen öva på att inte köra över folk med mitt tjötande samt locka fram vad de faktiskt tycker och tänker. Annars så är de flesta av mina gruppmedlemmar väldigt söta och trevliga!

- generell sätt så är svårighetsgraden på studierna här mycket lägre än i Umeå (än så länge, peppar peppar)


Ska bli SÅ skönt när denna pluggperioden är över. För när det är över så ska jag och ett gäng tjejer till Beijing på långweekend. Bästa moroten ever!

  • 497 Readers

Likes

Comments